טיול משפחות וביטוח

3נזר

New member
טיול משפחות וביטוח

אודה לכם אם תענו לי על השאלה הבאה: חברותי ואני רוצות לשכור מדריכת טיולים ולארגן טיול משפחות באחת השבתות הקרובות. עלתה השאלה מה יקרה אם...מישהו ישבור רגל בזמן הטיול וכד'. האם בטיול משפחות כל משפחה אחראית לשלומה או שמארגני הטיול אחראים לתת מענה ביטוחי כלשהו? ב ת ו ד ה מראש!

ביטוח מטיילים

למורה דרך רציני יש ביטוח למטייליו, חשוב שמורה הדרך יהייה בעל ידע ונסיון אך ביטוח הוא דבר חשוב לבטחון המטיילים.

צריך לדייק ביידא

א. יש הרבה מורי דרך רציניים שאין להם ביטוח. הסיבה העיקרית היא שתוכניות הביטוח הקיימות כיום או שלוקות בכיסוי חסר, או שפשוט יקרות מדי. מאחר ורוב עבודתו של מורה הדרך היא באמצעות סוכנים אשר להם יש ביטוח, הביטוח האישי נדרש רק במקום בו מורה הדרך הוא גם מארגן הטיול. במקרה זה יעשה כל מורה הדרך את חשבונו האישי ויבדוק האם רווחיו בארגון טיולים פרטים מצדיק את עלותו היקרה של הביטוח. ב. הביטוחים הקיימים היום אינם ביטוח למטיילים כי אם ביטוח למורה הדרך עצמו!! המשמעות היא כי ביטוח זה בכל הקשור לפגיעה של מטייל במהלך הטיול יופעל רק אם וכאשר יתבע מורה הדרך ותביעה זו תידון בבית המשפט אשר יקבע כי על מורה הדרך לשאת בפיצוי כלפי המטייל, אם זה נפגע כתוצאה מרשלנותו של מורה הדרך, או מכל סיבה אחרת הקשורה לתפקודו של מורה הדרך. מטיילים המטיילים בקבוצה פרטית מבוטחים קודם כל על ידי הביטוח האישי שלהם עצמם. ביטוח זה מכסה כל פגיעה בטיול באותה מידה שהוא מכסה פגיעה כתוצאה מהחלקה על קליפת בננה על המדרכה במרכז תל אביב. שתי הערות נוספות יש לי על עניין הביטוח: 1. ידידי בני כפיר פנה אלי יום אחד וביקש ממני לכתוב לו מעין נייר עמדה לגבי מה אני כמורה דרך הייתי מצפה שהאגודה תעשה. אחד הסעיפים בנייר העמדה שהעברתי לו עסק בעיניין הביטוח. אני חושב שאחד המקומות בהם האגודה יכולה להצדיק את קיומה הוא בעניין זה. כרגע אין הרבה מצאי של ביטוחים מקצועיים למורי דרך. טוב היתה עושה האגודה אם היתה פונה לחברות הביטוח בבקשה להציע הצעה לביטוח מקצועי שכזה. לאחר מכן היה ראוי לבחון את ההצעות ומתוכן לבנות את אופי הביטוח שאנו מורי הדרך סבורים שצריך להיות, כולל מקרי הכיסוי, גובה הכיסוי, נסיבות האירועים להפעלתו (אני לדוגמא קיבלתי פעם הצעה לביטוח אשר בה נאמר במפורש שהביטוח אינו מכסה טיולים בשעות חשיכה!!!?) ואז לפנות חזרה לחברות הביטוח במכרז למתן הצעות לביטוח הנדרש. לדעתי אין חברת ביטוח שתוותר על הזדמנות עסקית שכזו וציבור מורי הדרך רק יצא נשכר מפעולה שכזו, הן מבחינת עלות הביטוח והן מבחינת רמת הכיסוי שלו. 2. לעניין ביטוחים והמאבק בהדרכה הבלתי חוקית. כבר הוצע כאן לנסות לקשר שני עניינים אלה לתועלת המאבק, אולם כלום לא נעשה. אני חושב שיש מקום לפנות לחברות הביטוח המבטחות את סוכני התיירות הגדולים ולברר אצלם את עמדתם לגבי הכיסוי הביטוחי בטיולים והקשר שלו עם הסמכת המדריך. הייתי שואל שאלה ישירה, האם הביטוח שהם מעניקים לסוכני התיירות מכסה מקרים בהם על הקבוצה מופקד מדריך שאינו מורה דרך מוסמך, וזאת בניגוד להוראת החוק. אני יודע למשל כי במקרה של ביטוחי רכב חברות הביטוח מציינות מפורשות כי הביטוח יהיה תקף רק אם רשיון הרכב (הטסט) יהיה תקף כחוק. אני לא מכיר סוכן אחד אשר ימשיך להעסיק מדריכים בלתי מוסמכים אם יובהר לו על ידי חברת הביטוח שלו עצמו כי הביטוח אינו תקף במידה והמדריך אינו מורה דרך מוסמך. נקודה למחשבה!

בטוח

1) סוכן הביטוח יורם שוורץ סיכם באופן ממצא את נושא הביטוח המיקצועי למדריכים ,וענין האחריות האישית של המדריך בכנס בגני התערוכה (כ30 משתתפים בהרצאתו). אפשר לבקש את עצתו גם בפורום זה. 2) הצעתי גם לו וגם לאגודה לנסות ולבדוק אפשרות שדמי החבר לאגודת מורי הדרך יכללו גם ביטוח שבו כל מורה דרך יהיה מבוטח במיקרה של תביעה משפטית בפוליסה. 3) לפי דעתי ל 85% או יותר מפעילות ההדרכה השוטפת במשך השנה אין צורך בכל כיסיו ביטוחי. 4) לכן אפשר להגיע כקבוצה למחיר בטוח הוגן מה שיתן בונוס במובן לחברים באגודת מורי הדרך !

ביטוח

אתה צודק ומעלה נושאים מעניינים, אבל מנסיוני הרב..... לפני מספר שנים הדרכתי עבור "טיולי בית ברנר" ז"ל מטיילת נפלה ממדרגות בור המים גם לאחר אזהרה. המעסיק וגם רשות הגנים ניסו להתנהר מאחריותם. חברת הביטוח שבה הייתי מבוטח בביטוח של סיכונים מקצועיים וביטוח מטיילים היא זו שהגנה עלי. רשות הגנים היא זו ששילמה בסופו לגברת הפגועה. כדאי, בשביל 120 ש"ח לחודש לישון בשקט. לכן על תסמוך על מעסיקך, אולי הוא בתת ביטוח וכו' לכן נאמר: "אם אין אני לי מי לי" ביחס לאגודת מורי הדרך הכל נאמר ויאמר מה שהיה היה ומה שיהייה יהייה . כל עוד המנהיגות הצולעת מושכת בחוטים.

ביטוח

חברת הביטוח הגנה על עצמה. מדריך שכיר ע"י ארגון שמהותו ארגון טיולים אין חבות ביטוחית מול הלקוח, לפי יורם שוורץ= מומחה

ביטוחים ואחריות מקצועית והמלצה לאתר

ביטוח שווה לענין תביעה במידה ותוכח רשלנות כפי שכתב מוטי. אין ביטוח גורף לפציעה באשר היא. זה לא תאונת דרכים וחברת אבנר שהיתה או עדין אחראית לתשלום נזקי גוף .ומשלמת תשלום לכל מי שנפצע בין שבאשמתו ובין שלא. בפגיעה בטיולים או לחלופין בבית עסק באשר הוא.. צריך הליך משפטי כדי לדרוש כיסוי ביטוחי לפציעה וכאן התביעה באם תוגש תוגש בתפוצת נאטו לכל העוסקים והאחרים והאחראים לאזור, לטיול, לענין כולל למדריך עצמו . גם אם הטיול מבוטח על ידי סוכן. המדריך יכול להיתבע באופן אישי בצורה ישירה או כצד ג' לענין... הביטוח היחיד שיכול לסיע באופן ישיר למדריך באם הוא נפצע נפגע זה ביטוח תאונות אישיות וביטוח אובדן כושר עבודה שמומלץ גם על יד יורם שוורץ. ביטוח המטייל להוצאותיו אם לא תוכח רשלנות וכו... רק דרך מקום עבודתו או ביטוחו האישי... משמע ביטוח תאונות אישיות שלו... לפני שנתים וחצי נפצעה לי מטיילת שריסקה רגל. ונאלצתי לפנותה עם אחת מיחידות החילוץ מהואדי בו נפצעה. אני מבוטחת שנים על ידי שוורץ שרציתי לדעת האם היא תכוסה או הוצאותיה בגין הפציעה יכוסו נאמר לי לא גורף . ושכל אחד צריך ביטוח אובדן כושר כזה או אחר, או ביטוח ממקום עבודתו לענין הזה. הביטוח הוא רק במידה ותהה תביעה ויוכח שהמדריך כשל או החברה המעסיקה כשלה... וזאת דרך הליך משפטי... כך שגם הביטוח שלנו הוא מאוד בערבון מוגבל... חברות הביטוח לא ששות לבטח טיולים בגלל מקרה החברה להגנת הטבע בעבר וארועים נוספים.. הפרמיה לביטוח רציני ממליון דולר ומעלה מאוד גבוהה . אגב אני לא נתבעתי אבל לידיעתכם חברת הביטוח החליטה לעלות לי את דמי ההשתתפות העצמית בשנים שלאחר הפציעה מחשש שכן תהה תביעה... אני מועדת מבחינתם , כי זה קרה בטיול שלי... גם אם לא היתה תביעה... ותמיד יש חשש שהתביעה יכולה להגיע לאחר שנים. בכל מקרה של פציעה יש לדווח אחרי החילוץ הפינוי והאמבולנס לחברת הביטוח מיידית כמעט, זה חלק מתנאי הפוליסה... * לפני כל נסיעה לחו"ל מומלץ ואף נדרש לעשות פוליסת ביטוח רפואי וביטוח מטען. ונאמר בהסכם שחותמים עליו שלמען הסר ספק המארגנים לא יהיו אחראים להחזרים בגין טיול מופסק או הוצאות שנגרמו בגין אשפוז פציעה וכו... כל מארגן ממליץ ומוכר פוליסות שאגב לא תמיד מכסות הכל. הן לא מכסותפציעות בפעילויות אתגריות למשל.... אולי ראוי שיעשה הדבר לפני טיול בארץ למרות שזה אבסורד... היתה תביעה בעבר של מטילת כנגד הביטוח הלאומי בטיול שהיא יצאה אליו ונפצעה בו . הטיול /צעדה אורגן מטעם מקום עבודתה היא רצתה שיוכר כתאונת עבודה.. ותביעתה נדחתה בגין היות הפעילות פעילות פנאי מחוץ למקום העבודה למרות שאורגנה על ידו . שמרתי את המסמך הנ"ל ומקווה שימצא כדי להביאו. הנושא מורכב ביותר.. והגיע הזמן באמת להוות קבוצת לחץ כדי לקבל כיסוי ביטוחי שיהה טוב ומכסה גם למורי הדרך וגם לחברות המעסיקות... מומלץ מאוד אתר של עו"ד רוני גולן המתמחה בעיניני תיירות שיש באתרו מידע רב גם על מורי דרך, תקנות החוק ועוד... ובעיקר תוצאות של פיסקי דין שניתנו בגין תביעות בטיולים בחו"ל ובארץ... להלן האתר: תיירות ומשפט האתר המשפטי בנושאי תיירות בישראל http://www.tourism-law.co.il

yoramsch

New member
תגובה מיורם שוורץ

שלום לכל הנוכחים. מאחר והפנו את תשומת לבי לנאמר כאן ולאחר שקראתי, אבקש להבהיר את הנקודות הבאות ברשותכם : צודקת אורנה - אין ביטוח שמכסה כל נזק בטיול, דוגמת ביטוח חובה. הביטוחים הקיימים (הן צד ג' והן אחריות מקצועית) נכנסים לתוקף כאשר שני גורמים מתרחשים במצטבר : א. נגרם נזק פיזי מוחשי לגופו או לרכושו של אדם \ מטייל. ב. הוכחה רשלנות המדריך\ה. אם חברת ביטוח הייתה מפצה על כל נזק שייגרם בטיול, אני מניח שלא הייתם מסוגלים לעמוד בעלויות רכישת הביטוח. יענקה'לה ושאר החברים המכובדים שפנו אלי בעניין זה, אל תשלו את עצמכם. חברת הביטוח בכלל לא מתלהבת לבטח את הסיכון הגדול שקיים בעיסוק שלכם ! רוצה הוכחה?פנה לעשרה סוכני ביטוח אקראיים ובקש מהם הצעה לביטוח כזה. אכן פנו אלי ביריד התיירות וביקשו לבדוק אפשרות רכישת פוליסה משותפת לכל חברי האגודה, אלא שבמזכירות אגודתכם יושבים אנשים רציניים שיודעים "לעשות חשבון". לא נעים לומר אבל ... אגודתכם התקשתה לארגן תשלום עבור השתתפות ביריד. רכישת פוליסה כזו אמורה במקרה הטוב לעלות בחישוב גס מאוד בערך פי 400 !!! ממילא, להבנתי, לא ניתן לחייב את כל חברי האגודה ברכישת כיסוי ביטוחי משותף. הנני עומד לרשותכם למתן פרטים נוספים ככל שיידרש. אגב, שמח על הרוח החיובית שנושבת מזה זמן בפורום. היא עדיפה ! בברכה, יורם שוורץ

איפה הסיכון?

יש לי הרגשה מוזרה שאנחנו בתוך תהליך של " מרקטינג" לבטוח מיקצועי. כמה מורה דרך מוסמכים נתבעו בכל ההסטוריה המוכרת ע"י מטיילים שנפגעו? רוב הפעילות בהדרכה מתנהלת מול סוכני נסיעות ו/ או מסגרות מיקצועיות בתיירות שעליהם האחריות כלפי הלקוח. חלק נכבד מהסיורים הלקוח נמצא ברכב שם הוא מבוטח לחלוטין ובנפרד, תלמידים גם הם מבוטחים באופן גורף. ואחרי כל זה יש לחפש את "רשלנותו הברורה של המדריך". חברות הביטוח אינן לוקחות סיכונים מיותרים וגם מבקשות להרויח אך כולנו כלקוחות חייבים לבדוק כל אחד לשיטת עבודתו אם הבטוח המיקצועי הכן נחוץ? אשמח לקבל תשובות ברורות על מורה דרך אחד שנתבע למה וכמה ? לפי סיפורה של אורנה נדמה שאפילו שקצת עובדים עלינו. (חברות הביטוח כמובן). בעניין הפוליסה המשותפת לכל מורי הדרך, הרעיון אולי לא נוח למי שמוכר בקימעונאות ,אבל נועד לתת מענה כלכלי מינמלי לבטוח למורה דרך, את הפוליסה לא תשלם האגודה אלא יתווסף לדמי החבר ויצור עניין אצל מורי דרך רבים ונוספים להצטרף לארגון שנותן תמורה בעד... ואולי רק בטוח משפטי ? יש דבר כזה?

yoramsch

New member
תשובה מיורם שוורץ

ובכן מר מיטרני. בנוגע לנזק שאירע בטיול של אורנה אני מוכן להתייחס רק משום שהיא נאותה לספר לכם על הנזק \ המקרה. שלא תהיינה ספקות בלבך. אם תוגש תביעה כנגד אחריותה המקצועית של אורנה, אני לא רואה כל בעייה בכיסוי. במילים אחרות, אין כאן מצב שחברת הביטוח תרצה ו\או תוכל להתחמק מאחריותה כלפי אורנה. כך שאני מציע לשנות את הסגנון. אף אחד לא עובד על אף אחד ! הכל ברור למי שחווה שיחה איתי. אין הנחות ואין המצאות. והרי ברור שאף אחד לא ירוץ לנסות להקדים את התביעה לנזק אם תוגש. כל שנותר הוא להמתין בסבלנות ולקוות שאי הנעימות תיחסך מאורנה כמו גם הצורך לשלם השתתפות עצמית (רק אם היא תימצא אשמה \ רשלנית כמובן) ולעניין הרגשתך כי הנכם בתהליך של מרקטינג, ובכן מר מיטרני, אם חשבת שאני עונה לשאלותכם "בגלל העיניים היפות שלכם ..." אז טעית ! אלא שלא תוכל בשום שלב לבוא אלי בטענה על כך שאני יוזם את הפניות. אני כמובן שמח לענות, גם למי שלא מבוטח אצלי - למשל לך. אינני מסכים עם חלק נכבד ממה שרשמת כאן. שוב חוזר להצדיק את אורנה שכתבה כי במקרה של נזק, תוגש תביעה בתפוצת נאטו. ראשון הנתבעים יהיה מורה הדרך שהרי כל ! תפקידו להוביל את המטיילים בבטחה. הרי לשם כך משלמים לכם בראיית החוק, בודאי לפי פקודת הנזיקין. שם מסתתרות התביעות הגדולות. ולעניין תלמידים שמבוטחים באופן גורף, נכון, אלא שאף אחד לא ימנע מהם לתבוע גם את משרד החינוך, בנוסף אליכם, ביום הדין ! הנני לרשותכם. יורם שוורץ

ביטוח

יורם אני מודה לך מאוד על התשובות וגם על על המידע הרב שקיבלנו בהרצאה בכגס אני מתנצל אם נשמעה נימה של הקנטה בהודעה הקודמת כמובן זו לא הייתה הכוונה. לאחר ההרצאה המאלפת והמאוד מפוקסת אני מנסה ללמוד למי ראוי שיהיה בטוח מיקצועי. בכל מיקרה אני מנסה ללמוד כמה מורי דרך ניתבעו? על מה? ובכך ללמוד על הסיכונים גם למורי הדרך וגם לחברת הביטוח. כל פעם שמוספים לשמי את המושג "מר" אני מרגיש שאני חייב התנצלות למישהוא, בכל מיקרה יש לדיון עניין רב ולא נותר שוב להודות ליורם על המידע.

צעד ראשון וחיוני במסלולים רגליים

לעולם, אבל לעולם, אל תתפתו להוליך טיול שלא בשבילים מסומנים, כיוון שהובלת טיול במסלול שאיננו מסומן בסימון שבילים הינו הבסיס להוכחת רשלנות של המוביל.

לדעתי טעות בידך מאיר...

אין קשר בין שביל מסומן ובין רשלנות או אי רשלנות. מאז המקרה עם החברה להגנת הטבע מקפידההוועדה לסימון שבילים לציין על חזית המפה את האזהרה האומרת "אין לראות במפה זו הזמנה לציבור המטיילים." יחדיו עם מספר רב של הבהרות שכל כוונתן להסיר את האחריות המשפטית בכל הקשור לנזקים שיגרמו למטיילים ההולכים בשבילים אשר סומנו על ידי הוועדה. כמו כן שפירא ידידי, אני מכיר כמה וכמה שבילים מסוכנים שמצליחים להפחיד אפילו אותי וקשה מאוד להגדיר אותם כשבילים "בטוחים". ראה למשל השביל היורד ממעלה עזגד לקניון נחל אשלים - פחד מוות! יש המון מסלולים בארץ אשר אינם מסומנים. איש לא קבע שאסור ללכת במסלול שאינו מסומן! הליכה בטבע בשביל שאינו מסוכן אינה רשלנות! גם הובלת טיול בשביל שאינו מסוכן אינה רשלנות!!! בואו גם נדייק בכל הקשור לפסק הדין המפורסם בעניין הטיול של החברה להגנת הטבע לזויתן, שכולם מצטטים כביכול ממנו ואיש לא טרח באמת לקרוא אותו. באותו משפט נתבעה החברה להגנת הטבע לאחר שמטייל נפל מהשביל שמעל הקניון השחור של נחל זויתן במסגרת טיול של החברה. אותו מטייל היה נער אמקריקאי. החברה להגנת הטבע נתבעה על ידי הורי המטייל כשהטענה העיקרית בכתב התביעה היתה לרשלנות מצד החברה והמדריך אשר הוביל את הקבוצה בשביל שאינו מסומן. בית המשפט קבע כי החברה להגנת הטבע אכן התרשלה אך זיכה את המדריך מאשמת הרשלנות. בית המשפט קיבל את טענת המדריך כי הלך בשביל אשר הוגדר לו ללכת על ידי שולחיו, קרי החברה להגנת הטבע, וכי השביל הינו שביל הליכה מוכר וידוע ועליו נוהגים טיולים רבים ללכת בין היתר טיולים של החברה להגנת הטבע. המדריך טען, וטענתו נתקבלה על ידי בית המשפט, כי בהולכו על השביל הזה מילא למעשה את הוראות משלחיו. באותה נשימה קבע בית המשפט כי האחריות על האירוע מוטלת על החברה להגנת הטבע, מאחר והיא קבעה את מסלול ההליכה. בית המשפט הודה כי המסלול היה מסלול מוכר ומקובל וכי הלכו בו קבוצות רבות, ולמעשה גם קבוצות של החברה להגנת הטבע הקשורות לקבוצת אותו מטייל הלכו בו זמן קצר לפני האירוע. ביתהמשפט בקביעתו את אחריות החברה קבע הלכה, והלכה זו היא הגורמת לבילבול רב בקרב רבים בכל הקשור להליכה בשבילים מסומנים. בית המשפט קבע מפורשות שעל אף שהטיול התקיים בשביל מוכר, ידוע ומקובל עדיין מוטלת הרשלנות על החברה להגנת הטבע. בית המשפט נימק קביעה זו בעובדה שבגדה שממול עבר שביל טיולים מסומן. מכאן, קבע בית המשפט, שבמקום שקיים שביל מסומן חובה ללכת על השביל המסומן בלבד, גם אם קיים שביל הליכה נוסף וגם אם הוא מקובל, ידוע וניתן לעשות בו שימוש. וזו ההלכה המחייבת מאז. במקום בו קיימת אופציה ללכת על שביל מסומן יש לבחור באופציה זו בלבד. אין בהלכה זו משום פסיקה שלא ניתן לטייל בשבילים לא מסומנים!!! בית המשפט קבע לתובעים פיצויים אסטרונומיים במונחים ישראלים וזאת מאחר וקיבל את טיעוני התובעים כי הפיצויים חייבים להיות בסטנדרט אמריקאי מאחר והנער מתגורר באמריקה וכל הוצאות הטיפול שלו ישולמו בארה"ב. הפיצויים הללו איימו למוטט את החברה להגנת הטבע, ובסופו של דבר על מנת למנוע זאת היתה זו המדינה ששילמה בשם החברה להגנת הטבע את הפיצוי לתובע. אני אישית מטייל עם קבוצות בשבילים לא מסומנים ולמרות זאת אין בעובדה זו משום לחשוף אותי לתביעות בגין רשלנות. ואולם במקום בו קיימת אופציה ללכת בשביל מסומן תמיד אבחר בשביל המסומן, שאם לא כן, במקרה של פגיעה של אחד המטיילים, אהיה חשוף לתביעה על סמך ההלכה שקבע בית המשפט במקרה החברה להגנת הטבע. אז לכו לטייל, תזהרו, אבל אל תגזימו. לא בחוסר אחריות אבל גם לא בויתור על פינות חמד רק משום שאין אליהם שבילים מסומנים!

מוטי, לדעתי אתה טועה! יורם,

האם תוכל לענות לנו בנושא הסיכון באי הליכה עם מטיילים בשביל מסומן?

yoramsch

New member
תשובה למיכה רגב מיורם שוורץ

מיכה ושאר המכובדים שלום. נתבקשתי לחוות את דעתי לעניין הובלת מטיילים בטבע. ככלל, אינני מכיר חוק כתוב שעל מדריכי טיולים ובכללם מורי דרך כמובן, להוביל קבוצות בשבילים מסומנים ואולם מניסיוני הדל ניתן לומר במפורש כי שופט סביר ירשיע אתכם על הסף אם רק יוודע לו שהובלתם מטיילים שלא בשבילים מסומנים. על מנת לברר את הסוגייה לעומקה התייעצתי עם ידידי הטוב , עו"ד שרון אברהם שצבר לא מעט ניסיון בתביעות מן הסוג הזה. רשומה אפילו זכייה בתביעה ענקית שהוא ייצג מורה שנפלה ושברה את פרק הירך שלה בטיול בכרמל, שם החליט המדריך לקצר את השביל המסומן ולרוע מזלו, דווקא שם אירע הנזק. בנוסף, צלצלתי לאורי דביר לפני מספר חודשים וביקשתי לברר גם איתו את הסוגייה. להלן הממצאים בקצרה : מאחר ואין ממש הנחיות ברורות לגבי אופן הובלת הקבוצה בטבע ואולם בתי המשפט "אימצו" את מלאכתו של אורי דביר, נכון להיום אם נגרם נזק למטייל בטבע מחוץ לשביל המסומן, אשם בעליל ! במבחן המדריך הסביר (שלא ממש כתוב בשום מקום מה זה בכלל) שופט סביר ימצא אתכם אשמים בעליל. מכאן אגב בא התנאי של חברות הביטוח להדרכה בטבע - רק בשבילים מסומנים. אגב, ממליץ לכם לקרוא את האותיות הקטנות להפליא במפת סימון שבילים, שם, אם תתאמצו, תתקלו במילה "הנחיות". כלומר כאן כבר לא ממליצים. זו הנחייה. ולהזכירכם, אורי דביר הנו יו"ר ועדת סימון שבילים צבורית ! מתנצל על הזמן הקצר שעומד לרשותי היום. אמשיך מחר. כל טוב, יורם שוורץ

../images/Emo51.gif יורם ../images/Emo135.gif - מחכים שתמשיך

להחכים אותנו בנושא. ואם אפשר, מה אחריותו של מורה דרך (בדין) שמועסק ע"י סוכן - האם גם במקרה זה הוא חשוף לתביעה?

yoramsch

New member

שאלתך הקצרה מחייבת תשובה ארוכה ואולם אנסה לענות בקצרה. כאשר פונה קבוצת מטיילים לחברת טיולים או למדריך בודד שלוקח על עצמו לארגן את הלוגיסטיקה לקבוצה שצריכה יותר ממדריך אחד ולצורך כך נקרא להם "גורם התיירות" ומסכמת עם גורם זה מסלול, לוח זמנים ובקיצור סדר יום מסודר, מסכמת על תשלום וכל שאר הפרטים ומבצעת הזמנה בפועל. כאן הופך הטיול להיות "של" גורם התיירות. כעט פונה גורם התיירות למדריכים נוספים, לאחר שווידא כמובן שהמדריכים פנויים ומכירים את המסלולים שסוכם עליהם וכו'. כשברור שהמדריך יוצא להדרכה, גורם התיירות מנחה אותו במדוייק מה סוכם עם המטיילים ואת זה צריך המדריך לספק. כאן ישנה הנחייה ברורה. תוסיף לכך גם תמורה (רצוי בדולרים, או מה הולך היום ??) וקיבלת "יחסי עובד מעביד". לעניין יחסי עובד מעביד לא משנה בכלל אם התמורה נתקבלה ועבורה הוצאה חשבונית או תמורה באמצעות תלוש משכורת. ומרגע שמתקיימים "יחסי עובד מעביד" כי אז אחראי המעביד על הנזקים, הטעויות, הרשלנויות וכד' של העובדים שלו, שהרי הוא בחר בהם. בתאוריה הוא יכול היה לבחור ב"מוכשרים יותר" ובכך היה נמנע הנזק ... עומד לרשותכם. יורם שוורץ

יורם, המון תודות להערות וההארות

אם הבנו אותך נכון, אזי ביחסי עובד נעביד אותם תיארת. האחריות כולה על "גורם התיירות". ומה במקרה שתובע הנזיקין, מכניס גם את המדריך לתביעה, האם זה רלוונטי? האם למדריך יש ממה לחשוש, או שכל התביעה תיפול על כתפי "גורם התיירות" (גם אם המדריך בין הנתבעים)? שוב תודה רבה לך על הענותך הנדיבה
מיכה

yoramsch

New member

במקרה ומתקיימים יחסי עובד מעביד, המדריך בדרך כלל הופך להיות עד בתביעה פרט למקרים קיצוניים של "רשלנות פושעת" אז גם למדריך יש סיבות "טובות" לחשוש לשמו הטוב ולחשבון הבנק שלו. במקרה כזה עלולה התביעה לגלוש גם אל התחום הפלילי, משטרה, פרקליטות ושאר מרעין ומבישין.

למעלה