טיול לסין

claire12

New member
טיול לסין

שלום לכולם, אני מקווה שאני שואלת בפורום הנכון, אם לא אז אני מתנצלת מראש. אנחנו מתכננים לטוס לירח דבש בסין בספטמבר למשך שלושה שבועות, הרעיון רק עכשיו עלה, ואפילו לא הספקתי עוד ללכת לקנות את הלונלי פלאנט, כך שעוד אין לי מושג ירוק. איזה מסלול (פחות או יותר) הייתם מציעים לנו? באיזה אזור כדאי להתמקד? (ברור לי שאי אפשר לחרוש את סין בתק' כ"כ קצרה) סוכנת הנסיעות שלנו דברה על דרום סין ובייג'ין, היא העלתה כל מיני שמות, אבל הם היו בסינית... עצות,טיפים, מסלולים,בתי מלון ועוד- הכל יתקבל בברכה! תודה רבה, תמר ועידן.

erezor

New member
כל השמות יהיו בסינית... ../images/Emo13.gif

בעקרון סוכנת הנסיעות שלכם צדקה, לדעתי. הכי טוב כדי לקבל מושג, הוא פשוט להכנס לכל מיני אתרים של חברות שמציעות טיולים לסין (החברה הגיאוגרפית זה השם הראשון שעולה לי בראש), לרשום את השמות של כל המקומות ואז לחפש בלונלי (אפשר לחפש בחינם אם הולכים לחנות של למטייל בדיזנגוף בת"א - חבל להוציא כ"כ הרבה כסף על ספר אם הטיול הוא רק ל-3 שבועות.

GnomeBubble

New member
אני דווקא כן חושב שכדאי ספר

זה בכל זאת תורם לתחושת הביטחון כשנמצאים לבד בארץ זרה. אפשר אולי למצוא ספר משומש של מישהו שכבר טייל בסין ולא צריך אותו. חוץ מזה, אם תחברו לטייל רק בדרום-מערב סין, יש לולני פלאנט שמתמקד רק באיזור הזה (שהוא דרך אגב האהוב עלי בסין, אבל טיילתי כמעט ורק שם ממילא...)

אMור

New member
guanyin תשמח להשאיל לכם את שלה...

סורי , הייתי חייב.. כל פעם שעולה סוגיית לונלי פלאנט, אני מנסה לדמיין את המבט שלה אחרי שהחרימו לה את הספר...

guanyin

New member
ROUGH GUIDE! ../images/Emo46.gif

ROUGH GUIDE ROUGH GUIDE ROUGH GUIDE!!!
ותנסה לדמיין את זה ככה: המבט שלי אחרי 4 שעות של
וכל ה
אומרים לי guiding...
ואני ממשיכה לבכות ולזעום ולהתחנן ולאיים, והשגרירות כבר סגורה, ואין לי מושג מה לעשות, ולמי לפנות... ובסוף הגעתי לGH עם כאב ראש נוראי מרב בכי וריבים, והתקשרתי לרחל, לקבל קצת עידוד, וכל מה שקיבלתי היה:

yaelisam

New member
אם לא היית עונה לפני

הייתי רושמת בשמך: ROUGH GUIDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GnomeBubble

New member
חיכיתי שעני כבר ../images/Emo6.gif

אבל אם זה לא הלונלי פלאנט, למה לקחו?

BenBaryo

New member
הROUGH GUIDE זה ביג NO NO!!!

איפה שאפשר היה לעשות את זה כל כך פשוט כמו בLP החליטו לבלבל אותך...

guanyin

New member
תלוי בטיול שלך...

אם הטיול כולל את דאלי ליג'יאנג ויאנגשו, אז באמת אין טעם להתחיל להסתבך עם הRG. אם אתה רוצה להגיע למקומות המעניינים בסין, אז זה כבר סיפור אחר...

GnomeBubble

New member
כמו מערב טיבט למשל?

איזור שזוכה לכמה מילים בראף גאייד... לא שעמוד וחצי בלונלי זה הרבה יותר טוב, אבל... נו, בכל מקרה אם רוצים להגיע לחורים ממש צריך כבר לדעת להסתדר בלי המדריך.

guanyin

New member
מע' טיבט?

התכוונת למע' סצ'ואן אולי? בכל מקרה - תתפלא, אבל מי שמגיע עם הלונלי, בטוח שכל מה שיש לראות באזור מסתכם בליטאנג וקנגדינג. יש כמה אמיצים שדפדפו עמוד הלאה, וקראו שעוצרים זרים בדגה. לעומת זאת בRG יש מידע (מצומצם, אבל לפחות קיים) על עוד כמה עיירות ושמורות טבע באיזור כמו SI GUNIANG SHAN, שמורת וולונג, ונדמה לי גם שדאנבה (למרות שאני כבר לא יכולה לבדוק)
ברור שידיעת הסינית עזרה לי מכל ספר אפשרי, ובכל זאת...

GnomeBubble

New member
נו סצ'ואן, טיבט, אותו הדבר

ממילא טיבט זה חלק מסין... אני לא זוכר כבר מה בדיוק היה כתוב בלונלי פלאנט, אבל אני זוכר שלשותף שלי היה ראף ופשוט היה כתוב שם הרבה כלום על האזור הזה. אני מסכים איתך שביונאן למשל נעזרנו בו הרבה והוא היה סבבה, אבל פשוט ברגע שהגענו לבאקדור הוא נעצר. אני זוכר שבלונלי פלאנט דווקא כתבו גם על יאדינג ועל טאגונג ועוד כמה מקומות. מה שיותר הפריע לי זה שהם פחות או יותר כתבו רק שורה או שתיים על כל מקום, אבל אני זוכר שבראף פשוט לא היה כלום. אולי הספרים באמת התעדכנו מאז - לא יודע. הבעיה האמיתית בכל מקרה, היא שרוב האנשים שמגיעים לבאקדור (עם לונלי פלאנט או בלי) חושבים שפשוט צריך לרוץ אותו כמה שיותר מהר, ולבלות לילה בשיאנגצ'נג, לילה בליטאנג ולילה בקאנדינג - וזה באמת עצוב.

claire12

New member
תודה על התשובות

אני בכל מקרה אקנה ספר- רק רציתי לדעת באילו אזורים כדאי להתמקד, כי אין טעם שאני אקרא את כל הספר... (אני אקרא אותו כדי לתכנן את הטיול), ואני מעדיפה ספר מעודכן ולא ישן. עוד שאלה לי- יש אפשרות לחזור מהונג קונג, תוספת של כ 100 דולר לכרטיס- ונצטרך טיסה בכיוון אחד, אז איפה כדאי לסיים את הטיול ביבשת וכמה פחות או יותר תעלה משם טיסה? או שאולי עדיף לנחות בהונג קונג ומשם לקחת טיסה? האם זה יצא זול יותר מאשר לטוס הלוך ושוב להונג קונג בטיסה פנימית? כדאי לתכנן את הטיסות מהארץ או מסין? ניסיתי לשאול בסוכנות הנסיעות אבל התשובות לא היו מספקות, אז אני פונה למומחים... שוב תודה.

אMור

New member
אני הייתי מציע ככה:

לסיים את הטיול בהונג קונג ומשם לחזור לארץ. זו גם אופציה שרבים אחרים בוחרים בה... מן קינוח שכזה... ורק אחרי שתטיילי בסין ותקנחי בהונג קונג, תביני כמה שהקינוח הזה היה מתוק וטעים....

GnomeBubble

New member
אולי אני אפנה שאלה חזרה אליכם

איזה סוג טיול אתם מעדיפים? כי זה מאוד משפיע על האיזורים שתבחרו. אם אתם רוצים, למשל, שקט מדהים ואוויר צלול ונפלא אז אין כמו מערב סצ'ואן, אבל אם אתם שונאים נסיעות ארוכות על כבישים קופצניים במושב האחורי של האוטובוס, או לפחות רוצים להמנע מהן בירח הדבש, אז זה לא המקום בשבילכם.

bizhar

New member
השגתם כרטיסים?!!

כי אני ב waiting list לאמצע ספטמבר כבר שבוע....

claire12

New member
השגנו

באלעל, טיסה לא מאוד זולה. לדרך חזרה מהונג קונג אנחנו בוויטינג ליסט.

מזל טוב

החתונה שלכם הייתה יפה מאוד. שם אני סמוי בעיקר כי אין לי מה לומר, אבל אם את צריכה מידע על הונג קונג, אשמח לעזור (לצערי דרום סין היא לא המומחיות שלי, אלא אם כן מדובר במפעלי PCB).

למעלה