טיול לסין

milindapanna

New member
לדעתי -

אם אתם לא מתכוונים לתכנן הכל מהארץ, ולהגיע כשהכל כבר מסודר, אז 3 שבועות זה זמן קצר בכדי לעשות סיבובים רחבים יותר מדי (רק הזמן שתבזבזו על קנייה של כרטיסים, חיפוש של מלונות, הבנה של מי-נגד-מי יגמור לכם כמה ימים טובים במקרה הטוב, ועלול, אם לא לוקחים את זה ברוח טובה, ולפעמים גם אם כן, להרוס לכם קצת את האופוריה). כבר נשאלת - מה סוג הטיול שאתם רוצים? זה די קריטי לדעת אם אתם בכיוון של נסיעות לילה ברכבת או מעדיפים טיסות; אם אתם מוכנים להוציא כסף על נהג צמוד שייקח אתכם ממקום למקום (חוסך הרבה מאוד זמן) או שלא; תקציב של ירח דבש או של תרמילאי; סגנון מלונות; וכו' וכו'.

claire12

New member
סוג הטיול

אנחנו לא רוצים טיול תרמילאי לחלוטין- לא גסטהאוסים מעופשים עם פשפשים, בלי שירותים בחדר ומזגן, ומצד שני גם לא מלונות יוקרה. חשוב שיהיה נעים ונקי+ מזגן ושירותים. אנחנו מתעניינים בנופים, טבע,בעלי חיים, תרבות,הסטוריה וכרכים ענקיים (הונג קונג...) אבל לא רוצים לעשות טרקים קשים מדי. מבחינת תקציב ותחבורה- במידה ואין פערים היסטריים בין רכבות לטיסות, אני מניחה שנעדיף טיסות. נהג זה בטח לא בתקציב...(כמה זה עולה?) מה הכוונה בלתכנן הכל? להזמין את כל המלונות מהארץ? לא לא הורס חצי מהכיף? אני כרגע בפגרה מהעבודה- יש לי קצת זמן לתכנן... הקדשתי כמה שעות היום לחיפשו וקריאה- אנחנו רוצים להיות בביג'ין, הונג קונג,גווילין,יאנגשו, יונאן... גיסתי המליצה על שמורת ג'ונזייגי (או משהו כזה) אם זה יסתדר מבחינת טיסות. אני מקווה שאין לי שגיאות בשמות. נשמע לכם הגיוני? יש עוד הצעות?

milindapanna

New member
אז אתם רוצים מסלול פחות או יותר כמו

של טיולים מאורגנים לסין (וכמו שהומלץ לך קודם - פשוט תכנסי לכמה אתרים של חברות כמו החברה הגאוגרפית ותראי מסלולים בצורה יותר מדוייקת). בקשר להזמנה מהארץ - קחי בחשבון שככל שאת מכניסה יותר מקומות לטיול (כלומר אזורים רחוקים זה מזה) הסיבוך הלוגיסטי גדל, וכך את צריכה לבזבז יותר זמן על סידורים. לנחות בבייג'ינג בלי מלון, ולהתחיל לארגן אותו במקום - לוקח זמן. אז אני ורבים אחרים עשו את זה, זה לא בעייה מסובכת, פשוט זמן. כשיש רק 3 שבועות ולא שנה או יותר, אז כל כמה שעות קובעות. בייחוד שעות שעוברות על לחפש את מנהל תחנת הרכבת כדי שיימצא לכם מקום. אז לדעתי האישית עדיף לארגן כמה שיותר מראש כדי ששלושה שבועות לא יהפכו לשבועיים. זה לא הורס חצי מהכיף, רק מוסיף לזמן שאת יכולה להנות מהמקום עצמו ולא מהלוגיסטיקה. קחי בחשבון שרק כמה ימים ימים בבייג'ינג ועוד יומיים שלושה בהונג-קונג סוגרים למעלה משבוע. נסיעות ארוכות (כמו לשמורה שהזכרת, אם אני מנחש נכון למה התכוונת...) מורידות לכם עוד, אבל לפעמים זה שווה. תסתכלי, כאמור, בכמה מסלולים, תראי מה אפשר ותשאלי שאלות.

claire12

New member
אני לא כל כך אוהבת

את טיולי "7 ארצות בשלושה ימים", אני עדיפה להתמקד באזור מצומצם יחסית ו"להרגיש" אותו. אני לא טסה בשביל לסמן V. האזורים שכתבתי הם המעניינים אותי בנתיים, ממה שקראתי ומה שהומלץ לי (בעיקר גיסתי שהייתה לפני כמה שנים לחודש), אבל אנחנו גמישים- אם אזור מסוים לא יסתדר אז לא נסע... בקשר למלונות- יש מקומות שאני אסדר מהארץ, כמו בייג'ין והונג קונג, ביתר המקומות אני אבקש מכם לעזור לי עם מלונות מומלצים שאני אזמין שם. בכל מקרה אין ספק שהשהות הקצרה תגביל אותנו ותחייב אותנו ליותר תכנון מראש. אני פשוט חוששת שנגיע למקום ונרצה להשאר בו ולא נוכל בגלל סידורים שעשיתי מראש.

milindapanna

New member
אם כך אז ראוי להדגיש בפנייך

שלבקר בשלושה שבועות ב: בייג'ינג יונאן גווילין ג'יו-דזאי-גואו הונג-קונג זה פחות או יותר "7 ארצות בשלושה ימים"... ואגב, מה התקציב? זו שאלת מפתח כי ככל שנעים יותר ומשתמשים ביותר אמצעי תחבורה יקרים (טיסות) אז זה עולה יותר. כדוגמא ]פשוטה: נסיעה ברכבת מקונמינג (בירת יונאן) לגווילין היא משהו כמו 36 שעות; טיסה - שעה וחצי. הבדל במחיר - גדול לתרמילאי, קטן למישהו אחר... תני תקציב (לא כולל טיסות בינ"ל, לשניכם יחד. בגדול: כיוון ה 400$ לאדם או 1000$ לאדם?) ואנסה להציע לך מסלול.

claire12

New member
../images/Emo3.gif

אז כמה טוב שיש לי אתכם! המקומות שכתבתי זה מקומות שמשכו לי את העין כמקומות שהייתי רוצה לבקר בהם מתוך מה שקראתי, ולא בהכרח מסלול. (חוץ מהונג קונג שעליה לא נרצה לוותר) 1000$ לאדם נשמע לידי הגיוני (כמובן שאפשר גם פחות...). זה תקציב סביר לטיול? איזה טיול אפשר לעשות במסגרת הזו (כלומר סוג הטיול)? לילה טוב, המון המון תודה על כל העזרה, יש לכם אחלה פורום!

milindapanna

New member
אז ככה...

תראי, יש לך המון אפשרויות, וסביר שעל כל מסלול שאני אציע יהיו כאן הרבה דעות שונות. ובכל זאת, בהתבסס על המקומות שרשמת קודם, הייתי מציע לך את המסלול הבא (כבסיס לשינויים כמובן): 5 ימים בבייג'ינג טיסה לקונמינג (בירת יונאן) יום או יומיים בקונמינג טיסה/רכבת לדאלי יומיים בדאלי נסיעה לליג'יאנג 3-4 ימים בליג'יאנג חזרה לקונמינג (טיסה) טיסה לגווילין והמשך ליאנגשו 5 ימים ביאנגשו טיסה להונג-קונג יומיים-שלושה שם הסכום שהצעת אמור להיות בסדר גמור בשביל לעשות את המסלול הזה במלונות סבירים. שיהיה במזל.

milindapanna

New member
ואגב,

זה לא מסלול הרפתקני אלא להיפך - מתוייר מספיק בכדי שיילך חלק.

claire12

New member
תודה רבה!

המסלול נשמע לי סבבה! התחלתי לקרואת במדריך את האזורים שהצעת. הנסיעה מדאלי לליג'יאנג סיוטית וארוכה? בקשר לתכנון מראש- מה לדעתכם צריך להזמין מהארץ? טיסות יהיו זולות יותר אם נזמין שם? אתם מכירים אתר טוב של טיסות זולות בסין?

GnomeBubble

New member
האמת היא שאם אתם אוהבים טבע

אבל לא רוצים להתאמץ יותר מידי, ג'וג'איגואו זה המקום בשבילכם, כי יש שם טבע מדהים, ואוטובוסים שמגיעים כמעט לכל מקום בשמורה, ככה שלא צריך ללכת הרבה ברגל. מצד שני, יש שם גם נחילי ענק של תיירים, שלפעמים מסתירים את הנוף
בכל מקרה, זה מנותק משאר המסלול שלכם. אם אתם בכל זאת רוצים לעשות יום או יומיים במקום קצת יותר מרוחק, אני יכול לחשוב על שני מקומות טובים ליד ליג'אנג (לא מכיר את שאר האזורים לצערי): ערוץ דילוג הנמר ואגם לוגו. ערוץ דילוג הנמר (או הטיגריס, אם לדייק
) זה טרק קל למדי ודי פופלרי. הוא כולל קצת טיפוס, אבל הוא לא קשה במיוחד, וראיתי גם ילדים שעושים אותו
מצד שני, אם אתם מחפשים שירותים ומקלחת צמודים, אז לא בטוח שתמצאו דבר כזה בגסטהאוסים שם. התנאים הם לא מדהימים מהבחינה הזאת, אבל הייתי בכיף מחליף את המלונות הסינים המגעילים עם המקלחת הצמודה ב-Halfway Lodge בכל הזדמנות שהיו נותנים לי. היתרון של המקום זה שהוא קרוב לליג'אנג (נדמה לי שזה 3 שעות נסיעה), אז אפשר לדחוס אותו ביומיים-שלושה, כולל הנסיעות. המקום השני שאני מכיר שאפשר לטייל בו הוא אגם לוגו, ושם כבר אפשר למצוא תנאים יותר טובים (זה לא היה לגמרי נכון בתקופה שאני טיילתי בה אולי, אבל מהתמונות שראיתי השבוע בפורום עכשיו כבר יש חדרים עם מקלחת צמודה). הטבע שם ממש יפה לדעתי, ונראה לי שהייתי מעדיף אותו על ערוץ דילוג הנמר, אבל החסרון הוא שאגם לוגו די מרוחק מליג'אנג, ולוקח משהו כמו 8 שעות להגיע לשם אם אני לא טועה
בקיצור, בטח למקומית שלנו יהיו רעיונות הרבה יותר טובים ממני

claire12

New member
נשמע מצוין

איך אפשר להגיע לאגם לוגו? אתמול תיארו פה נסיעה באוטובוס סיני וזה בהחלט נשמעת כמו חוויה שהייתי רוצה לחסוך לי ולבעלי האהוב. במקום מה כדאי לדחוס את זה? שמעתי שיאנגשו היא ההיילייט, אז לא הייתי רוצה לוותר עליה...

renjintso

New member
תראי

כל מקום שנציע לך יישמע לך מצויין כי אלה באמת מקומות מצויינים ומקסימים. אפשר לדחוס הרבה דברים, אבל זה בדיוק מה שאמרת שאת לא רוצה לעשות. הנסיעה מדאלי לליג'יאנג לוקחת 3 שעות והדרך טובה. יש לי די הרבה השגות על המסלול שהציעו לך כאן, אבל אם הוא נראה לך, לכי על זה, ואל תצפי שהוא יעלה 1000 דולר לאדם עם כל הטיסות ועם מלונות סבירים, כי זה לא ריאלי.

milindapanna

New member
ספר על ההשגות, שכולנו נלמד

ומעבר לזה, 1000 דולר לאדם מאוד מאוד ריאלי, ולדעתי, בהנחה שהיא לא מתכוונת לישון בהייאט בבייג'ינג בלילות הראשונים, גם יישאר לה עודף. אשמח לשמוע את דעתך.

renjintso

New member
אוקיי

קודם כל, אני בחורה. בניית מסלול היא מאד תלוית טעם אישי ואני לא מתכוונת להיכנס לוויכוחים על כמה ימים להקדיש לכל מקום. היא כנראה תהנה בכל מצב אז זה לא ממש משנה. 3 טיסות פנים כמו שהצעת לה יעלו 300$ לאדם אם מצליחים להשיג מחיר ממש מצוין, וזה בכלל לא מובטח ככה שזה יכול להיות גם יותר לכיוון ה-400. מלון סביר במרכז בייג'ינג קשה מאד להשיג בפחות מ-40-45$ , ולא, לא מדובר בהייאט. במקומות אחרים הרבה יותר זול כמובן. נסיעות, לפחות חלקן במוניות, דמי כניסה לאתרים שמתייקרים כל הזמן: העיר האסורה, החומה, יער האבן, הר השלג בליג'יאנג, הרכבל בדאלי, TLG, אגם לוגו, לימינג: כל אחד מהמקומות האלה חותך לך 10-15$ לכרטיס, ארוחות, בהנחה שלא מסתפקים במסעדות של 5 קוואי, שתיה, אולי מופע אחד או שניים... 3 ימים בהונג קונג היקרה מאד, תעשה לבד את החישוב, וזה כמובן לפני קניות.

milindapanna

New member
מסכים איתך לגבי המסלול אך לא לגבי המחיר

אבל קודם כל התנצלותי על הבלבול בכינוי הגוף... במאה אחוז שבניית מסלול היא תלויית טעם אישי. אין לנו וויכוח, ואני מסכים לגבי ההנאה שלה, שתהיה רבה בכל מקרה. מכאן שלא הבנתי מה ההשגות על המסלול, אלא אם הן רק משום העלות. ולגבי העלות - היות ועשיתי את החישובים הללו לא פעם ולא פעמיים, גם למלונות טובים יותר, וגם כאלה שכוללים מדריך צמוד עם רכב, אז אני די משוכנע שבאלף דולר לאדם זה אפשרי, וודאי אם אין מתווכים שמרוויחים יותר מדי עליהם. אבל - וזה אבל ענק - אני לא מעודכן למחירים בשנתיים-שלוש האחרונות לטיולים שכאלה. אז אולי המחירים עלו בצורה היסטרית, ואני טועה. וזה כמובן ייתכן.

renjintso

New member
אני מבינה שאנחנו באותו מקצוע

המחירים בהחלט עלו בצורה חדה מאד, בעיקר מחירי הכניסות לאתרים, אבל גם התחבורה והלינה, ובכלל, סין מתייקרת כל הזמן, וגם היואן מטפס מול הדולר, מה שמייקר הכל עוד יותר כשאתה מתרגם את זה לדולרים. ההשגות שלי על המסלול הן בעיקר על קונמינג, שמניסיוני נוטה לבאס תיירים, ועל הקדשת 5 ימים ליאנגשואו. כאמור, על טעם ועל ריח...

GnomeBubble

New member
מה שמזכיר לי...

לא אמרנו כבר תעודת סטודנט, אבל אם יש לכם (מופנה ל-claire12 כמובן
), אל תשכחו להביא. עם מחירי הכניסה לאתרים האסטרונומים שהולכים ועולים שם בסין, זה יכול אולי לגרד אפילו מאה דולר מהמחיר הכולל, לא?

milindapanna

New member
כבר לא ממש...

אני הייתי ב"מקצוע", אבל כבר כמה שנים שאני לא, ולכן טוב שאת מעדכנת. לגבי קונמינג - מבחינתי היא עיר מעבר, לא יותר מזה, לצורך המסלול שלה. לגבי 5 ימים ביאנגשו - הם בכל זאת בירח דבש, שינוחו גם קצת, אבל אולי גם יאנגשו כבר לא מה שהייתה?

GnomeBubble

New member
אני חושש שהמשפט האחרון נכון לגבי כל מקום בסין

עם הזמן לפחות.
לא הייתי ביאנגשואו, אבל אני חייב לציין שלא שמעתי עליה דברים טובים. או רק דברים טובים לפחות.
זאת בדיוק הסיבה שלא הלכתי (מעין רתיעה-של-סוף-טיול ממקומות מתויירים-מדי שגררה אותי עד לגוויג'ו).

למעלה