טיול לכפר יהושע

מצב
הנושא נעול.

ה דרומי

New member
קצת על רכבת העמק

טיול לכפר יהושע
שלום לכולם. ביום שישי אחרון 30.5.03 אני ועוד שני חברים שלי עשינו טיול לאורך מסילת רכבת העמק מחיפה עד לכפר יהושע.להלן אני מביא תמונות מהטיול עם הסברים נלווים .תמונות צולמו ע"י בוריס קפצ'יץ. צפיה נעימה. תמונה ראשונה :תחילת הדרך
קצת על רכבת העמק
מתוך אתר ויקאנט

למשל דוגמה (לא דוגמא):

הכתבה על הפנים ומלאה בטעויות ! לא
מומלץ בכלל להיכנס לשם ולא כדאי אפילו להתאמץ ולתקן כל כך הרבה שטויות. עזבו את הכתבה. היא כתובה רע.
למשל דוגמה (לא דוגמא):
במאמר כתוב שרכבת העמק הפסיקה לנסוע בשנת 1948 ! האמנם? כותב המחקר לא עשה שיעורי בית כדי להבין ולכתוב שרכבת העמק המשיכה לנסוע עד לשנת 1952 בקו חיפה - עפולה במסגרת טיולי בתי ספר. יש גם עדות לכך שהיא נסעה עד תחנת בית-שאן בתחילת פברואר 1953. דבר שני: לא ידעתי שליל הגשרים התרחש עוד בשנת 1916 ! הפלא ופלא ! ברור שהכותב התכוון ל- 1946 אך איש לא טרח לבצע הגהה !!! דבר שלישי: התורכים מפרקים את שלוחת מסילת הברזל הצרה ברוחב 105 ס"מ בין מסעודיה לשכם בשנת 1916. (בטח פירקו כמה גשרים אבל בלילה ???) זו הציניות שלי! דבר רביעי: התורכים מפרקים את מסילת הברזל בקו יפו –לוד לצורך הקמת מסילותיהם בנגב בשנת 1916. (היו שם גשרים ? היה לילה?) גם זו הציניות שלי ! דבר חמישי: הערות 3 ו- 4 נאמרו בציניות נוראה למרות שאכן הנכתב בהן אמת לאמיתה ! אחלה חג שמח לכולם ללא יוצא מן הכלל - תעשו חיים ואני אלך לחפש לכם גרוטאות מעניינות !

krause

New member
תיקון התמונה.רכבת העמק.

כרטיס רכבת העמק.
כבר פרסמתי בעבר כרטיס זה ,אך מאז הצטרפו רבים אשר לבטח לא ראו אותו. סמח-תל יוסף.1935 .מהאוסף הפרטי.
תיקון התמונה.רכבת העמק.

105 ס"מ רוחב זה לא בגלל טעות באדנים

טיול לכפר יהושע
שלום לכולם. ביום שישי אחרון 30.5.03 אני ועוד שני חברים שלי עשינו טיול לאורך מסילת רכבת העמק מחיפה עד לכפר יהושע.להלן אני מביא תמונות מהטיול עם הסברים נלווים .תמונות צולמו ע"י בוריס קפצ'יץ. צפיה נעימה. תמונה ראשונה :תחילת הדרך
אחרת איך אפשר להסביר שהמסילה מביירות לדמשק שנבנתה בסוף המאה ה 19 היתה בעלת אותו רוחב "מוטעה" בדיוק?? מייסנר רצה לחבר את שתי המסילות ולכן התאים את רוחב החיגאזית לרוחב ה"ביירותית".

ללא ספק: רק ההסבר של בני הספל נכון!

אחרת איך אפשר להסביר שהמסילה מביירות לדמשק שנבנתה בסוף המאה ה 19 היתה בעלת אותו רוחב "מוטעה" בדיוק?? מייסנר רצה לחבר את שתי המסילות ולכן התאים את רוחב החיגאזית לרוחב ה"ביירותית".
ללא ספק: רק ההסבר של בני הספל נכון!
כל שאר התיאוריות על רוחב המסילה הן שטויות. כל הכבוד לבני הספל על ההסבר הקצר והמדוייק !!!

תודה!!ולכבוד שבועות, על "רכבת החלב"

וחג שמח בני !!!
תודה!!ולכבוד שבועות, על "רכבת החלב"
שפעלה בשנות העשרים בקו העמק. היא יצאה בחצות וחצי (הזמנים השתנו מידי פעם) מצמח ואספה את החלב מחליבת הבוקר והובילה אותו לחיפה מזרח ומשם למחלבות שהיו, למיטב זכרוני בבנימינה. אלמלא הרכבת לא יכולו הרפתות לפעול כי החלב היה מחמיץ לפני שהיה מגיע ליעד. הנהלת הרכבת בנתה קרונות מאווררים ומותאמים לשם כך. בשנות השלושים, עם כניסת המשאיות וסלילת הכבישים בעמק, עברה הובלת החלב מהרכבת. חג שמח לכווווולם

מצב
הנושא נעול.
למעלה