טיול בהרי מואב

steiff

New member
טיול בהרי מואב

בין כנס לכנס בארה׳ב ״גנבתי״ שלושה ימי רכיבה ב-Moab, עיירה ביוטה.
התמונות כאן: https://flic.kr/s/aHsk7Ebzc7

עיירה קטנה ומנומנמת שמה שיש בה בעיקר זה ארבע חנויות אופניים והמון מסלולי רכיבה מסביב.
נופי אבן חול אדומים שהרוח והמים פיסלו בהם צורות מדהימות.
מסלולי רכיבה ברמה שבין ״מתחילים״ לבין ״השתגעתם?״. והכל מסומן ומשולט וממויין לפי רמות.
שכרתי אופניים בחנות מקומית. ביום הראשון Trek Fuel 7 שממש נהניתי עליהם אבל החלפתי בסוף היום בגלל שמוט האוכף החליק לצינור האוכף ״לא משנה כמה הידקתי״. לקחתי במקומם Niner RIP עם מוט אוכף מתכוונן. קצת אגרסיביים בשבילי, אבל בנויים בדיוק למסלולים המקומיים.
את הנופים תוכלו לראות באלבום. אבל החלק הכי מפתיע בשבילי היה חוויית הרכיבה האנאירובית. בגובה 1600-1800 מטר האוויר נגמר ברגע שמתחילים לפדל. הדופק מטפס, הפה מתייבש, והכוח אוזל אחרי עליה קטנה שבבית אני מדלג עליה ״בלי מלח״. אם הייתי יכול להרשות לעצמי את הזמן - הייתי נשאר פה חודש להתאקלם ולהתרגל לגובה. וגם לחקור בההזדמנות זו את מאות המסלולים באזור.

לוגיסטיקה: הערים הגדולות הקרובות הן דנבר (שש שעות נסיעה) ו-Salt-Lake-City (ארבע שעות). אופניים אפשר להביא מהבית או לשכור במקום. שכירה במקום עולה בין 50-80 דולר ליום (תלוי בדגם). קסדה ופדלים אפשר להביא מהבית או לקבל מהחנות בהשאלה. בעונות החמות של התיירות כדאי להזמין מראש. הגעתי באמצע החורף בעונה ה״מתה״. רק שבועיים קודם ירד שלג והיה נחמד לרכוב בין השלוגיות שעוד נשארו בחלק מהמסלולים.

למי שיכול - מומלץ. היה כיף וגם קיבלתי שיזוף יפה...

surferx

New member

גנור1

New member
הדימיון למואב ותובנה על מחירי השכרה.....

תמונות מרהיבות !!
כמי שהיה ורכב גם בהרי מואב בירדן, באמת יש דמיון לתצורת אבן החול הנובית והצורות שהרוח והמיים והזמן ייצרו בסלעים ... נפלא !!

סתם הערה - כמי שמשכיר אופניים בישראל, לשמוע שבארה"ב ה"זולה" משכירים ב 50$ - 80$ ליום .... וואוו, אם הייתי מבקש כזה מחיר בישראל מן הסתם היו סוקלים אותי מזמן.... 75 ש"ח זה "גג" שישראלי מוכן לשם , צריך ללמוד מהאמריקאים
) דרך אגב באירופה (המערבית) מקובל 20-25 אירו ליום לאופניים טובים מאוד גם ש"מ ... כך שהאמריקאים באמת עפו על עצמם עם המחירים....

steiff

New member
תובנה על מחירי השכירות

מזכיר שמדובר באופניים מהרמות הגבוהות... לא ז׳ק עם אבזור בסיסי אלא ש׳מ ״ממותג״ היטב ברמת אבזור גבוהה.
ה-Fuel הגיעו עם אבזור ברמת Deore ומעביר אחורי SLX, מזלג ובולם Float CTD של Fox ברמת Evolution ו-Performance. נאבות בונטי וחישוקים Stan's ZTR Arch וצמיגים בונטי XR3 וקונטי Mountain-King עם פנימיות.
ה-Niner-RIP הגיעו עם אבזור ברמת XT, מזלג רוקשוקס PIKE ובולם רוקשוקס Monarch עם נעילה. גלגלים Stan's ZTR FLOW ונאבות Stan's 3.30. מוט אוכף רוקשוקס Reverb Stealth. צמיגים בונטי XR4 וקונטי Trail-King עם טיובלס.
זאת אומרת שמדובר באופניים ברמה גבוהה מאד. לא יודע כמה חנויות בישראל בכלל משכירות אופניים ברמה שכזו.
הכל כמובן מתוחזק היטב. כל השריטות באופניים מתועדות ומסומנות בצבע, כך שאפשר לדעת אילו שריטות הגיעו עם האופניים ואילו שריטות הן תרומה שלך. ובאמת חוץ מהעניין של מוט האוכף הבעייתי ב-Fuel האופניים היו מתוחזקים ברמה מצויינת. בלי ״חופש״ ובלי חריקות. הילוכים מכוונים ״פרפקט״. גלגלים ישרים לגמרי וצמיגים במצב תקין.

מחוץ לחנות עמדו בערך 30 זוגות אופניים משומשים למכירה. לפי מה שנראה לי הם מחזיקים אופניים לעונה אחת ומוכרים אותם יד שניה בהנחה של בערך 30% ממחיר המחירון. ריירתי שם על זוג Ibis Ripley באבזור XT שהוצע במחיר $3999 ונראה במצב מצויין. אם רק היייתי יכול לשים אותו במזוודה...

עכשיו - באמת שאין לי מושג איזה אופניים אתה משכיר לכן אל תראה את הפסקה הבאה כמשהו אישי נגדך... ממה שראיתי בטיולי האופניים המאורגנים שעושים בארץ על אופניים שכורים, מדובר לרוב בדגמים מהחלק כמעט הכי נמוך של הסקאלה, עם הגלגלים הכי פשוטים, הצמיגים הכי פשוטים, המזלג הכי פשוט ומעצורי V הכי פשוטים. באמת שאין לי מושג כמה גובים עבור יום רכיבה אבל עבור חבילה שכזו 75 ש׳ח ליום זה באמת סביר (כשלוקחים בחשבון שאחרי 20 רכיבות מחזירים את עלות האופניים, בלי לקחת בחשבון את שאר התקורות - תחזוקה, ביטוח וכיו׳ב). וכשרכבתי פעם ליד קבוצה שכזו שמעתי קונצ׳רטו לפדלים חורקים ושמיניות בגלגלים, מה שמעיד על תחזוקה מינימליסטית. אני נותן לך ליהנות מהספק שהתיאור הציורי הזה אינו שייך לך ושאתה מספק שרות ברמה אחרת לגמרי - קרובה לרמת השרות שקיבלתי ב-Moab.
אז נכון ש-50$ ליום זה לא מעט (יש הנחה למי ששוכר ליומיים ושלושה) אבל אם לוקחים בחשבון כמה חברות התעופה גו(נ)בות עבור הטסה של אופניים לארה׳ב, המחיר, לפחות לתיירים מחו׳ל, הגיוני. המחיר (הנמוך) של החדר במלון, בהשוואה למחירי המלונות בארץ, מקזז את ההפרשים.

גנור1

New member
כל מילה בסלע !

אין ויכוח איתך, מגיע לשלם עבר תמורה ברמה כה גבוהה.
בארץ כמעט ואין להשיג אופני ש"מ אלא בהשאלה ממקורבים ויודעי סתר שמחזיקים זוג או שניים בש"מ למקרה ויש לקוח שמוכן לשלם קצת יותר (100-150 ש"ח ליום עבור ש"מ) - כל הטיולים המאורגנים משקיעים באופניים ז"ק בסיסים כי התמורה של לקוחות משרד החינוך והישיבות למינהן מזמינים לפי המחיר ולא לפי האיכות, ההרס והנזק לאופניים ע"י רוכבים לא מיומנים הוא עצום. באמת במרכזי רכיבה כמו לה-מדווש, אלון הגליל וכדומה יש מספר זוגות של אופניים ברמה יותר גבוהה - בדיוק כמו במואב ומחירם בהתאם. הלוואי ויהיו עוד מקומות שישקיעו באופני השכרה ברמה גבוהה (לפני מספר שבועות הפסדתי זוג לקוחות מארה"ב שדרשו אופני 29" ש"מ לרכיבה בלטרון וכל מאמצי היו לשווא ולא מצאתי להם את מבוקשם.

בכל מקרה- שמח שנהנת ואכן גרמת לי לרייר על מואב האמריקאית (עם הנייר ריפ9 שלי

דרך אגב, במואב הירדנית נאלצנו פעם לשכור אופניים בגלל שוטרי מעבר הגבול שמנעו הכנסת אופניינו הפרטיים, ואתה לא רוצה לדעת מה רמת מצב האופניים הירדניים.... שלא נדע

zoharzafon

New member
אופניים להשכרה בארה"ב

<font>מנסיון ושיחות עם מפעילי תיירות בדרום מערב ארה"ב - בולדר, מואב, פלגסטף, חברות שמשכירות אופניים מחזיקות כל זוג 11 חודשים בין אם זה ז"ק זול או ש"מ יקר. באוקטובר כל החברות מעבירות את כל האופניים שלהן לשוק יד שניה ענק שם הם נמכרים במחירים מצחיקים ומחדשות את כל המלאי.</font>
<font>לקראת סוף הסיור הגענו לבולדר וחיפשנו אופניים להשכרה, בקושי הצליחו לאתר כבורנו 3 זוגות זנב קשיח פשוט מכיוון שכל האופניים האחרים כבר היו בדרך לשוק יד שניה</font>
<font>כל הזוגות שרכבנו עליהם היו חדשים לגמרי במצב מעולה</font>

EDUOXMAN

New member
כמה שאלות, תובנות ומה שבינהן...

הייתי באזור לפני שנתיים עם אשתי בטיול בן 3 שבועות ב-MOTORHOME ואני מזהה הרבה מקומות מן המצולמים כמו ARCHES NATIONAL PARK ועוד.
אני זהיתי תמונות כמו זו של ה-DELICATE ARCH. אתה רכבת עד אליו? או עשית את זה רגלית? אם רכבת זה מפתיע כי העליה הרגלית היא לא פשוטה (גם צרה וגם טיפוס). לא זכור לי כי ראיתי רוכבים בביקור שלי אז.
בעיית אוויר דליל. מוזר מה שאתה מספר. 1600-1800 מטר גובה לא אמור לגרום לבעיות נשימה. בדרך כלל, התופעה הזו מתרחשת בגבהים מעל 3500 מטר. החרמון שלנו גובהו כ-2700 בשיא, ובתחתית כ-2100 והמטפסים אליו ברכיבה לא מתלוננים על "בעית חמצן/אוויר".
התופעה שאתה מספר עליה יכולה לנבוע מבעיות אחרות כמו: עייפות בכלל, JET LAG, רעב, צמאון, אוויר יבש, אבל לא נראה לי בגלל הגובה. הייתי בכל המקומות שצילמת, כולל רכיבה ולא חשתי בעיה של אויר דליל, תופעה שאני מכיר היטב מטיולים (גבוהים) אחרים שלי. מעניין אותי אם יש משהו במה שאני אומר.
צריך גם לציין כי הרבה תמונות שצילמת הן לא "בדיוק" ממוהב, או מן המסלולים הצמודים לעיירה.
בשהותי שם, היה לי הכבוד לרכוב את סינגל ה-SLICKROCK המפורסם, בן ה-3 שעות.
בתשובה לגנור, אכן יש דמיון בצבע של הסלעים של המדבר האמריקאי העצום לבין צבע הסלעים בירדן, אך לא במרקם. הסלע האמריקאי הוא הרבה יותר דחוס, וכמעט ואין עליו חול, מה שהופך את האחיזה שם למשהו שאנחנו לא רגילים מהמדבר שלנו או המדבר הירדני. ב-NINER שאני שכרתי שם, גם בעלות דומה אך ליום בן 24 שעות, אז יכולתי לעשות רכיבה ערב ורכיבת בוקר, רכבתי בשיפוע צד ללא סכנת החלקה בתחושה שלא הייתה לי אף פעם באזורינו. פשוט יציב ולא מחליק.
הוספתי קישור לקליפ שצילמתי את הצל שלי במסלול מדהים זה.
[URL]http://youtu.be/PKJ3rU6wPBQ[/URL]
אגב העיר מוהב: אכן עיירה מנומנמת מאד. כאשר היינו שם, באופן לא ברור נזכרתי בערד, כי ערד עוברי מסמנת יום רכיבה מדברית. מוהב היא כזאת: עיר טיולי המדבר, אך בכל הצורות השונות והמגוונות שיש: אופניים, טרקטורונים, ג'יפים, וגם הג'יפים עם גלגלי הענק, אופנועים וכו'. לזה יש להוסיף את כל הפעולות הקשורות לתעופה, וגם לרפטינג על נהר הקולורדו.חודש ימים במוהב אולי יספיק להכיר את מסלולי האופניים, אבל בטח לבטח לא את כל ענפי הספורט האחרים, ובטח לא טיולים בפארקים העצומים שם. פשוט גן עדן. הבעיה היחידה: המרחק ועלות כרטיס הטיסה וה-JET LAG. זה לא אירופה שאחרי 4 שעות טיסה אתה על האופניים.

steiff

New member
Delicate Arch

ל-Delicate Arch ניתן להגיע רק ברגל, אחרי טיפוס רגלי של בערך 40 דקות.
בתוך הפארק עצמו ממילא מותר לרכוב רק על הכבישים. כל פעילות מחוץ לכביש מוגבלת להליכה בלבד. לא אופניים, טרקטורונים וכיו׳ב.
מסלולי רכיבה יש בשפע מסביב לפארק, וגם בתוך הפארקים האחרים (Dead Horse Point ו-Canyonlands) והם מסומנים היטב, ומוגדר בבירור איפה מותר לרכוב ואיפה מותר רק ללכת. הם כולם בטווח נסיעה של פחות משעה ממואב. ויש כמובן כמה סינגלים מפורסמים כמו Porcupine Rim ואחרים שמצריכים ״הקפצה״. מאחר ורכבתי לבד ומדובר בעונה ״מתה״ בחרתי מראש מסלולים מעגליים ברמה טכנית בינונית ומטה. ברכיבות בשבת וראשון פגשתי לא מעט רוכבים אחרים במסלול. ברכיבה ביום שני הייתי בודד בשטח. פגשתי מישהו בכניסה למסלול ומישהו אחר ביציאה ממנו, אבל את כל 25 הק׳מ של העליה והירידה מ-Klondine עשיתי לבד לגמרי בשטח.
ביום השלישי טיפסתי לתצפית על Klondike וגם שם מגיעים קצת לפני סוף המסלול לגדר של פארק Arches ויש שם מתקן להחנות את האופניים ולהמשיך את חצי הק׳מ שנשאר, בתוך הפארק עצמו, ברגל. ובאמריקה, כמו באמריקה, אין שום בעיה להשאיר את האופנים בשטח ולהמשיך ברגל. גם אם היה מישהו במסלול חוץ ממני - אף אחד לא לוקח אופניים ש״זרוקים״ בשטח (ובמסלולים שעשיתי ״מצאתי״ כמה כאלה). הגנבים היחידים בשטח הם העורבים שלמדו לפתוח ריצ׳רצ׳ים ולחפש בתיק אוכל.

באשר לגובה ולמחסור בחמצן - כנראה עניין די אינדיבידואלי. מבחינת Jetlag כבר הייתי די מאוקלם אחרי שבועיים באזור הזמן הזה אז כנראה שזה סתם הכושר הלקוי שלי...

razgoren

New member
ועוד קצת

הנה מאמר שנמצא באתר שלי וכתב משה פאר שרכב שם לפני שנתיים
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/moab

לגבי השכרת אופניים בארה"ב , אכן יקר אבל אופניים איכותיים
כשרכבתי במדינת Oregon ו Washington ב 2008 שכרתי אופניים טובות במחיר ראשוני של 70$ ובגלל שלקחתי אותם למספר ימים שילמתי 60$ ליום
האופניים היו Specialized Enduro בסיבוב הראשון Stumpjumper בסיבוב השני
ניתן היה לשכור שם גם אופניים פשוטות יותר עם זנב קשיח אבל מתוחזקות היטב במחיר של 35$
קצת תובנות שלי על הטיול באיזור נכתבו אז ב :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/oregon

רז

למעלה