טיול בהרי אילת.

• פותח הנושא cuch
  • פורסם בתאריך

cuch

New member
שנה שעברה עשינו חלק מהגישרון.

ואז באמת,היה לנו מספיק מים,זה לקח לנו אותו אורך שציינתי שאני רוצה למסלול וזה לא היה כזה נורא מבחינת חום,נכון חם מאוד,אבל מתנהגים בהתאם,וגם עם האוויר שם בהרים והרוח בבוקר זה לא כזה נורא. שי.

מסלול

גבעת יוכבד ונחל אמיר די קצר ונחמד אים אתה מעונין המסלול קשה הר שלמה דרך נחל מפלים המלצה לא להתיל בבוקר אלא דווקא בסביבות 14:00 מהשעה הזאת ואילך מזג האויר מתקרר כך שזה טיול לתוך מזג אויר נעים יותר רק מה!? כובע 4.5 ליט' מים מינ' ולא להיכנס לחושך

הסתייגויות

1. בהנחה הסבירה שעד הטיול, המטיילים נמצאים רוב הזמן ליד המזגן, עומס החום הכבד בתחילת הטיול יכול להיות בהחלט בעייתי - עדיף להתחיל השכם בבוקר, כאשר הטמפרטורות עולות בהדרגה אבל המטיילים יותר "מאוקלמים" לחום, ולא להתחיל בטמפרטורות של 38 מעלות (בצל), שלדעתי הן גבוהות מדי בשביל התחלת הטיול, בפרט כאשר ירידה משמעותית בטמפרטורות לא תורגש לפני 17:00. 2. באזור הזה, לא מספיקים 4.5 ליטרים מים לטיול של 6-5 שעות בקיץ (גם אם זה אחרי שיא החום), לפי חישוב של ליטר מים בשעה, צריך לפחות 6 ליטרים מים - ובכל מקרה עדיף שיישאר עודף מים בסוף המסלול מאשר שיחסרו מים במהלך הטיול. 3. הטיפוס של הר שלמה הוא במיוחד בעייתי בהצעה כמו שלך, שמשמעותה היא שבשיא החום- 14:30-15:00 - המטיילים יצטרכו לעלות עלייה קשה ומפרכת חשופה לשמש, דבר שלדעתי הלא מוסמכת בהחלט מגדיל את הסיכון למכת חום או התייבשות. אם כבר נחל בת שבע (המפלים), אז עדיף מכיוון הר יהורם, בעלייה מתונה יותר.

1 2 ו3

1 רצוי לא לשבת במזגן או לפחות להתחיל את הטיול בהדרגה (יותר מנוחות פחות מאמץ 2 בגדול כן בהחלט רצוי עודף מיים מאשר חוסר (מניסיוני 4.5 ל 5-6 שעות ביום חם מספיק) 3 הטיפוס להר שלמה מנחל מפלים לא יתחיל בשעת היציאה.. יש להגעי לשם דבר ראשון (או אחרון במקרה הזה) כך שהטיפוס עצמו יחל בסביבות 16:00-17:00

ששש

New member
אני מסכים על כל מילה של עמית

ועל עניין כמויות המים דובר על כך, אך חישוב מים הוא אינו רק צריכת המים בפועל אלא הוא חייב לקחת מקדם בטחון ובתנאים קשים, מקדם בטחון גבוה לכל מקרה של תקלות לא צפויות. הסתמכות על כמות מדוייקת מידי של מים עלולה להביא מטייל למצב של "התייבשות מרצון" כדי שלא יחסר לו בהמשך. במקרה של טעות ניווט, חישוב קצב לא נכון מגיעים לחוסר מים במהירות (מספיק למשל שגילנו טעות ניווט קלה לאחר חצי שעה או 40 דקות ווחזרנו את כל הדרך חזרה, והופ... אנחנו כבר אי שם הרבה מעבר לשעת הסיום והיא כידוע החמה ביותר,) כל זה ועוד עלול להביא מטייל לטעויות בשיקול הדעת שרק ירעו את מצבו. טיול בקיץ באיזור מדברי כמו בהרי אילת זה אתגר (לטעמי מיותר משהו) ולכן מחייב לקחת מקדמי בטחון גדולים הן מבחינת כמויות מים והן מבחינת חישוב של קצב הליכה למול תנאי השטח, גודל הקבוצה ויכולת הצועדים ונשיאת ציוד מתאים. כל הסתמכות על נסיון כזה או אחר או מדידה "קמצנית" מידי של כמויות המים רק מקטינות את מירווח הטעות עד כדי פסע ממצב מסוכן.

ולכן

עקב כך שאפשר להיתברבר הצעתי שאת המסלול רצוי דוקא לעשות מהשיא של השעות החמות ואל תוך השעות הקרירות יותר (מה גם שבדרום לרוב מ 15:00, 15:30 מתחילה לרוב לנשב רוח) וכך גם היתברברות לא מביאה אותנו מעבר לשעת הסיום החמה ביותר לגבי המים - מנסיוני (זאת לא המלצה למי שלא מרבה לטייל) 4.5 ליט' מים לטיול במידבר של עד 6 שעות משאיר לי בסוף המסלול עודף למי שלא סגור על כמות המיים אז... כן, קחו עוד, אפילו 7.5 ליט' כמו שאני אומר אף אחד לא מת מעודף מיים, אנשים כן מתו מחוסר...

למעלה