טיול בהודו

natyh

New member
סמים זו מחלה .

והחברה הישראלית חולה נודה התעלמות מהבעיה לא תרפא אותה .
החברה חולה כבר הרבה שנים בעיקר אחרי מלחמת לבנון .

דוקא הצגת הבעיה ומודעות לה כפי שעשה כאן הבחור היא חלק צעד ראשון מהפיתרון .
שנה שלמה הסתובבתי כצלם דוקומנטרי כמעט כולם עישנו מסביבי כולם חברה טובים בני טבים חזרו לארץ נהיו בעלי מקצועות חופשיים רופאים מהנדסים וכולי מיטב הנוער , להגיד שהם בסדר ?
לא נכון , יש לחברה הישראלית למרביתה לפחות מחלה היו גם אחרים בודדים שלא עישנו .

בלי עבודת שטח עמוקה בנוסח שצביה הציעה , בנוסח הקרנת הסרט שהכריחו אותי אז לצפות בו ושמעורר בי גועל נפש עד עכשיו לא תהיה תרופה למחלה .

התעלמות לא תעזור , הבחור הציג את המצב כמו שהוא מעשנים ארוחת בוקר מעשנים ....וכולי זה המצב, זה המסמך אמיתי ואותנטי לחלוטין .

nzvia

New member
כמה שאתה צודק

מציעה להציף את הבעיה . אם כל אחד מאיתנו יכתוב לרשות למלחמה בסמים אולי יעשה מאמץ
מצידם למצוא תקציב לנושא ההסברה וההדרכה בנדון.

sailor

New member
מאמץ שוא

הבעיה היא חברתית.
הדוגמא הבולטת היא מלחמת ויטנאם - חלק גדול מהחילים האמריקאים צרכו שם סמים והמחלקה לחילים משוחררים התכוננה לטפול בעשרות אלפים.
אבל הרוב הגדול הפסיקו את צריכת הסמים כשיצאו מויטנאם.
לכן צריך לחקור את הרקע שמביא לצריכת הסמים ולטפל בבעיה החברתית. ישאר אחוז קטן שיצריך טפול בסימפטום הזה למרות טפול במקור הבעיה.

nzvia

New member
כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו

זה משהו שצריך לחשוב עליו.

sailor

New member
אין לי דבר נגד טפול פרטני

אבל להשקיע כל כך הרבה משאבים בטפול לא יעיל בסימפטומים במקום להשקיע אותם במניעה, נראה לי אבסורדי.
הבעיה היא שפעילות הממוסדת מתמקדת בסימפטום, כי מפחדים מפתיחת תיבת הפנדורה של הגורמים הראשוניים.

nzvia

New member
הטיפול שהצעתי הוא בדיוק למניעה

לחייב חיילים משוחררים / נוער וכו' לבקר בבתי החולים לבריאות הנפש
וזאת כדי לקבל פרופורציה לתוצאות שיכולות להגרם מהשימוש בסמים.
מסכימה איתך וברור לכולנו שטיפול שורשי של הגורמים הראשוניים זה האלף בית של הראיה לעתיד.

sailor

New member
אשרי המאמין

זה לא מתחיל לפתור את הבעיות החברתיות שגורמות לשמוש והתמכרות, לכן באמת לא שוה לשים את הכסף במקום שלכל היותר יגע בקצה השולים.

אבוי

ומה עם החוסים בבתי החולים הפסיכיאטרים? הרי רוב רובם לא מנותק לחלוטין מהמציאות, איך הם ירגישו במידה ויביאו ילדים להסתכל עליהם כמו מוצגים?
הנוער יודע שזה מסוכן גם בלי להשפיל בני אדם במצב הכי שברירי ופגיע שלהם...

או אולי הבעיה היא הפוכה?

אני לא יודעת כמה יוצא לך לקרוא ספרות בנושא אבל מחקרים מוחיכים כי עישון קנביס הוא לא רק כמעט נטול סיכונים (מלבד כמובן עליה של כחמש אחוז להתפרצות מחלות נפשיות רדומות וסכנה התפתחתותית מתח לגיל 15 לערך) אלא יש לו המון מעלות וסגולות רפואיות.
אולי החברה היא לא בעייתית אם כולם מעשנים, אלא אלו שתופסים את העישון כפגם חברתי?

סתם נקודה למחשבה

natyh

New member
מסכים שהקנביס פחות גרוע מסיגריות ואלכוהול

הבעיות הן :

א התמכרות ופגיעה ביכולת מוחית לאחר שימוש ממושך , בתיכון אצלנו היו כמה גאונים חברים טובים מאד שלי שנפלו חזק מבחינת יכולות שכליות.

ב הקנביס הוא לפעמים תחנה בדרך להמשך .

ג התמכרות .

אז אי אפשר להתיחס לתופעה בסלחנות גמורה .
מצד שני נכון לשים את הדברים בפרורפורציות הנכונות ולהסביר עד כמה שאפשר ,
הנסיון מראה כי רוב האנשים יבינו .

במקרה של גימי שאני מצטט כאן ודאי שהקנביס טוב בהרבה מאיפה שהוא היה בעבר ,
כאן יש מקום לאישור רפואי ,ולתת לו לחיות בשקט אני מתפלא שאל סם לא משתמשים בשירותיו גימי עשה הכל שאחרים לא יפלו כמוהו , צריך להעניק לאיש הזה צל"ש על מה שעשה לטובת החברה בניגוד למונה זילברשטיין שהכחישה גימי חי בפתיחות גמורה אולי זו הסיבה שניצל .

מממ טכנית

אין לקנביס התמכרות פיזית מכיון שיש לנו קולטנים מיוחדים במוח לחומר הזה... ההתמכרות היא נפשית וגם היא- לא קשה כמו של סיגריות למשל.

תחנת מעבר- כשקנביס מוגדר כסם לא חוקי הוא אכן יכול לשמש כתחנת מעבר כי ילד שמעשן קנביס וחושב שהרואין ואל אס די הם על אותו עיקרון- הולך לחטוף זפטה חזקה מאוד. ומצד שני אתה יכול להגיד גם שסיגריות הן תחנת מעבר. הכל תחנת מעבר כשמחפשים לעבור.

פגיעה לאחר עישון ממושך- תראה רוב המחקרים מראים שהנזק שנעשה הוא מזערי לחלוטין, ז"א הבנאדם לא הופך מגאון לטמבל. מה גם שעל אותו משקל יש המוני אנשים חכמים ופורצי דרך, כולם צורכי קנביס.

נכון, מצד שני אתה לא יכול

להכניס את כל המעשנים בחו"ל תחת ההגדרה הזאת של תיירים לא אחראים.
יצא לי לראות המון תיירים שהוציאו לישראל שם רע ואני יכולה להבטיח לך ש99 אחוז מהם לא היו מה"סטלנים".

jeshu

New member
זה גם נכון, אבל העניין הוא שאלה כן לרוב מנסיוני אותם אלה שנוסעים למדינה אחרת ופשוט אין להם שום כבוד כלפי התרבות והחוק המקומיים והם מוציאים לכולנו שם רע - גם אם הם באו לטייל שם וגם אם הם באו רק לנפוש ולבזבז זמן שם.

ממממ יכול להיות

מודה שלא טיילתי במספיק מקומות בעולם כדי לקבוע חד משמעית לכאן או לכאן אבל עדין אני חושבת שהייתה פה התלהמות גדולה מידי. אז הבנאדם עישן לאורך כל הטיול שלו, אז מה? יכול להיות שהוא היה בנאדם נעים ונחמד וטוב לבריאות כמו שאומרים ועשה לנו דווקא שם מצוין בקרב ההודים, שגם להם לא חסר מוניטין רע...

jeshu

New member
הבן אדם הצליח להגיע להודו וכמו רבים לפניו, פשוט לא כל כך לראות אותה, וגם אם הוא אדם חביב, אז וואלה, הוא עדיין יכול לייצר לנו נזק, והנזק הזה אכן קורה.

כן אשמח שתענה על השאלה ששאלתי למעלה

אנחנו מתכננים טיול תרמילאים להודו באוגוסט (אבא אמא ושתי ילדות), ותוהים מתי הכי טוב לקנות כרטיסי טיסה? האם המחיר עכשיו הוא הזול ביותר או שכדאי לחכות עוד כמה חודשים?
נכון לעכשיו הדיל הכי טוב שמצאנו (שאין בו 23 שעות המתנה במוסקבה או טיסה בקטאר איירליינס) הוא של טורקיש ב-3400 דולר לכולנו. אנחנו מתלבטים אם לקנות.
אשמח לעצותיכם ונסיונכם... תודה!

jeshu

New member
סעו דרך עמאן. מונית מהגבול לשדה תעלה 36 דינר ירדני. אין ממה לפחד, רק צריך לתזמן את הנסיעה.

זה לא מסוכן?

הנסיעה בירדן? והטיסה בקטאר איירוייס או משהו? והשהייה בשדה התעופה? בכל זאת המצב הבטחוני די מתוח כרגע
וכמה זה 36 דינר? וכמה זמן הנסיעה?

sailor

New member
דינאר שוה בערך אירו

קטאר נמצאים קרוב לראש עשרת החברות הטובות בעולם. יש כרטיסים שכוללים טיסת ארקיע לעמאן וטיסות מעמאן לערים רבות בהודו עם קונקשן בקטאר.
אלפי ישראלים בשנה נוסעים דרך עמאן והנסיכויות כעשרים שנה או קצת יותר ועדין לא קרה שום דבר לאף אחד.
ההוצאה היא לא רק המונית, יש גם תשלום מס יציאה מהארץ - כמאה ש"ח לאדם, ויזה לירדן - 20 דינאר (גם כשבאים מהארץ וגם כשחוזרים מהודו = 40 דינאר לאדם), יציאה מירדן - 8 דינאר לאדם.
משך הנסיעה מהגבול לנ"ת המלכה עאליה כשעתים וחצי.

למעלה