טיול בדרום אמריקה

jeshu

New member
קצת פרופורציה (וכבר כתבתי את זה בפורום בעבר) כשאיימו עלי עם סכינים - פחדתי כשאיזה מסומם שרט אותי בכתף עם משהו חד ודרש כסף - פחדתי כששיירת האוטובוסים לבוגוטה עצרה והסתכלתי החוצה וראיתי חיילים מסתתרים בצללים - זה הטריד אותי.בפעם שעצרנו ואמרו לי שהפעם זו הגרילה - קצת פחדתי. הכבישים הבוליביאנים - גם כן קצת הפחידו אותי.אבל גם הכבישים בהודו ולאוס מפחידים לא פחות. כשחשבתי שאני הולך להתקע באתר ארכיאולוגי נידח בפרו באזור עם גרילה וקצת שודדים ובלי בגדים ארוכים - גם זה הפחיד אותי מעט. ובכל מקום אחר שטיילתי בו לא הרגשתי ככה.גם לא כשהמקומיים שביבי היו חמושים וגם לא כשנתקעתי בלילה באיזה חור.

M203IDF1

New member
לא לסחוב ציוד יקר

יש הרבה שודדי דרכים והם ממש לא נעימים ישראלי אחד שניסה לעבור מחסום דרכים שלהם בתוך ארגז משאית חול נתפס וחתף מלקות עם שוט על הכביש מקרא אחד מני רבים..

enwhysea

New member
גם בארץ ממש ממש מסוכן

לא לעשות שטויות, לא לעשות משהו שלא היה נראה לך הגיוני לעשות בארץ, לחשוב פעמים, ולשמור על הדברים שלך. למשל: 8 חודשים לא קרא לי כלום, וזה עוד כולל את קולומביה וונצואלה. מרוב שאננות הלכתי ברחוב בפנמה סיטי, לבד, בלילה, בשכונה שכתוב במדריך שהיא מסוכנת ביום... אז כן, שדדו אותי (8 דולר ומצלמה פשוטה... כי אני לא עד כדאי כך טיפש ואת דברים החשובים השארתי במלון) עד שלא עשיתי שטויות, הכל היה סבבה. זה לא אומר ב-100% שלא יקרה כלום, אבל זה מפחית את הסיכויים.

natyh

New member
כשתתחיל להתכונן ברצינות

תחזור ונסביר לך איך באמת מטילים שם איך נזהרים שגנבים יחפשו מישהו אחר ולא אותך איך לא לעשות שטויות : איך לטפס הרים , מהם כללי הבטיחות , התנהגות בגבה וכולי הכל נכתב בדם , ולצערינו ביותר מדי דם . וכדאי לטיל בשכל ודוקא כן לחזור משם , כדי שאפשר יהיה לנסוע לשם שוב .

חברס...עוד שאלה..

וואו כמה חוויות ממש עושה חשק לנסוע.. תגידו אולי טוב לא אולי זו בטוח שאלה מטומטמת אבל מבחינה כספית- בשביל להסתדר שם חצי שנה בלי לעבוד כמה כסף פחות או יותר צריך?

jeshu

New member
תלוי ברמת המחייה שלך (כמה את מפונקת או מוכנה להתפשר). במדינות בהן תשהי. בפעילויות. טיסות פנים יבשתיות ועוד. תנסי לתכנן משהו בסיסי ואז תשאלי שוב.

למעלה