טיול בדרום אמריקה

טיול בדרום אמריקה

היי חברה, אני משתחררת בעוד 4 חודשים. תמיד חלמתי על טיול בדרום אמריקה- ברזיל, ארגנטינה, צ'ילה, פרו. אני מתכננת טיול תרמילאים בטבע וגם טיולים קטנים כאלה בערים הגדולות. הבנתי שממש ממש מסוכן שם וזה די מפחיד אותי. אני לא רוצה לוותר על הטיול הזה.. רציתי לשאול אנשים שכבר חזרו משם.. איך היה ואולי גם כמה טיפים ע"מ לא להקלע לצרות.. מחכה לתשובה.. :)

Amiracle

New member
גם אני משתחרר בעוד 4 חודשים.....וגם

אני מתכנן טיול מטורף בדרום אמריקה...נכון לא הייתי שם עדיין אבל דברתי עם הרבה שהיו שם והם אמרו שבעקון מסוכן שם להתסתובב לבד ויש מקומות שלא כדי להתסובב שם בלילה אני יודע שאסור להגיע לדרום בקולומביה כי שם יש את כל לוחמי הגרילה

jeshu

New member
זה מסוכן באופן מסויים יש סכנה של שודדים בעיקר.יש גם פושעים מאוד סוגים.רוב השודדים לא באמת רוצים שום דבר מלבד כסף.כל עוד לא תתנגד יהיה בסדר,לרוב. אכן,יש מקומות שלא כדאי בלילה.יש כמה שלא כדאי גם ביום.אלה בעיקר בערים הגדולות.בחוץ בהרים זה פחות סביר. בקולומביה יש גרילה ועוד כל מיני בהרבה אזורים.אישית נסעתי בדרום במונית שירות ממעבר הגבול לאקוודור על לפופיאן ולא נתקלתי בחמושים בלתי מזוהים.צבא קולומביה אבטח את הכביש וגם את התחנות המרכזיות. אף אחד לא יהיה ערב לבטחונך.וגם בסתם טרק יש סכנות בלי שודדים. הכי בטוח בבית.

Amiracle

New member
נראה לי ביאסת אותה רצח....

ברור שהכי בטוח בבית....אבל צריך לגוון קצת בחיים לא..? כל החיים נשאר בבית...?

natyh

New member
מסוכן מאד שם

אני ממליץ לא לנסוע כלל ומעבר לשלוש השנים בהם הייתי שם אינני מתכון לחזור לשם לעולם ....
ביי נסעתי לטיול סופשבוע לעזה .... המקום הכי בטוח ..... נו באמת אני מקוה שהשאלה שלך היא בהומור האם יש מקום מסוכן יותר מהארץ ? או פריז כרגע עם המהומות הפלשתינאיות שם ? בסך הכל דרום אמריקה היא איך נגדיר זאת במילותיו של שר האוצר הביבי .... אי יציבות או אי של יציבות .... בקיצור אין תשובה רצינית לשאלה הזו שלך רוצה לשאול שאלות ספציפיות ננסה לעזור אבל שאלות הפחדה בנוסח קמפיין הליכוד יביאו אותך לאותו מקום בו הביבי נמצא עכשיו... וסליחה אם הייתי בוטה מדי , באמת הצלחת להרגיז אותי .

מממ רק אל תגזים

אני לא חושבת שאין מקום יותר מסוכן מהארץ ובטוח שאני לא אקבור את עצמי בבית כי מסוכן בחוץ. סה"כ ביקשתי עצות וגם אולי קצת חוויות כי אתה יודע לא כל יום נוסעים לטיול של אחרי הצבא. לא אהבתי את התגובה שלך היא ממש מגעילה ואני מקווה שהיא צינית ואם לא אז היה פשוט עדיף שלא תענה :) תהנה בטיול בעזה ושבוע טוב שיהיה לך

natyh

New member
תשובה ישירה

המקום הכי לא מסוכן שהייתי בו הוא דרום אמריקה . הייתי בקניה ניירובי , לא ממש מסוכן אבל יש הפחדות הסתובבתי שם עם סכין ביד בקניה והיה מיותר למדי מקולומביה לאקודור חציתי בסירה מטומאקו ללימונס שוב עם סכין ביד מוסתרת בתיק לבד עם עשרות כושים ענקים באיזור המטעים שם , וכשהם כיבדו אותי בקנה סוכר וקוקוסים הרגשתי כל כך מגוחך עם הסכין שלי ..
מדובר באנשים טובים בעלי לב זהב שחיים את הרגע . בברזיל הסתובבתי שוב כמעט לבד בסלבדור בהייה עם כפכפים ומכנסיים קצרים כדי להיראות כמו מקומי ולהוציא בחור אחד שעקב אחרי , וכאשר הסתובבתי וצעדתי ישר אליו הוא התנפנף , זה לא היה מסוכן . וכן הלאה . אבל יש שם סיכונים אחרים , כמו לא ! לנסוע בטרמפים בברזיל בקיצור אם תלכי להרצאה בחנויות ציוד תקבלי תשובות מאד מסודרות לשאלות הללו .

Stavstav0910

New member
אני טיילתי בה לבד יותר מחצי שנה

אז ככה - קודם כל, אף פעם לא הייתי לבד שלא מתוך בחירה. היו המון מקומות שלא היתה לי שום בעיה לטייל בהם לבד. דרום צ'ילה וארגנטינה למשל. את הטורס דל-פיינה עשיתי לבד. ומלבד העובדה שלא היה מי שיתחלק איתי בסחיבה של האוהל והגזייה ושאר האקססוריז שאתה סוחב ממילא, אם אתה לבד ואם לא, מה שהשאיר אותי עם 20 קילו על הגב
, היה ממש כייף לטרק לבד. לעומת זאת, באיזורים שלא הרגשתי בטוחה לטייל לבד תמיד מצאתי חבר'ה להצטרף אליהם. והיו כמה כאלו. למשל ברזיל, שנחתתי בה לבד, שבוע לפני הקרנבל, ולא הרגשתי בטוחה, אז בערב הראשון התידדתי עם כמה חבר'ה ארגנטינאים ואיתם טיילתי שבועיים שלושה. ולצאת לשייט על האמזונס, מבלם למנאוס, גם לא הרגשתי בטוחה לבד, אז חיכיתי כמה ימים בגסטהאוס בבלם עד שמצאתי מטיילים להצטרף אליהם. וכשהייתי במרידה התלבטתי אם להמשיך לקולומביה, ובאותו שבוע נחטף מטוס בטיסה פנימית והיו שמועות שבכוונה כוחות הגרילה הלכו על טיסה שבד"כ יש בה הרבה תיירים, אז החלטתי שאחרי 8 חודשי טיול לא בא לי להסתכן וויתרתי לגמרי על קולומביה. מצד שני היו המון חבר'ה איתי שם שכן המשיכו לקולמוביה, ועד כמה שידוע לי כולם טיילו בה בשלום. שורה תחתונה, אלו שיקולים תקופתיים ואישיים. בתקופות מסוימות אזורים מסוימים נחשבים יותר בעיתיים מאחרים, ואת זה את תמיד תדעי כי תמיד יש מטיילים סביבך, והמידע תמיד זורם. והכי חשוב - זה מאוד אישי. לפעמים, במקום מסוים את מרגישה לא בטוחה, ומישהו אחר ירגיש בטוח לגמרי. פשוט תפעילי שיקול דעת, ואם הלבד לא מרגיש לך טוב, תחפשי אנשים להצטרף אליהם / תוותרי ותמשיכי ליעד אחר. אבל מה שבטוח, אל תוותרי על החלום לטייל שם, כי זאת יבשת מדהימה וזה טיול מדהים.

jeshu

New member
אף אחד לא מכריח אותך לבקר שם אבל זו ארץ מדהימה. אחת התופעות שקשורות בישראלים שם היא "הפחדה" והפיכה של כל מיני רגשות כאלה לרגשות קבוצתיים.וכך כשאתה מסתובב לך בפרו אתה שומע כמה הבוליביאנים מטומטמים,ואם אתה לא מסוגל להיות מעט ביקורתי כלפי סיפורי הסבתא שישראלים יספרו לך,אתה גם תחשוב ככה וממש סתם,כי זו ארץ מדהימה אם אנשים חמים ונעימים שעושים מאמץ גדול להבין אותך.

natyh

New member
בא נהיה ספציפיים יותר

אפשר לותר על הסאלאר באויוני ולגונה קולורדה ולגונה ורדה שצבעה משתנה , תופעת טבע מדהימה אבל אפשר לותר ... אפשר לותר על הסיור במכרות בפוטוסי , תופעה שלא מעט אנשים מביאה לקלאוסטרופוביה ממש להרגיש מה זה מכרה מבפנים , איזה פחד , איזה אוויר רע , איזה חום בפנים איזה קור בחוץ וכמה קשה ומפחיד ללכת שם בתוך מנהרות חשוכות קילומטרים שלמים . חויה מפחידה שכמובן ניתן לותר עליה . אפשר לותר על מערת הקרח והליכה על אמת המיים בזונגו בגבה 4000 מטרים כשמעלינו מתנשא הואינה פוטוסי המדהים הליכה על פי תהום כל כך מפחידה שקשה להבין איך בני ברטוב מאור הנר רכב שם על אופנועו ? אפשר לותר על הנסיעה באוטובוס בדרך המות לקורויקו ( לה פז קורוירקו רורהנבקה ) מאד מפחיד מאד מסוכן , חויה מדהימה אך ניתן לותר עליה . אפשר לותר על רורנבקה והטואיצי והעיירה סן חוזה מקום מחפשי הזהב ומה שמשך את קרל האוסטרי מהספר חזרה בטואיצי לשם מלכתחילה . אפשר לותר על טרינידד אחת מעיירות הגונגל היותר מדהימות ומקסימות שהייתי בהן . אפשד לותר על נסיעה ברכבת המות מקורומבה לסנטה קרוז , אפשר לותר על סנטה קרוז , ובודאי שאפשר לותר על המערה בסורטה , על טיחואנקו אתר ארכיאולוגי מדהים על לה פז עצמה : שוק המכשפות , שן השטן בקעת הירח ועוד . רק שמהותו של טיול היא לאן כדאי לטייל , ולא על מה אפשר לותר כי אם כך מדוע לא להישאר בביית ולראות הכל בטלויזיה .

jeshu

New member
הייתי שם חודש ברבע מהמקומות שהזכרת לא טיילתי.ולא נחתי שם לשנייה.

natyh

New member
יונתן ....

תודה בכל מקרה עשיתי שם שלוש שנים אל תשכח , ועל מנת שלא לקפח את תומר בא ונזכיר גם את הפרק וייה טונארי . ואת הדרך המהממת לפחות 7 מעברי מיים מטמטמים מרורה נבקה לטרינידד באוטובוס , דרך סן בורחה למיטב זכרוני . אף פעם לא נתקעתי בבוץ עם אוטובוס כל כך הרבה פעמים ואפילו לא במסאי מרה .

לא מפחיד

אחי חוזר בקרוב לאחר כמעט שנה בכל מה שרשמת אני ואחי טיילנו בהרבה מקומות בעולם ובאחד ההתכתבויות שלנו שאלתי אותו יוסי את האמת מפחיד שם אז הוא הזכיר לי מקום שהיינו יחד ואמר לי אל תשווה פה זה ליגה ואני מסתובב חופשי ובטוח אציין שהוא נסע לבד ומצא שם כבר חברים... סעי תהני לפי דעתי אין מה לפחד אך תיזהרי במקומות מועדים בהצלחה.

למעלה