לא יודע לגבי טיפים בנוגע לרכישה אבל מבחינת השהות, הייתי מצטייד נניח באוהל נוח ושק"ש מדוגם. מבחינת הלינה בלילות, אירופה עתירה אתרי קמפינג מפנקים. אין צורך ללכת לבית מלון בכל לילה, דבר המוזיל את הטיול משמעותית.
יולי הוא בד"כ החודש הגשום ביותר בגרמניה, כך ששק"ש וקמפינג קצת לא נעים בגשם כבד. אני בזמנו (לפני עשר שנים) שכרתי אופנוע במינכן ומשם ירדתי דרומה לגרמיש ורכיבה לאלפים הגרמנים. מומלץ גם לחצות לאוסטריה ולרכב בחבל טירול מערבה וא לחצות את הגבול לאיטליה או שוייץ.
באיזור האלפים, גשם "כבד" זה עניין נדיר, יש גשם אבל הוא בדרך כלל שם כל הקיץ, כלומר יש להתכונן לכמה ימי רכיבה בגשם כל טיול.
בשנים האחרונות במפתיע מאי היה בין החמים יותר ואחר כך הורגשה ירידה בטמפרטורות.
בקיצור טיול באלפים בקיץ הוא עניין של מזל פעם יצא לי טוב ופעם פחות
ב-2005 אבל עד אז במשך כמעט עשור ביקרתי שם לפחות שלוש עד ארבע פעמים בשנה לשבועיים ויותר והתקופה הכי טובה מבחינת מזג אוויר (כלומר יבשה) הייתה דווקא מאמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר.
בכל הפעמים שהייתי ביולי וזה כמעט כל שנה פשוט היה גשום כל הזמן וגם מארחי הגרמנים טרחו להסביר לי שאצלם יולי הוא הגשום ביותר. האיזורים המדוברים הם מיינץ ופרנקפורט.
כי אני רק חוצה אותה ממזרחה לכיוון האלפים ולא ממש איכפת לי מה מזג האוויר אבל באלפים ההרגשה שלי שזה עניין של מזל, חלק מהטיולים היו רטובים יותר וחלק רטובים פחות אבל בכל מקרה תמיד ירד גשם מינימום של יום אחד.
בגרמניה ממוצא המשקעים יציב כמעט כל השנה ועומד על בין 70 ל80 מ"מ בערך כל חודש שכמובן מידי פעם יש חודש יוצא דופן אבל הוא לא קבוע, פעם באוגוסט ירד גשם במשך שבוע ללא הפסקה מה שגרם לשיטפונות.
1. מפגש וי סטרום אירופה ביער השחור שאחריו קבוצה קטנה שכבר נפגשת שנים תמשיך לאלפים הצרפתים, המפגש יתקיים בסוף שבוע 7th-10th June ואחריו ה כניסה לאלפים לכמה ימים
2. מפגש וי סטרום UK שנערך השנה בווילס 27th - 28th July אני יחצה את אירופה לכיוון התעלה.
יש אתר משומשים שנראים מעולה במחירים של אזור ה-5000 שקל...
Suzuki Savage 650 ב-1200 יורו... זו בינתיים אופציה שנראית מזמינה מאוד, מקום לתיק, מרווח ונראה מגניב,
נוסיף מאוחר יותר,
תודה לכולם.