... וכעת למאמר...
כמו שציינתי מקודם, שמחתי לקרוא את המאמר ומאוד מאוד התעניינתי בו, למרות שאני - נכון לעכשיו - איני מחובר לשושלת רבנים. בכל מקרה, אני מניח שברשימת הקטיגוריות יכולה להופיע
קטיגוריה שלמה אודות
שושלות רבנים אשכנזיים, ובתוכה נוכל להכניס כמה מאמרים - וע"י כך להרחיב את הנקודות עליהן כתבת בקיצור. בודדתי מתוך המאמר שלך את ראשי הפרקים, אשר בקלות יכולים להפוך למאמרים בפני עצמם - וכדאי שיהפכו לכאלה, אם אנחנו רוצים להכין מדריך מקיף ואיכותי (בחזוני כבר יש מדריך איכותי ומקיף באמת שנפיק ונעשה איתו משהו אח"כ. אולי הדבר יגרום לנו, סוף סוף, לפרסום נרחב בקנה מידה ארצי. תחשבו על זה ברצינות). את כל אחד מאותם ראשי פרקים אפשר להביא לדיון כאן בפורום, לפני כתיבתו הסופית, ע"מ לקבל עוד פירוט, הערות ותיקונים. אפרט מעט כאן:
שמות משפחה "חשודים" כרבנים התחלת בכתיבת רשימה, וכדאי לנצל את נסיונם של שאר החברים על מנת להרחיב אותה - ולהשתמש במקורות רבים ככל האפשר, כדי להפוך אותה לרשימה מקיפה ומסודרת. "החוקר המתחיל" ייגש לרשימה - אשר תסודר בסדר אלפביתי - וינסה לאתר שם את שמו. ליד השם, יופיעו שושלות הרבנים שולי קשורים אליו.
מקורות רבניים ב
שוב, כדאי להיעזר בחברי הפורום ו/או במקורות אחרים ולהרחיב את רשימת ה
. יש לחלק את הרשימה לכמה חלקים:
העוסקים בשושלות רבניים
כלליות,
העוסקים בשושלות רבנים
לפי איזור,
העוסקים ב
שושלת אחת המפורטת כלפי מטה. בכל מקרה, לגבי כל
- יש לציין את פרטיו הביבליוגרפיים, ואולי אף לקשר את שמו לפרטים לגביו ב: Libnet, למען יהיה קל לאתר אותו.
ראשי תיבות נושא חשוב (וכואב
) בקריאת שושלות רבנים, אך גם בקריאת מצבות, ביוגרפיות ופרקים הסטוריים מספרי יהדות. לכן, כדאי שיהיה כמאמר נפרד. הרשימה, כך נראה לי, תתרחב עוד ועוד במהרה...
הערה נוספת: מדריך המאמרים בגירסתו המקוונת הסופית יהיה "מקושר" מאוד - כך, לפי החזון שלי - ולכן, כשיגיע הקורא לסיפור ה"מלך ליום אחד", הוא ילחץ ויגיע למאמר נוסף אשר מספר את הסיפור. אם מישהו מוכן להרים את הכפפה ולהכין סיפור זה על ר´ שאול ווהאל - מסודר, מגובה במקורות, ציטוטים וקישורים - כמאמר, אשמח להוסיף אותו כבר לקטיגורית "סיפורי מחקר". אופס, יצא לי קצת ארוך... אז לסיום...
[URL='http://']שאלה שאפשר לענות עליה בשלילה...[/URL] האם אתה מוכן להיות האחראי על הקטיגוריה
"שושלות רבנים אשכנזיות"
(או אולי:
"שושלות רבנים אשכנזיים"
מה מתאים יותר
אפשר למצוא גם שם אחר, כמו:
"גניאולוגיה רבנית". טוב, צריך לחשוב על שם...) הכוונה היא לא לכתיבת כל המאמרים, אלא לריכוזם, מציאת חברים אחרים שיוכלו לסייע באותו נושא וכו´... טוב, מספיק...
ארנון