טיובלס מהיר וקל...

nintense

New member
טיובלס מהיר וקל...

כידוע ערכות הטיובלס יקרות ויחד עם סרט האטימה הן אף לא כל כך קלות. גלגלי \ צמיגי UST מהוים לפיתרון מצויין אך יקר ומגביל מאוד בסוג החישוקים וסוג הצמיגים. טיובלס ביתי דורש חיתוך פנימית BMX בשיטת בתיה עוזיאל - המהלך שצורך הכי הרבה זמן בתהליך ולא תמיד אסטטי, גם האמינות מוטלת בספק ותלויה מאוד בבית של מי זה הוכן. חיפשתי פיתרון מהיר, זול ואמין, כזה שמשלב את היתרונות של כולם יחדיו... לאחר מחקר מעמיק על החישוקים שהכי מתאימים לפרוייקט, נבחרו הלייזר דיסק של WTB, מגיעים במשקלים שונים בהתאם לצרכים (במקרה הנ"ל בחרתי ב TRAIL, ולכולם פרופיל זהה - כזה שעמוק במרכז: מקל על הרכבה והוצאת הצמיג, ומדרגה בדופן: מונעת מהצמיג לברוח במקרה של עומס צד. הפרופיל באופן כללי מאוד דומה לחישוקי ה UST של מוויק. בנוסף הלייזר דיסק בעלי יחס משקל \ חוזק \ רוחב מהטובים שיש. מחירם כ 30% זולים מחישוקי הדגל של מוויק ו DT. צמיגים: לאחר נסיון של שנים עם צמיגים מוסבים וחישוקי WTB, הצמיגים שיושבים הכי טוב על הלייזר דיסק הם צמיגי WTB (איך לא). היתרון לא נגמר רק פה, מעבר לזאת של WTB יש מבחר צמיגים עצום, הם הצמיגים היחידים שטרם ניתקלתי איתם בריאקציה כימית עם הנוזל של סטן. הבחירה שלי לפרוייקט היא הסטאוט - צמיגים שהופיעו רק השנה, מבנה קוביות אגרסיבי בצדדים עם רווחים גדולים וקוביות צפופות במרכז לגילגול מהיר. הצמיגים הכי כבדים (מוגדרים כצמיגי AM\פרירייד) של WTB בקטגוריית ה 2.35, אך עדיין קלים בהרבה מכל צמיג UST בקטגוריה. סרט חישוק: דאק טייפ, שתי שכבות, מהודקות לחישוק (נחו לילה עם פנימית ו 60PSI להידוק מקסימלי). ונטיל: זה ממש הדובדבן... סטנ'ס עושים וינטילים טיובלס, ייחודיים לחישוקים שלהם (לא ה UST שמתאימים לחישוקים של מוויק), אלה מגיעים עם אטם קצת יותר גדול, ומספיק גדול לאטום כל קדח יעודי לפרסטה. חור קטן בדאק טייפ והוינטיל בפנים. מהדק את הטבעת והונטיל דבוק לדאק טייפ (ולחישוק) כאילו הוא נולד שם. מעלה את הצמיג, מכת אויר ... לא הולך... שוב פעם... לא הולך, מחזיק את החישוק באויר לאיזון מיקום הצמיג, מכה נוספת והוא על 50PSI... רגע לא שמנו חומר... חבל לאבד אותו בנסיונות הניפוח. מפרקים את ליבת הוונטיל, הצמיג נשאר במקומו כאילו הוא UST, לא זז מהדופן ונשמרת האטימה גם כשהוא ללא אויר. מזריקים את החומר הלבן, מחזירים את הליבה למקום ומנפחים (אפשר אפילו עם משאבת יד בשלב הזה). יוצאים לרכב... בינתיים 100 ק"מ של AM עם 30PSI ללא איבוד אויר וללא תקלות. השקעה? שני וונטילים - $8 כל אחד (לצרכן אמריקאי), דאק טייפ - $4 (מספיק לכ 15 חישוקים), וחומר לבן (סטנ'ס \ ג'ו). יאללה טיובלס...

כבוד...מדהים!

כל הכבוד אחי... סופסוף פתרון למי שרצה טיובלס אמיתי ולא מוסב,אך נרתע ממחירי חישוקי ה-UST של MAVIC !!! למה בורחים לנו כישרונות משוק האופניים בישראל לארה"ב???
תודה!

timon1

New member
כי בארצות הברית משלמים על שרות

ולא מצפים לקבל הכל בחינם ומיד, יוצא מזה שגם המשכורות בהתאם [לטובים].

אם המחירים בארץ לא היו בשמיים...

אז היו משלמים על שירות - היו מעניקים יותר כבוד למקצוע. למה שירצו לשלם על שירות כשכמעט תמיד הוא מגולם באמצעים כאלה ואחרים,בצורה כזו או אחרת - במחיר המוצר? המחירים גבוהים ולכן הרבה רוכבים מתרעמים על כך שעוד לוקחים להם על שירות... בארה"ב המחירים נמוכים(מאד נמוכים,הביאו לי אביזרים מחנויות כמה וכמה פעמים ולא מ-ebay או ג'נסן...),לכן משלמים על השירות...וזה עדיין יוצא מספיק זול. ***אני מדבר על החנויות שמחוץ למרכז הערים***

timon1

New member
כשחוסר הידע והרצון לקבל הכל בחינם נפגשו...

הנה דוגמא למחירון טיפולים על בסיס 60$ לשעה ומינימום 5$ לביקור בחנות מהמכובדות בארה"ב וכבר ראיתי מחירונים נוספים ככה שזה כנראה מחיר ממוצע, תקרא טוב טוב את כל הסעיפים, אבל את כולם ותגיד לי שבארץ המחירים יקרים. אתה כנראה מעדיף ש"יערבבו" אותך בחינם מאשר לשלם על טיפול כמו שצריך עם אחריות, זכותך אבל זה גם מה שתקבל ברוב המקרים. אני בטוח שגם בארה"ב [לפי חלק מהסעיפים במחירון] יש אנשים שלא אוהבים לשלם על עבודה אבל יש בטוח הרבה יותר שידעו להעריך אחת איכותית ויתקן אותי ניר אם אני טועה.

גם אם אני יחפש טוב טוב...

אני בטוח שאמצא גם מחירונים זולים...אבל זו לא הנקודה. אני מבין ויודע שבארה"ב משלמים על שירותי תיקון(קרי זמן עבודה),אבל זה לא העיניין. אמרתי כבר קודם שלצד זה שמשלמים על תיקונים(על זמן התיקון+חלפים)האמריקאים נהנים ממחירים זולים של אביזרים וחלקים. לא מעדיף שיערבבו אותי...לא זכור לי שזה קרה, משום שאני עושה את הבחירות שלי לאן ללכת,אני בנאדם שקול ולא פזיז בנישה הזו ולאורך השנים ידעתי למצוא את החנויות שיודעות למקסם את עצמן אידאל של מחיר הגון+שירות טוב+מחיר עבודה זולים ולרוב המוחלט בחינם. החנויות הללו מאד מאד אמינות,אף אחד שם לא עירבב אותי מעולם ולראייה - אותן חנויות ממשיכות לראותי שנים על"ג שנים. ניתן לתת שירות ועבודה איכותיים גם ללא גביית תשלום על העבודות...אני מניח שמה שעומד לנגד עיינהם של אותן חנויות פרטיות,הוא שעדיף לא לגבות תשלום נוסף ולשמר לקוח ולגרום לו לחזור שוב ושוב מאשר לקחת תשלום מנופח(לעיתים)על שירות ולאבדו. בגלל זה להרבה חנויות פרטיות קטנות כגדולות יש תמיד חוג לקוחות ששומר להן אמון.

timon1

New member
תן לי סיבה אחת טובה למה לחנות

לשמר לקוחות שלא רוצים לשלם... לגבי המשפט התמוה שלך ואני מצטט: "ניתן לתת שירות ועבודה איכותיים גם ללא גביית תשלום על העבודות..." סוף ציטוט. בוודאי שאפשר, גם אתה יכול לעשות את עבודתך* בחינם, אני בטוח שהבוס שלך ישמח מאוד אם תבחר לעשות כך ועוד יותר ישמחו לקוחותיך, אני משוכנע שגם אתה תקום כל בוקר לעבודה עם חיוך מרוח על פניך לקבל יום מצווה חדש ונטול הכנסה כלל. מן הסתם גם את המוסך רכב שלך אתה בוחר לפי מי נותן עבודה חינם כי כאלה יש מלא בארץ, זה אבל הגיוני כי המחירים של חלקים לרכב זולים בהרבה מאשר בכל מקום אחר בעולם כדי לשמור על לקוחות שגורמים להפסדים. * מותנה בכך שאתה אכן עובד בסוג מסויים של מתן שירות כלשהו ללקוחות.

בא אתן לך סיבה...

קודם כל - קבל שזאת המציאות, אין צורך לשאול "למה?" כי יש חנויות שכך נוהגים... דוגמא חיובית מיני כמה: רכשתי באחת החנויות אותן אני מציין לעיתים,סט ברייקסים של Hayes Stroker ryde V7. בעל החנות גבה ממני עבור הבלמים בסביבות ה-650ש"ח והרכבה חינם. זו דוגמא אחת להענקת שירות מקצועי ומעולה בד בד עם מחיר אטרקטיבי! בעל החנות עשה את השיקול שלו...ש"עדיף לי לא להיות חזיר, להרוויח פחות,אך לשמר את הלקוח אצלי"...והוא ממש צדק - אני נאמן לחנות שלו משום ששם אני מקבל שירות שלא אקבל בחנויות הגדולות השכנות. אני לא מדבר כמובן על מישהו שבא להחליף שיפטר פעם בשנה... לא מבין בתחום הרכב,גם שם זה ג'ונגל ואני חושב שהשוואה זו לא מוסיפה כבוד לחנויות האופניים...אתה לא היית רוצה שסטיגמת המוסכניק הרמאי(שהיא ללא ספק הורווחה בכבוד!)תדבוק גם בעובדי חנויות אופניים למינהן, נכון? לסיכום: לאותן חנויות כנראה שווה לתת מחירים מאד זולים עם רווח נמוך ולא לקחת על עבודה,בשביל לשמר עוד לקוח... אין לי ספק שהחנות לא מרוויחה עלי המון, אך חרף זאת אני גם מבקר ורוכש אצלן לא מעט... אני מאמין באותה "פילוסופיה" של להרוויח פחות אך לשמר את הלקוח(ולא להרוויח יותר ולאבד את הל'קוח),זאת אני אומר כאחד שעבד שנתיים כאיש מכירות בחנות ספרים...גם שם הייתי מיישם זאת(עם כל זה שהמנהלת לא אהבה זאת)לא הייתי דוחף לאנשים מוצרים לידיים,לא הייתי נותן ללקוחות לצאת בהרגשה שסתם מכרתי להם מוצרים שאולי אין להם בם צורך. זו כמובן פראפרזה לנושא השירות ולזה שעדיף להרוויח פחות ושהלקוח יחזור מאשר להרוויח יותר והלקוח יחפש מקום אחר לרכוש בו בעתיד.

timon1

New member
לפחות אתה עקבי בדעותיך

קודם כל אתה מערבב שני מושגים שליליים, "חזירות" ו"רמאות". מדבריך משתמע שכל מי שגובה כסף עבור שרות הוא חזיר [כי "בעל החנות עשה את השיקול שלו...ש"עדיף לי לא להיות חזיר, להרוויח פחות,אך לשמר את הלקוח אצלי"...".] חוץ מהחנות שלך או רמאי כי העז לגבות כסף על מה ש[לדעתך] מגיע חינם במחיר החלק. אני לא מבין איך כזה בחור תמים כמוך לא נדפק ומטופל רק בחנות הטובה והחינמית, זאת תוך כדי שמירה על נאמנות צרכנית שתהפוך את מתן השירות בחינם לכלכלי. אלא אם כן, אתה מתכוון לחנות הזאת שאם הצלחתי להבין נכון, לא רק שהיא וירטואלית, אפילו היא דוחה אותך ותוך כדי כך "דופקת" אותך על הדרך. אם עושים חיפוש בהודעות שכתבת מגלים הרבה דברים שקצת מפריכים את כל הטענות שלך בשרשור זה, אתה יכול להמשיך לחפור עד מחרתיים אבל אותי כבר שכנעת. ממחר אני לא גובה כסף עבור עבודתי. זה כדאי!!!|חיוך עקום של ג.יפית|.

חס וחלילה - לא התכוונתי להכליל באופן גורף...

לא אמרתי מילה על זה ש"כל מי שגובה כסף עבור שרות הוא חזיר",בהחלט היו כאלו,אך את זיו פני הם לא זכו לראות ותאמין לי שזה הפסד שלהם,משום שאני לקוח ששופך הרבה כסף על אופנים. ועקב זאת אני דווקא רואה את מה שאמרתי כדבר מאד נכון: בעל החנות\המוכר\מנהל צריך לשאול את עצמו "מה עדיף לי? לקוח שיחזור אלי שוב ושוב או לקוח שיעשה רכישה חד"פ ולא נראהו יותר?" ומתוך נגזרת זו הוא צריך לדעתי להחליט איך הוא נוהג. לגבי ebay: לא כ"כ מבין מה כ"כ תמים(כמשתמש ebay עם נסיון דל דאז - אני מדגיש זאת!)בלשאול שאלה טכנית על "למה לא ניתן להתמודד במכרז זה או זה?" או שאלות טכניות על אופן תשלום...ממש לא מבין למה אתה חותר שאין למעשה מה... אני רוכב לא מעט שנים...למדתי להבין אצל מי לרכוש ומאילו חנויות להתרחק כמו מאש. לגבי נאמנות צרכנית: זו זכותי כצרכן לא לרכוש בחנויות החביבות עלי כשביכולתי לחסוך אלפי שקלים בקנייה בחו"ל (חנות ש"דוחה אותי"...על מה אתה מדבר???). תראה לי מישהו שהוא "פטריוט" אמיתי המקפיד לרכוש רק מ"חנויות כחול לבן", למעט אלו שאין להם את הידע,הכוח והיכולת הלוגיסטית(לפעמים שאין משלוח לארץ)לרכוש מחו"ל. לא ראיתי עוד מישהו שרכש דווקא בארץ(יקר...)כשהייתה לו את האופצייה לרכוש זאת בחו"ל. אני לא אבין אם מישהו,סתם לדוגמא יחליט לרכוש דווקא בארץ גריפים עם קרניים של ERGON אשר עולים בסביבות ה-230ש"ח כשהוא יכול להביאם מ-crc בסביבות ה-130-135ש"ח או דרך ebay בסביבות ה-20$(כך לי יצא)לא כולל משלוח שזה יוצא בסביבות 65ש"ח... אתה מבין למה כדאי? יש לי הוכחות ממשיות(קבלות שמורות)למה זה משתלם פי 100 לרכוש בחו"ל ולא בארץ(כמובן לא לדברים הקטנים,אלא אם כן זהה כבר חלק מהזמנה של כמה דברים...)

הכוונה נראשונית לא היתה הכללה - אתה זה שיצרת.

לא הישתמע מדבריי שכל מי שגובה כסף עבור שירות הוא חזיר...אז תדייק בבקשה.

bikingstudent

New member
לא ברור לי למה אני מגיב כאן..במקום ללכת לישון

אפילו בארה"ב -שלפי דבריך שם הרבה יותר זול אסור לאנשים לרצות להיתפרנס בכבוד ?? אומנם רק עברתי בריפרוף על המחירון -אבל נניח שהמחירים הם בגדל "ממוצע" ונניח שזאת חנות שנחשבת מקצועית וברמה גבוהה גם לשם אתה לא תלך כי "המחירים גבוהים" ותחפש חנות קטנה וזולה יותר? תבין ובבקשה גם תפנים -מכונאי ברמה גבוהה עולה כסף, מלאי וזמינות של חלקים ואופניים ומגוון גם עולה כסף, אתה יכול ללכת לתקן את האופניים בחנות השכונתית -נכון! אבל האם יש שם מלאי ומבחר והיצע כמו שיש בחנות עם מכונאי ברמה גבוהה ? קרוב לודאי שלא

אני ממילא עובד כעת...

לרגע לא אמרתי ש"אסור לאנשים להתפרנס בכבוד" - זה מגיע לכל אחד ואחת ברחבי הגלובוס! אם הייתה במקום מגורי חנות עם מחירים "בגדר הממוצע" הנחשבת מקצועית וברמה גבוהה הייתי קונה ומטפל רק אצלם. אני עדיין לא מצאתי כזו. ההבדלים בין חנויות כמו "סעדון","האופן","משיח" ועוד...לבין חנויות אחרות בת"א ורשתות הפרסות לאורך הארץ,מגיעים לאחוזים לא מבוטלים(בממוצע הבדל של 20%+). אהיה מוכן לקבל שירות מחנות שתידע גם לתת שירות טוב ויעיל וגם לתמחר בצורה סבירה... מסכים איתך לגבי החלק האחרון שכתבת - לרוב החנויות היותר קטנות אין את האמצעים והיכולת להחזיק מלאי גדול של חלקים ואביזרים(למעט "האופן"). אבל לא לחוץ לי באותה הדקה לקבל את מבוקשי,לא איכפת לי לחכות אם יש צורך שבוע בשביל לקבל את המוצר בזול יותר ומהחנות שעימה נוח לי לעבוד,שעימה יש יחסים חברות.

פרות

לא יכול שלא להגיב ... תשאל את אח שלי רון מה הוא חושב על פרות , לאחר שהוא נכנס באחת בתחת מאחור באיזה 30 קמ"ש , המריא מעליה בעוד היא ממשיכה ללכך עשב ירוק ורענן באדישות מודגשת , רון נחת בתוך תערובת של חרא , קוצים ואבנים כשהוא מילל מרה , אנחנו התפקענו מצחוק דבר שרק הגביר את התסכול של רון שלא הבין מה מצחיק כל כך ... הפרה נבהלה לבסוף מקולות הצחוק שלנו והנהי של רון והתרחקה לה לאיטה , הסוף הטוב מבחינתו של רון שכמו הפרה מבאר שבע גם זאת הפכה לאנטריקוט משובח .... אלון

עינב, מה ההבדל בין טיובלס אמיתי לאחיו המוסב ?

טיוב לס - בלי פנימית. כנראה שלפי ההגדרה שלך הטיובלס כאן לא אמיתי..... בעצם הוא כן אמיתי כי בכל זאת אין פנימית. אתה מתכוון לטיובלס ביתי? אז זה כן טיובלס ביתי רק שבמקום פנימית ניר השתמש בדאק טייפ.

התכוונתי להבדל בין בייתי לאמיתי...

וגם בין מוסב לאמיתי הרגשתי הבדל ביכולת האחיזה העדיפה (בכל שטח שמורידים את האוויר) משמעותית של UST לעומת מוסב... עם מוסב הייתי חוטף מידי פעם סנייקבייטים, עם UST זה לא קרה לי.

עינב, אתה שוב טועה, אין סנייקבייט בטיובלס.

סנייקבייט קורה כשהפנימית נצבטת בין החישוק לבין אבן או סלע או מדרכה עם שפיץ חד או כל מה שדומה לזה. בטיובלס אין פנימית מלאה באויר ולכן אין סנייקבייט. תסביר את הרגשת ההבדל באחיזה. אתה מכתכוון לאחיזה של הצמיג בקרקע או לאחיזה של הצמיג בגלגל? ותסביר בבקשה גם את ההבדל בין ביתי למוסב...

סנייק בייט אכן יכול להיות ב-UST בייתי ->

תחשוב: אתה חותך פנימית ומניח אותה בין 2 הדופנים של החישוק ומעליה את הצמיג. ואז אתה מנפח,הפנימית שלה תכונות אלסטיות(גומי מן הסתם)ישר מגיבה ומתנפחת...הרי האוויר מצטבר בחלל שבין החישוק ובין הפנימית... כלומר - בהחלט יש בטיובלס בייתי מן "בלון" כזה שנוצר מהפנימית החתוכה,אשר מועד לפורענות בהקשר של סנייק בייט. בהקשר האחיזה: אני מתכוון לאחיזת הצמיג בגלגל ובייחוד בקרקע,מן הרגשה שלוקחים סיבוב במהירות הולכים להתהפך. ההבדל הקריטי ביותר לרעת הטיובלס הבייתי הינו המורכבות הכרוכה בתקלות בשטח...מה תעשה אם זה פתאום באיזה סיבוב תקבל איזה סנייק בייט או שזה יתפרק? תתחיל לסדר מחדש את הפנימית -> להכניס חומר לנפח? זה ידוע עד כמה קשה לנפח טיובלס לאחר התקנתו עם משאבה קטנה. לי קרו 2 מקרים איתו: פעם אחת חטםתי פנצ'ר רציני ועיניין הטכני שמאחורי הבייתי הוא די בעייתי בשטח...בפעם ה-2 זה קרה לאחי שרכב על אופניי - חטף פנצ'ר תוך כדי סיבוב והמציג בכלל יצא מהג'אנט. לסיכום: היה לי טיובלס בייתי ואיתו חטפתי פנצ'רים בשטחים סלעיים חדים - דבר שלא קרה לי עם הגלגלים של ה-UST למהדרין. מתישהו כבר הפסקתי לרכב בלחץ נמוך בשטחים כאלו כשהיה לי טיובלס בייתי. לא ממליץ בכלל למי שרוכב מעט אגרסיבי ומעלה,לא ממליץ לרוכב השוקל איזה 80ק"ג ומעלה.

ממש לא!! אתה שוב טועה!!! האויר לא כלוא בחלל

שבין החישוק לפנימית, הוא לא יכול להישאר שם, הוא יברח מהניפלים!!! בגלל זה הפנימית, כדי לאטום את החורים של הניפלים. אויר כלוא בין הפנימית לבין הצמיג... ועוד משהו, אין כזה דבר UST למהדרין וחצי UST. UST זה תקן לטיובלס.

אבי לא צריך לענות כמו מטיף...(-;

זה בסה"כ דיון...cool down. אתה סוטה מהנושא העיקרי והוא שהחלל שבין הפנימית לבין הצמיג עדיין מתמלא באוויר ועדיין חתיכת הפנימית מתנפחת בין החלל שבין יריעת הפנימית והצמיג. אך אתה צודק - האוויר אכן מתמלא בחלל שבין הצמיג ליריעית הפנימי. בוודאי ובווודאי שאני יודע ש-UST הינו תקן של טיובלס תקן, יש לי חישוקי UST של מאוויק. באומרי "טיובלס למהדרין" אני מתכוון כמובן ל-תקן ה-UST אני חושב שזה מובן מאליו למה אני מתכוון... כמו שאמרתי - די סטית מנושא העיקרי...ולא - הנושא הוא לא טכני אלא עד כמה זה נוח בשטח...בעת פנצ'ר למשל,על כך שזה בעייתי לרוכב שטיפה כבד לרכב להוריד לחץ אוויר... למרות שמדיונים כאלו לומדים הרבה...

למעלה