טור אישי -9-

DAN1EL

New member
טור אישי -9- ../images/Emo97.gif

והפעם: מה יהיה עם איימי וויינהאוס? והאם אנחנו הולכים להפסיד את אחד הכשרונות הגדולים של השנים האחרונות? החיים של איימי וויינהאוס נמצאים עכשיו בסוג של רכבת הרים. מבחינה מקצועית - היא על גג העולם. אחרי שהאלבום המצוין Back To Black הפך אותה לזמרת הצעירה הכי מדוברת בעולם (בכל הנוגע לכישרון מוזיקלי), חביבת המבקרים והקהל, זוכת פרסים ואחראית למכירות של כ-5 וחצי מיליון עותקים רק מהאלבום האחרון - היא קיבלה עכשיו 6 מועמדויות בטקס פרסי הגראמי הקרוב, מה שהופך אותה למועמדת המובילה של הטקס. בין השאר היא גם מועמדת לקטגוריית ה-Best New Artist, אותה קטגוריה בה זכו בעבר אנשים כמו הביטלס, מאריה קארי, כריסטינה אגילרה, אלישיה קיז, טום ג'ונס, טרייסי צ'אפמן, בט מידלר, נורה ג'ונס ועוד רבים וטובים שהפכו מאז לענקים. ומצד שני, הקטגוריה הזאת נחשבה פעם ל"מקוללת", בגלל שרבים מהאנשים שזכו בה לא זכו להרים מאז קריירה ראויה, והזכייה בעצם היתה השיא שלהם, רגע לפני הנפילה אל תהומות האנונימיות (סליחה על הניסוח הדרמטי), כמו למשל טוני ברקסטון, לוריין היל שהוציאה רק אלבום אחד ואחריו נעלמה כבר כמעט עשור, סינדי לאופר שהיתה בזמנו סוג של מתחרה ראש בראש עם מדונה וכיום היא מוגדרת כ"זמרת עבר", ומישהו בכלל זוכר או יודע מי זאת פאולה קול (שרה את שיר הנושא של "דוסון קריק"), שלבי לין (זוכת הפרס ב-2001)? ובכלל, אם תסתכלו ברשימת הזוכים של הקטגוריה הזאת תגלו שם לא מעט שמות אנונימיים. ה"קללה" שכביכול מוטלת על הקטגוריה גורמת לי לתהות אם השנה אנחנו שוב הולכים לחזות במקרה של זמרת שזכתה בקטגוריה בשיא הקריירה שלה ואז התרסקה, כי אין לי ספק שאיימי הולכת לזכות בקטגוריה הזאת. והתהייה הזאת כמובן מובילה אותי לחייה של איימי מהבחינה האישית - שנמצאים כרגע במצב לא ברור. וכשאני אומר לא ברור אני מתכוון שלא ברור אם היא בכלל תשרוד ותזכה להגיע לטקס הגראמי בריאה ושלמה. אחרי שחשבנו שכבר ראינו הכל מבחינת כוכבות שמתמוטטות לנו מול העיניים - הגיעה מיס וויינהאוס, מלכת השערוריות החדשה, והוכיחה לנו שהו, כמה שאנחנו טעינו. לחשוד שאיימי וויינהאוס עושה סמים זה כמו לחשוד שארת'ה פראנקלין סובלת מעודף משקל. בחודשים האחרון דגמה לנו וויינהאוס רזון חולני, שערוריות סמים מכאן ועד להודעה חדשה, מערכת יחסים הרסנית עם בעל לא פחות שערורייתי ממנה, שנעצר לאחרונה בגלל קטטת-בר והתקוטט לא מעט גם עם אשתו (התמונות של השניים פצועים והרוסים בשעות הקטנות של הלילה היו די קשות), דיווחים על כך שאיימי פוצעת את עצמה בגלל אהבתה לבעלה, ההתמוטטויות שלה על הבמה בעקבות עודף אלכוהול וסמים הפכו אצלה כבר לשגרתיות, ולאחרונה - סדרת שערוריות חדשה בקצב מסחרר: תמונות של איימי עם מה שנראה כמעט בלי ספק כמו קוק באף שלה, הורידה את המכנסיים מול המצלמות וחשפה רגליים רזות בצורה מחרידה, שוטטה יחפה באופן סהרורי ברחובות שליד ביתה באמצע הלילה כשהיא בוכה בטירוף ולובשת רק חזייה וג'ינס, הלכה עם חצאית כל כך קצרה שהיה אפשר לראות משתלשל מתוכה משהו שנראה כמו חוט של טמפון ועכשיו גם הודיעה על ביטול סיבוב ההופעות שלה. כל מי שיראה תמונות עדכניות של איימי ווינהאוס, שבסינגל הראשון מתוך האלבום, Rehab, היתה בחורה כמעט מלאה, לא יוכל שלא לדאוג למצבה. היא רזה בצורה חולנית, נראית ממש כמו שלד מהלך, ובהחלט לא בריאה נפשית. לאף אחד אין ספק בכלל שהיא עמוק בתוך הסמים הקשים ולא ברור איך ואם בכלל היא הולכת לצאת מזה. אשפוז במוסד גמילה נראה כרגע כצעד הכרחי. לא ברור מה יהרוג את איימי קודם - מנת יתר, תת-משקל או הרעלת אלכוהול, אבל יש לא מעט אנשים שחוששים עכשיו לחייה האישיים, שלא לדבר בכלל על המקצועיים. העולם ראה כבר הרבה כוכבים מתמוטטים לו מול העיניים, מאלביס פרסלי וסופו הטראגי ועד בריטני ספירס והסוף שעדיין לא נראה באופק, אבל כזאת התמוטטות מכוערת לא ראינו -אני חושב- אף פעם. ובכל זאת, לא נראה שהעולם בדיוק עוצר מלכת. יכול להיות שזה בגלל שבניגוד לכוכבים אחרים, שהתחילו עם תדמית זוהרת ואז בבת אחת התרסקו, במקרה של איימי התהליך לא היה כזה מזעזע - פחות או יותר מראש ידענו מה אנחנו מקבלים אצלה. כבר בהתחלה התדמית שלה היתה מטורפת ובעייתית, אפילו השיר שאיתו פרצה מדבר על גמילה, והיא התפרסמה בציבור כמובן קודם כל בזכות הכישרון שלה, אבל היתה ידועה בזכות מראה לא שגרתי בעליל ונטייה לעלות שיכורה על הבמה בהופעות. לכן, העולם לא בדיוק הזדעזע לראות אותה מתמוטטת לו מול העיניים, כאילו זה היה מתבקש ועניין שצריך לקרות כל רגע. ובכל זאת, אם נחזור לנקודת הפתיחה שלי, לתהייה לגבי קללת הגראמי, אני חושב שבכל מקרה איימי לא תהיה חלק ממנה. לפחות לא בדיוק. כי לדעתי גם, ובמיוחד אם היא נגיד, הכי גרוע - תמות- אחרי הזכייה בפרס (או פשוט תבלה את שארית חייה במוסדות גמילה), היא תזכה למוניטין של אגדה. אתם יודעים, יש לה כבר עכשיו את המוניטין הסלחני של גאון מוזיקלי מטורף, ואתם מכירים את הנוהל - גאונים שמתים הופכים לאגדות. במיוחד אם הם מתו בעקבות הרס עצמי, ע"ע ג'ניס ג'ופלין וקורט קוביין. ואם היא תחיה ותמשיך להוציא אלבומים? אני די בטוח שהם יהיו גאוניים ומוצלחים כמו הראשון, אם לא יותר, לא משנה כמה פסיכית היא תהיה, ואולי אפילו דווקא בגלל זה. אז אולי עכשיו היא נמצאת בשלב קריטי מבחינת הבריאות הפיזית והנפשית שלה, אבל נראה לי שלפחות לגבי קללת הקטגוריה המדוברת - היא יכולה לישון בשקט.

DAN1EL

New member
הממצאים: ../images/Emo97.gif

זהירות, תמונות קשות לפניכם.

DAN1EL

New member
1 ../images/Emo97.gif

תמונות הקוק המפורסמות (שימו לב לאף)

DAN1EL

New member
יש מצב. ככה כתבי הרכילות טענו. ../images/Emo97.gif

אבל תכלס לא נראה לי שהיא עדיין מקבלת מחזור במצבה.

NoWords

New member
התעוורתיייייייייייייייי):

מה זה הכיעור הזה תישארי בבית וומאן!

tamir r

New member
תמונה מגעילה:S אבל היא ממש מסכנה

היא הורגת את עצמה ואפילו לא הגיעה לגיל 25 אני לא מבין, היא הייתה נראית מעולה יש לה אלבום שני מעולה עוד יותר והיא הורסת את עצמה עם הסמים בסוף היא עלולה באמת להרוג את עצמה ובאמת חבל כי יש לה מוזיקה מדהימה ותמנון על הראש

xtina 4 ever

New member
איזה עצוב!../images/Emo210.gif

תראו איזו יפה היא הייתה פעם! ועכשיו? נראית מוזנחת, מלוכלכת והכי הרבה..ניצולת שואה. היא רזה כמעט כמוהם.

NoWords

New member
וואי, פאק.../images/Emo4.gif

היו לה אחלה רגליים פעם. היום היא א-ש-כ-ר-ה כמו שויקי אמרה, ניצולת שואה. הרגליים שלה זה גפרורים. שרופיםX: אייייכ. דוחה.

למעלה