טורקיז

jwin

New member
טורקיז

בתל אביב שכונה קטנה
ורחוב צר מוצל מקיר אל קיר
בו חצר קטנה
בית בתוכו עם דלת בטורקיז דהוי
איני יודע אם מישהוא גר שם
את קורותיו של איש, הבית
מאז ומעולם
כל פעם שאני לעיר מגיע
הולך אל השכונה
מצל אל צל אני עובר לאורך הרחוב
חוצה את הגינה לשניים ופותח דלת
דהוייה יותר משנה קודמת
מחפש אדם
מותיר תשובות אולי לפעם הבאה

renana ron

Active member
תעלומה

כתוב באופן מעניין
הקורא סקרן לדעת
את קורותיו של הבית הישן
מיהם האנשים שהתגוררו בו
ומדוע הוא שומם ודומם היום.

צבע הטורקיז מזכיר לי את הנוהג
כנגד עין הרע.. מה שכנראה לא עזר
במקרה זה.

תודה jwin

טורקיז.

אני מתרשם שהכותב מנסה מפקידה לפקידה.
לתהות על קנקנה של דמות בעברו .
עם הזמן הדמות דוהה.
אבל הוא יודע שהוא ימשיך לחפש
גם בעתיד.
נ.ב שיר ממש לא אופייני לכתיבתך בעבר.
לטעמי הרבה יותר יפה.
צ'י

שמים1

New member
טורקיז

האמת שקראתי את השיר כמה פעמים
לא כל כך ידעתי איך להגיב ולהתייחס מפני שאני מכירה את כתיבתך והשיר הזה מאוד שונה .
יחד עם זאת , בתחילה היה לי קשה ללא סימני פיסוק , ולאחר כמה קריאות הלכתי שבי אחרי המילים .
ללא סימני פיסוק חשתי את הפתלתלות , את ההליכה ברחוב הצר והמוצל , חיתוך השורות הוביל אותי ממש עד לאותה דלת דהויה עד שחשתי שגם אני מגיעה עד לאותה דלת טורקיז .
זהו שיר של געגועים ונוסטלגיה , שיר של חיפוש , אולי של דמות דהויה ואולי דמות מחייו של הדובר או אפילו הוא עצמו כפי שהיה בעבר .
השיר מסתיים ללא נקודה , מפני שזה לא הסוף , אולי תהיה תשובה בפעם הבאה .
אחרי כמה קריאות ראיתי את הקסם המיוחד והשברירי בשיר .

הטורקיז הוא צבע מיוחד , אבן חזקה ודומיננטית , ואני מביאה קישור מהויקפידיה

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%96[/URL]

תודה יהודה .

aiziq

New member
פשוט וגלוי מדי

אני מחפש את התחכום, מתעקש להתייחס אל הטקסט כאל מטפורה. הרמז הראשון שאני רואה לנגד עיניי הוא הביקור שלך כאן בפורום שמתרחש לפרקים ואז הטורקיז הוא אולי הצבע שבו צבוע במסכים מסויימים שם המנהלת (אצלי זה נראה יותר כתכלת) ויתכן שיש בשיר משום געגוע למנהלת מסויימת
?

jwin

New member

אין ולא היה תחכום. אני חושב ששמים בעלת ״טורקיז״ חזק מאוד מאוד ושאינו דוהה בזמן ( אני מכיר אותה וורטואלית מספר שנים ואני שמח על כוחה שאינו נס...). היה מאוד מעניין לראות לאן הוליכו אותך המלים - למעשה זה אחד השירים היחידים שלי (כמעט) שהפשט הוא כתר. היה מדהים לראות איך הקודמים לך פה למעלה ראו בשיר משהו שהוא שונה מהכתיבה הרגילה שלי - והם צדקו מאוד מאוד :
הליכה פשוטה בתל אביב שאני מתגעגע אליה ואני מאיר חלקיק קטן שלה בשכונה שתעלם.
שבוע מעולה ותודה.

(...נמצא לא מעט באפריקה, במחלקות אונקולוגיות שנפתחות, על מנת להעביר מסרים חשובים לרופאים בהתמחות. על מנת לחזק את ידיהם להשתמש ברשת, להשתמש בפרוטוקולים וליישם את מה שכבר כן ידוע. יש לי לא מעט מפגשים עם שרי בריאות על מנת לשוחח על ״סלי תרופות״ (אנחנו עושים את זה כקבוצה של 4 רופאים אונקולוגים ממדינות שונות ושאינם מייצגים שום חברת תרופות אלא תוצאות אונקולוגיות סטטיסטיות של חומרים גנריים מבלי להמליץ על חברת תרופות זו או אחרת). אנחנו מוזמנים על ידי אירגון הרפואה העולמי של האו״ם, לא מקבלים כסף ביד ( רק הוצאות שוטפות, הם משלמים דיור במלון וביטוח רפואי ונציגים של הממשלה המקומית דואגת לנו פשוט נהדר. עם היד על הלב. ).
חוץ מזה יש לי את העבודה כאן...המון.
התקופה האחרונה לא היתה פשוטה בפורום : נכנסתי המון! ואני נכנס יותר ממה שרואים. לא היה לי מה להגיב על ה״שירה״. לא היה מנהל פורום - ואני לא רגיל לכוחניות לשמה. שוב בברכה -
יהודה.

aiziq

New member
יישר כחך :)

נפלתי בפח הפשטות. התרגלתי לצפות ממך לטקסטים מרובדים ומלאי משמעויות עד קצותיהם ולכן השיר הפשוט נדמה בעיניי כנושא עוד דבר מה. כשיר שכולו פשט ( או ליתר דיוק כולו דרש) חסר לי בו את מה שילפות את ליבי או יצית ניצוץ בעיניי, אני קורא את זה כטקסט שהולך לאן שהוא ונעצר בטרם הגיע. איציק ( שגם שמח מאד על ששמים נאותה לנהל את הפורום שוב ?? ולא מתגעגע לאיש).

שמים1

New member
לעיתים יש פגם שמכירים כתיבה של יוצר

מכיוון ששופטים את איכות השיר לפי מה שמכירים מיצירותיו ורמת כתיבתו של טותו יוצר.
גם אני נמנעתי מלהגיב בתחילה וציינתי שלא ידעתי איך לגשת לשיר מפני שאני יודעת שיהודה כותב אחרת .
עד שקראתי את עצמי לסדר , קראתי את השיר שוב ושוב והלכתי שבי אחרי הנוסטלגיה העדינה , הפשטות , לא צריך מילים מפוצצות ודימויים כדי לתאר געגוע , כדילהעניק בשיר חתיכה מהלב , כך הרגיש לי השיר הזה .
אני מודה לך יהודה על הטורקיז החזק מאוד הזה שהזמן אינו מכהה , גם מנהלת זקוקה לפעמים למילים מחזקות .

לגבי עבודתך , יישר כוחך , זו עבודת קודש והתחום הזה כל כך קרוב לליבי (הן תדע).

niva99

New member
שיני הזמן,

סימני שאלה ובדידות.
אלה האסוציאציות המיידיות שעלו בי נוכח השיר.
&nbsp
מחשבות אקזסטנציאליסטיות על זמניות החיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה