טוראט דור שני

חול טובעני ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ראשית שיהיה בשעה טובה עם נישואייך לאורן. אני אם לבן 12 וחצי עם טוראט קל..מאובחן מגיל 6 בערך, מטופל בריספרדל. אספר לך משהו על עצמי: בדיעבד אני בוודאות יודעת שהיתה לי מגיל 9 בעיית קשב וריכוז...כי עד אז הייתי תלמידה מצטיינת ללא כל בעיה ופתאום החלה התדרדרות כזו כמו לתהום...אם אז היו המורים והיועצים והוריי, יודעים מה זה ADD (הפרעת קשב וריכוז) אולי היו מטפלים בי בצורה טובה יותר והיה יוצא ממני משהו יותר טוב...אז ידעו רק לומר שה"ילדה לא רוצה ללמוד, יש לה יכולת אבל היא עצלנית"ורק המשכתי לחטוף עונשים .כך ההתדרדרות המשיכה...עד שעזבתי את לימודיי בכתה י"א כי התייאשתי..ויצאתי לעבוד עד הגיוס. הצבא הוא הדבר הטוב ביותר שקרה לי - באותה תקופה, היחידים שהאמינו בי ותמכו ודירבנו אותי היו המפקדים שלי...ועל כך אני מודה להם מקרב לב...עובדה היא שאני מצליחה לשמור על יציבות בתחום אותו למדתי בצבא... כל מה שקשור בתחומי מרפאות השיניים מלבד הרפואה עצמה. מה שאני רוצה לומר לך זה שהיום בעולם המודרני יש מודעות יותר טובה...מאשר אז..והיום ישנן אפשרויות מגוונות לטיפול. אני גם רואה שאת די מוכנה ללמוד , לקבל ולהכיל... העתיד צופן בחובו חיים מרתקים במיוחד, ואת תתעדכני ותהיי האמא הכי מדהימה גם אם לילד שלך יהיה טוראט...כמו שכתבתי בשער הראשי "טוראט זה לכל החיים אך לא החיים" ברגע שתפנימי את זה הכל יהיה קל יותר. ומי בכלל יודע איזה ילד יוולד לו..עם כל כך הרבה תסמונות ומחלות שיש אז באמת עדיף להתמודד עם טוראט.

goldyboy

New member
מי שתכל'ס העלה את השאלה ואת הספק

זה אני. כשהבנתי שטוראט עובר בתורשה (ותקנו אותי אם אני טועה) זה גרם לי לתהות ולהעלות ספקות. אז נכון שאפאחד לא יכול לדעת איזה ילד ייצא לו, אבל עצם המחשבה שהילד שלי ייצא טוראטי, ולא שיש במה להתבייש, ואני לא מתבייש בזה בעצמי, אלא המחשבה שאני אחראי לזה ובעצם הפלתי עליו את זה, בעצם זה שהעברתי לו את הגן, זה משהו שלא עושה לי טוב. לחשוב על זה שהילד שלי יצטרך לעבור את מה שאני עברתי בילדותי, בעיקר מהחברה. אשמח להמשיך לשמוע תגובותיכם.

בוא נאמר שאני חושבת שזו לא סיבה

לא להביא ילד לעולם...אלא הגדולה היא להתמודד עם מה שמגיע. בכל החלטה שיהיה

גולדיבוי...

אני משערת, שחוץ מטוראט יש לך עוד כמה דברים להוריש לילדיך... אינני מכירה אותך, אבל זה יכול להיות תבונה, רגישות, כשרונות יצירתיים, היכולת לאהוב, היכולת להתבונן... או כל דבר מופלא אחר. למה להתעלם מכל אלו? האם הטוראט מהווה סיבה מספקת למנוע מילדיך להגיע לעולם, ולמנוע מהם לרשת ממך את כל הדברים האחרים?! נכון, לטוראטניק יש ילדות יותר קשה מלאחרים. האם זו הסיבה שלא לתת לו להגיע לעולם? האם היית בוחר, בדיעבד, שלא להיוולד? ועוד משהו: אני חושבת, שלרוב הילדים הקטנים יש בעיות חברתיות. כן, גם לאלו שאינם טוראטניקים. תראה מה עושים לילדות שמנות / מכוערות / בנות לעדה ה"לא נכונה" / שרלילות / וכדומה. בכיתתי היו כאלו וגם כאלו, וכל אחת סבלה, בדרכה שלה. ולסיום אספר לך, שלפני מס' חודשים התלבטתי גם אני באותה סוגיה, ואני מאוד מבינה לליבך... מקווה שתקבל החלטות נכונות.

השגיא

New member
לא בהכרח ילד טוראטי סובל מדחיה

יתכן שהמקרה הנפוץ והידוע יותר הוא באמת של ילד שיש לו קשיים חברתיים שנובעים גם מהבעיות הטוראטיות וגם מכך שהחברה לא מקבלת אותו. אבל זה לא חיב להיות כך. אני לא רוצה לתת דוגמאות מאנשים אחרים שאני מכירה אבל לפחות ע"פ הניסיון שלנו, הילדים מאוד מקבלים את הבן שלי. (הוא בן 11 וחצי). הם יודעים מה יש לו, הם יודעים שזה לא אשמתו. עם הופעת הטוראט הילד החל לפתח בעיקביות גם הפרעות קשב שמאוד מקשות עליו, (וגם עלינו), ובכל זאת בי"ס עושה כל הזמן מאמצים להתאים את עצמו לילד, להתחשב, (קצת יותר מדי לטעמי), לשמוע אותנו ההורים. להקשיב וללמוד. אני יודעת שיש מקומות נוספים כאלו! בערב הורים האחרון שהיה לנו (לפני שבוע), כל המורים שאיתם נפגשתי הדגישו כמה הילד מקסים וחמוד ותורם לכיתה, וזה ילד עם טיקים מאוד בולטים, כפי שחלק מהמשתתפים בפורום ראו. ילד עם טיקים ווקאלים, ילד שמסתובב ומדבר בזמן השיעור ומפריע לאחרים ללמוד בגלל קשיי הקשב שלו... ושוב אני אומרת, החברה מקבלת ומכילה אותו! הוא אהוד כחבר, לא כפרויקט! אנסה לסרוק כאן כמה תמונות שלו ושל חבריו כדי שתאמין לי. ובקיצור- לא יודעת איפה גדלת, אבל ישנם מקומות שמכילים ומקבלים. (כפי שגם יעלבל סיפרה על מקום המגורים החדש שלהם...) גלית

השגיא

New member
הנה לדוגמא

טישטשתי את פניהם של החברים כמובן, כי לא קיבלתי אישור מהוריהם

../images/Emo6.gif

מזכיר לי את הבדיחה, - איך גרוזיני מוחק טעות במסמך וורד שהוא כותב ? - הוא מוחק עם טיפקס על המסך
הדבקת ניר דבק על הפרצופים בתמונה ??? ואגב, אחלה תמונה

השגיא

New member
כן גיל

מה לעשות , אני עדיין לא ממש מכירה את יישומיי המחשב, למרות שאני יודעת שיש אופציה כזו, לטשטש ע"י איזו פונקציה במחשב. בקיצור אם אתה רוצה ליידע אותי איך עושים את זה אשמח! (פשוט לא רציתי להתקשר אליך אתמול באמצע הלילה...
)

השגיא

New member
והנה עוד דוגמא

אז לא להתייאש, החיים יכולים להיות שמחים גם לילד עם טוראט..

חברה25

New member
תגובה

איזה כיף לך שאת כבר אחרי ההחלטה... כפי שכבר סיפרתי לחברי יש טוראט, אנחנו ביחד כבר שנה וחצי וחושבים להתחתן...אלא שיש לי המון התלבטויות והמון חוסר ביטחון וכמו שמישהו שאל המון בעיות עם המשפחה שלא מוכנה לקבל את העניין. אני גם שואלת את עצמי את השאלה שלך הרבה פעמים,לדעת מראש שיכולה להיות בעיה אצל הילדים,זו החלטה קשה שאני חושבת שעדיף היה אם לא היינו יודעים מראש...אז כל הכבוד לך שאת שלמה עם דעתך...הלוואי עלי...

goldyboy

New member
Ignorence is a bliss?

למה עדיף לא לדעת מראש? בשביל לא לחשוב על מה שיהיה ולא להתחיל להתמודד עם זה מעכשיו? לטמון את הראש בחול זה לא פתרון. את צריכה להיות שמחה שאתם מודעים לזה עכשיו, כך שאם וכאשר יהיו לכם ילדים, אתם תוכלו להתמודד עם זה יותר טוב מהורים אחרים שאין להם מושג למה הילד שלהם מוציא קולות ויש לו טיקים בפנים או בגוף והולכים אתו לכל מיני רופאים שמאבחניםאצלו דברים שלא קשורים בכלל ונותנים לו תרופות שעושות לו נזק. הילד שלכם יוכל לקבל את הטיפול הכי טוב ואת כל התמיכה שהוא צריך, בזכות זה שלכם יש את המודעות. יש הרבה אנשים שהלוואי והיתה להם המודעות שיש לכם.

תושבים

New member
נועה אל תטעי לרגע

כמו כולם גם אני לא מצטער ולא הייתי נוהג אחרת, אבל במידה וזה כן יקרה תדעי שזה בכלל לא פשוט. התקפות זעם, מחשבות אובדניות, טורדנות כפייתית, אלימות, טיקים, קשיים חברתיים, תרופות פסיכיאטריות עם תופעות לואי קשות, קללות, השפעה קשה מאוד על כל הביית והילדים האחרים, הון עתק על טיפולים פסיכולוגים ותרופות שלא מוכרות בסל הבריאות, הדאגה הבלתי פוסקת מתי יבוא הטלפון מהגן או מבית הספר, הפחד המתמיד מהתפרצות שחס וחלילה תפגע בזולת ואצלנו זה עוד מקרה קל יחסית. אז כמו שאמרתי לא היתי נוהג אחרת, אין ביטחון שבמידה ותתחתני עם מישהו אחר לא תקבלי "מתנות" אחרות אבל תהיה מוכנה.

למעלה