טופיק

Moondust

New member
טופיק../images/Emo41.gif

איך התחלתם לשמוע את ברי
אצלי זה היה אחר צהריים שומם. ישבתי וראיתי ערוץ 2, כשפתאום ראיתי קליפ שנראה כאילו הוא עשוי ממגזרות נייר. זה היה הקליפ של החיים שממול. "מי זה ברי סחרוף הזה?" הקליפ היה חמוד והשיר ממש יפה. עברה לה שנה-שנה וחצי, ונסענו לאיטליה. אני השתלטתי באכזריות על הדיסקמן ושמעתי "גל ירוק" (הדיסקים של בת דודה שלי, נו P:). "שלמה ארצי, איכס, מכה אפורה, איזה יופי ו-היי! מה זה השיר הזה?" זה היה ניצוצות. שאלתי את בת דודה שלי מי שר את השיר המדהים הזה. "פורטיסחרוף". "הא?" "נו, רמי פורטיס וברי סחרוף". "אה! ברי סחרוף, ההוא עם הילדה מנייר! עם השיר היפה ההוא!" עכשיו זה היה תורה לעשות "הא? לא משנה. בכל מקרה, אם את כל כך מתלהבת אני יכולה להשאיל לך דיסק". והיא השאילה. חם על הירח. שמעתי והתאהבתי. רציתי עוד, ומשם הדרך הייתה כבר קצרה. ותודה לערוץ שתיים. מה איתכם? שתפו. :)

eyallaye1

New member
הנה שלי...

ידידה שלי שמעה, זמזמה, כתבה במחברות וכו' את "חלליות". אני בכלל לא הבנתי מה היא רוצה ממני... עד שהיא שגעה אותי כ"כ עם השיר עד שהחלטתי לשמוע אותי בעצמי... היא השמיעה לי אותו ואמרתי: "אה! זה השיר הזה! אני מכיר אותו!" אז היא הדביקה אותי בזמזומים של "חלליות". אח"כ היא גם השמיעה לי את "ניצוצות" וגם אותו הכרתי עוד כמה שנים לפני, אבל אל שמתי אליו לב... אחרי די הרבה זמן שמעתי את "מונסון" וממש התאהבתי! עד עכשיו אני חושב שזה השיר הכי ענק שלו... אח"כ אח של אותה ידידה הביא לי את האלבום "נגיעות" וזיהיתי שם 2 או 3 להיטים ששמעתי לפני כמה זמן בגלגל"צ: "עבדים", "עיר של קיץ"... אח"כ החלטתי שאני משיג את כל האלבומים של הזמר הענק הזה... וזה מה שקרה

well... ../images/Emo9.gif

הרומן שלי עם ברי התחיל דיי מזמן תמיד הכרתי אותו בעמום אבל ההכרות הרצינית שלי עם הנסיך הייתה דרך בת דודה שלי היא עד היום הפרטנר שלי לכל שיחות המוזיקה באשר הן וסיפורים על אלבומים חדשים ושונים ביקורות וכו (וזה הדדי גם מצידה
) בכל אופן היא הייתה חולת ברי והיא אפילו נפגשה איתו כמה פעמים והם היו (לא ידוע מה עכשיו) בקשר סביר (אפילו דיברו בטלפון ביומולדת של ברי...) בכל אופן במסיבת הסיום שלה היא ביקשה ממני ומעוד חברים שלי ל"השתתף" התפקיד שלנו היה לצלם את האנשים שעל הבמה בזמן שמתנגן לו שיר כלשהו השיר היה בצהרי היום של פורטיסחרוף המדהים והמופלא והנפלא מאז אני הייתי חזק בעינייני הברי
התחלתי לחפש אחרי אלבומים ואז אחרי איזו שנה בערך חבר שלי הביא לי לשמוע את נגיעות (שאח שלו קנה לו...) אז שמעתי ונדלקתי עוד יותר
ומאז אני ממש ממש בתוך הברי
הדברים רק התחזקו כשהיה המבצע של הד ארצי של ה 3 דיסקים ב 99 ש"ח ווי אז התחלתי לרוקן חנויות, וגם את מדפי הסחרוף
לאחרונה השלמתי את הסדרה שלי עם סימנים (לפני חצי שנה בערך, טיפה יותר...) ואת ההופעה כבר קניתי ישר כשיצא
יש לי את כל האלבומים של ברי בסולו את הסינגל של יומולדת את 1900? את כשהגיטרה ואני מתכנן על פוריין אפייר כבר זמן רב ולא מוצא
(יש לי עוד פורטיס, אבל נעזוב את זה לפורום אחר
) בקיצור אני עמוק בתוך זה
ואני לא מצטער!

crazy M

New member
איך התחלתי לשמוע את ברי..?

וואו.. שאלה קשה.. והתשובה אליה טמונה עמוק עמוק בעבר הרחוק.. פעם הייתי שומעת רק מוסיקה לועזית.. לא יכולתי לסבול מוסיקה עברית. ותמיד ההורים אמרו- "מה זו המוסיקה הזו שאת שומעת? שמעי קצת עברית.. זו מוסיקה טובה הרבה יותר" ואני כמובן אמרתי.. "נראה לכם?! שאני אשמע מוסיקה ישראלית?! לפני כן אני אמות.." אה הא... לא עברו חודשיים.. ונסעתי לטיול שנתי.. ואתם מכירים את זה שהילדים רצים ישר לנהג אוטובוס עם כל מיני קלטות.. בבקשה שהוא ישמיע אותם.. אז אחד מהם נתן לנהג קלטת של מוסיקה עברית (לדבריו).. ואז היה את השיר לחץ שאז לא אמר לי כלום ושלא לדבר על הקול של הזמר שלא זיהיתי כלל.. והרגשתי שאני מתחרפנת.. ואז עוד שיר- חלליות ופשוט נדלקתי על השיר.. ואז הלכתי לאותו ילד שנתן לו את הקלטת.. ושאלתי מי שר.. הוא אמר "זה ברי סחרוף. את רוצה להגיד לי איך זה שאת לא מכירה את אחד הזמרים הכי טובים בכל הזמנים???" ואז הרגשתי ממש מטומטמת.. כשחזרתי מהטיול הלכתי וקניתי את הכל או כלום ומאז את כל הדיסקים.. וזו ההיכרות שלי עם ברי..

איך התחלתי לשמוע את ברי ומוזיקה בכל

איך התחלתי לשמוע את ברי ומוזיקה בכלל... עד כיתה י"ב לא שמעתי מוזיקה בכלל אומנם היו כל מיני שירים ישראלים שאהבתי לשמוע אבל לא ממש אהבתי משהו הייתי שומע הרבה רדיו אבל רק תוכניות של דיבורים ואז בי"ב עשיתי רשיון ובאוטו אי אפשר לנסוע בלי רדיו אבל גם אי אפשר לשמוע תוכניות דיבורים כי אתה משתגע... ואז התחלתי לשמוע מוזיקה בגלגלצ ועדיין ולא הכי אהבתי את מה שאני שומע כי יש שם הרבה לועזי ואני מעדיף עברי ואז היה את התוכנית של קוטנר עם הדיסק "האחר" וזה תפס אותי ואז השגתי את הדיסק והתלהבתי מכל השירים והייתי חייב לקנות רדיו דיסק לאוטו וכשיש רדיו דיסק צריך עוד דיסקים ואם כבר דיסקים אז למה לא של ברי ומשם הכל היסטוריה(די קצרה, אבל היסטוריה) זהו

אממ..

[זה הצריך קצת עבודת מחשבה]. לפני כמה שנים חברה שלי הגיעה מרחוק לביקור, וביחד הלכנו לבקר אצל ידיד משותף. הוא השמיע לנו פורטיסחרוף ומאז היה ברי בתודעה שלי. זה כל הסיפור. מקווה שלא הארכתי דברים.

שלי

הייתי משועמם, שכבתי על הספה חצי רדום, אח שלי ראה משהו בטלויזיה, פתאום שמעתי מהטלויזיה מישהו שר, מישהו עם קול "אחר" , אז קמתי וראיתי את השיר (הקליפ של סחרוף ופורטיס ביחד בערוץ 2 משהו על סובלנות) ודווקא זה נשמע טוב אבל השיר נגמר ולא קלטתי מי שר את השיר, אחרי כמה זמן שמעתי את השיר עוד פעם מנגן מהטלויזיה טסתי לשם ראיתי שקוראים לו סחרוף הלוותי מחבר שלי דיסק שלו ו...

giba70

New member
האמת שאני לא זוכר ממש בגלל ש...

שמעתי מזמן את פורטיסחרוף ואז כבר הבנתי שמדובר בזוג גאונים כל אחד בתחומו. וכשברי הוציא תקליט ראשון כמובן ששמעתי וראיתי שהוא אכן יוצר גדול. לא זוכר בדיוק איזה שיר שלו שמעתי ראשון.

מייקל21

New member
מואה

חברה טובה הנחיתה עליי את 'חם על הירח' ואמרה - קח! או שתמות! וכמובן שרציתי לחיות, אז לקחתי. ואז היא אמרה - תקשיב! או שתמות! וכמובן שרציתי לחיות אז הקשבתי. והתאהבתי. כעבור שבוע קניתי בנגלה אחת את 'סימנים' ו-'הכל או כלום'. 'נגיעות' עדיין לא יצא אז, וכשהוא הגיח לאויר העולם הוא נקנה אף הוא, כנ"ל לגבי 'האחר' ו'ההופעה'.

CaerBannog

New member
אממ...

האמת שברי הגיע אליי ממלא מקומות שונים, חברים, בנדוד, כל מיני אבל אני חושב שכשראיתי אתו מופיע ברוק האצמעות לפני שנתיים התאהבתי סופית

ענת1986

New member
../images/Emo26.gifאצלי זה התחיל ככה..../images/Emo104.gif

לפני כמה שנים, בל"ג בעומר, עשינו מדורה כל החבר'ה. כמו בכל מדורה, גם אצלנו היתה
, טייפ עם בטריות, והרבה מצב רוח טוב! עד אז, הייתי שומעת מעט מאוד מוזיקה ישראלית.. הייתי שומעת בעיקר רוק כבד בלועזית. לפתע, ידידה שלי החלה לנגן משהו מאוד מוזר בגיטרה בהתאם לשיר שניגן ברדיו.. היא ניגנה את: "חלליות". כולם הצטרפו אליה בשירה ואני לא ממש, כי לא ידעתי את המילים. המנגינה ממש מצאה חן בעיני. לאחר מכן הם ניגנו עוד שירים שלו, של משינה.. שירי מדורות כאלה. נדלקתי על המוזיקה הזו ולמחרת חברה שלי הביאה לי את "סימנים"... בעקבות זאת, נטשתי את הרוק הכבד בלועזית ועשיתי פנייה חדה למוזיקה ישראלית במיטבה...

תחזרי גם למקורות!

גם אני פעם הייתי כמוך עד שהכרתי את ברי ומאז אני עברי בנשמה שומע ברי דג נחש ומוניקה סקס בעיקר אבל גם אחרים (סוף העולם של אביב גפן ועוד שירים טובים בעברית) אבל לפעמים מגיע היום שאני מעוצבן וכל השקט הזה עולה לי על העצבים ואני פותח את התיק דיסקים ומוציא את המוזיקה שפותרת עצבים (או לא...) או כשאתה בדיכאון או סתם- אין כמעט שיר דכאוני יותר טוב מ-fade to black אז תקשיבי לי- ברי זה אחלה זמר אבל אל תשכחי לשעת הצורך את תורת אמך!!!!!

ענת1986

New member
כמובן...../images/Emo9.gif

אני שומעת מוזיקה נוספת מלבד ברי.. כשאמרתי רוק כבד, התכוונתי לנירוונה, מטאליקה ועוד..
כיום, אני בקושי מאזינה לסגנון הזה. הוא לא מתאים לי יותר, רועש לי מידי באוזן..

ענת1986

New member
../images/Emo2.gif נירוונה לא רוק כבד??

מבחינתי הם דווקא כן... עד היום חשבתי ככה. תקן אותי אם אני טועה.

giba70

New member
הסגנון של נירוונה נקרא גראנג'

זה לא ממש רוק כבד, וזה זרם קצת יותר איכותי, עם להקות כמו פרל ג'אם, סוניק יות' וכאלה, שהתפתח בשנות ה-90 בסיאטל. הרוק הכבד המקורי היה של דיפ פרפל, ואחר כך זוהה גם עם AC/DC, Iron Maiden ולהקות כאלה שאני לא ממש מכיר ולא מתעניין בהן בכלל, כי ממש אין סיבה לכך לדעתי.

crazy M

New member
מסכימה..

עם ג'יבה לחלוטין.. קצת יותר איכותי? הרבה יותר!!

CaerBannog

New member
סוניק יות' זה לא גראנג'.

נירוונה זאת הלקהת גראנג' הכי גרועה שיש. תקשיבו לסאונדגארדן (יש להם יותר משיר אחד). אפשר גם לאליס אין צ'יינס.

giba70

New member
טוב, אני לא מומחה בגראנג'

אני רק יודע שזה מה שנירוונה. באמת שכחתי את סאונדגרדן ויש עוד להקות ששכחתי. אגב מה עושים סוניק יות' אם כך?

למעלה