טופיק!!!

איכסה

New member
זה לפעמים ממש מדהים לגלות,

כמה שאפשר לפרש את התורה לכיוונים שונים. מעולם לא חשבתי שהתורה מחייבת את האדם לאכול בשר, אבל העדפתי לא להתווכח על כך מחוסר ידע. היום אני כבר מאחסן כמה טיעונים מוצקים בנושא (המאמר על הרב קוק, התשובה הממצה שלך) ואני יכול להציג את עמדתי בנושא בלב שלם. תודה,

veganoren

New member
אז למה

טיעון מאוד נפוץ נגד צמחונות אצל הדתיים הוא שהחיות נועדו לכך? אני זוכר כמה ויכוחים שהייתי חסר אונים אחרי שהדתי שהתווכחתי איתו פשוט אמר שלכ הן נועדו וזה מה שצריך להיות. זה אמנם דומה לטיעון של "זה טבעי" אבל זה לא אותו הדבר, עם הטיעון הזה אי אפשר להתווכח.

tsf

New member
תשאל אותו

אם השואה נועדה , אם מישהו רצח אז לא צריך להעניש אותו ודברים בסגנון הזה. אם זה חבר שלך תצבוט אותו ותשאל אותו אם זה נועד. הוא בטח יגיד משהו בסגנון שזה בגלל שאתה רצית לצבוט אותו, אז תגיד שאם אנשים יפסיקו לאכול בע"ח זה גם יהיה רצון האל והם יסתדרו בלי הבשר. במיוחד טיעון הרצח נראה לי.

Anathema Device

New member
הבעיה עם הטיעונים האלו

זה שרצח אסור לפי התנ"ך, ואכילת בשר מותרת. גם אני עומדת מול הטיעון של "אבל החיות ניתנו לנו לאכילה" ועדין לא מצאתי תשובה הולמת. ניסיתי את התשובה של גל (מותר לא אומר שצריך), והיא לא "עבדה". גם האיזכור של חוק צער בעלי חיים לא הזיז עפעף. לפני העצרת נגד פיטום אווזים, נתקלתי באותן תגובות בדיוק (משתי בנות דתיות) על פיטום האווזים. רק אחרי האיזכור שכבד אווז זה לא כשר השתנתה הגישה.

נראה לי שאתה קורא מחשבות...

בדיוק רציתי להעלות את הנושא. בכל מקרה, כשהייתי באילת- בסמינר דתי (חרדי בעיקר) סיפרו לי משהו שהבהיל אותי. "האוכל דג ביום דג ניצל מד"ג" תרגום: האוכל דג ביום השביעי (גימטריה 4+3) ניצל מדין גיהנום זה נורא הפחיד אותי. בכל מקרה למזלי אני לא טבעונית. בערב הראשון הכל היה עם ביצים, ומה שלא- היה עם חלב ולטבעונים (שלא היו שם, נשאר סלט). בשני הערבים האחרים היו יותר מחמישה סוגי בשר- ומה נשאר לי לאכול? בערב הראשון אורז עם מלפפונים ותפו"א. בערב השני התפו"א היו מעורבבים בחמין. שאלתי אם יש תפו"א לבד ונענתי בשלילה. היו מיני סלטים- ולא היה מלפפון לבד. הייתה אפונה- שאני לא אוהבת. אז אכלתי אורז
. נראה לי שרציתי להגיד עוד כמה דברים. אם אני אזכור אני אכתוב לכם. זהו.

נזכרתי

דיברתי עם שתי בנות חרדיות על צמחונות. אחת אמרה שהחיות נועדו להאכל- אז נתתי לה את הדוגמא עם התינוק. אז היא אמרה שבתורה כתוב שהחיות נועדו להאכל. אז מה לעשות, זו האמונה שלה ואני לא יכולה להגיד לה לשנות את האמונה שלה בתנ"ך...

איכסה

New member
לא הבנתי,

את אוכלת דגים? אכלת משהו שהוא לא צמחוני? מה הפואנטה?

מתן, יש הרבה דברים שאתה לא מבין

אני משערת שמה שאני עכשיו אקליד לך זה מהדברים היחידים שאתה כן מבין. אני לא מתכוונת לענות להודעות שלך. הייתי כותבת שיהיה לך יום טוב- אבל לא בא לי אני מבקשת שלא תגיב להודעה זו או לכל הודעה אחרת שלי בפורום. הרי אתה בעצמך אמרת ש"הן אישיות מידי" אז אל תרגיש צורך לענות עליהן.

למעלה