טופיק!!!

איכסה

New member
טופיק!!! ../images/Emo187.gif

קבלו את הטופיק הראשון שלי בפורום.....
צמ-טם ודת
אז ככה, בדת היהודית (וברבות אחרות), הבשר ומוצריו הם דברים בסיסיים - מראש דג בראש השנה, דרך שבועות - חג החלב, הזרוע בפסח, ועד לתפוח בדבש. רובכם הגדול (כנראה), לא דתי או מסורתי, וכל אלה הם מסורות שוליות ובלתי מחייבות עבורו. חלקכם האחר (שוב, כנראה), מקורב בצורה זו או אחרת לדת או למסורת (משפחה, חברים, בי"ס) וכל אלה "מחייבים" אותו מבחינה חברתית וידידותית. עוד חלק- (סטטיסטית לפחות, אני לא מכיר אף דתי בפורום) מקורב לדת בצורה ישירה, ולכן כל המנהגים המוזכרים לעיל מחייבים אותו מבחינה חברתית, דתית, מסורתית, ואולי גם לאומית. כל המחויובויות האלה סותרות את הערכים שלשמם התאספנו כאן - זב"ח וצם-טם, והשאלה הנשאלת היא
איך מתמודדים עם הסתירה הזאת?
אתם מוזמנים לכתוב את הגיגיכם בנושא, ולספר מה אתם עושים באופן אישי, אני אוסיף את דעתי ופעולותי בשלב מאוחר יותר. יום טוב ונטול חיות מתות,

BLecker

New member
טוב.. אני רואה ששאר חברי הפורום..

יבשו אותך אז אני יענה(ואל תיבשו גם אותי!!! זה יכול להיות נושא מענין(?) אמממ.. בעיקרון, אני אדיש בקשר לכל דבר שקשור לדת, אני לא רואה את עצמי כיהודי, ובעצם אני גם בכלל לא מאמין. ההורים שלי קצת בשנה האחרונה(או שנתיים אני לא בטוח) התחילו לקדש בשבת וכל השטויות האלה, וסבא שלי מצד האמא הוא דתי (לאומי, שומר שבת והולך לבית כנסת וכל הבולשיט הזה) אז כדי לא להתחיל לגמרי מריבות עם המשפחה שלי(גם ככה לא חסרים לי דברים לריב איתם עליהם) אני ככה משתף פעולה(אפילו לפעמים חובש כיפה בקידושים).... בקיצר, לא נוצר לי שום קונפליקט עם הדת, כי... אני לא מאמין. אז מבחנתי זה לא בעיה(וגם אצלינו לא אוכלים ראש של דג בראש השנה, Pepole WTF is wrong with you...)

Neta558

New member
סתירה קלה

כתבת את ההודעה בשבת, כך שהדתיים לא יקפצו מיידית עם תשובות
בכל מקרה, בדיוק חזרתי מארוחה משפחתית שאחריה עלה נושא הצמחונות, והטענה כי רוב הדתות רואות בצמחונות דוקא רמה גבוהה יותר. לגבי היהדות בפרט, הזכרת מנהגים רבים הכוללים מאכלים לא טבעונים, אך יש לזכור כי לכל מנהג שכזה יש מאכלים שונים שמברכים עליהם. אם תבקר בראש השנה או בפסח בארוחות החג של עדות שונות, תמצא לעיתים מאכלים שונים לחלוטין. על הפן האישי אני אשאיר לאנשים שקרובים יותר לדת לדבר
בינתיים אני מזכירה למתענינים את חזון הצמחונות והשלום שניתן למצוא בין מאמרי הפורום. נטע (שטבעונותה שומרת על כשרותה
)

The Charmd One

New member
הממ../images/Emo79.gif

אז אני "רק" צמחונית, ואני חושבת שגם אם אני אוכל רק את החסה והמצות בפסח, ולא את "זרוע" עוף או לא את הדג בראש השנה זה לא משנה... זאת אומרת אני חילונית אבל משתדלת כמה שיותר לשמור על מצוות ומסורתיות אבל אני חושבת שזה לא משנה מה אתה אוכל...אם אתה מזדהה בלב זה מה שחשוב... זאת אומרת, אדם לא נעשה פחות או יותר יהודי אם הוא אוכל גבינה בשבועות או לא...אז אני אישית חושבת, שאין סתירה

אלי ו.

New member
הנחת היסוד אינה נכונה

ביהדות הבשר ומוצריו אינם דברים בסיסיים. הרב קוק ז"ל למשל (הרב הראשי לישראל) היה צמחוני. מה שהזכרת אלה מנהגים ממש לא עקרוניים. אגב תפוח בדבש, אינו בשר ומוצריו, ומי שנמנע מדבש יכול להשתמש בכל דבר מתוק.

איכסה

New member
אם כך סליחה,

אך זו לא הנחת היסוד - בשני המקרים האחרים (חילוניות מוחלטת ומסורתיות) אין שום קשר לדת היסודית, אלא למנהגים שהצטברו במשך השנים. כוונת השאלה היא מה אתם עושים במקרים הספציפיים האלה, ובמקרים אחרים שבהם המסורת והצמחונות מתנגשים.

Neta558

New member
שאלת הבהרה...

האם אתה מתכוון, באילו מאכלים שלא מהחי ניתן להשתמש למנהגים שציינת?

איכסה

New member
לא בדיוק

אני מתכוון ל"מה אתם עושים במצב כזה", ומכך משתמע "מה התחליפים הצמ-טבעוניים לעניין. זה בהחלט היה נחוץ, תודה...

Neta558

New member
לזה התכוונתי ../images/Emo13.gif

את ראש השנה האחרון עשינו צמחוני, אז קצת לקחנו ממנהגים אחרים, וקצת אילתרנו. תפוח בדבש, למשל, בכלל לא חייב להיות בדבש. יש הרבה אנשים שמכינים תפוח מתוק בסילאן או רכיבים אחרים. חלק מהברכות אנחנו עושים כלביבות, אז לי פשוט הכינו לביבות בלי ביצים-עם תחליף הביצה שיש במאמרים. במקום ראש של דג אילתרנו, והיה ראש כרוב
אני אנסה לחשוב על מנהגים אחרים אח"כ...

The Charmd One

New member
סילאאאןןן../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo79.gif

אלוהים יודע למה אני אוכלת את זה רק בפסח על המצות... אולי בגלל זה אני אוהבת את פסח כל כך? נהה...זה החופש

Neta558

New member
ועל מה מבוסס הניחוש הזה?

ראשית, הוא לא אולי היה צמחוני, הוא באמת היה צמחוני. הנה הקישור למאמר. שימי לב כי מפורט שם גם על חלב, למשל. אחת הטענות שלו היא שהחלב לא נועד לאדם, אלא לצאצא. לא שמתי לב שכתוב שם שהוא אכל דגים. (אולי כי זה לא נכון?)

ההשערה מבוססת על כך

שדיברתי עם בנות (19 וחצי) חרדיות. שאלתי אותן אם אין דתיים צמחונים והן אמרו שיש, אבל הם אוכלים בשר כשצריך, בשביל המצווה.

Neta558

New member
והן מכירות אותו אישית? ../images/Emo12.gif (רמז-לא)

אני יכולה להתחיל פה רשימה של אנשים דתיים שלא אוכלים בשר, אבל זה נראה לי מיותר. הרעיון הכללי הוא שאין באמת סתירה בין יהדות וצמחונות. הנה אתר של פטה העוסק, בין היתר, ביהדות וצמחונות. מתוכו, אני מעתיקה הנה את אחד הציטוטים: "Jews will move increasingly to vegetarianism out of their own deepening knowledge of what their tradition commands...Man's carnivorous nature is not taken for granted or praised in the fundamental teachings of Judaism...A whole galaxy of central rabbinic and spiritual leaders...has been affirming vegetarianism as the ultimate meaning of Jewish moral teaching." --Rabbi Isaac ha-Levi Herzog וממש כאן אפשר להאזין לקטע על צמחונות ויהדות. התוכנה לא מותקנת אצלי, אל תאלצו להאזין ולדווח
אם את מדברת איתן שוב, את מוזמנת להדפיס להן את הקטעים...

איכסה

New member
אני מכיר דתיה צמחונית

ועוד אחת טבעונית, והן לא אוכלות שום בשר, גם לא בשביל המצווה.

דדי שי

New member
שלושה קישורים נחמדים

לכל מי שרוצה להרחיב את דעתו בנושא צמחונות ביהדות...

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo41.gif צמחונות ודת ../images/Emo41.gif

מכיוון שאני לומד 5 יח"ל תנ"ך (אל תשאלו אותי למה) ואני דתי אני חושב שאני אוכל לענות לך על כמה שאלות. האדם הראשון (בגן עדן) היה צמחוני (אפשר להגיד אפילו טבעוני), וככל שאני מתקדמים במהלך הדורות אני עדים לירידה מוסרית ובעקבות ירידה מוסרית זו, מותרת לאדם אכילה נוספת של חלקים מבעלי החיים. הנה ההיררכיה :
אדם ראשון : טבעוני לחלוטין
ימי נוח : הותר לאכול מקצת מין הבהמה, אבל היה צריך לכסות את הדם עם חול (כדי לכסות את הבושה שנהרגה בהמה לצורך תאוות בשר)
ימי המדבר : הותרה אכילת בשר קודש (כדי לאכול את הבשר היה צורך להביא אותו למשכן, לשחוט אותו. רוב הבשר הלך לכהנים וחלקים קטנים נשארו לבעל הבהמה).
עם הכניסה לארץ : הותרה אכילת בשר חולין. משמע - ניתן לשחוט את הבהמה בכל מקום ולאכול את רוב החלקים. התורה ידעה שלא ניתן לגזור על בני האדם התנזרות מבשר מכיוון שלפי המסורת, אם בני האדם יתנזרו מבשר - תאוות הבשר תגבר עליהם והם יפצחו במלחמות כדי לכבוש אחד את השני ("לאכול" אחד את השני) ולכן, מתוך ידיעה שהוצאת האלימות על בהמות תרגיע את בני האדם מלהרוג אחד את השני, הותרה לאט לאט אכילת בהמות למרות הסתייגות גדולה של הקב"ה . בחזון הצמחונות והשלום של הרב קוק טוען הרב שבאחרית הימים, כל העולם יהיה צמחוני אך כרגע אין הרמה המוסרית של בני האדם מתאימה לכך ועוד לא פתרנו את בעיותיהם של בני האדם . יש לציין שהרב עצמו הוא צמחוני. יתרה מזאת, אני אישית יודע שחלק (לא גדול, אבל חלק) מין הרבנים הבכירים בישראל הם צמחונים וגם ילדיהם צמחונים מתוך ידיעה ברורה שזו דרך חיים מוסרית יותר לחיות בה. הטיעון הנפוץ "נגד" דת וצמחונות הוא ש מותר לאכול בשר לפי התורה. אז מה ? אם מותר לעשות משהו זה אומר שחייבים לעשות אותו אם אפשר להימנע ממנו ? לא, יש לכולנו בחירה. מקווה שעזרתי, אפילו במקצת. אם יש לך עוד שאלות, פנה אליי.

idoz

New member
אבל מותר לאכול אותם!

"עם הכניסה לארץ : הותרה אכילת בשר חולין. משמע - ניתן לשחוט את הבהמה בכל מקום ולאכול את רוב החלקים." ואפלה מותר לנו לאכול. עובדה שאפילו אלוהים רצה שיקריבו לו קורבנות כדי להריח את ריחם... .

Neta558

New member
קרא שוב את החלק האחרון שגל כתב

נראה כי הבנת הנקרא שלך לוקה בחסר, או שאתה פשוט לא טורח לקרוא עד הסוף.

idoz

New member
סיננתי את המידע הרלוונטי

השמטתי את הלא חשוב.

למעלה