טופיק´לה!

yael filan

New member
זה לא ממש ככה

את הדברים הבסיסיים זוכרים, אבל כל הדקויות והדברים האלה (שחשובים מאוד) נשכחים די מהר אם לא מתאמנים בקביעו, או לפחות צופים באנשים אחרים רוכבים

יעל פ

New member
הנפילה שלי...

כל אחד שנמצא מספיק זמן בענף הרכיבה יודע מכיר את המשפט שטוען כי רוכב שלא נופל, הוא איננו רוכב אמיתי. יכול להיות שזה סתם משפט נחמה, לדעתי הוא נכון בהחלט... בכל מקרה, גם אני נפלתי מספר פעמים. היו נפילות מפחידות (כמו לעוף לעבר מכשול ולרסק את אותה היד פעמיים, לא נעים...), ויש גם כאלה כייפיות, מאאאאגניבות או סתם כאלה מוזרות. דוגמא: באחת הרכיבות, הגעתי לחווה מסוימת על מנת לבדוק את אחד הסוסים שהייתי מעוניינת לקנות, הסוס היה חמוד מאוד ועבד יפה. עשיתי לו 5 דקות מנוחה שירגע קצת ופתאום הוא נבהל ממשהו ופתח בגאלופ. אני, שלא איבדתי את עשתונותי, התחלתי לנסות לעצור אותו בעודנו מתקרבים לגדר המאנג´, כאשר הבנתי שאין סיכוי שהסוס הזה הולך לעצור במטרים הקרובים הבנתי שאין ברירה- נצטרך לקפוץ את הגדר... (שוב, אני לא מכירה את הסוס, ברור שאין לי מושג איך הוא קופץ, אם בכלל...) בכל מקרה, קפצנו את הגדר והמשכנו בגאלופ עד שעצרתי אותו. לבסוף, הסוס התברר כבחור נחמד שעובד יפה דרסאג´, וגם----- אוהב לקפוץ... אמנם לא נפלתי אך זו הייתה יכולה להיות נפילה דיי רצינית אם היינו נתקעים בגדר....? נפילות זה בריא, כל עוד לא מתים מהן... אז...תמשיכו ליפול ואל תתביישו. קורה לכולם...

yael filan

New member
אני רוצה להבהיר

אי לא נגד נפילות או משהו.... אבל יש את הקטע של לדעת ליפול, רוב הרוכבים אחרי כמה זמן של רכיבה (אפילו בלי לנפול) כבר מפתחים מעין אינסטינקט של נפילה ונופלים נכון (כנ"ל לגבי מתעמלות), אבל יש לעיתים רוכבים שיכולים ללמוד ליפול נכון רק מנסיון, וזה די בעייתי, כי אם נופלים לא נכון, יכולים להיפגע קשות... עכשיו, אני בטוחה שיהיו כאלה שיטענו שאין דבר כזה "ליפול נכון", אבל יש, וצריך לדעת את זה, אני לא מאמינה שמישהי בשיעור השביעי שלה תדע ליפול נכון, אבל אחרי חודשיים שלושה, כשהגוף כבר מפתח גמישות מסוימת שמתאימה לתנאים, רוב האנשים יודעם איך ליפול נכון, הם יוצרים מעין אינסטינקט שגורם להם לעשות את הפעולה הנכונה. זה בערך כמו כשאת על סוס שפתאום פוצח לך בגאלופ מסחרר, התגובה הראשונה שלך היא להאט אותו, ואת עושה את זה בלי מחשבה, זה משהו שפשוט קורה לך טבעי. עוד דוגמה לזה, יכולה להיות הקטע של להישען אחורה כשהסוס פוצח בבאקינגים רצופים (קרה לי....4 רצופים, ואחר כך רודיאו) או רודיאו, מה שמלמדים אותך זה להישען אחורה, בשום אופן לא קדימה, כי במצב של הישענות קדימה הסיכויים לנפילה הם יותר גבוהים, זה משהו שיותר קשה ללמוד, אבל עם הזמן גם הוא הופך להרגל ומשתרש בתור אינסטינקט (בסיסי) או כרפלקס. אוקי, והפסקה האחרונה מובילה אותי לנושא הבא שלי... רק שעלי ואני אפתח טופיק חדש.

שאלה..

איך נופלים נכון? כלומר.. את יודעת איך?:-* ~מאוד גאה שהטופיק שלי גורר הרבה תגובות
~

יש כל מיני

שיטות ליפול נכון. הידועה שבהן היא להחזיק בקרן ולנחות לצד הסוס על הרגליים, אבל היהיהי.. אין לך קרן אז.. אז יש עוד שיטה. אם מאבדים שליטה על הסוס אפשר ורצוי להשתמש בכוח התנופה שלו בשביל לקפוץ כמה שיותר רחוק ממנו. דבר ראשון עוזבים את המושכות, משחררים את הרגליים מהארכובות, נוטים הצידה עם הגוף (ימין או שמאל, זה לא משנה - תלוי בתנאי השטח) וקופצים מהסוס. תוך כדי קפיצה "דוחפים" את הסוס הצידה עם הידיים כך שבעצם אנחנו נדחפים ולא ניפול בין רגלי הסוס. רצוי ליפול על הרגליים, לא רצוי ליפול על הראש. עוד "נפילה" היא מסוס על שתיים או סוס בטרוט וכו´ (יכולים להיווצר כל מיני מצבים בהם צריך לנטוש את הסוס): מוציאים את הרגליים מהארכובות, מעבירים רגל אחת לצד השני (כך שיושבים כמו שנשים ישבו פעם) ופשוט קופצים מהסוס. כן, צריך אומץ.

taz512

New member
אני חולק על דעתך

לדעתי לא מומלץ ליפול על הרגליים, במהירות גבוהות קפיצה על הרגליים יכולה להיגמר עם רגל שבורה. הנפילה הנכונה היא לקפוץ הצידה מהסוס ופשוט לקפוץ התצידה להצמיד את הידיים לחזה, ולבלום את המכה עם הכתף תוך כדי גילגול. העיקר לא לשלוח ידיים קדימה. במקרה של נפילה כזאת הכי גרוע שיכול לקרות זה פריקת כתף שזה הרבה פחות גרוע משבירת עצם. בהצלחה בהתרסקויות
טאז השד שכבר לא נופל

אהא..

ברור שליפול על הרגליים זה לא רצוי, אני התכוונתי ללנחות על הרגליים. לא כדאי לבלום את עוצמת הנפילה עם שום חלק בגוף, והכי כדאי זה פשוט לנחות על הרגליים, לעשות כמה צעדים ולעצור. אפשרי בכל המקצבים, פרט לגאלופ. בגאלופ עדיף להישאר על הסוס עד שאין ברירה. חוצמיזה, אולי לגברים עדיף ליפול על הכתף אבל אצל נשים זה חלק רך יותר, כואב יותר.. בכלל נשים הרבה יותר פריקות
בוא נסכים שצריך להיזהר על האגן, הראש והגב.

אוי...אוץ´ אחחחחחחח...

היום הלכתי לרכב והיתרסקתי עם הסוס המיככן שלי אל תוך הקורות (הוי איזה שלוש)אני המשכתי אבל איזה מכה קיבלתי... והסוס יצא בסדר ללא פגע (שיוווו....) רק אני נפצעת....

הלוווווווו!!!

יש למישהו משהו להגיד לי???? אתם לא בסדר!!! כשמישהו אחר נופל אתם מתיחסים, אבל כשאני נופלת,הו לא!! אני מרגישה מקופחת!!! מה יש לכם נגדי לאחרונה, כמעט אף אחד לא מיתיחס למה שאני כותבת- הפליה!!! לא פייר!

למעלה