טופיק´לה!

taz512

New member
סוס מירוץ לשעבר

שקוראים לו שוקו. וזה היה בתקופה שהייתי מדריך טיולים בחווה בשפיים (רילקסוס) וזה היה כואב. ואצלי האוכף נשאר על הסוס, פשוט זה היה או להישאר בין הרגלים של הסוס או לקפוץ, אני בחרתי לקפוץ. והשאר היסטוריה. ובהזדמנות הזאת נזכרתי בנפילה אחרת שהייתה לי בלי אוכף, ואין לי מושג איך שכחתי אותה. בטיול שאני יצאתי מאסף בלי אוכף, הקבוצה התחילה לרוץ, ואז שמעתי מישהו קורא לי. סובבתי את הראש ואז הם התחילו לרוץ ואני נתתי לסוס משיכה בפה כדי שלא ירוץ, הסוס עלה על שתי רגליים נר, אני הייתי מופתע ולא הייתה לי אחיזה בשום דבר.אז החלקתי אחורה ונפלתי על הגב. ואז ראיתי שהסוס עלה יותר מידי גבוה, והוא מתחיל ליפול אחורה לכיווני. התגלגלתי מהר מהר הצידה, למזלי הוא נפל כמה סנטימטרים ממני, ואז התגלגל לצד השני (איפה שאני לא הייתי.) קם ורץ לכיוון הקבוצה, אחרי חמש דקות הגיע המדריך השני עם הסוס שלי, עליתי והמשכתי בטיול כאילו כלום לא קרה. לסוס קראו נץ, וזה גם היה ברילקסוס. אבל אז כבר הייתי בן 14. טאז השד הרוכב

תגובה

ואם שניכם אומרים שנפלתם ונפצעתם בגלל שסובבתם את הסוס כדי שיעצור (ואני גם מאמינה ובטוחה שזה עוזר), אז אולי צריך למצוא משהו אחר כדי לעצור את הסוס, למרות שאני יודעת שזה בדרך כלל עוזר. וחוץ מזה, גם אם עושים את זה על מצע מהודק, הסוס יכול להחליק??

סוסים לא נופלים כל כך

מהר, וגם גאלופ זה מקצב די יציב. כולופן, בגיל 12 לבנאדם אין כל כך הרבה כוח כנגד סוס.. זוהי בטח הסיבה שהם לא הצליחו לעצור בסיבוב. שליטה בסוס אפשר לחלק ל-2: כוח וטכניקה. ילדים קטנים שרוכבים חייבים שתהיה להם טכניקה, כי הכוח שלהם לא מספיק. מבוגרים לעומת זאת, יכולים לא לדעת לרכב ובכ"ז לצאת לטיולים רק בגלל שיש להם כוח כנגד הסוס.

yael filan

New member
אני גאה

כי אני רוכבת כבר ארבע שנים והפעם היחידה שנפלתי הייתה בשיעור הרביעי שלי בערך, כשהתחלתי טרוט. המורה שלי נתנה לי לעשות טרוט לבד, ופתאום משום מקום הגיח כלב והקפיץ את הסוסה, והיא התחילה גאלופ, תדמיינו את עצמכם, רק התחלתם לרכב ואפילו לא יודעים לעשות טרוט נורמלי, על סוס בגאלופ. בקיצור: הצלחתי להחזיק מעמד על הסוסה חצי דקב בערך, ואז ברחה לי רגל מהארכובה ונפלתי הצידה ונתקעתי בארכובה (כמו ב"הלוחש לסוסים") והיא ממשיכה לה בגאלופ, נקעתי את הקרסול, ואז אחרי כמה שניות נפלתי, על הגדר, וחוץ מזה שחטפתי מכה בצד וזה כאב לי שבועיים, גם פרקתי את הכתף. אבל אחרי זה לא נפלתי יותר! אבל גם צריך להתחשב בעובדה שבערך שלוש שנים אחר כך לא הסכמתי לעשות לא טרוט, ולא קאנטר, אבל עכשיו יש לי ישיבה ממש ממש ממש טובה, ואני ממש טובה בכל מה שקשור לטיפול, אנטומיה ומקצב הליכה

אני מבינה אותך (בערך...)../images/Emo4.gif

כי גם לי משהו כזה קרה, רק שאני לא נפלתי... בשיעור השני שלי כשהייתי בת 9-10, גם בקושי יודעת לרכב, הסוסה שרכבתי עליה נבהלה ממשהו ונכנסה לגאלופ רציני, ואני לא יודעת איך הצלחתי להשתלט עליה, אבל בסוף הצלחתי...אז אני גם די גאה בעצמי, כי זה היה רק השיעור השני שלי והייתי ילדה די חלשה, וא"כ זה קרה לי עוד כמה פעמים ואף פעם לא נפלתי במשך השנה שרכבתי (לא רכבתי כבר 7 שנים
)

מה אני יכולה להגיד...

אני גאה בנפילות שלי! "כל רוכב טוב נפל לפחות 6 פעמים" משפט שנגע בי מאוד (למרות שאני לא אוהבת ליפול...)!!! אני אפילו לא זוכרת מאיפה שמעתי את המשפט...

yael filan

New member
לא דווקא

רוכב טוב הוא רוכב שיודע לשבת טוב, ורוכב שיודע לשבת טוב בדרך כלל לא נופל. פניני חוכמה מפי יעל!

נכון אבל יש מכשול...

כן, רוכב טוב יושב טוב על הסוס, אבל, כמו בכל דבר אחר צריך להתנסות בכל דבר, ואת האמת, שאף רוכב טוב לא יוכל להגיד שהוא אף פעם לא נפל...!

yael filan

New member
טוב....

אני נחשבת לאחת הרוכבות הטובות בחווה (אני לא בשלב מתקדם כל כך) אבל בשלב שאני נמצאת בו אני יותר טובה מרוב הרוכבים, ונפלתי רק פעם אחת

shai00

New member
היה לי מזל!

אני רכבתי על סוסה במנז´ הגדול ובגלל שהיא סוסת בית ספר היא רוצה להיות קרוב לסוסים... אז באתי לקפיצה קפצתי ואז היא טסה לי עצרה מול הגדר אני עפתי והיא ברחה... לא נורא אחרי חמש דקות עליתי שוב אבל שחזרתי הביתה כאב לי הגב ולא יכולתי לזוז... שלושה ימי בית ספר הפסדתי!!! הייתה לי בעיה שהייתי עוברת לישיבת קפיצות לפני שהסוס קפץ אז אם הוא היה מסרב עפתי לצוואר שלו... אז זה קרה לי פעמיים ולא שנפלתי פשוט ירדתי מהצוואר שלו... נטשתי... יאלללללה לילה טוסט לכולםםםםם
אני הולכת לישון
יש
-
(בית ספר) מחר...... ביי

shai00

New member
גם לי יש שאלה קשורה!!!!../images/Emo70.gif

יש מדריכים שדורשים להביא עוגה בטעם מיוחד (שלי מחכה ליום שאני יפול ואני יביא לה עוגת קצפת עם תותים)... מה המדריכים שלכם רוצים?! תשאלו אותם זה יכול להיות מצחיק...

yael filan

New member
איזה מצחיק זה יהיה אם אני אשאל...

את עדינה, מישהי מכירה את חוות גמלא?

איזה קטע.. כנראה שזה שטיק..

כל המדריכים מבקשים ממך עוגה כשאתה עושה טעות? חחח... לי דווקא לא אמרו איזו עוגה להביא.. בכל מקרה, אני מקווה שלכולם יהיה המשך רכיבה נעים, נטול נפילות... U-
בה-ביי! טל

filly

New member
מסכימה עם פיצפיצון

רוכב שלא נפל, הוא לא רוכב טוב. (כמובן שזו לא קביעה, ותמיד ישנם יוצאים מן הכלל..) אני נפלתי ארבע פעמים בחמש שנות הרכיבה שלי. בנפילה הראשונה עפתי במעבר לקאנטר, אחרי שנתיים שלא רכבתי. הסוס עשה בעיות במעבר ואני עפתי, והרגל שלי נשארה תקועה בארכובה. אז נגררתי קצת עד שהמדריכה חילצה את הרגל האומללה שלי.. שאר הנפילות היו בקפיצות. שתיים בגלל שלא קפצתי טוב, ועפתי לסוס על הצוואר, ואחת בגלל שהסוס סירב ועשה 180 מעלות, ואני עפתי על הקפיצה. אבל אלה סתם נפילות איטיות כאלה, שאח"כ התפקעתי מצחוק, ועליתי שוב על הסוס ועברתי את הקפיצה.. (וכמובן שגם הבאתי עוגה..)

wild fairy

New member
האמת היא...

שאני לא כזאת טובה. לא רכבתי כבר חודשששש!!!!!!!!! ואני כנראה שכחתי הכל... כמה עצוב...

למעלה