טופיק´לה!

טופיק´לה!

תגידו, האם אי פעם נפלתם מסוס? אם כן, מתי זה היה? מה קרה ואיך? האם אי פעם קרה לכם משהו מביך כשרכבתם? ספרו חוויות משונות שקרו לכם כשהייתם על סוסים.. דברים מפחידים.. משמחים.. דברים מיוחדים! וואט אבר... תהנו מהטופיק! U-
בה-ביי! טל

נפילה

זה היה יותר מנפילה מהסוס, זה היה נפילה עם הסוס. כולופן, הגיע אלינו סוס שהיו לו בעיות מוטוריות ומוח די מחוק, וסחבקית הצליחה להוציא ממנו את המיטב - גלגלונים.. איך? הסוס איבד את הצעד ועף קדימה. בנס סחבקית כאן היום. לסוס שלום

E l i a n

New member
היי אאווין..וכולם..../images/Emo141.gif

א.במשך ה-3 שנים שאני רוכבת, נפלתי פעמיים.. פעם 1: כשעשיתי דהרה,והייתי צריכה לקפוץ פעם ראשונה מעל מכשול,והסוסה לא רצתה אותי עליה בזמן הקפיצה..חח..זה השאיר בי טראומה..אני לא יודעת אם אני אשמח שוב לקפוץ מעל מכשולים..מי שמכיר את חוות כנות..זה היה על הסוסה "טיניקה" של ג´ין,המנהלת.(אם מישהו מכיר,שיכתוב לי..) פעם 2: הייתי בחוג רכיבה בקיבוץ,וזה היה שיעור ראשון אחרי הרבה זמן שלא רכבו על הסוסות,והסוסה כל כך התלהבה, שהיא התחילה לדהור, והיה לה משהו (אני) על הגב,והיא רצתה לרוץ יותר בחופשיות, אז היא העיפה אותי..ולא נעים..אדמה קשה יש למטה..בגלל זה אסרו עליי לרכב למשך חצי שנה..אבל עוד מעט זה עובר..(יש..!!)ואני אתחיל מחדש לרכב בשדות. ב.רק בפעם הראשונה הייתי צריכה להביא עוגה.אני יודעת שהיה על זה קצת דיון פעם,אבל מישהו יודע מה המקור של הנוהג הזה? ג. כשהייתי עוזרת מדריך פעם אחת, הייתה קבוצה של ילדים בכיתה ו´,ותוך כדי טרוט,אחת הסוסות החליטה שנמאס לה כנראה,והיא נכנסה פנימה,ו..איך אני אסביר..כמו ישבה בערך..צריך לראות את זה בשביל להבין.. ד. באותה קבוצה,בשיעור הבא אחריו, באתי קצת באיחור, והסוסה לולה,האהובה עליי,ראתה אותי מתקרבת,אז היא התחילה לרוץ לעבר הכיוון שלי,וכמעט העיפה את הרוכב..איזה פחד זה היה..בעיקר לרוכב.. אממ..זהו אני חושבת.. שיהיה לנו יום נעים ושקט.
אליאן דבש.

אבו-דני

New member
נפילה

--- אם מתכננים את הרכיבה כאשר כל קאונטר או טרוט נעשה במקום שהנפילה לא תהיי נוראה..כל הנפילות שלי למעט אחת בעמידה ( שבה נחבטתי ואיבדתי את ההכרה) הסתיימו בקפיצה חזרה ורכיבה לעבר השקיעה

אוץ!

בכל אופן: יצאנו לטיול בחוץ, ואני החלטתי לרכב על סולטנה, שבנוסף לכך שהייתה היפראקטיבית, גם לא יצאה לרכיבה באותו יום.. ואיך נומר.. היא קצת לחוצה בחוץ (אה כן... אמרתי שהיא גם הכי מהירה החווה?
)... אז היא נכנסה לי לגאלופ רציני... ואז, נכון שלחממות יש ניילונים? ובכן.. הייתה רוח, אז הניילונים זזו, והיא נבהלה וסטתה באמצע הגאלופ הצידה... אז אני..אמ..: "אווו.. בום.. טרח.. אוץ´!" אבל מרוב מבוכה קמתי על הרגלים תוך שניה.. שלא ישימו לב
.. אבל כבר ראו שאני לא על הסוסה.. זה הביא להם רמז גדול למה שקרה.. לפחות הייתה לי קסדה וזה היה חול די רך.. ותזכרו.. זה היה בשעור ה7 שלי בערך.... (והקאנטר שלי לא היה הכי-הכי טוב, למרות שידעתי). דבר מביך שקרה לי.. אני ישבתי באמצע הארינה על כיסא פלסטיק. אני חושבת שלא בכוונה הכסא נמצא על שקע.. בגלל שאני מצאתי את עצמי נופלת אחורה חזק על האדמה.. ובגלל שהיו שם קווטרים (או איך שאומרים את זה) אז כשקמתי, הם נפלו לי על הרגל והתחלתי לקפץ כמו תרנגולת.. ועוד מלא רוכבים היו שמה..
אה כן.. ואני פעם הלכתי.. והארינה הייתה מוקפת במעין גדר עץ מאוד נמוכה.. אז אני מסתכלת אחורה לומר ביי למדריכה, ואני התכוונתי לעלות מעל הגדר, אבל היה שמה בוץ.. אז עשיתי מעין סלטה מעל הגדר והמדריכה נבהלה..
זהו.. לבינתיים.. U-
בה-ביי!

אני נפלתי ...

בערך 3 פעמים בשנה וחצי שאני רוכבת... בפעם הראשונה שלי זה היה בחורף והיו שלוליות, אז המנז´ היה חלקלק... אני לא זוכרת אם הייתי בטרוט או בקאטנר , אבל פתאום הסוס שרכבתי עליו מעד על המסלול כלומר , נכון הסוסים הולכים באליפסה ליד הגדר ואז יש קצת שקע באדמה...אז הוא מעד בשקע, והוא נפל יחד איתי...רק מזל שאני נפלתי לצד אחד והוא לשני...וככה לא נמחצתי.. אח"כ הוא ממש נבהל והתחיל לדהור במגרשים...ואז כשהכנסתי אותו לאורווה הוא עוד היה ממש מבוהל....מסכן
בפעם השניה הייתי על סוס אחד בעל התקפי קאנטר , ובדיוק הייתי בקאנטר ויצאה לי הארכובה מרגל אחת, והחלקתי הצידה..זה היה ממש מצחיק.. והפעם האחרונה שנפלתי זה היה כשרציתי לעשות קאנטר ומשום מה הסוס התחיל להשתגע אז יצאה לי ארכובה אחת וניסיתי לייצב את עצמי אבל לא הצלחתי ואז עוד פעם החלקתי הצידה אני רואה כזה את החול מתקרב...ובום...
ד"א מה זה ארינה? והקווטרים - התכוונת לקוולטים?...

קטיפה

New member
אני נפלתי..

3 פעמיים פעם 1 שאיזה סוסה התחילה לדהור ואז היא החליקה על האספלט ואני בום טראח נקעתי תרגל. פעם 2 שדהרתי עם איזה סוס והוא נתקל באבן ונפלתי. פעם 3 שדהרתי על סוסה והיא פאום עצרה ואני הייתי בשוונג ועפתי ועשיתי כמה גלגולים.. קטיפה

לרייצ

לסוס שנפל יחד איתי- ג´יי החמוד שלי!!!!! ולסוס בעל התקפי הקאנטר- בוס כמובן!!! שיש לו גם התקפי אי תזוזה.. ולסוס שהשתגע- טוליפ!! שמאז אני לא כ"כ אוהבת אותו.... ממי את נפלת בחוותנו? והאם את זוכרת שפעם אולי היה בחוותנו סוס שחור מטורף ששמו היה לוציפר? והידעת שונוס בהריון?(זה מה שאמרו לי...)

Phoebs

New member
נפילה ../images/Emo122.gif

לי היו כמה נפילות קטנות שאני לא ממש זוכרת בכל 18 שנות הרכיבה שלי והכי טראומטית וקשה היתה לפני 10 שנים בערך כשרכבתי ברמות השבים על סוס בשם גל (שמת מהתקף לב כ 4 שנים מאוחר יותר..). הסוס הזה פחד מוות מרעשים שונים. היה איזה אהבל אחד שהחליט לנסוע על טרקטור רועש בחווה והיה עוד משהו נראה לי איזו שקית עפה ברוח או משהו כזה והסוס נכנס לפאניקה! אף אחד לא הזהיר אותי שהוא פחדן רציני. בקיצר התחיל משהו בסגנון רודיאו אולי דקה או משהו אד שאיבדתי את הארכובות ונמחצו לי הרגליים על הברזלים של המנז´ כי הוא השתולל נורא רקוב אליהם כל הזמן אולי 3 סיבובים כאלה במנז ופשוט נתתי לעצמי ליפול כי המדריכה ראתה שזה לא ייגמר בטוב. בקיצר נפלתי ישר לתוך המקעה מברזל של המנז עם הראש- זאת אומרת נכנס לי לעין השקוונצ של הכובע- החלק הזה מקדימה מעל העיניים בד"כ...בקיצר נפלתי קשה ולא יכולתי לראות. ירד לי מלאאאא דם מהעין ואמא שלי באה ובינתיים המדריכה (סאלי ובעלה דורון) טיפלו בי וראיתי תחבושות כאלה עם המון דם. נסעתי למיון ואיזה רופא סדיסט ניסה לפתוח לי את העין חזק ולא יכולתי זה כ"כ כאב והוא הסתכל בתוך מכונה והכניס טיפות ודברים כאלה. הקיצר נשארתי עם פנס איזה חודש וגם נראתי כמו פיראטית וזה היה בדיוק בפסח נראה לי 91 או 92 והיה פאדיחות כולם שאלו מה קרה.. על הסוס הזה יותר לא רכבתי. וגם עשיתי הפסקה של כמה חודשים אם אני לא טועה.

אאוץ´!!!!../images/Emo122.gif

אמא´לה! איך שרדת את זה?.... את ממש חזקה...כל הכבוד לך שהמשכת לרכב אחר כך!

Phoebs

New member
תודה תודה

זה לא גרם לי לפחד או להפסיק לאהוב את הרכיבה :) דוקא התגעגעתי לזה ואחרי כמה חודשים חזרתי לרכב

Phoebs

New member
נפילה ../images/Emo122.gif

לי היו כמה נפילות קטנות שאני לא ממש זוכרת בכל 18 שנות הרכיבה שלי והכי טראומטית וקשה היתה לפני 10 שנים בערך כשרכבתי ברמות השבים על סוס בשם גל (שמת מהתקף לב כ 4 שנים מאוחר יותר..). הסוס הזה פחד מוות מרעשים שונים. היה איזה אהבל אחד שהחליט לנסוע על טרקטור רועש בחווה והיה עוד משהו נראה לי איזו שקית עפה ברוח או משהו כזה והסוס נכנס לפאניקה! אף אחד לא הזהיר אותי שהוא פחדן רציני. בקיצר התחיל משהו בסגנון רודיאו אולי דקה או משהו אד שאיבדתי את הארכובות ונמחצו לי הרגליים על הברזלים של המנז´ כי הוא השתולל נורא רקוב אליהם כל הזמן אולי 3 סיבובים כאלה במנז ופשוט נתתי לעצמי ליפול כי המדריכה ראתה שזה לא ייגמר בטוב. בקיצר נפלתי ישר לתוך המקעה מברזל של המנז עם הראש- זאת אומרת נכנס לי לעין השקוונצ של הכובע- החלק הזה מקדימה מעל העיניים בד"כ...בקיצר נפלתי קשה ולא יכולתי לראות. ירד לי מלאאאא דם מהעין ואמא שלי באה ובינתיים המדריכה (סאלי ובעלה דורון) טיפלו בי וראיתי תחבושות כאלה עם המון דם. נסעתי למיון ואיזה רופא סדיסט ניסה לפתוח לי את העין חזק ולא יכולתי זה כ"כ כאב והוא הסתכל בתוך מכונה והכניס טיפות ודברים כאלה. הקיצר נשארתי עם פנס איזה חודש וגם נראתי כמו פיראטית וזה היה בדיוק בפסח נראה לי 91 או 92 והיה פאדיחות כולם שאלו מה קרה.. על הסוס הזה יותר לא רכבתי. וגם עשיתי הפסקה של כמה חודשים אם אני לא טועה.

הנפילות שלי...

או קי אז כך- 1. בתחרות בפורים, עשינו רכיבת בר בק, ועליתי על סוס גדול ויפה בשם "מונטה" והכל הלך יפה ואז, עליתי על פונית קטנה ומתוקה שהתחילה לי קאנטר באמצע, אז אפשר להגיד שדי "החלקתי" לצד.. 2. באתי על חברה שלי (יש לה שני סוסים במוצא, לא פייר הא...) והחלתתי שאני מראה לה איך אני רוכבת (שוויצרית שכמוני!) זה היה יום חורף גשום, ואני התחלתי לדהור עם הסוסה,ואז הסוסה החליקה על שלולית ונפלה, כשאני הייתי עליה...! הסוסה נפלה לי על הרגל, אבל הסוסה יצאה בסדר, אני נקעתי את הרגל...

זה בסדר, סולחים...

את האמת שגם אני לא בדיוק ידעתי מה זה בר-בק עד שנה שעברה- זוהי רכיבה ללא אוכף. זהו הסבר קל ופשוט...

איזה מגניב....

אני הייתי על סוס פעם בלי אוכף אבל זה לא נוח...ולא דהרתי איתו או משהו סתם הלכתי איתו.... ובלי שמיכה ובלי כלום הייתי.... וואי יש תחרויות כאלה...לא ידעתי...טוב לדעת

לא לא לא, לא הבנת אותי...

זה היה פעילות בחווה, סתם ככה, אבל את האמת, אני לא יודעת עם יש תחריות כאלה... מענין...

taz512

New member
נפילה\נטישה

עכשיו כשאני חושב על זה בכל השנים שלי עם סוסים הייתה לי נפילה אחת, אבל קצת רצינית. והסיפור הולך ככה: בגיל 12 בערך, יצאתי לרכב עם סוס מרוץ חזק מאוד, זה היה סוס ענק וחזק עם פה של אבן, ובדרך כלל היו רוכבים אליו עם מתג מנוף רגיל. אז אני איכפתי אותו, [ילד בן 12 שאין לו הרבה כוח ולא מחזק את האוכף טוב(הסבר בהמשך)] ויצאתי איתו אחרי שבועיים שהוא לא יצא מהתא. עם מתג שבור רגיל. בקיצור הוא התחיל לרקוד וחיפש לרוץ ובקושי החזקתי אותו. אז אחרי איזה רכיבה לבדי של רבע שעה החלטתי לחזור לחווה. איך שסובבתי את הסוס, הוא התחיל בגאלופ מטורף, בנסיון לעצור אותו משכתי מושכה אחת וניסית לסובב אותו, משהו שלא עבד כל כך טוב. הגעתי למצב שאני כבר מחזיק את היד שלי על המתג עצמו, הסוס עם כל הצוואר מקופל לכיווני והוא עדיין ממשיך לרוץ בטירוף. מכיוון שהאוכף לא היה מחוזק משהו, הוא התחיל לגלוש הצידה. ככה שפתאום מצאתי את עצמי יושב באוכף, על הצד של הסוס. ואז היו לי שתי שניות להחליט, או נשארים ונכנסים בין הרגליים של הסוס, או נוטשים הצידה. אני החלטתי לנטוש הצידה, בצד הדרך היו שיחים כאלה נמוכים אז קפצתי, ובגלל שהייתי מטומטם בעצרתי את הנפילה עם הידיים, מה שגרם לריסוק יד ימין לחתיכות. בקיצור גבס למשך שלושה חודשיים וכאבים עצומים, אבל כבר אחרי שבוע עליתי חזרה על סוסים ורכבתי עם יד אחת. וזאת הייתה הנפילה היחידה שלי. טאז השד הנופל

אורלי 2

New member
וואו טאז!

גם לי הייתה בדיוק נפילה כזאת מסוסה שלא עצרה, וניסיתי לסובב אותה. בסוף האוכף עף איתי ושברתי את מרפק יד ימין! מדהים גם אני הייתי בת 12 בקיצור מי היה הסוס שעפת ממנו?

למעלה