טונה היקר !

sludger

New member
טונה היקר !

תוכל להסביר את השלבים בבניית הגרפים בשאלה 6 במבחן תשס"ח של מועלם ואת הציורים בבקשה. הערה תוכל להציג בבקשה ולעשות הפרדה בין השכר הנומינלי לשכר הריאלי כלומר 4 גרפים, גרף 1- של IS-LM גרף 2 - של AS-AD גרף 3- של שכר נומינלי בשוק העבודה גרף 4 - של שכר ריאלי ושאלה 7 במבחן תש"סח המון תודה טונה בפעם האלף על העזרה כן ירבו דגים בים כמוך

sludger

New member
לטונה הבהרה בבקשה..

שאלה 13 עמ' 127 אתה יכול להבהיר את ההסבר שלך ! 4) דברים לא מובנים לי : 1) איך הגעת למסקנה ש-Ir שווה 10 ? 2) האם באמת ניתן לגזור לפי LY ו-Lr את הסכום הסופי של LM בתרגילים פירקו לנו את זה לשניים כלומר ל-Md ול-Ms ומשם לקחנו את הנתונים? 3) מדוע K כפול Ir שווה 50 ? (k מובן לי כי הוא המכפיל הפשוט אבל מדוע דווקא שווה לסכום 50 ?) 4) והמשפט האחרון גם לא מובן לי ? בקיצר כל התשובה לא מובנת לי

tuna234

New member
הסבר..

1) השתמשתי בנוסחה: K*Ir=שיפוע IS ששווה במקרה הזה ל-50. השיפועים תמיד חיובים בשימוש בנוסחאות כולל במכפילים הכוללים אבל כשאתה רוצה לבדוק שינוי בהשקעות אז Ir בפונקציית ההשקעות עצמה הוא שלילי. 2) לא הבנתי על איזה תרגילים אתה מדבר..אבל כן ניתן לגזור וצריך וכדאי לגזור.

tuna234

New member
העלתי כבר את הפיתרון של שאלה 6

לא היה צורך בגרפים השאלה היא חישובית אבל אני יכול להגיד לך שבשוק העבודה בהתחלה עקומת ההיצע עלתה משמאל לימין ואחרי זה היא נהייתה גמישה לחלוטין בשכר 50 ועל הצירים אתה שם W בציר ה-Y ועקומת הביקוש לעובדים היא P*MPL. היא זזה שמאלה כי המחירים עולים ב-20 אחוז ומספר העובדים אחרי חישוב עולה מ-25 ל-36 מה שמגדיל את התוצר ב-100. IS-LM רגילות. AS ט"ק עולה משמאל בכל אחד מהשלבים בפיתרון.

eas82

New member
שלום טונה!!!

לגבי התשובה שנתת לשאלה 3 במבחן תשס"ח. הגעת לתשובה שההשקעות ירדו ב100.האם אפשר להשתמש גם במכפיל בפיסקאלי לצורך הפתרון.וזה לא אמור להיות מבחן 0?כל התשובות לא נכונות??תודה מראש...

tuna234

New member
לפי קוד 0 זאת התשובה..

ניתן להשתמש במכפיל הפיסקלי אבל יש פה טריק ה-G לא שווה ל-1000 הוא שווה 200 רק כי dG במכפיל מסמל כל שינוי בחלק האוטונמי (שבדר"כ הוא G אבל יכול להיות גם C או I או שילוב) שסה"כ עלה ב-200.

tuna234

New member
תיקון לשאלה 3 תשס"ח

תיקנתי את ההסבר למה ההשקעות ירדו ב-100 בפיתרון הראשון והוספתי דרך שניה לפתרון עם המכפיל

sludger

New member
טונה??????

שאלה לגבי המכפיל... לא הבנתי איך גזרת את Ir הוא לא היה אמור ליהיות שווה 50 (חיובי) ?

sludger

New member
בעצם הבנתי הכפלת את זה

K*Ir אבל לא הבנתי איך אתה מקשר את דלתא R להשקעות אני אשמח להסבר למשפט האחרון שלך ?

tuna234

New member
לא...זה זאת הייתה טעות

בכלל אני ממליץ להסתכל על הפתרונות שלי בערבון מוגבל - הם שלי בלבד. זה שהם כתובים בוורד ומנוסחים יפה וברור- לא בהכרח אומר שהם נכונים. אבל חוץ מהשאלה הזאת אני לא חושב שטעיתי בשום פיתרון.

למעלה