טומי? וואלה?

טומי? וואלה?

למצביעי שינוי היקרים, הנה לכם כמה ציטטות מדברים שאמר יו"ר המפלגה שלכם בעבר: "אני לא יודע מאיפה נולד המספר 200 אלף נשים מוכות, אולי איזה סוציולוג שמע שכן מכה את אשתו בטוסיק." טומי לפיד על נשים מוכות "שמעתי שיר עם סלסולים, שרים בערבית ומדברים ברקע על טול כרם, אז אמרתי: לא אנחנו כבשנו את טול כרם, טול כרם כבשה אותנו..." טומי לפיד על עמיר בניון "הייתי מגביל את מספר הסטודנטים המתקבלים לאוניברסיטאות ע"י הכבדה על תנאי הקבלה." טומי לפיד על העתיד שלכם "קשה לי להשתחרר מהרושם שחבורה של נודניקים בלתי נלאים הכריזה, בשם האקולוגיה, מלחמת חורמה נגד האנושות." טומי לפיד הירוק "יש קבוצה ראדיקלית של הומואים ולסביות...הם דוחפים את איברי המין שלהם מתחת לאפו של האזרח...הם קורבנות מקצועיים המשתינים על כולנו." טומי לפיד הליברלי * כל הציטוטים לקוחים מספרו של לפיד "עוד אני מדבר" ומראיון בגלי צה"ל. אם משהו צריך פה שינוי זה הפה של לפיד!

תשמע...

לנבור בעברו של אדם ולדוג רק את פליטות הפה שלו זה הכי קל, ואפשר לעשות את זה על כמעט כל ח"כ. כל ח"כ הוא גם בן אדם, וגם לו יש פליטות פה, והוא לא אמור להיות רובוט שמייצג אך ורק עקרונות וכללי ברזל שאי אפשר למתוח אותם מעט. ללכת ולחפש כל אחד על חודה של מילה או על חודו של משפט זה קטנוני ולא חכם. הלאה.

EverMan

New member
כן , אבל לכל גמל יש גבול.

אם תביא משפט של יוסי שריד שהוא אומר : "לעזאזל עם הכל , שיעשו טרנספר לערבים המסריחים" זה יוכיח משהו עליו לא ? כנ"ל על לפיד פה ! זה מראה שכל מה שהוא נלחם עליו - הוא שקר ! הוא לא מאמין בזה כלל וזה רק נתפר מלמעלה ע"י תקשורתנים ויועצים.

CANDY MAN

New member
מבלי להתייחס לציטוטים שהם...

סתם תעמולה לא יעילה... אולי תסביר לי בבקשה איפה טומי לפיד סותר בפליטות שלו את מה שהוא מאמין בו? ממתי לעלות את הרף זה רע? זה הרי אמור לעלות את הרמה של הסטודנטים לא? (כמו שאמרת בעבר או חברה שלך אמרה שמועד ב´ במתמטיקה זה גם רע... אותו עיקרון) אם היית מביא לי כתבה שבה הוא תומך בטרנספר או שהוא תומך במתן כספים לחרדים או שהוא אומר שחוק טל מוצדק אז היה בסיס לדברים שלך... מה זה נותן לך להגיד שהוא התבטא לפני מיליון שנה נגד הומואים? זה מה שייתן לך עוד קולות? זה מה שישכנע אנשים לעבור משינוי? אפשר הרי לחטט בארכיון ולמצוא מיליון ציטוטים לא לעניין של כל חברי הכנסת... הציטוטים הם תעמולה זולה שלא הושקעה בה שום מחשבה...

yoavl1

New member
שים לב למה שאתה אומר....

אם נעלה את הרף אז זה יעלה את רמת הסטודנטים, אבל מה עם השאר? זה כמו ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג שהחליטה על הפסקת בניית בניינים אלא רק שכונות מגורים פרטיות, כדי להעלות את רמת העיר, אבל מה על העניים? לאן הם יילכו? וזה כמו שעמיר פרץ דורש להעלות את שכר המינימום ל-1000 דולר (4700 ש"ח). והכל לטובת העובדים, אבל אם זה יקרה המעסיקים ייאלצו להתייעל ולפטר עובדים אחרים בגלל שלא יהיה להם כסף לשלם לכולם ואז יהיו עוד מובטלים...אבל לאלה שיבעדו יהיה טוב יותר. מבין מה זה רע?

CANDY MAN

New member
בשביל זה יש מכללות!

ובקשר ליוקר שלהם? כאן המדינה צריכה כבר להתערב וגם על בזה תומכת שינוי! "חינוך חינם מהגן ועד לאוניברסיטה (ומכללות)" אז לפי מה שאתה אומר אנחנו לעולם לא נתקדם, תמיד נישאר באותו מצב כי תמיד יהיו עניים, חלשים ועצלנים... לא זאת לא הדרך! הדרך היא לקדם את אותם אנשים ולדאוג להם מצד אחד ומצד שני להתחיל להזיז פה את העניינים ולעלות את הרמה! חברים של ההורים שלי אמרו לנו שאיטליה למשל רואים את החינוך של ישראל כמו החינוך של שאר המדינות במזרח התיכון ואפריקה... לא מתקדם ולא מפותח... לך תנסה לעבוד בחו"ל עם תואר מישראל... יצחקו לך בפנים... ושלא נדבר על פסיכוטכני שעליו בכלל לא מתייחסים למישהו מישראל...

yoavl1

New member
היוקר של המכללות לא עולה בהרבה על

יוקר של שנת לימודים במוסדות אחרים כמו הפקולטה לחקלאות , מכון וייצמן או האוניברסיטה העברית. ולא הבנתי למה אתה מתכוון. האם האנשים יעשו תואר במכללות? אז מה עשינו בזה? מה ההבדל פה? מה זה ייתן להעלאת רמת הסטודנטים בארץ?

CANDY MAN

New member
מה זה יעזור? הרי במכללות

הרמה שנדרשת כדי להתקבל היא קלה יותר... אנשים יוכלו להתקבל אבל באונברסיטאות הרמה תשאר כמו שהיא ורמת החינוך לא תפגע. ואני בכלל לא מזלזל במכללות לפי דעתי הרמה ברוב המכללות היא מצויינת! בכל מקרה, המטרה העיקרית היא לקדם את החברה ולא להוריד את הרמה כך שתתאים לכל החברה... ככה לא בונים השכלה... ככה נשארים במקום.

yoavl1

New member
אוקיי אז אתה אומר שכולם יוכלו לקבל

תואר, אבל זה ייעשה במכללות ובאוניברסיטאות במקביל. אני לא מבין אז למה להעלות את הסף באוניברסיטאות אם כולם יעשו תואר בסופו של דבר...הרי אין כזה דבר חצי תואר..תואר של מכללה,הוא רק אם המכללה היא שלוחה של אוניברסיטה מסויימת וברוב המקרים השנה האחרונה של התואר חייבת להיעשות באוניברסיטה עצמה. אז אני לא רוצה להגיד שאינך יודע על מה אתה מדבר כי בדר"כ אתה מאוד כן יודע (אפילו שלרוב איננו מסכימים), אבל במקרה הזה? לא נראה לי כל כך שהבנת מה טומי בעצמו אמר.

CANDY MAN

New member
לא צריך להיות גאון כדי להבין...

הוא רוצה להגביל את מס´ הסטודנטים ע"י כך שיעלו את הרמה... אבל אם באת אנשים ילמדו טוב בתיכון וישקיעו בחינוך אז גם הרמה של האנשים תיהיה גבוהה... החלום של כולנו זה שהרמה תיהיה גבוהה כך שכמה שיותר אנשים יצליחו להגיע לאוניברסיטה... אתה לא מתאר לעצמך שאם יהיו 200 אנשים עם 700 בפסיכמוטרי ובגרות מעל 10 לא יקבלו אותם... זה לא מה שהוא התכוון לפי דעתי.

yoavl1

New member
לא הבנתי את התשובה שלך.

"הוא רוצה להגביל את מס´ הסטודנטים ע"י כך שיעלו את הרמה..." ??? אתה שם לב מה שכתבת? וגם לא הבנתי...לא ענית למה שכתבתי.

CANDY MAN

New member
כן עניתי, תקרא רגע...

הוא יגביל את מס´ הסטודנטים ע"י זה שהוא יעלה את הרמה... אבל עדיין אם יהיו מיליון סטודנטים שיהיו ברמה שתקבע הם יתקבלו (המטרה היא לא לצמצם את הסטודנטים אלא לעלות את הרמה של האוניבסרסיטאות)... בינתיים הוא אומר שצריך לעלות את הרמה של החינוך ולא לעצור אותו או להישאר תקוע איתו בגלל שזאת הדרך להצלחה.

EverMan

New member
לא אני חיטטתי דבר ראשון.

דבר שני , זה בהחלט יוציא משינוי את הקולות של ההומואים והלסביות שחושבים להצביע לו. הם רואים לאיזה צבוע הם מצביעים , דו-פנים. זה גם ירחיק ממנו את מעמד הביניים שהוא כל כך משתדל לייצג. תבין , אתה דובק במפלגה. אתה תתמוך בכל מה שהיא תעשה. אני להבדל ממך אם העבודה או מצנע יעשו משהו נגד האידיאולוגיה שלי - אני לא אהיה שם. אבל אתה תהיה בשינוי .. ותצדיק כל פעולה שלה - ואולי אף ישיבה עם החרדים ... ודר"א - המועד ב´ במתמטיקה בהחלט רע. מבחינת שיפור הציונים זה לא רע. הציונים עולים. אבל הרמה יורדת.

CANDY MAN

New member
אף אחד לא מאשים אותך... תפסיק לקפוץ

דבר ראשון, זה לא יוציא את הקולות של ההומואים והלסביות משום שלעומת ההתבטאויות של טומי, ש"ס דורשת לפחות להוציא להרוג את החוטאים המלוכלכים והמטונפים... עכשיו תגיד לי שוב למי ההומואים והלסביות יצביעו?... אם שינוי יעשו משהו נגד האידאולוגיה שלי אני לא ייבחר בהם נקודה. תפסיק כבר אם התירוצים, ותפסיק עם התעמולה השיקרית ומהזוייפת שלך... אני אומר לך חד וחלק שאם שינוי יפעלו נגד מה שהם אומרים ומה שאני מאמין (כמו שעשתה העבודה לאלפי בוחרי עבודה מאוכזבים) אני לא יתמוך בהם. עם מועד ב´ זה רע אז אז גם להוריד את רמת האוניברסטאות זה גם רע... המטרה היא לקדם את החברה ולא להרוס את החינוך.

EverMan

New member
לא בוחרים רע כי יש רע יותר.

בוחרים טוב. ובמקרה הזה העבודה ומרצ הרבה יותר טובות. נ-ק-ו-ד-ה. והעבודה פעלה נגד - ואז הפסיקה את זה וחזרה לעצמה. והיא שילמה על זה. נכון , גם להוריד את רמת האוניברסיטה זה רע , וגם מועד ב´ זה רע. כי המועד ב´ יותר קל ואז יותר אנשים נכנסים וזה לא משקף את המציאות.

CANDY MAN

New member
למה? מה הליכוד עשה להומואים?

אתה רואה איך אתה לא יוצא מהבועה שלך... "העבודה ומרצ יותר טובות"... כן, בטח.. העבודה עשתה בדיוק מה שהליכוד עשה... ומרצ, הכניסה ח"כ הומו בשביל הקמפיין ועכשיו הוא בחוץ... שינוי היא בדיוק כמו כל שאר המפלגות ואין להיתפס למשהו שלפיד אמר לפני מאה שנה, מה גם ששאר הח"כ של שינוי לא אמרו משהו נגד ההומטים אלא להפך. אם אתה מסכים איתי בעניין האנברסיטאות אז מה אתה רוצה?

שינוי עשתה הרבה יותר מהעבודה..

בנוגע להומואים ולסביות בעצם העובדה שהתיחסה אליהם במצע. אבל לצערי הרב שינוי מייצבת את עצמה כמפלגת מרכז-ימין וכתוצאה מכך ההתעסקות בנושא ירדה פלאים(לעומת ההתעסקות וההצהרות בקול רם בקהילה בבחירות הקודמות). שינוי היא אחת מארבעת המפלגות היחידות שממש מתיחסת להומואים במצע שלה(יחד עם מרצ ,חד"ש ועלה ירוק.) אבל היא עדיין לא הוכיחה את עצמה ופעלה למען הומואים כמו מרצ.. מרצ הכניסה הומו בשביל הקמפיין? עוזי אבן נכנס לכנסת בעקבות פרישה של ח"כ אחר.. איפה קמפיין ואיפה נעליים?(שוב חזרנו לדמגוגיה? אולי תלמד לפעמים לומר מילה טובה ולא רק להשמיץ ולהשמיץ??)
מרצ היתה המפלגה הראשונה שהקימה פורום להומואים ולסביות במפלגתה(פורום גיאות).
מרצ היתה הראשונה שהתייצבה למען מאבק הזכויות של הומואים ולסביות והראתה מחויבות בלתי מעורערת לנושא(ראה חקיקה..)גם בזמנים קשים.
הפעילה הבולטת ביותר במאבק של ההומואים והלסביות נמצאת במרצ.. לסיום אני רוצה לומר ששינוי אכן ממתיחסת להומואים במצע שלה אבל בחירה במפלגה רק על סמך החלק שבמצע שנוגע הומואים ולסביות היא דיי מטומטמת. מרצ לעומת שינוי מציעה מצע אידאולוגי עם עמדה בנוגע למכלול הנושאים שנמצאים על סדר היום תחת השקפה סוציאל דמוקטית.

CANDY MAN

New member
מצטער, אבל העובדות הם...

שלא שיריינו לו מקום (ואתה חייב להודות שזה מצב שונה משל כל מומעד אחר עד כמה שננסה להיות פתוחים ונאורים) ובקיצור, יפה שהם הכניסו אותו לחודש של תפקיד אבל עכשיו הוא בחוץ... אז מה הם עשו בזה?

EverMan

New member
לא עשה שום דבר.

כי גם מרצ וגם העבודה העבירו חוקים פרו-קהילות. להבדל משינוי שנמנעו מרוב ההצבעות האלו.

CANDY MAN

New member
תביא לי הוכחות.. נמאס מההשמצות...

למה ששינוי תמנע בהחלטות שנוגעות להומואים? איזה סיבה בעולם יש לה? אפילו אם טומי לפיד שונא אותם בדם כפי שאתה אומרים למה אתם חושבים שזה היה גורם לשאר החברים להימנע? ענבר, או שתביא הוכחות או שאל תגיד שטויות... לקחת קשה מידי את העניין של ההימנעות... רק תזכיר לי שנייה מה העבודה עשתה בהצבעת התקציב האחרונה? אהה נכון. ואת זה עשתה המפלגה שלך אחרי שאתה אמרת שתמיד חייבים להצביע בעד או נגד... ולא להימנע... שים לב איך המפלגה שאתה תומך בה כל הזמן סותרת אותך... כנ"ל מצנע ומפלגת המרכז שלו.

למעלה