טולקין

Tatu4Taty

New member
טולקין

רציתי לשאול אם למישהו יש מידע על המאמינים בספריו של טולקין כמיתולוגיה כלשהי ומהי התייחסותכם לנושא? תודה.

אנשים חביבים ולא מזיקים

לדעתי קצת מוזרים, אבל הי... וויקנים הם לא פחות מוזרים
) כנס לפורום טולקין, אני די בטוח שהם יוכלו לעזור לך יותר (יש כאן בתפוז).

THE gray

New member
סלחו לי על הבורות..

אבל הוא כתב את הספרים שלו על סמך מיתולגיה כלשהי לא?

לא, הוא לא המציא את הכל מאפס

את העלילה המרכזית ואת עלילות המשנה הוא המציא, אך בהחלט לקח מוטיבים ממיתולוגיות שונות.

אורי רז

New member
למיטב ידיעתי הוא לקח רעיונות

מהמיתולוגיה הגרמנית (אני חושב שמשירת הניבלונגים, שהייתה מקור לארבעת האופרות של וואגנר שנקראו Der Ring des Nibelungen - טבעת הניבלונגים) והמיתולוגיה של עמי בריטניה.

ToryMaster

New member
הוא

התבסס על מספר מיתולוגיות, אבל פיתח אותן אל מעבר למה שהיו

THE gray

New member
והאנשים...

שמאמינים במיתולוגיה שהוא יצר מאמינים בה בסגנון דומה לשל הוויקה או בסגנון דומה לאנשים שמאמינים שהארי פוטר קיים (יש כאלה נכנסתי פעם לאתר:)?

Envenom

New member
האנשים שמאמינים בזה..

מתחלקים לכמה קבוצות: האחת- מאמינים כמו שהארי פוטר קיים, ומשאלת חייהם היא למצוא את טבעת הכוח (שכמובן הם מסרבים להאמין שהושמדה..) השניה- מתייחסים לכל מיתולוגיה עליה מתבסס הספר בתור מיתולוגיה בפני עצמה. השלישית- מתייחסים לספרים כאל מיתולוגיה בפני עצמם.

ToryMaster

New member
מבחינתי

טולקין והמיתולוגיה שהוא יצר משרתים יפה מאוד את האמונה שלי, חלק מהדברים שלו, מתברגים לי באופן מושלם

THE gray

New member
בשבילי...

אמונה היא רק דרך להגיע לאלוהות ככה שלא משנה אם אתה מאמין שאלוהים הוא השם או קרישנה או ארטמיס או הסוכן סמית ממטריקס העיקר שאת מאמין.

ווילו

New member
לא על סמך מיתולוגיה אלא כמיתולוגיה!

הוא ניסה לכתוב את הספר כפרוייקט של מיתולוגיה ובלשנות ובעצם להמציא מאפס מיתולוגיה שלמה כולל שפה כתובה ומדוברת (אלפית). כמובן שהוא היה מושפע מחומרים שהוא נחשף אליהם בלימודי הבלשנות שלו והשפעה סקנדינבית על השפה שהמציא והשפעה קלטית על המיתוסים שהוא פיתח ניכרת באופן בולט. האנשים שבחרו לראות בחומרים של טולקין מיתולוגיה מקורית ולא בדותה ספרותית, למדו לדבר ולכתוב את השפה ומשתדלים לחיות קרוב יותר לטבע מבחינה פיסית ורגשית. אני אישית חושבת שאם מישהו מהם היה נתקל פעם, באיזה יער, באורק אמיתי, הוא היה צועק "אמאלה, אמאלה" ומתעלף על המקום

למעלה