טוחן אשפה

DetailsD

New member
טוחן אשפה

מעוניינים בטוחן אשפה, עברנו כבר את השלב של "האם צריך ורוצים" והתשובה היא כן,
מבחינה התשתית, הדירה היא חדשה לכן סביר להניח שהצינורות מתאימים,
בנוסף, לא מעוניינים בדגם מיובא המתאים לרשת האמריקאית מבחינת החשמל,
לאחר קריאה מרובה ראינו ש ISE (ראשי תיבות של InSilk Eratetor) מאוד מומלץ,
הוא אמנם מיובא מארה"ב אך מותאם מראש לרשת החשמל בארץ,
וספציפית נראה שהדגם InSinkErator Evolution 100 הוא הרלוונטי ועולה כ 2,700 ש"ח.
דגם ה 200 נראה חזק יותר שלא לצורך (ועולה עוד 1,000 ש"ח), ודגמים ישנים יותר נראים פחות רלוונטים.

1. אשמח לשמוע הצעות/דעתכם/המלצות.
2. מדובר בדירה חדשה, האם יש סיכוי שהצנרת לא מתאימה (צרה מידי)? מה בדיוק צריך לבדוק וכיצד?

3. בחו"ל המכשיר נמכר בפחות מחצי המחיר, כולל מכשיר מותאם מראש לרשת החשמל שלנו,
אך האם יש גם אתר שדמי המשלוח לארץ הם שפויים?
כאן יש את המוצר המתאים אבל דמי המשלוח גבוהים:
http://www.220-electronics.com/insinkerator-evolution-100-garbage-disposal.html

4. במידה ומישהו מארה"ב יביא לי איתו לארץ, האם מותר להכניס? האם יש מכס ו/או מע"מ?

היה לי את אחד

הדגמים שלהם בחו"ל, לא רע בכלל, אבל לא אוהב קליפות בצל בכלל. בניגוד למה שחושבים בישראל שאוהבת למלא את כולם בשקיות פלסטיק שאינן מתפרקות, פסולת אורגנית מתפרקת. את הטוחן מפעילים לזמן קצר והם לא צורכים יותר מדוד שמש שדולק בחורף.
תנסו לשלוח אותו עם חברת שילוח ותראו כמה יצא. קשה לי להבין איך אנשים מסתדרים בלי המכשיר החיוני הזה בישראל.

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה להבין איך אנשים מסתדרים בלי?
באמת?

trilliane

Well-known member
מנהל
נו באמת. כמעט כולם חיו כאן בלי והסתדרנו מצוין

אז אפשר להבין בלי שום בעיה. אחרי שראיתי בארה"ב קרובי משפחה שלי עומדים מעל הכיור וטוחנים, קשה לי להבין למה זה עדיף על השניות שאני צריכה להקדיש לפעולה ה"קשה" של לקיחת הרשת מהכיור וריקון תוכנה לפח שנמצא ממש ליד. זה נשמע לי לגמרי "אוי אוי אוי".

הכיור שלי לא נסתם כי אני מתנהלת מראש באופן כזה שהוא לא יהיה סתום: זורקת את הזבל לפח. אגב, הפתרון לפח מסריח הוא פשוט פח קטן יותר. ממלאים את השקית במהירות ובכל פעם שמישהו יוצא מהבית הוא לוקח איתו את הזבל. זה לא "קשה להבין" אלא פשוט לא להתעצל.

calila

New member
במועצה שלנו אסרו על זריקת מזון רטוב לאשפה

אלא רק לפחים מיוחדים המפוזרים ביישוב. הריחות שעולים מפחים אלה המיועדים למזון רטוב הוא נוראי ולכן מבחינתי טוחן אשפה הוא הפתרון האולטימטיבי.

trilliane

Well-known member
מנהל
צודקים, הפרדת פסולת זה רעיון מצוין; הבעיה

כנראה בטיפול או בתדירות הריקון של הפחים האלה.
אבל ה"פתרון" של זריקת הפסולת הזו לביוב כדי שאח"כ תופרד מחדש הוא אולי אולטימטיבי מבחינתך, אבל סתם מעמיס על מערכת הביוב העמוסה בלאו הכי.

trilliane

Well-known member
מנהל
בכל מקרה לא כל מזון רטוב אפשר לטחון

למשל אריזות ריקות עם שאריות אני מניחה שלא טוחנים, וגם דברים גדולים כמו רבע קליפה של אבטיח, נשמע לי הזוי לטחון כמות כזו.

נומלה

New member
היה לי ולא נפלתי מהכסא

היה לי טוחן אשפה. בארה"ב כל בית (כמעט) מגיע עם אחד כזה, ויבאנו גם ארצה. אני לא מוצאת אותו מועיל מידי וכשהתפגר לא טרחתי לקנות חדש ולא בגלל העלות.

לטעמי הוא לא חוסך הרבה בנקיונות או בזמן. נחמד. לא יותר. הכרחי? לא בשבילי.

מה מעצבן

אותי בלי טוחן, שני דברים בעיקר:
1. אני לא רוצה שייסתם לי הכיור. ואני גם לא רוצה פח משולש בתוך הכיור כי זה מגעיל אותי. אז את כל הג'יפה מהכיור (חתיכות של אוכל) אני צריכה להעביר מהכיור לפח. ואלא אם כן אני מחכה שהכיור יהיה ייבש- המים נוזלים לי בדרך מהכיור לפח. גם אם הפח ממש לידי. לא אוהבת שזה מלכלך לי את הריצפה או את השיש. ככה פשוט מפעילים טוחן ולא צריך להוציא שום דבר מהכיור לפח.
2. זה לא אקולוגי בלי טוחן. בקיץ כשחם הפח מתחיל להסריח מאד מהר מכל הפסולת האורגנית. משמע אני צריכה להוריד זבל בתכיפות יותר גדולה . משמע אני לא רק רצה יותר לחדר אשפה, אני גם מבזבזת יותר שקיות ניילון שנקברות להן באתרי הפסולת.

נומלה

New member
במצב כזה באמת צריך טוחן

אבל אין לי משולש בכיור (זה באמת מגעיל בעיני). אין לי בעיה של סרחון מהפח (לא יודעת למה), לא מטפטף בדרך לפח. בקיצור כנראה שטוחן האשפה חיוני לחלקנו ולא חיוני לאחרים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני רגישה לריחות. מאוד.

זו בעיה שהפתרון שלה לא מצריך טוחן אשפה בחיי, פשוט התנהלות מושכלת ונכונה עם הזבל.

מה זו

התנהלות מושכלת ונכונה עם זבל?
היכן לומדים את זה?
האם מקבלים תעודה בסוף?
בחיי שמעתה והלאה אני אסתכל אפילו ביותר הערכה על פועלי התברואה אצלנו.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אומר שלא יוצרים מצבורי זבל

כדי להימנע ממפגעי ריח וכיו"ב.

* אין לי משולש בכיור. לא מחזיקה שם אוכל, נקודה.
* מרוקנים לפח צלחות ממזון לפני ששמים אותן בכיור.
* אם אני צריכה לשפוך מרק או מזון נוזלי שמכיל גם חתיכות מוצקות ונשארה כמות גדולה (לא קורה הרבה, אבל לפעמים קורה) אני מרוקנת את המוצקים לתוך הפח ורק אז לכיור (ומיד מוציאה את המסננת) או לחלופין שופכת לתוך מסננת, זורקת לפח ורק הנוזלים מתנקזים לביוב.
* קונה שקיות אטומות איכותיות לפח הזבל (מונע טפטוף) ובפח משתמשים ליתר ביטחון גם בשקית כפולה (לפעמים). משתמשים בפח בגודל שמתאים לכמות השימוש ולתדירות הריקון, כדי שלא יעמוד סתם זבל במטבח.

זה ממש לא מסובך או קשה ליישום, צריך רק לרצות לעשות במקום להעביר את הבעיה הלאה לשדה הבעיה של מישהו אחר. כמו כן עמידה מעל הכיור לצורך טחינת הג'יפה לא קוסמת לי במיוחד ואני מתקשה למצוא בה אטרקציה לעומת הפעולה של לקיחת הרשת וניעורה מעל לפח (פעולה שלא גוזלת יותר זמן, וודאי שלא מים או חשמל).

3תיתי

New member
אני שמה את הפסולת האורגנית בקומפוסטר

זה ממש לא מסריח, ובהחלט עדיף לסביבה.

למעלה