טוחן אשפה

3תיתי

New member
תודה אבל זה ממש לא דורש תרועות

במקום ללכת הרבה לפח (אצלינו הפח אינו בקרבת הבית), אני פשוט זורקת לקומפוסטר, שעלה לי 75 שקלים. מסובסד. את הדשא הגזום, שתמיד נאלצתי לסחוב ל"צפרדע" של הגזם, אני שומרת עכשיו מכל משמר, ומשתמשת בה בקומפוסטר. כל זבל מהכיור שאני משליכה, אני זורקת ומכסה בגזם. מידי פעם קצת משקה, שיהיה לח. מאד סימפטי!

כן זה פתרון מצוין

אבל אפילו קקטוס אין לי. גם בבניין אין גינה, הכלמרוצף באבנים. אולי אני אוכל למכור את זה למשתלות בסוף. ראיתי שמוכרים במשתלות קפה טחון לצמחים ואני מייצרת מזה לא מעט.

אהההה

שקלתי לשפוך טון זבל בבניינים הסמוכים כבר בעבר. גם ממניעים אקולוגיים, אם כי אחרים לגמרי לגמרי. אבל אני בספק אם הם ישמחו. זו שכונה על הפנים, באמת. אין פה בתים פרטיים. יש רק וואנאבי ערסים וזה כם נראה ככה.

רק פתחתי את הפה

זה באמת הכרחי שזוג השכנים ממול יעמדו במרפסת כביסה, יצעקו זה על זה, (את אל תצעקי עליי!!!) תוך כדי זה ששומעים את חריקות חבלי הכביסה ברחבי השכונה, בו בזמן שהילדה שלהם בחדר השני שרה בקולי קולות ובזיופים איומים אייל גולן? תמונה מהחיים. קומפוסט אני אתן להם? עציץ בראש הם צריכים.

3תיתי

New member
נגד זה, קשה לי להתמודד.

ולא חייב להיות בית פרטי. אפשר להכין קומפוסט גם בגינה של בית משותף. אני מבינה שלא מתאים. אולי תמצאי מקום טוב יותר.

karpe

New member
הפתרון

פח קטן ליד הכיור ולא בתוכו שאליו זורקים את כל השאריות האורגניות.
פעם ביום מוציאים את השקית, קושרים היטב כך שהריח 'יתעכב', וזורקים לפח הגדול, שאותו זורקים בתדירות של פעם בכמה ימים.
אין שום ריחות ושום טפטופים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, היום הפח שלנו הסריח מאבטיח שהחמיץ

(ואני לא רואה איזושהי סיטואציה שבה הייתי עומדת לטחון רבע קליפת אבטיח, נשמע לי הזוי). לא התעצלתי, לקחתי את השקית ויצאתי במיוחד לזרוק לפח. אפילו שרדתי כדי לספר על כך.

karpe

New member
אבל פתרתי לך את כל הבעיות

חוץ מהבעיה של שימוש בשקיות..

shaikin

New member
מומלץ בחום

התשתית בדירה החדשה - מתאימה בוודאות. התקנים של הצנרת היום יתאימו לטוחן אשפה.
הבחירה מצוינת גם כן, אם כבר טוחן - אז רק ISE (מניסיון עם טוחנים אחרים, ברגע שעוברים ל-ISE - מרגישים בהבדל).
ייבוא מארה"ב נראה לי בעייתי. מדובר בחבילה גדולה ומאוד (!!!) כבדה.
אם מחפשים לחסוך - ניתן לשקול את ISE-65, למשפחה עד 4 נפשות - מספיק בהחלט!
לא לשכוח לדאוג למפסק פניאומטי (בארה"ב בדרך כלל משתמשים במפסק חשמלי - מאוד לא מומלץ !!!)
כמו שנכתב - לזכור שלא אוהב יותר מדי קליפות בצל וגם קליפות ביצים (!!!) שכן נטחנות אבל בגלל משקל סגולי גבוה יחסים של החתיכות - יכולים לשקוע בצנרת ולגרום לסטימות לאורך זמן. כל השאר - טוחן בלי בעיה!!!
הכי חשוב - להינות ולספר לחברים שלא ידעתם איך חייתם בלי זה עד עכשיו !!! :)

xfwind

New member
ב1996 קניתי כזה בארה"ב - ב-SEARS

מתוצרת KENMORE. עלה 100$.
הסעיף הראשון בחוברת ההתקנות היה: "פרק את הטוחן הישן..."
קניתי לו ממיר מתח ומאז עובד כמו טוחן שויצרי.
סבבה של מוצר. בכל ניקוי כיור לועס שאריות.
נתקע כמה פעמים ושיחררתי אותו.

גם אז המחירים בארץ היו שערורייתיים בעליל.

ג רפאל

New member
אצלנו בישוב חילקו לכל בית פח חום לאשפת מזון

רטובה לחצר וקופסה אטומה עם מכסה לבית.
האשפה הרגילה לפח ירוק בחצר - מהפח הביתי הרגיל.
עיתונים וניירות מיועדים לפח כחול של כל הרחוב הקטן שלנו..
מורידים כל בוקר - 3 שקיות נפרדות - אין ריח ואין לכלוך.
אין עלויות פרט למיסי עיריה.

למעלה