טוב...

טוב...

רק רציתי להגיד שזה די מגעיל וצבוע איך שאתם מבדילים את עצמכם משאר העולם ה'סטרייטי'.."בואו לאודישן הגאה הגדול!" כאילו מה?? יש אודישנים נפרדים לכל אחד?? אף סטרייט לא יבוא ויפרסם "בואו לאודישן הסטרייטים הגדול!" תפסיקו להבדיל את עצמכם כל כך! יש עוד דברים להיות שונים ומיוחדים בהם ואם אתם כל כך רוצים תשומת לב תמצאו לכם משו... אני דו ויש לי חברה ואני לא מודיעה את זה לכל העולם ולא שומרת על זה בסוד ולא כלום...סתם חיה לי את החיים שלי...אתם לא חיים בסרט תקלטו את זה! אתם לא כאלה מיוחדים! אתם סתם עוד בני אדם על כדור הארץ הזה! כאלה קטנים! די לחשוב את עצמכם כל כך...זה שנות ה2000 בקושי יש אפליה והומופוביות אז חלאס! פשוט תיחיו ואם חסרה לכם תשומת לב תשלמו לאנשים בשביל שידברו איתכם טוב? יופי!

resputin

New member
ועל כך נגיב ב...

"HUH?!". יצא לי להתקל במודעה אחת ל"אודישן הגאה הגדול", בספק אפילו אם זה היה בפורום, אבל קשה לי לראות כיצד את מקשרת בין הנ"ל לפורום. הביקורת שלך במקום, הניסוח ניתן לויכוח, אך הטענה במקום.. רק במקום להתקיף ישר, למה לא ללכת באמת למי שממונה על זה? ותחשבי על זה.

טוב...

הקטע עם האודישן הוא רק דוגמא לכל מני דברים שאתם "אנחנו" מבדילים בלה בלה בהם...ואתם מחשיבים את עצמכם גאים לא? פורום גאה- ביקורות על גאים, אין קשר בין הנ"ל לפורום? אוקי ומצטערת על ההתקפה פשוט הגעיל אותי מה שהולך פה...כל הצביעות והצומי הזה...ומי 'ממונה' על זה? אפפחד...כל אחד לעצמו ובגלל זה זה היה מכוון לכולם...ושוב נראה לי שהייתה אי הבנה כי לא דיברתי על האודישן הזה, הוא היה רק דוגמא קטנה. תחשבי על זה את...תחשבו על זה גם אתם...

resputin

New member
תחשוב על זה.

ופורום זה, בין אם נקרא "גאווה צעירה" או לא, גם בהסבר עליו כמדומני הוא לכל פלחי האוכ', כולל סטרייטים. יש היאמרו כי הקהילה הגאה מבדילה את עצמה בהמון מובנים, אפילו בהיותה "גאה" בשונות שלה -שכן הם צריכים לשאוף להיות חלק מכולם ולא להבדיל עצמה יותר ולעורר גלים, ויש היאמרו שלמרות שהקהילה קיבלה לגיטימציה יחסית לשנים עברו, הדרך אולי חצי סלולה אך אינה סלולה לגמרי ויש עוד פעילויות בנדון עד שנקבל לגיטימציה ושיוויון זכויות מלא. בין אם דעתי נחה לכאן או לכאן, זה לא משנה כרגע, ברצוני כן לציין כי אנו נותנים פתיחות דעה ומקום לביקורת לגיטימית תמידית, בין אם זה על מצעד הגאווה, שלדעת רבים איבד מעקרונותיו והפל למצעד צבע וראווה וכן עד לכמה מיותרות תחרויות כגון "גבר השנה". עם זאת, משמש הפורום למקור מידע, על המסיבות המוגדרות, על התחרויות, על המפגשים הקבוצתיים של הנוער הגאה.. משמש גם כמקור לייעוץ לנוער גאה שלא יכול לקבל בהכרח מענה בכל מקום וכן משמש כמקור מפגש לסוגים שונים של אנשים, שנפגשים עם אנשים, דעות ורעיונות ליצרת כל סוג של אינטראקציה בניהם. אם את רוצה לערוך דיון נאות, מכובד ושקול במילים -לא חייב להיות מתיפייף, אך עם טעם- על אי אילו הבדלות, בעיות, קשיים או דברים שצרמו לך, את יותר ממוזמנת. לוחמנות היא מעלה נאה, אך נא להשתמש בה בכבוד. הפורום לך לבמה.

שרימפי

New member
נו באמת.

בנחלת בנימין? מול משרדי הבית הפתוח? או מטר וחצי ממתנ"ס ליאו בק בחיפה? אין כמעט הומופוביה? LOL איפה את חיה אני לא יודע. נכון, הביקורת על מצעדי הגאווה היא כזו שאפשר לספוג כי יש לה סיבה. אבל לצאת ביציאה שאנחנו באופן כללי מנסים להפוך עצמו למיוחדג'ים או מנסים להבדיל עצמנו זה בתכלס טענה מלאה שטויות. למה
מהסיבה הפשוטה, שאת חיה בשנת 2004, בא ישראל היא לא ישראל של לפני 10 שנים. התקדמנו מאז המון, אז אולי אפילו היו סוקלים אותך באבנים. היום אבל, בניגוד למה שנהוג לחשוב, ישראל היא לא סובלנית כמצופה. יש גזענות, יש הומופוביה ויש אפליה. וגם יש בהם מקומות שלצערי הרב זורקים אבנים על הומואים. מפתיע אותך? אולי. כמו שאלאניס מוריסט אומרת- wake up! ואולי שכחת למה הקהילה הפכה לקהילה? שכחת מי דחה אותה ומי סירב לקבל אותה כחלק מהחברה הנורמלית. שכחת שיש סיבה שיש קהילה, ויש סיבה שיש ארגון נוער גאה. שכחת אולי גם שהחברה שלנו והמדינה שלנו לא מספקת לגאים וגיאות אפשרויות המגיעות להם. כמו מה? כמו אימוץ, כמו להתחתן בשקט, כמו לקחת משכנתא, כמו לאמץ מחו"ל, כמו לקבל תמיכה לנוער הומולסביטרנס בבתי ספר. כמו הרבה דברים. איפה את חיה מותק אני לא יודע, אבל קרוב לודאי שזה לא בישראל. ואם במקרה את חיה בארץ עוץ, ד"ש לדורותי.

שרימפי

New member
והשורה הראשונה היתה אמורה להיות

"איפה את חיה?" אבל היא הושמטה בטעות.

אוקי

אז יש הומופוביה ואולי אני לא מרגישה אותה כי פשוט לא אכפת לי? מזה משנה אם מישו צועק אליך "יא הומו אוכל בתחת" או כל מני כאלה? מאוד עקרוני להמשך חיינו נכון? ברור... וברור שקהילה הפכה לקהילה בגלל כל זה ובלה בלה בלה אבל תסתכל על השחורים למשל? גם להם הייתה אפליה והרבה יותר גדולה ממה שהייתה לכם...למה שהגעתם תוך כמה עשרות שנים הם הגיעו בכמה מאות שנים ועכשיו די הכל בסדר...גזענות כמעט ולא פוגשים ברחוב...והם לא עשו את זה בזכות זה שהם הבדילו את עצמם, הבדילו אותם, הרבה הרבה הרבה יותר זמן והרבה הרבה הרבה יותר כאב ממה שהבדילו אתכם. אתם מבדילים את עצמכם בהמון מובנים וחיצוניות, הם במקום להבדיל את עצמם לחמו על הזכויות שלהם ואתם יותר מדי עסוקים בלהגיד: "אני שרימפי ואני הומו" יופי...ומה עכשיו? רוצה מילה טובה? מה? במקום כל כך לחשוב על עצמכם ולהיות מרוכזים על איך תעשה את עצמך יותר מיוחד כדי שתוכל להראות לעולם כמה אתה גאה וכמה לא אכפת לך ממה שכולם אומרים וכמה אתה שונה תנסה להתחבר אליהם כי לא כולם כאלה ואפשר לשנות! כמו שהשחורים התחילו מאפס לכם כבר יש חצי דרך סלולה כמו שמישהי אמרה אז תנצלו אותה במקום לעשות פוזות על העולם ותתחילו לשנות. לעשות אודישן רק לגאים או מצעד מיוחד רק לאנשים גאים זה לא בדיוק תורם... יופי אנחנו שונים אז בואו ניהיה ביחד כדי שיהיה יותר קל אבל למה צריך לעשות מזה עיניין?? כולה זהות מינית מה קרה...אתם כל כך מיסכנים שאתם צריכים כל הרבה צומי? ואם הסטרייטים היו עושים אודישין רק לסטרייטים אני יכולה רק לדמיין איזה בלאגן זה היה עושה אז במקום להיות צומים צבועים פשוט תיחיו את החיים שלכם וזהו. סיכום: השחורים הצליחו, אם תלכו בדרך הנכונה תעשו את זה בהרבה פחות זמן. בינתיים הצביעות והצומי שלכם סתם מורידים את הערכה שלכם בעיני אנשים ואתם כן צריכים אנשים. אנחנו מפלים את עצמנו כי הם מפלים אותנו? זה לא הולך ככה כי אנחנו הצד החלש וכן אנחנו גם צריכים לסבול לפעמים אבל זאתי חלק מהדרך של קבלת שיוויון...כמו כל אלה שבמהלך ההיסטוריה לחמו על שיוויון ולאחר תקופות קשות קיבלו אותו.שוב...אתם לא שונים.

שרימפי

New member
צודקת, השחורים לא התבלטו.

את מעולה בהיסטוריה. רק תעשי לי טובה, חפשי את המשמעות של המשפט Black is beautiful.

DecayCell

New member
סליחה?! ../images/Emo2.gif

כן, אכפת לי כשאדם שלא מכיר אותי בכלל מקלל אותי. את רוצה להביא את השחורים בתור דוגמא? לא חכם. זה שלטענתך המאבק שלנו נמשך רק כמה עשרות שנים היא מטומטמת לחלוטין. הוא קיים מאז ומתמיד, בדיוק כמונו, ועצם זה שאף-אחד לא ידע עליו עד לא מזמן מראה רק כמה שהסבל גדול. לידיעתך, גם כיום פוגשים בגזענות נגד שחורים. פייס איט. אף-אחד לא רוצה מילה טובה - אני רוצה את הזכויות שמגיעות לי מעצם כך שאני בן-אדם. אני לא רק רוצה אותן, אני דורש אותן. כן, אני מרגיש מקופח. נשללות ממני זכויות שמגיעות לי. אני לא רוצה תשומת-לב, אני רוצה רק את הזכויות שלי. זה מאוד מאוד נאיבי להאמין שבלי רעש משיגים משהו. זה פשוט לא ככה. זכויות משיגים בכך שעושים בלאגן. ממש לא אכפת לי מה חושבים עלי.

resputin

New member
אחזור ואומר *אמר* ולא אמרה.

ולצערי, התמיכה שהייתה לי בנושא ההודעה הקודמת שלך, עכשיו שהובהר, ירד לטמיון. אולי מכיוון ולדעתי את מדברת שטויות, אולי זו סתם ההתבטאות הלוקה שלך, אך להשוות את מאבק השחורים בצור עילגת ולא נכונה למאבק ההלב"טים זו השוואה מאוד מעוותת. נתחיל בכך שמאבק השחורים, מאבק של הרבה יותר מ"כמה עשרות שנים", מאבק ששינה את הפנים של אמריקה ושל העולם כולו, שנעשה לא כי האדם הלבן פתאום הפך ל"סבבה" עם האדם השחור -שגם הובדל וגם הבדיל את עצמו, גם הוכרח להבדיל את עצמו כי הובדל ברמה גבוהה ביותר, רמת הניכור- אלא כי הוא חוייב לקבל את הרעיון ששחור=\=נחות. על מאבק השחורים לא אמשיך לפרט, רק הייתי מציע שתחשבי בקפידה לפני שאת זורקת איזה מאבק בומבסטי שימזער את המאבק הגאה (שאגב לא התחיל עם דרך חצי סלולה.. הדרך הזו נסללה ועדיין נסללת ע"י לחימה מתמדת באי שיוויון! אותם מצעדי גאווה שאת מזלזלת בהם, החלו כמצעדי מחאה על האי שיוויון והאבל!) ואולי באמת תלמדי את העיקרים שלו, הצעדים שלו והתוצאות שלו לפני שאת מדברת. תגובתי לשאר ההודעה, היא שכן, *מאוד* אכפת לי אם מישהו יצעק "יא הומו אוכל בתחת" לעברי ברחוב, כי זה לא ממקומו לומר לי דבר כזה. ומילא היית אומרת, זה סתם איזה אידיוט צר מוחין, יש גם כאלה.. מה קורה כשזו מגמה בחברה? למה בעצם אני צריך להיות אובייקט של אלימות מילולית? למה כמישהו אומר "הומו", כולם מסתכלים בחצי עין לראות מי יסתובב? למה המשמעות של המילה "הומו" היא כ"כ שלילית עד לנקודה שהרבה אנשים מוצאים את עצמם אומרים "אני מכנה את עצמי קוויר\גיי\גאה כי זה נשמע יותר טוב..."? ומי אמר בכלל שאנשים כגון שרימפי ובאי הפורום הזה הולכים עם מדבקה בצבעי הגאווה על המצח ואומרים "שלום, אני _______ ואני הומו\לסבית\בי\טרנס"? ואת שמה לב באיזו קלות את מבדילה את עצמך והופכת אותנו ל"אתם", ומחזירה את עצמך ואומרת "אותנו" כשנוח לך לפי טון דיבור ופואנטה במשפט? יקירתי, תחליטי, תחזרי סגורה על עצמך ואז נדבר. ואם תגידי שוב "מישהי אמרה".. ארג!

ננס לבן

New member
אוקיייייי.....

אני באמת לא יודעת איפה את חיה אם את באמת מאמינה בכל הטענות שלך (מה שגם שכמה מהן סותרות אחת את השנייה). כבר לא פוגשים גזענות ברחוב?!ממתי? נתחיל מזה שזה שאת מתמודדת עם אלימות מילולית הומופובית זה יופי אבל זה שהאלימות נגדך כיום היא רק מילולית (וגם זה לפעמים לא) זה הישג, כי לפני לא הרבה שנים הומוסקסואלים היו בדרך להשמדה ככה ביחד עם היהודים. מדוע את חושבת שהאפליה נגד שחורים הייתה יותר גדולה? נכון שהייתה תקופה שהם היו עבדים אבל הייתה גם תקופה שברוב העולם העונש על קיום יחסים הומוסקסואליים היה מוות. יש ארצות שזה עדיין ככה. לפני לא כל כך הרבה שנים אם רק היה חשד שאת והחברה שלך מתמזמזות זה לא היה נגמר טוב (האמת לא סגורה על בנות, אבל אם היית הומו אז זה בטוח היה נגמר לא טוב). ככה שאת לא יכולה להגיד הרבה יותר קשה והרבה יותר כואב, לפחות מבלי להוכיח לי למה את צודקת. כי זו קביעה חד-משמעית... עוד דבר, יש לך מספר אי-דיוקים היסטוריים בנוגע למאבק השחורים: הם כן הבדילו את עצמם (אם מרצון ואם מכורח) וגם להם היו מצעדי מחאה. גם לשחורים היה קטע של אני יפה. הייתה תקופה באמריקה שהיה מקובל בקרב הנשים האפרו-אמרקאיות להחליק את שערן כדי לתת לו מראה יותר "מערבי" והייתה תנועה (לא יודעת אם רשמית) שהיתה נגד הנסיון להיות כמו אמריקאיים והם התגאו בעצמם ובאיך שהם נראיים "i am a beuatifull black woman" נשמע די הרבה פעמים בסרטים דקומנטריים על הנושא. "אתם כל כך מיסכנים שאתם צריכים כל הרבה צומי". הדרך לגרום לשינוי בהתייחסות לאוכלוסייה/קהילה מסויימת או קודם כל למשוך אליה צומת לב ולהראות שיש בעיה. אם השחורים לא היו מושכים צומת לב לעצמם גם הם לא היו מגיעים לשום מקום. שינוי לא קורה מעצמו! דברים לא זזים לבד!כמו שאמרת צריך ללחום למען שיוון (לאו דווקא במובן של מלחמה).איך בדיוק את חושבת שעושים את זה ע"י "פשוט תיחיו את החיים שלכם וזהו"? " כמו שהשחורים התחילו מאפס לכם כבר יש חצי דרך סלולה " את מבינה, זה לא ש,יש דרך סלולה".אנשים סללו אותם מאפס. בדיוק כמו שהדשחורים סללו אותה מאפס. וחוץ מזה חצי דרך היא לא דרך כלל. אם אני ירצה להגיע לעפולה אני לא אבחר בכביש חצי גמור. מה אני יעשה כשאני אגיע לאמצע?! את המשפט הזה "כי אנחנו הצד החלש וכן אנחנו גם צריכים לסבול לפעמים אבל זאתי חלק מהדרך של קבלת שיוויון" בכלל לא הבנתי. אנחנו צריכים לתת לאנשים לפגוע בנו שוב ושוב כי זו הדרך לקבלת שיוון?איך זה עובד? את בונה על זה שבאיזהשהוא שלב ימאס להם לשנוא/לפחד/לפגוע בהומוסקסואלים ואז הם פתאום יפסיקו? לא ההומוסקסואלים הודיעו שהם שונים,הם לא הבדילו את עצמם הבידלו אותם. הודיעו להם שהם שונים. נ.ב אני כן מסכימה שהמוחצנות יתר של הומוסקסולאים מסויימים כמו למשל הטוויסט שמצעד הגאווה קיבל או תחריות יופי גאות הם לא במקום ואני לא מעריכה אותם יותר מדי. המרחק בין זה לבין מה שאת כתבת די רחוק.

The Snow Goose

New member
ויויאן של סמי- האישה והבועה?

לידיעתך- יש מקומות שיש הומופוביה, יש גם מקומות בלי אבל לפי דעתי פחות. ואם את לא רואה הומופוביה אז את באמת עיוורת. זה מתחיל מזה שהמלה "הומו" טבוע בשפה העברית כקללה. וזה ממשיך לכך שלמד"א איכפת אם קיימתי יחסים הומוסקסואלים ותתפלאי שיש גם מקומות שיש בהם אלימות כלפי הומואים, כמובן שעכשיו היחס הרבה יותר טוב והוא רק משתפר עם השנים, אבל עדיין הומופוביה קיימת, לא כמו לפני 10-20 שנה אבל אכן קיימת הלוואי הייתי יחול לקחת חלבק בבועה שלך

וגם בגלל

שלנו יש בעיות שלכם אין כגוון: *התלבטויות בנוגע לזהות המינית. *תגובות של אנשים. *היציאה מהארון. *כל מיני חששות אם יגלו, מה יגידו. ועוד דברים למשויכים רק לנו. כי באמת... אם לא היה את הפורום הזה להרבה אנשים היה קשה. זה עוזר להם "לצאת מהארון" לפחות באינטרנט, זה עוזר להם לדבר עם אנשים כמוהם- להרגיש שהם לא כאלה שונים. צודקת- אנו מבדילים את עצמנו. אבל למה??? ידעת שאין שיוויון זכויות? הרבה דברים שסטרייטים יכולים מבחינת חוק, חינוך ועוד.. לנו לא מרשים. למה? "כי זה מגעיל" "לא טבעי" "סטייה" ועוד... וכן יש הומופוביה! לפעמיים נכנסים אנשים לפורום ומתחילים להגיד שאנו סוטים, שזה לא טיבעי, ואנו לא חיים נכון וכ'ו... אומנם אנחנו בשנות האלפיים, אומנם יש פחות הומופוביה- אבל עדיין יש. ואפילו אם לא הייתה- אנחנו מיעוט, ואם ניגש לסטרייט ונתחיל לדבר איתו על התלבטויות בזהות המינית שלנו- רוב הסיכויים שהוא לא יבין, וסתם יבהל או משהו... וחוץ מזה "הומו" זה קללה די נפוצה, אפילו אם זה רק בצחוק. לנו יש פחות הומופוביה בימינו? בגלל: -הטלויזיה. -המוזיקה. -האינטרנט. בגלל כל הפעמיים שפעם הבדלנו את עצמנו, לכן חתה ההומופוביה. מבינה? כי אחרת לא הייתה לזה מודעות. היו חושבים שזה לא הגיוני שאנשים ימשכו לבני מינם וזה סטייה או ווטאבר.. אם לא היינו מבדילים את עצמנו לא היו יודעים בכלל שיש דבר כזה. "אני נמשכת לבנות" "מה???!!" *אישפוז.. בגלל כל הדברים כגוון מצעד הגאווה (שדרך אגב יצא מכלל פורפורציה, בהתחלה זה היה בתור מחאה- עכשיו זה סתם מסורת.) מודעים שזה קיים בכלל. וזה די נעים לדבר עם אנשים עם נטייה כמו שלך, כי רוב הסיכויים שלא תפגוש כאלה. אנחנו 10% מאוכלסית העולם. אה, וידעת שאנחנו חושבים הרבה יותר על המיניות שלנו בגלל שהיא שונה. את בטח לא עסוקה לחשוב על זה שאת סטרייטית, או איך יגיבו וכ'ו... אבל אותנו זה מעסיק יותר- מהסיבה הפשוטה שזה מיעוט. שזה "לא הכי נורמלי". אז יש הומופוביה- פחות אבל יש. ואפילו אם לא הייתה, עדיין צריך שיהיה מקום לדבר על זה- כי ת'אמת, את מממש לא מבינה.

TiptiponBoy

New member
מצעד הגאווה הוא לא סתם מסורת...

וטוב שהוא "יוצא מפרופורציות". מצעד הגאווה פשוט מראה ש:"היי,אנחנו עדיין כאן,לא נעלמנו גם אם אתם מעדיפים לשכוח אותנו." בדיוק כמו כל שאר הדברים שהקהילה עושה המצעד מתקיים כדי להשיג מטרות מסויימות. מצעד הגאווה נועד להראות נוכחות,שלא נעלם חס וחלילה בין כל המאבקים על נייר עם משרדים בממשלה,מוסדות שונים וכו'.

בקושי אפליה והומופוביות?!

מה את אומרת...ואיך את כ"כ בטוח בעצמך....? את כותבת שטויות...אם את לא יודעת אז לא כדאי לכתוב...

למעלה