טוב...

טוב...

אני לא על סף התאבדות או משהו.. אבל אני שוקעת למקום קרוב..איפה שנמצאים אלה שהם ממש מיואשים אבל לא מספיק אגואיסטים כדי להתאבד וזה ממש לא מתאים לאופי שלי... ממרום גילי המופלג..אין לי כיוון בחיים עדיין ואם יש הוא מתנגש עם 1000 דברים אחרים, לא סיימתי תואר, אי עדיין עובדת בעבודה זמנית..וחיה בבית- שזו בעיה בפני עצמה שמהווה היום את הקש ששבר את גב הג'ירפה.. אני בטוחה במליון אחוז שאני חייבת לצאת מפה..חבל שמבחינה כלכלית אני לא יכולה להרשות לעצמי את זה.. לא משנה כמה שאני אעבוד..אני עדיין משלמת את הרכב שלי ועוד הוצאה שתרד לפחות עוד 4 שנים.. (ולא משהו שיכלתי להמנע ממנו לצערי).. אני חייבת למצוא קריירה.. אבל אין לי נסיון ממשי בשום עבודה רצינית (אני עדיין מוכרת בחנות), אני חייבת לסיים באיזשהו תחום לימודים..אבל גם אין לי כיוון/אין לי כסף/אין לי מושג איפה ללמוד את מה שזה לא יהיה כי אני הרי אצא מהבית..ולא יודעת לאן.. בקיצור לפני שאני שוקעת עוד למקום המעאפן הזה..מישהו מזדהה? ויש לו פיתרון קסם?

tomasth

New member
הממממ יש המון פתרונות קסם..

הכיוון בחיים זה הדבר הכי חשוב. אם את יודעת מהו כמו שאת יודעת שאת קיימת אז רוב הקושי פתרת. תעברי דירה (עם עזרה מהמשפחה) אם אפשר ואז רק העניין הכלכלי ישאר. מה ההורים אמרו ? הם מכירים אותך אני מניח. יעצו? את חושבת הרבה זמן על זה ? בצורה בהירה בלי בילבול או מתח ופשוט מסוחררת מכמות האפשרויות ? יש רכב יש ניסיון במכירות ועבודה עם לקוחות. חיפשת משהו אחר ? חסרים הרבה פרטים , ביחוד איך הגעת שאך ככה , ו העזרה מהמשפחה והחברים.

../images/Emo13.gif

איך מגלים את הכיוון? דירה אני מנסה למצוא עם החבר כרגע. אמא שלי לא בעד שאני אצא מהבית כל השאר הם בערך אחד הגורמים שבגללם אני חייבת לצאת מהבית..וכל צעד גדול ומשמעותי שאני עושה בחיים (או רצון לצעד) מקבל קטילה מאבא אז זה כמובן לא רלוונטי. אני חושבת על זה המון זמן..אבל לא בטוחה אם זה יהיה נכון כרגע עד שאני אסיים את כל ההתחייבויות שלי להכנס לעוד התחייבויות. עד עכשיו העדפתי להבליג ולשתוק רק כדי שמגורים וכלכלה לא יהיו הוצאה נוספת בשבילי (שעושה 4000 בחודש טוב) אני ממש ממש לא טיפשה ולהיפך- גם מסוגלת ללמוד מהר, אבל מכירות זה לא מקצוע שאני אוהבת..(אפילו דיי סובלת) וזו הסיבה שאני גם שוללת טלמרקטינג לדוגמא-שזו עבודה ששמעתי שמרוויחים בה לא רע. בעבודה עם לקוחות ומול קהל יש לי הרבה נסיון..מעבר לנסיון בעבודות הזמניות שלי- גם במקצוע השני שלי שהוא רקדנית. אני לא מסוחררת מכמות האפשרויות..להיפך..רוב האפשרויות נפסלות מול השיקולים השונים. אני פשוט לחוצה כי אני כבר מבוגרת מספיק להיות אחרי תואר ראשון או בעבודה קבועה ורצינית ועדיין אין לי אף אחד מהדברים..וחוסר הנסיון שלי למשל במשרד גןרם לי להפסל למשרות מסוימות (שאני בטוחה שהייתי מסוגלת לבצע) וזה כבר כמו הביצה והתרנגולת(לא מקבלים בשל חוסר נסיון-מה שמשאיר אותי חסרת נסיון) חחח... בטח כתבתי הכל מבולגן..אני פשוט רושמת את מה שעולה לי בראש כי אני עדיין קצת נסערת..(ואני מצחיקה/ מעציבה את עצמי שהגעתי למצב כזה) למרות החברים/אמא/חבר אני יודעת שאין לי על מי לסמוך אלא על עצמיולא כדאי לי להיות תלויה באף אחד אחר..ואני כרגע לא כל כך סומכת עליי להצליח לצאת מפה. בטח אחרי שאני ארגע עוד כמה ימים (שלב ההכחשה חחח) אני אקרא את זה ואתבייש

מזדהה כן...פתרון קסם לא..:)

קחי את כל הדברים שכתבת ופרקי אותם לרשימה - סיום התואר, מציאת עבודה קבועה, יציאה מבית ההורים לעצמאות וכדומה... הביטי ברשימה ומצאי את הדבר שאיתו היית רוצה להתחיל את המסע - מה הכי מלהיב אותך, מה הכי ראלי מבחינתך, עם מה מתאים לך להתמודד עכשיו. בדקי איך את יכולה להשיגו. כתבי את כל הדברים שעלייך לפעול למענם בכדי להשיגו. התחילי מהנקודה הראשונה למען השגת מטרתך. כל מה שתעשי למען מטרתך הראשונה תהיה צעד נוסף למען השגתה. הניחי לעצמך להמשיך בשגרת חייך, לדוגמא - להמשיך ולעבוד בעבודה זמנית (שגרה) ולפעול למען יציאה מהבית (מטרה)... ותני אמון בתהליכי החיים תוך שאת עוזרת להם ללכת לכיוון שאת מבקשת (ע"י בחירת המטרות) כל פעולה של הפגת מתח (כמו מדיטציה, אמבטיה חמה וכדומה...) תהיה לך מבורכת. לפעמים יש להתמקד ולא להתפזר כי הפעולות אף פעם לא מסתיימות ואם באמת נסתכל על כל מה שאנו מבקשים להשיג לעיתים התגובה תהיה לחץ מכל כך הרבה דברים שיש לנו לפעול למענם. וממרומי גילך המופלג :), אני מאחל לך בהצלחה ושתמשיכי להשיג הישגים נפלאים.

פתרונות קסם אין בחכתי ../images/Emo8.gif

אבל אולי שווה לעבוד במשהו שמכניס יותר משכר בסיס- לעשות שיעורים פרטיים, בייביסיטר וכו'... מניסיון, זה באמת כסף טוב ולא עבודה קשה במיוחד... תעשי לעצמך רשימת מטרות ויעדים ותנסי לבדוק עם עצמך איך את כן יכולה להגיע ליעדים אלו, לא איך לא, אלא איך כן!!! זאת משימה לא קלה בכלל ואת מוזמנת לשתף אותנו בתהליך

../images/Emo13.gif

טוב יש לי כבר רשימה ישנה..של מטרות ודרכים לביצוע. ככה החלפתי אוטו,ככה טסתי לברזיל..אבל כרגע המטרות קשורות ומתנגשות זו בזו ומפה מתחיל הבלגן..לימודים=לעבור לאיזור צפוני יותר (מקום ספציפי עם תואר ספציפי שרציתי ללמוד)=לצאת מהבית= לפתור את הבעיה הכלכלית..חחח..אני עובדת ב2 עבודות כמו שרשמתי.. אחת "הקבועה" עם השכר בסיס..והשניה כרקדנית וגם מורה מחליפה לריקוד פה ושם..אלא אם כן אני אגלה עוד איזה כישרון חבוי בי אלה 2 ההכנסות שלי. הן מספיקות להדביק את הפער ובגלל זה אני פחות בלחץ..אבל הצימצום הוא איטי ומתמשך..מה שדוחה את כל שאר התוכניות..מה שאומר שאולי גם אוקטובר הקרוב לא יהיה הזמן שלי להרשם ללימודים..אני מאוד משתדלת להיצמד לריאלי..בגלל זה אני לא יושבת ובוכה (עבר לי
) ונשארת עסוקה..(רצה מעבודה להופעות ).. נראה לי שפיתרון הקסם שלי היה יכול להיות זכיה בטוטו למשל..חח אני ממש ממש מודה לכם שעניתם לי בסבלנות כשבכיתי..ואני אשמח לשמוע על התהליכים שלכם (אם היו כבר)-על הסדר והדרכים לביצוע..

אופירA

New member
מנהל
ייאוש ושקיעה הם פיתרון?

אין פיתרונות קסם לבעיות. אבל יש היגיון פשוט. ייאוש ושקיעה לאכזבה מעצמך הם הדרך להגיע למקומות הרבה יותר גרועים ממה שאת כרגע (שאת מגדירה לעצמך שהוא גרוע). לעומת זאת, קבלה של המציאות וניסיון להיות ריאליים, זו דרך יעילה ומקדמת. ולא להעמיד לעצמך רף של מקומות שאנשים אחרים נמצאים בהם כי היו להם הזדמנויות אחרות בחיים, ולהחליט להתאכזב אם לא הגעת לרף הזה. לא ברור אם הדרך היעילה והמקדמת תיקח אותך למקומות שאת רוצה להגיע אליהם, אבל בביטחון מלא אני מבטיחה לך שהיא תיקח אותך למקומות הרבה יותר טובים ומוצלחים מהמקום שלוקחת אותך הגישה של "יש לי ציפיות מעצמי, ואם לא הגעתי אליהן אז אני מאוכזבת ומיואשת...".

למעלה