טוב תשמעו

xcalibur

New member
נו הטענה העיקרית בספר

שלפני מליארד שנה הגיעו לכאן חייזרים ששיבטו והינדסו גנטית את האדם.

פנומן 72

New member
ואם כן ?

מישהו היה צריך ליצור את אותם חייזרים, לא ? אני לא אפריך את האפשרות שהגיעו לכאן ישויות מחוץ לכדוה"א, ככתוב בספר בראשית פרק ו' : "הַנְּפִלִים הָיוּ בָאָרֶץ, בַּיָּמִים הָהֵם, וְגַם אַחֲרֵי-כֵן אֲשֶׁר יָבֹאוּ בְּנֵי הָאֱלֹהִים אֶל-בְּנוֹת הָאָדָם, וְיָלְדוּ לָהֶם: הֵמָּה הַגִּבֹּרִים אֲשֶׁר מֵעוֹלָם, אַנְשֵׁי הַשֵּׁם" - מי היו אותם נפילים ? מה הם נפילים ? סברה אחת אומרת "אלה שנפלו מהשמים" ויש שיגידו מלאכים, וכותב הספר יגיד שהיו אלה חייזרים מאוד מתקדמים שהיפרו את הנשים. ספר במדבר מתייחס אף הוא אליהם: "וְשָׁם רָאִינוּ, אֶת-הַנְּפִילִים בְּנֵי עֲנָק--מִן-הַנְּפִלִים; וַנְּהִי בְעֵינֵינוּ כַּחֲגָבִים, וְכֵן הָיִינוּ בְּעֵינֵיהֶם"... המציין כי הם היו גדולים יותר מבני האדם שהיו בארץ. אז מי הם היו ? אין לי מושג. אבל זה לא אלוהים, אם זו היתה שאלתך.

xcalibur

New member
נו? אז לא הפרכת, רק הצדקת אותי

אלוהי האדם הוא חייזר? תודה רבה יא גאוואד :) שאלתי את השאלה הזאת גם כול מיני רבנים למיניהם. אף אחד לא הצליח לתת לי תשובה הולמת עד היום.

פנומן 72

New member
אבל יש שם גם הרבה בולשיט עם פלפל

כמו למשל זיוני השכל עם הגאות והשפל במעבר בני ישראל את ים סוף, והנסיון להדביק לטבע את כל הנסים שקרו לעם ישראל ולא לאלוהים. זאת אומרת, הנסיון הנואל שלו להפריך את קיומו של כח עליון - לא צולח, הוא בקושי מספיק לאתאיסטים.

Ace in the hole

New member
הכוונה ב"אלוהים" במרכבות האלים

היא לא האלוהים שהתנ"ך מדבר עליו - מופשט, רוחני. הכוונה היא שבעצם ה"ישות" שדיברה עם בני ישראל בתנ"ך ועשתה את כל ה"ניסים" האלו, הייתה פשוט חייזרים בתחפושת. מי יצר אותם? אף אחד. כמונו הם נוצרו מאבולוציה. אני לא נותן גב לאף אחת מהתיאוריות, אבל חייזרים שמשתמשים בטכנולוגיה שלהם כדי לגרום לפרימיטיבים לחשוב שאיזו ישות רוחנית מתקשרת איתם, זה רעיון הגיוני ולא מופרך בכלל.

מסכימה ומוסיפה

שהחזיירים הללו לא נוצרו באבולוציה על פני כדור הארץ שלנו, אלא בכוכבי הלכת שהם הגיעו מהם.

פנומן 72

New member
חמוד אתה

שום דבר בעולם לא נוצר יש מאין. זה נוגד כל חוק פיזי, ביולוגי או אפילו פילוסופי, כל שהטיעון שלך "כמונו הם נוצרו מאבולוציה" הוא במקרה הטוב קשקוש מביך. גם האבולוציה מתחילה ממשהו והשאלה היא מי גרם לאותו משהו להיווצר. ככל שאתה הולך אחורה בזמן אתה מגלה שמשהו היה צריך ליצור את זה. מי גרם למפץ הגדול, ויותר מכל למה. הסופר של מרכבות האלים ענה על זה ?

דווקא המפץ הגדול

לא מוכיח כלום. הוא מספק אולי נק' התחלה לספירת הזמן, אבל הוא לא מוכיח קיום/אי קיום של אלוהים. הסינגלריות הכבידתית מניחה שבאיזשהו שלב היה המון חומר מרוכז בשטח קטן מאוד, מה שגרם למפץ, שבעקבותיו נברא העולם שלנו. איך נוצר החומר ההתחלתי? בעצם המפץ הגדול מספק תמיכה מצויינת לאבולוציה ולמה שקרה אחרי שהמפץ אירע, אבל לא למה שלפני..

החומר ההתחלתי

נוצר במרחבי הגלקסיה הענקית. את מבינה שאנחנו בסך הכל נמלים קטנות וחסרות משמעות מול כוחו העצום של היקום שמתקיים כבר טריליוני שנים?

נו, זה עדיין חוזר לאותה שאלה

ממה הוא נוצר? לא משנה אם זה כחלקיק או כמסה עצומה- החוק הבסיסי הוא ששום חומר לא נוצר יש מאין, אז מהיכן הוא נוצר? המפץ הגדול הוא הסבר להרבה דברים אחרים, אבל לא להימצאות אלוהים.

טובי המדענים ברחבי העולם

חוקרים את השאלה הזו, ואם יש לך תאוריה משלך את מוזמנת להשמיע אותה. אלוהים זו סתם המצאה של פרימיטיבים נבערים. אני אמנם אתאיסטית אבל לא חסרת אמונה, ואני מאמינה בחוקי האסטרונומיה והאסטרולוגיה. מנסיוני זה מספק תשובות להמון שאלות קיומיות. איש באמונתו יחיה

אלא אם כן המדענים

ימצאו דרך להסביר יצירה של יש מאין, השאלה הזו תמיד תשאר.. ואגב- קצת הצחיק אותי בתגובה שלך שאת מתארת את אלוהים כ'המצאה של בורים נבערים', אבל מאמינה באותו הזמן באסטרולוגיה...(אבל בחוקי האסטרונומיה- זו כבר לא אמונה- בחוקי האסטרונומיה את לא 'מאמינה'- את יודעת שהם נכונים.) אני לא חושבת שאפשר להוכיח שאלוהים לא קיים, באותה מידה שאי אפשר להוכיח שהוא קיים, מה שבטוח, לא המפץ הגדול הוא הסתירה לקיומו... אבל מסכימה עם הסיומת- איש באמונתו יחיה..

אסטרולוגיה היא נגזרת של האסטרונומיה

ולמה מצחיק אותך שאני מאמינה בה? כי לא טרחת ללמוד ולהתעמק בנושא ואין לך מושג במה מדובר, אז הכי קל זה לבוא ולשלול בלי לדעת על זה כלום? באותה מידה, מצחיק אותי שאת מאמינה ב"אלוהים". לפני שפוסלים משהו, צריך קודם ללמוד קצת כדי להבין במה מדובר. אבל כמו שכתבתי אתמול, איש באמונתו יחיה

זו בדיוק היתה הנק' שלי, לא?

שאת מרשה לעצמך להעליב אמונה של מישהו אחר('פרימיטיבים נבערים' אם להיות קטנונית) כשבאותה קלות אפשר להעליב את האמונה שלך... (ואגב, באמת עם כל הכבוד- אסטרולוגיה היא נגזרת מאסטרונומיה, כמו שנוירוביולוגיה הוא נגזרת של פרנולוגיה... אבל אם כבר אנחנו בנושא- איך תסבירי את זה שכל האנשים שנולדו נניח באוגוסט- כולם 'מנהיגים, כריזמתיים, ושתלטנים' לא משנה איפה הם נולדו, מה עבר עליהם חיים, ומה הנסיבות, ושלכל ילידי מזל דלי לדוג' צפוי שבוע קשה? וסתם אנקדוטה- אחד הדברים שאניחנו תמיד משתעשעים בהם במשפחה זה ההורוסקופ השנתי שמפורסם בראש השנה- אחד בידיעות והשני במעריב. ההשוואה ביניהם תמיד מצחיקה- כי כמעט כלום שם לא זהה- וזה למה זה לא מדע...)

אף אחת מכן לא יודעת שום דבר, התורה הכי נכונה

היא הנומרולוגיה - תורת המספרים.

יש בזה משהו

אבל בתור מי שמרותקת לאסטרולוגיה מגיל 14 בערך, היא המלכה הבלתי מעורערת אצלי. אני חושבת שאסטרולוגיה היא כלי הרבה יותר אפקטיבי מכל התורות הרוחניות הידועות לנו.

את מדברת על תחזיות כלליות

http://newage.il.msn.com/astrology/article.aspx?cp- documentid=155113837 לתחזיות כאלה גם אני לא מתייחסת ברצינות. אני מדברת על ניתוח מפות אישיות, שמבוסס על תאריך לידה מלא, שדרכו את יכולה לראות את כל התמונה לפרטי פרטים. להגיד שזה לא מדע, זה בערך כמו להגיד על פיזיקה שהיא לא מדע רק מפני שלא למדת את העקרונות שלה
ואגב, אני לא אסטרולוגית מקצועית, סתם חובבת אבל בעלת ידע ונסיון רב. גם צירפתי למעלה קובץ קטן, לעיונך

למעלה