טוב תשמעו

זה לא מדע

כי אין לזה הוכחות. בכלל. שימי לב לכתבה שצרפת- 2 ההנחות של האסטרולוגיה- 1. אף מדען רציני(וגם כזה שלא) לא יאמר לך שיש קשר בין האם את טיפוס עצבני לבין כוכב אורנוס. זה שיש כוחות משיכה בין כוכביים, קרינה אלקטרו מגנטית וכו'- זה נכון, אבל זה משפיע על כדוה"א, לא על תכונות אופי באנשים ספציפיים. 2. הקשר הוא מרגע הלידה? איפה ההוכחה? פיזיקה היא מדע, כי להבדיל מאסטרולוגיה- אפשר להוכיח כל אחת מהתיאוריות/חוקים שלה. וסתם ככה עוד שאלה שאני לא מבינה- למה דווקא פלוטו? כל שאר הכוכבים הם כוכבי לכת במערכת השמש. פלוטו לא. למה דווקא פלוטו נניח, ולא אריס, או האומיה?

גם אני לא מבינה

את השאלה הזו את צריכה להפנות לאסטרונומים ולא אלי
אגב, פלוטו למרות היותו כוכב קטן ומרוחק, יש לו השפעה מאוד דרמטית על חיינו. ואם הקרינה האלקטרו מגנטית משפיעה על כדור הארץ, אז היא בראש ובראשונה משפיעה על כל החי והצומח, לא? אם אני לא טועה, גם בני האדם נכללים בקטגוריה הזו

התכוונת לאסטרולוגים..

מה ההשפעה של פלוטו על החיים שלי? יש הבדל בין להשפיע על מאורע, לבין לקבוע תכונות אופי באדם. מלחמה נניח משפיעה על המוני בני אדם. אבל זה שהטנקים במלחמה סודרו בקב' של 4 ולא של 3 לא משנה את האופי של אף אחד . בדיוק אותו הבדל יש בין השפעה של כוכבים על חי וצומח, או על תכונות האופי שלהם...

תודה, קראתי את הקישורים האלה מזמן

ומיותר לציין שהם לא הצליחו לשנות את דעתי
ומצטערת אם נעלבת מההערה שלי על המאמינים באלוהים, זה לא היה משהו אישי

:)

אני מצטערת אם חפרתי בנושא, אני באמת לא מכירה אף אדם שאני מחשיבה להגיוני שמאמין באסטרולוגיה, אז קפצתי על ההזדמנות..:)

Ace in the hole

New member
אם משהו לא מסתדר במוח של פנומן או שהוא לא

מבין אותו, הוא ישר הופך ללא הגיוני ומופרך. אבל זה בסדר. אני בטוח שגם לפני 500 שנה אנשים התקשו לקלוט שכדור הארץ עגול ("אז איך זה שהאנשים למטה לא נופלים?!").

אכן קיצוני מדי

יש חרדים שכן משרתים.. אולי לא רובם אבל יש. לא כל החרדים הם אנטי ציוניים.

xcalibur

New member
איתי אתם אולי יכולים להתווכח

עם סטטיסטיקות לא. למעלה מ-70 אחוז מהחרדים לא משרתים בצבא ולא עובדים.

בסדר!

אבל בגלל זה אמרתי לך שחלק קטן כן משרתים. אפילו בן דוד שלי שהוא חרדי אדוק מאוד, היה בנח"ל החרדי. ואולי הבחור הזה היה במקרה שייך ל30 אחוז? לא נעים. נכון שעכשיו זה לא משנה לך, כי אתה לא מכיר אותו ולא תראה אותו, אבל פשוט הגבת בקיצוניות לסיטואציה, זו דעתי. אני פשוט הייתי מתעלמת וזהו.

מה יש לו להגיד, זה היה תוך כדי נסיעה שלך לא?

חוצמזה, לך תדע מה עבר לו בראש.. אולי הוא כבר העדיף לשחרר אותך לנפשך מאשר להתחיל להסביר לך שאתה טועה. בקיצור זה לא משנה, העניין הוא לא החרדי, אלא אתה, שיושבת לך בראש הדעה המכלילה על כולם. בתוך המגזר החרדי יש זרמים שונים.. והם שונים אחד מהשני.

xcalibur

New member
או אולי הוא ידע שאני צודק ולכן סתם את הפה

מרוב בושה? אני לא מבדיל בין הזרמים כי אין לי שום צורך בכך. שוב, סטטיסטיקות לא טועות. כשאומרים ש-70 אחוז מהחרדים לא עובדים הכוונה היא לכולם ככולם. ממש לא מעניין אותי אם הוא מעדות אשכנז או המזרח. הוא חרדי? אז 70 אחוז שהוא לא מועיל ולא יועיל למדינה הזאת עד יום מותו.

../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif

מחד גיסא אני מבינה אותך מאוד, מאידך גיסא קשה לי עם הנחרצות הזו. נו טוב:) לא נורא.

xcalibur

New member
תראי...

תשמעי... אני גר בירושלים, יש לי אינטרקציה יום-יומית איתם בעבודה ומחוצה לה, לשכן מעלי יש 6 ילדים בבית של 3 חדרים ואני מוכן להתערב שאיבר הרוויה של אישתו רופס כמו שרוול של קוסם, לפחות 3 פעמים בשנה הם מבעירים את הצירים המרכזיים ותוקעים אותי בפקקים קטסטרופלים אבל כן, יש גם כמה יחידי סגולה בינם.

לא מפתיע האמת

גם אני יוצאת מדעתי מכל ההפגנות האלו, ואני בכלל לא גרה שם.

xcalibur

New member
כן אבל את בירדית, לך מותר

דרך אגב, אפשר לקרוא לך ציפי?

למעלה