טוב, תשמעו,

טוב, תשמעו,

אותי זה כבר ממש מרגיז
מלכי ופישי ברקוביץ, זוג חרדי נשוי שמשתתפים ב"לרדת בגדול" זוג מקסים, נחמד, שכל מטרת בואם לתוכנית היא כדי שיצליחו להיכנס להריון. ו כ מ ו ב ן שהחרדים מחרימים אותם ובלה בלה בלה ומה מרתיח אותי? ממש מכעיס! שמוטי בלוי יו"ר משמרת הקודש והצניעות אומר: "זה נוגד את כל הכללים ההתנהגותיים בחברה החרדית, מדובר בזן חדש במגזר שאני קורא לו 'חרדונים'. אדם שנותן לטלוויזיה להיכנס אליו הביתה - זה דבר פסול וטרף. בכלל, החיטוט בחיים האישיים הוא לא חלק מהחיים היהודיים". אם לא רחמיי על מיסטר וסוגי הייתי פוצחת בשרשור קללות תיתבייש לך י'חתיכת אינפנטיל אדיוט ורע לב!!! החיטוט בחיים האישיים הוא לא חלק מהחיים היהודיים? אז למה איבדתי את כל היקר לי? בגלל שחיטטו לבלוי בחיים הפרטיים? או שחיטטו לי בחיים הפרטיים? מי עמדה נבוכה מול הדיינים בבית הדין ונאלצה לענות על שאלות מביכות ואישיות מאין כמותם? בלוי? החיטוט בחיים הפרטיים הוא אחד המחדלים הגדולים של הקהילה החרדית! הקהילה החרדית ובית הדין לא מותירים פינה אחת אישית הכל חושפים, הכל אומרים, גם מה שלא צריך להאמר, וגם מה שלא קשור בכלל לענין. אז שיפסיק הבלוי הזה לבלבל ת'מח! וואוו כמה שאני כועסת!

את צודקת במליון אחוז!

בציבור החילוני מצאנו כבר את המושג `רכילות`, אבל זה על סלבריטאים וזהו! הציבור החרדי זה הציבור הכי רכלן ונכנס לתוך השני ברמות שאין דברים כאלה בשום מקום בעולם!! מושג `הנייעס` נמצא אך ורק בציבור החרדי! אין משפחה חרדית שלא יושבת בשולחן שבת וטוחנת את השכנים והמכרים שלהם! בזה את צודקת, אבל יש את הנושא שהם חרדים וזה לא הכי לענין שהם נכנסים לכזו תוכנית, יצא לי לדבר על זה עם כמה חילונים, וכולם אמרו לי שזה ממש לא לענין. אבל בהקשר למה שבלוי אמר את צודקת.

סוג ב

New member
האר את עניי

למה זה לא לעניין? חרדים, הם לא אוכלוסיה? ערבים, זה כן לעניין? הצפייה לחילונים בלבד וכאלה..?

אני יאיר את עייניך בקצרה

רוב החילונים רואים את כל החרדים אותו דבר (ולכן הם לא מבדילים בין נטורי קרטא לליטאי!) שוב, אני לא מכליל! יש אבל הרבה שאינם מבדילים, ולכן, הם יודעים שחרדים הם מובדלים מהחילונים, ולכן הם לא מכניסים טלוזיה הביתה וכו והם פתאום רואים את האלה שמובדלים מהם נמצאים אצלם בתוך תוכנית ראלטי הם מסתכלים על החרדים כצבועים! אני יתן כאן שאלה שחילוני שאל אותי: "שמעתי שהזוג ברקוביץ אמרו שהם יודעים שהם ישרפו בציבור החרדי, שאל אותי האדם, איך הציבור החרדי ידע בכלל שהם בטלויזיה? אהה.. זאת אומרת שגם חרדים רואים טלויזיה.. אני יגיד בכנות.. אני גם רואה טלוזיה המון אבל יש חילונים שמסתכלים על כל חרדי כדוגמא בשביל כל הציבור החרדי, ומשפחת ברקוביץ הנכבדה, עשתה מעשה לא הכי חכם! כי הציבור החילוני מתחיל לשאול "מה קורה כאן"???

אז עכשיו אתה דואג לחילול השם?

תגיד ככה. הציבור החילוני ילמד מהר אם יסבירו לו לאט שגם בציבור החרדי יש שכבות שונות, גרועות יותר וגרועות פחות.

שישאלו " מה קורה כאן"...

את מפחדת מהשטות הזאת שנקראת "חילול ה`"? זה הכי חכם, והכי אמיץ והכי סבבה שהם הלכו לסדרה הזאת... אני לא הייתי הולכת סתם כי אין לי שום משיכה לחשיפה כזאת... למרות שזה בערוץ 10.. אז אולי לא הרבה רואים...

סוג ב

New member
טוב שכתבת שאתה לא מכליל

רוב החילונים יודעים שיש חרדים יותר פתוחים מחרדים אחרים (אולי הם לא יוכלו להבדיל בין החסידויות והזרמים.. אבל,) וזה בסדר שהם ישאלו את עצמם שאלות ושיבינו שחרדים הם בני אדם והם אפילו שמנים שרוצים להרזות, כמו כולם.

רוב הציבור החילוני להערכתי

מעריך פתיחות אצל החרדים כאשר היא באה ממקום מכובד ולא נחיתי

שטויות בכמויות

אין משפחה חרדית? יש גם יש. נכון שהמציצנות כתכונה אנושית תופסת מקום גדול יותר כשתחומי הענין צרים ומצטמצמים למטפלות-עגלות-איך עברה הלידה. אבל, מכאן ועד להכללה הלא מחמיאה הייתי נזהרת. קהל היעד של הטלוויזיה הוא בעיקר חילוני, לענין זה - אפשר בעיקר אותם להאשים במציצנות מוגזמת, ראה ערך כל תוכניות הריאלטי המביכות הצצות מידי עונה, שהמאפיין העיקרי שלהם הוא מציצנות. (האח הגדול? מחוברים? הצצתי ולא נפגעתי)

mister xy

New member
יש הבדל

המציצנות החילונית מכוונת אך ורק כלפי סלבריטאים שבחרו מרצונם החופשי להיות מפורסמים, והרכילות עליהם כמה שהיא מגעילה זה חלק מהמקצוע של הסלב, כל אחד שם לקח את זה בחשבון לפני שנהיה סלב. אצל החרדים יש מציצנות כלפי כל אדם ולא רק כלפי מפורסמים: זה קנה מכונית, הבן של ההוא "יצא לעבוד" רח"ל, המשפחה ההיא יצאה לטיול בחו"ל, לשכנים נולד ילד עם פיגור מוחי ל"ע, וכו' וכו' אין צורך לפרט...

Marie Curie

New member
אתה חושב שאצל חילוניים אין רכילות?

אני חיה בסביבה חילונית ושומעת הרבה מאוד: ההוא יוצא עם זאת אחרי שהיא נפרדה מהשלישי ואחותה חזרה לדרום אמריקה וההוא קיבל משרה שמה וזה לא ממש ישר, וההיא התחילה להדליק נרות או חזרה בתשובה וההורים שלה נפטרו משבץ. כנראה שגם חילוניים הם יהודים
זה נכון שבקהילות סגורות יש יותר מיץ, כי חיים קהילתיים מעיקרם מערבים חיי רבים יחדיו בדבק לא מוצלח, אבל אנשים בכל מקום הם מציצנים ורכילות מסריחה ופיקנטית תמיד תמצא לה קונים.

Marie Curie

New member
אגב התכוונתי לאנשים רגילים כמובן, לא לסלבס

היחס למפורסמים נובע מהיחס הכללי. מי שלא מעניין אותו למה שמעו צעקות מהשכנים אתמול, לא יעניין אותו אם פנלופה קרוז נכנסה להריון.

לא נותר לי אלא להסכים

רכילות היא תכונה אנושית לחלוטין,בציבור קהילתי היא מועצמת (כך גם בקיבוצים ובתיכונים) המעצבן בציבור החרדי, היא העובדה שכל חריגה מילימטרית הוכפת להיות עניין לציבור, ולכן הרכילות מתייחסת לכל שינוי קטן וטריוויאלי, וזה כבר קשור לכבשה דולי...

ההבדל הוא בהשלכות של הרכילות...לא?

ההבדל מה הרכילות עושה? איך היא תיפגע בשידוך או ילדים לא התקבלו או כל דבר אחר...

סוג ב

New member
סוף סוף משפט לעניין

באמת שזה ההבדל. נתחיל מזה שאצל החרדים יש יותר רכילות מאצל החילונים, אבל זה נכון שגם החילונים מרכלים אחד על השני. ובכל זאת- זה לא מה שיגרום להם לאבד מקום עבודה או שידוך מצוין וכד...

למעלה