טוב שרשור נוסף

AeroSlash

New member
תראה...

מצידי אל תכבד ואל תסכים עם זה שהחינוך שם יותר טוב. אבל יש עובדות. ואתה יכול להתווכח עם זה כמה שתרצה אבל העובדות מדברות בעד עצמן. עובדה שבעלי מקצוע רוסיים פשוט יותר מוערכים לרוב. אני נתקלת בזה כל הזמן. ועובדה, שכמו שאלון ציין, רמת הלימודים ברוסיה בעשיריה הפותחת ורמת הלימודים בישראל היא בשלישיה הסוגרת.

Natalila

New member
נכון מאוד../images/Emo70.gif

העובדות מדברות בעד עצמן... החינוך בארץ הוא על הפנים

גם דודה שלי מטומטמת..

ואני אישית שונאת אותה.... אבל האופי שלי לא נותן לי להראות לה שאני שונאת אותה ולא לכבד אותה..... אבל אי סימפטיה היא בטח מרגישה ממני כלפייה....לפחות אני מקווה... טוב ETO NE VTEMU ניראה לי..

Drunk Bullet

New member
מאותה הסיבה שחייל מציית למפקד

היררכיה וכבוד למי שבכיר ממך במערכת בה אתה נמצא. למה טירון חייב לציית ל"מפקד" שנמצא בצבא כמה חודשים יותר ממנו? נראה לך שאחרי אינסוף טרטורים, הרבה מכבדים את המפקדים שלהם? לא! אבל אתה נמצא במערכת מסוימת עם חוקים מוגדרים, שחובה לציית להם. בסופו של דבר זה רק לטובה, אדם הופך לממושמע יותר (להבדיל מהרוב המוחלט של התלמידים בארץ, למשל).

Janem

New member
טירונים מצייתים לפקדים שלהם...

אחרת הם חוטפים. יש להם בררה, אבל תוצאות הלוואי של לא לציית לא משתלמות להם. כבוד זה עניין הדדי, אין סיבה לכבד מורה, או אדם מבוגר שלא ראוי לכבוד.

Drunk Bullet

New member
נו?

ובבית ספר, שבו צריך לקום כשמורה נכנס, לא תחטוף הערת משמעת (או יותר) אם תמשיך לשבת? הבעיה בארץ, היא שמכיתה א אף אחד לא מרגיל תלמידים למשמעת, לכן כשמזכירים חוקים של בתי ספר ממדינות אחרות, ישר מתנגדים לזה, כי לכאורה "אין סיבה לכבד אדם שלא ראוי לכבוד". אז הנה שאלה: באוטובוס, אני מניח שאתה תקום ותתן את המושב שלך לאדם מבוגר שעומד ולא יושב. למה? הרי אתה לא מכיר אותו, אך פעם לא ראית אותו, ובעצם הוא לא ראוי לכבוד, לא?

Janem

New member
יש הבדל

בין משמעת בית ספרית למשמעת צבאית, אתה לא יכול להשוות, אני יכול לחיות עם 30 הערות משמעת ואני יכול לשכנע את כל הכיתה לא לקום. אגב, המנהג הזה לא קשור לכבוד כמו שהוא קשור ללרכז את הכיתה בתחילת השיעור. זה מסיח מדיבורים ועוזר להתחיל את השיעור בזמן. בצבא, זה נגמר במשפט, ואין אופן שבו אני אצא זכאי אם אסרב פקודה. ולגבי השאלה שלך, בוודאי שאני אקום, ושוב זה לא מתוך כבוד, זה מתוך מצפון, שלאותו אדם מבוגר קשה לעמוד, ולי לא, לא מתוך מנהג שאני עושה בצורה עיוורת, ולא בגלל שהוא אזרח ותיק.

the crazy angel

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק מה שניסיתי להגיד... ברור שנותנים את הכבוד מינימלי שנותנים לכל אדם באשר הוא אדם וברור שאנחנו רוצים לתת את הכבוד המינימלי שאנחנו נותנים לכל אדם שמבוגר מאיתנו וברור שהיינו מאוד שמחים לתת את הכבוד המקסימלי שנותנים לאדם ששואפים ללמוד ממנו אבל כשאדם שיודע...לא הרבה יותר ממך...מעיז לזלזל בך?! למה מי המורים האלה בכלל?! הם בסך הכל בני אדם...בדיוק כמונו...

the crazy angel

New member
ד"א...יש לי תיאוריה בנושא...

פה בארץ מה לעשות...המקצוע שנחשב הכי חרא זה להיות מורה אפילו מנקה רחובות מרוויח יותר ומכאן - שגם הכבוד של המורה לא עולה על של מנקי רחובות המורה כולו מבואס מהעובדה שהוא עובד במקצוע ברמה הכי נמוכה במשק, והיחידים שמתחתיות, אלה התלמידים - שאמורים ללמוד ממנו... ולכן המורים מרשים לעצמם לזלזל בתלמידים... חח אמרתי את זה פעם אחת לאחד מהמורים...כשהו ממש עצבן אותי...היה לא נעים...

AeroSlash

New member
המורים מרשים לעצמם

לזלזל בתלמידים כי כמו שאמרתי לחלקם אין בעיה עם להגיד למורה "מפגר".

Natalila

New member
זה עוד כלום

הייתה לי בי"ב את המורה הכי חמודה בעולם למתמטיקה, היא הייתה רוסיה. וכל התלמידים פשוט זלזלו בה והיא בכל זאת כל הזמן עזרה והסבירה ויום אחד התפתח בינה לבין איזה אחד שפשוט הפריע לה כל הזמן ריב אז הוא קם, ירק עליה ויצא מהכיתה
הייתי בהלם
כל כך ריחמתי עליה..

the crazy angel

New member
אצלי לעומת זאת

ניתן דוגמה את המורה לאנגלית, ילד בא אליה בהפסקה וביקש שתסביר לו שוב את מה שלימדה בשיעור, הוא לא הבין במקום להסביר לו או לקבוע איתו באיזה שעת חלון שמתאימה לה היא אמרה לו: תרשום מספר של מורה פרטית ממש טובה המורה הזאת במקרה בקשר איתה...באופן מפתיע ביותר...והיא לוקחת מחיר של בערך 3 שעורים אצל מורה פרטי...נורמלי... ואצלי רוב המורים היו ככה... קראו מהספר ואם מישהו לא הבין משהו - ישר להציע שיקחו מורים פרטיים, כי זה הרי לא אשמתם שהילד לא מבין...ואם יש לו בעייה פרטית אז שיקח מורה פרטי. בקיצור, כל הבי"ס שלי עבר את הבגרויות רק מלקרוא לבד מיקודיות, בכל מקצוע כמעט!!!

the crazy angel

New member
לא יודעת אם

ההשכלה ברוסיה מדהימה... מה שבטוח...שפה - הכל זבל... אבל זה קשור לחינוך...לוא דווקא שיטה אמריקאית... יש פה בעייה של כבוד - מהרמה של המורים פה...לי לפחות היה מאוד קשה ללמוד משהו...יותר מהר ויותר קל לקרוא את הספר לבד... מאדם שאתה אמור ללמוד ממנו, ואפילו לכבד אותו ברמה של אדם שיודע על מה הוא מדבר אתה לא יכול... וכשתלמידים נאלצים ללמוד ממורים שלא יודעים ללמד, ולא מצליחים לכבד אותם, שם גם נעלמים הרצון והיכולת ללמוד... מעיין מעגל כזה שעושה את מערכת החינוך פה בארץ לכל כך גרועה...

AeroSlash

New member
אני למדתי שם לפני 6 שנים...

והלימודים ברוסיה אוכלים את הלימודים בישראל לארוחת בוקר, צהריים וערב + קינוח. אין מה להשוות אפילו.

Rocking Diva

New member
אמנם בחיים לא למדתי בבית ספר ברוסיה

אני יודעת שפה הלימודים פשוט לא טובים...ממש לא כמו שזאת מלמעלה אמרה .....זאת בעיה של כבוד !! בישראל האמת לא קשה לי להגיד שהחוצפה שולטת...לא תמצאו הרבה אומרים " בבקשה" "תודה " למשל.. וכבוד כלפי המורים אין! ! אבל גם כלפי הילדים אין .... ובכלל....החינוך לא טוב רק בגלל מכשול אחד שמצליח להכשיל כל פעם מחדש - החוצפה הישראלית !! הרבה לא מתייחסים ללימודים ברצינות רק בגלל שהם חונכו לא טוב בבית שלהם... והאלימות בישראל קשה מאוד... ולמה היא קשה מאוד? נכון. בגלל החוצפה וחוסר הכבוד.

i v g y

New member
חמודה

גם ברוסיה יש אלימות ויותר חריפה בכל מקום זה קיים

Rocking Diva

New member
מי אמר שאין ברוסיה אלימות../images/Emo35.gif

לא אמרתי שאין ברוסיה אלימות... וגם לא אמרתי שבגלל שאלימות החינוך לא טוב... אמרתי שהחינוך הלא טוב, והאלימות, נובעים מהחוצפה.

למעלה