טוב שרשור נוסף

Ivan Ivanov

New member
ההשכלה העל תיכונית הייתה בחינם.

זה היה הפלוס הגדול. מעבר לזה מבחני הקבלה ברוב הפקולטות היו פחות קשים מאשר בישראל. היו יותר אנשי מקצוע ויותר מקומות לימוד. לגבי רמת ההשכלה העל תיכונית אני לא חושב על סמך מה שסיפרו לי שהיא הייתה גבוהה יותר.

i v g y

New member
נכון היה חינם

אבל לפי מה שאמא שלי סיפרה לי אז גם קיבלו כל אחד כי היה קל להתקבל - גם אנשים שלא למדו בכלל והיו נכשלים התקבלו לכל המקומות הגובהים עם פרוטקציות וזה וכל אחד גם סיים עם תעודה. אז מה זה שווה? אנשים שמשקיעים ולומדים בסוף מקבלים אותו דבר כמו אלה שלא למדו בכלל. רשמתי כולם כי אין לי כוח לרשום כמעט וכאלה. אני ממש לא מכליל.

AeroSlash

New member
אלה שלא למדו בתיכון ולא

השקיעו והתקבלו לאוניברסיטה לא בדיוק היו שורדים שם יותר מדגי אלא אם כן היו עושים מהפך רציני בחיים. כי אוניברסיטה זה קריעת תחת, בעיקר שם - אז בסופו של דבר אם אתה כן יוצא עם דיפלומה זה כי למדת.

SupermanZW

Well-known member
הרמה ברוסיה כבר לא מה שהיתה פעם

רמת הלימודים ברוסיה היתה בשיאה בשנות ה70 והיא נמצאת בירידה מתחילת שנות ה80, כמו במרבית מדינות אירופה נמצאת רמת הלימודים בירידה מאמצע שנות ה90 ובמדינות מזרח אסיה נמצאת רמת הלימודים בעליה מתמדת, ביפאן כבר 20 שנה לומדים בבתי הספר דברים שבמדינות אחרות לומדים רק באוניברסיטאות (או לא לומדים בכלל, אפילו באוניברסיטאות) ורמת הלימודים בסין כבר גבוהה יותר מברוב מדינות אירופה, באפריקה, מרכז אסיה ומערב אסיה רמת הלימודים היתה נמוכה מאז ומעולם וכך היא נשארה, אם תמשך המגמה הנוכחית האנשים בעלי הרמה הגבוהה ביותר ילכו ללמוד ביפאן ובסין ובשאר העולם תשלוט הבערות ורמת החיים תרד מאוד.

AeroSlash

New member
ובכל זאת...

רמת ההוראה של בית הספר שבו למדתי בשנת 1999 כמו שאמרתי משתינה על רמת ההשכלה בישראל.

SupermanZW

Well-known member
גם היום זה ככה

בשנה שעברה דורגה ישראל ברמת הלימודים בבתי הספר מתחת לאיראן (מקום 31 מתוך 32 מדינות שנבחרו באופן מדגמי), רוסיה דורגה במקום ה9 באותו מדגם, במקום 32 דורגה בנגלדש.

i v g y

New member
ממש לא נכון

שמעתי ממספיק אנשים שלא ממש למדו ועדיין יצאו עם דיפלומה כי נתנו לכולם ובקשר להשכלה אז אני למדתי שם 4 שנים ראשונות א' עד ד' ולא חושב שמה שקיבלתי היה כזה מדהים לכתוב סיפורים בחיים לא ידעתי אז אי אפשר ללמד את זה היסטוריה שנאתי תמיד והיא לא נכנסה לי אז זה לא משנה איפה אני אלמד אותה מתמטיקה ידעתי טוב כמו שם גם כאן מה ששונה זה שכשהמורה באה לכיתה אז נעמדנו כמו מפגרים למרות שכולם שנאו את המורה אבל נתנו לה "כבוד". טיפה מפגר לפי דעתי לא אומר שכאן זה יותר טוב כי כאן בכלל יש זלזול על הכל על לימודים ועל מורים ועל תלמידים כי הילדים לא ממש רוצים ללמוד - נגיד בת דודה שלי אומרת אני לא יכולה ללמוד פה אבל היא לא יכולה בשום מקום כי היא לא רוצה. אני לא בעד מה שיש בארץ אבל גם להגיד שברוסיה היה מדהים - לא מסכים עם זה.

AeroSlash

New member
אמרתי שהיה מדהים?

אבל מה לעשות וזו עובדה שמהנדסים רוסיים מוערכים גם פה, כנ"ל גם רופאים ואנשי מקצוע אחרים. מה לעשות שלהנחיל ערכי כבוד לבני אדם זה משהו שרצוי לעשות כבר בגיל צעיר. אני לא חושבת שלתת כבוד לבן אדם גם אם אתה לא מבין/לא אוהב אותו זה דבר כזה נורא כשמדובר בבן אדם מבוגר ממך. העובדות ברורות - ילדים מנומסים שקיבלו ולו מעט מהחינוך הרוסי [לפחות החברה שבה אני מסתובבת למעט כמה יואצי דופן כי שום דבר לא מושלם] נותנים כבוד למורים שלהם בעוד שרוב הישראלים לא מרגישים שמשהו לא בסדר עם לזרוק 'מפגר' למורה בפרצוף. דברים ששם למדתי בכיתה ד' התחילו להעביר פה בכיתה ז'. דברים ששם סיימו ללמוד בכיתה ח' פה התחילו ללמד ביתה י"א. פה מעודדים ילדים להשתמש במחשבונים מאז גיל 0 וזה ממש לא דבר חיובי. למה יש אחוז כל כך גדול של אנשים שלא מקבלים ציונים כל כך טובים בפסיכומטרי? כי מנחיתים עליהם את כל הכללים האלה בבת אחת אחרי ששנים הם הורגלו שהכל מוגש אליהם. לנו למשל, לא היו מחשבונים בכלל. היה לי מחשבון בבית שהורים השתמשו בו פעם ב.. אבל לבית ספר, לא הבאתי וגם לא הייתי צריכה כי פיתחו לי את המחשבה ככה שלא נזקקתי לו בכלל. הגעתי לפה בכיתה ה'. פה בכיתה ה' הילדים ברמה השכלית וההתנהגותית שלהם היו כמו החברים שלי משם כשהיינו בכיתה ב' מקסימום. ואני לא מגזימה.

i v g y

New member
פה יש 12 שנות לימוד

שם 10 לכן יש הבדל בקשר לכבוד ברור שזה טוב אבל למה שאני אכבד מורה שלא מכבדת אותי? ולא מעריכה אותי? מה אכפת לי שהיא מבוגרת? מה זה קשור לגיל?

SupermanZW

Well-known member
ברוסיה יש 11 כיתות כבר 20 שנה

לפני כן היו 10. נכון להיום את החומר שמלמדים בכיתה 8 ברוסיה בישראל מלמדים רק בי"ב ואת החומר שמלמדים בכיתה 11 (האחרונה) ברוסיה מלמדים בישראל בקורסים המתימטיים של שנה ב' בהנדסה באוניברסיטאות בישראל.

AeroSlash

New member
למה שתכבד?

לא יודעת. פשוט אותי לימדו לכבד בני אדם שמבוגרים ממני. מה לעשות...

AeroSlash

New member
ואגב,

זו בדיוק הסיבה שיש 12 שנות לימוד. הם מורחים את החומר הנלמד עד כדי כך, לא עושים כלום עד כיתה ט', ככה שהם צריכים ללמד עד י"ב כדי להספיק הכל. כי מה שעושים בחטיבה, לא עוזר לאף אחד. זה בזבוז זמן טוטאלי. מתי שבאמת מתחילים ללמוד זה בתיכון.

Janem

New member
זה כבר החינוך מהבית

אין קשר לביה"ס... חוצפנים יש בכל מקום.

i v g y

New member
נו גם אותי לימדו

וכל זה אבל מה זה משנה אם האדם מבוגר או מה? אם הוא מפגר? נגיד דודה שלי די סטומה ואומרת דברים מפגרים אז מה אני צרךי לכבד אותה ואת מה שהיא אומרת רק בגלל שהיא מבוגרת? ככה היא אומרת לי שבגלל הגיל צריך לכבד אבל זה ממש בולשיט.

למעלה