טוב שרשור נוסף

d d s s

New member
דעתי בעינין

אני חושבת שאתם רובכם קצת לא בצדק מתנפלים על רמת הלימודים בישראל. דיברתי פעם עם ד"ר מסויים שאמר לי את דעתו בעיניין שיטת הלימוד בארץ. הרי בתאכלס מה קורה? מ-א עד ו' מה שאנחנו עושים זה רואים כמויות של סרטים מצויירים וקצת לילמוד כמה דברים כללים ובסיסיים במתמטיקה ולשון. אח"כ- חטיבה אנחנו מתחילים קצת יותר ללמוד ורואים ומראים את הרמות שלנו ואת היכולות שלנו. תיכון- אם מגיעים לשם אז כבר לומדים בכיוון מסויים כי יש כניראה תוכניות לעתיד מסויים. אבל לא תמיד. דעתו הייתה שעושים את זה ככה בגלל ששואפים בארץ שרק כמות מסויימת של אנשים תגיע לתיכון ומשם לאוניברסיטה כי מה לעשות שלא כולם יכולים להיות רופאים וד"ר ואמורים להיות גם מנקי רחוב ומוכרי נעליים. אם לחשוב על זה אז יש בעיניין הזה משהו. מיששואף באמת ובתמים למשהו בחיים יעבור את כל השלבים הנ"ל ויגיע ליעוד שלו באוניברסיטאות וכד'. חוץ מזה מורה מסויימת שלימדה גם ברוסיה וגם אמרה שהרמה בארץ ממש לא רעה כ"כ כמו שנוהגים להגיד עליה. מעבר לכך היא ציינה שדווקא במתמטיקה הרמה כאן של מישלומד 5 יחי' היא יותר גבוהה מהרמה שמלמדים ברוסיה בבתי הספר. כלומר, לא הכל כ"כ גרוע.

AeroSlash

New member
מעניין...

ובכל זאת אחים שלי למדו את מה שלמדתי בשנה שעברה בערך בכיתה ט' [ואני עוד בתוכנית מואצת]. רמת המתמטיקה שני למדתי בכיתה ה' ומה שחברים שלי למדו בכיתה ו', הייתה דומה באופן מוזר לרמת המתמטיקה פה בכיתה ט' [ואני מזכירה, אני במואץ, אחרים לומדים את זה בכלל בכיתה י']. עושים סינונים כדי שלא כל אחד יגיע לתיכון? תשפטי לפי מספר האנשים האינטלגנטים בשכבה שלנו ביחס לכל האידיוטים הגמורים שרק יודעים לזיין לכולם את השכל ולהסתבך בבעיות. אם היו עושים סינונים היו יכולים לחסוך כמה כיתות בשכבה שלנו. אבל את אף אחד לא בדיוק מעניין רמת ההשכלה, לכן לא היה אכפת להם לפחות 12 כיתות, מה שבאמת מעניין את המנהלים וכולם, שהתלמידים לא ילכו לתיכון המקביל, לכן פתוחים כיתות הרבה מעבר לרגיל [זו גם העובדה שלא הייתה לנו גדנע].

Drunk Bullet

New member
סינונים? כן בטח..

תיכונים עירוניים מקבלים תלמידים עם ממוצע 70-75 בתעודה. אבל מה הבעיה? שביסודי ובחטיבה, לא בדיוק בעיה להגיע לממוצע מינמלי כדי להכנס לתיכון עירוני, שרמתו היא הבסיסית ביותר. מספיק רק לבדוק את סוג האוכלוסיה בתיכונים עירוניים, ועניין הסינון, אוטומטית, יורד מהפרק. אני למדתי בבי"ס להנדסאים, שנחשב לאחד התיכונים הטובים בארץ, עם ממוצע קבלה מינימלי 85 (אני מדבר על הממוצע שנדרש בזמנו, כשאני התקבלתי לתיכון). רק מה הבעיה? גם שם לא חסרים כאלה, שהקשר בינם לבין הלימודים, הוא מקרי בהחלט. אז לא סינון ולא נעליים. הסינון היחיד שפועל בנושא הלימודים, הוא הסינון לאוניברסיטאות. בגלל שמס' הרוצים להכנס לקורס מסוים גדול ממס' המקומות באותו הקורס, הופעלה שיטת המבחן הפסיכומטרי, שמטרתה היא לסנן, לכאורה את הטובים ביותר לאותו הקורס (דבר שאני בכלל לא מסכים איתו).

Janem

New member
אם אתה מדבר תכלס על החינוך

והידע שהאדם רוכש ממוסדות לימוד, אז הרמה של בתי הספר שלנו לא גבוהה, ובאמריקה המצב לא יותר טוב, אפילו יותר גרוע (למעט בתי הספר הפרטיים). ולמרות שרמת הילמודים בירידה באירופה, עדיין הרמה שם יותר גבוהה, וגם ברוסיה הרמה יותר גבוהה, אז יש יותר פוטנציאל לצאת מושכל מהחינוך שלהם, והעובדה הזאת הופכת את השיטה שלהם לעדיפה (במיוחד השיטה הישנה).

הבעיה בארץ אלו בתי הספר היסודיים

שמזכירים יותר גנון ולא בית ספר. מה שלומדים פה בכיתות א-ד, בברה"מ למדו בכיתה א'. החטיבה כבר יותר מזכירה מוסד לימודי ותיכון כבר בהחלט ראוי להקרא בשם הזה. ועוד בעיה עיקרית בארץ היא חוסר המשמעת בבתי הספר. אמנם המשמעת בימי ברה"מ הזכירה יותר משמעת צבאית, אך זו בהחלט עדיפה על הגן-חיות שיש ברוב בתי הספר בארץ. המפתח הוא למצוא את הפשרה בין משמעת הברזל של ברה"מ לקרקס הישראלי, אז אולי באמת הבית ספר יהפוך, בין היתר, לגורם מחנך בנוסף להיותו גורם לימודי/אקדמי. לגבי לימודים אקדמים גבוהים, הם בהחלט צריכים להיות חינם, אך עם זאת בעלי סינון ותנאי קבלה 'אמרקיאים/ישראלים'. לא שהם אופטימלים, אך לטעמי עדיפים בהרבה על הסינון הלא מספיק יעיל והלא מספיק נוקשה שהיה בברה"מ.

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

ובקשר לסינון - השיטה האמריקאית אמנם עדיפה על שיטת הפרוטקציות ברוסיה [או לפחות איך שזה היה בעבר הלא רחוק] אבל עדיין לדעתי צריך להנהיג שיטת סינון שונה, שהיא ספציפית לכל מוסד אקדמי [ולכל פקולטה] בהתאם לרמת הלימודים, לביקוש ולמקצוע הנלמד.

AeroSlash

New member
../images/Emo45.gif

T a u r u s

New member
יש פגמים חמורים בשתי השיטות

אני מטיל ספק בכל מי שאומר "הכל זבל". אלה בד"כ אנשים עלובים שאני לא אתייחס אליהם עכשיו. ברור שמערכת החינוך שם בשנות האלפיים רחוקה מהמודל של ברה"מ, ורחוקה גם מלהיות סבירה. השיטה הכי טובה זה כמובן לקחת את הדברים הטובים מכל השיטות.

למעלה