טוב שרשור נוסף

i v g y

New member
טוב שרשור נוסף

כבר הרבה פעמים אני שומע מאנשים שעלו מרוסיה שההשכלה שם היתה מדהימה ופה הכל זבל. אבל מתי זה היה? הם למדו לפני 20 שנה אולי עכשיו הלכ שונה שם? אז מה אתם חושבים? לימודים פה או שם? השיטה האמריקאית או מה שהיה ברוסיה?

i v g y

New member
עוד משהו

אם למדת רק פה אז מה דעתך על הלימודים כאן?

SpyKid

New member
טוב,

לא יצא לי ללמוד ברוסיה [לא עכשיו ובטח שלא לפני 20 שנה
] אבל אם משווים את ההשכלה הבית-ספרית שקיבלו ההורים שלנו, אפשר כנראה לומר שהיא הייתה טובה יותר [למרות שיש נושאים שאני לומדת בבי"ס וההורים שלי אומרים שהם לא למדו בכלל ולא שמעו עליהם עד שהגיעו לאוניברסיטה]. בקשר לשאלה השניה של איך הלימודים פה, אני בהחלט יכולה לומר שלדעתי הלימודים גרועים. [אגב, אולי זה לא מאפיין רק את הלימודים בארץ, אבל פשוט אין לי עם מה להשוות]. הרמה נמוכה ממש שהיא הייתה יכולה להיות, המקצועות מחולקים בצורה אידיוטית [בן אדם יכול להפסיק ללמוד פיזיקה וכימיה בכיתה י', ולא צריך אפילו להיבחן בבחינת בגרות במקצועות אלה, ולעומת זאת הסטוריה, תנ"ך, לשון וספרות צריך ללמוד עד כיתה י"ב ולהיבחן בבגרות, כשלדעתי העניין צריך להיות הפוך {וזה לא נובע מהקירבה שלי למקצועות הריאליים אלא מנקודת ראות אובייקטיבית, לדעתי, בקשר להשכלה האופטימלית של בני נוער}]. חוץ מזה יש המון בעיות בכל העניין הארגוני ושיטת הציונים וכו' אבל אני לא אכנס לזה עכשיו, כי זה בטח שלא מאפיין את הלימודים בארץ, אלא את הלימודים האידיוטיים ברוב, אם לא בכל העולם.

i v g y

New member
אני מסכים

שצריך ללמד אנשים מה שמעניין אותם ולא כל מיני תנך וכאלה ולשים את זה כבגרות כשבעתיד זה לא יתן כלום לאף אחד. אבל גם ברוסיה למדו ועשו בגרות לכל מיני שטויות. אז ככה שהשיטות לימוד בכללי בעולם מפגרות וצריך לשנות זאת. נגיד באוניברסיטה בת דודה שלי למדה כלכלה ובנוסף למדה כל מיני שטויות שהיו חובה אבל בכלל לא קשורים למקצוע שלה. צריך להתרכז במקצוע ולא בכל מיני מסביב.

AeroSlash

New member
ברוסיה למדו הכל...

אתה לא מפסיק ללמוד מקצוע חשוב כמו פיזיקה או ביולוגיה בכיתה י' רק בגלל שמתחשק לך. אתה מקבל השכלה מלאה ברמה גבוהה בכל מקצוע אפשרי כמעט. שיטת בחירת המגמה פה בישראל נראת לי אחד הדברים היותר דפוקים שיש. אם תחשבו על זה, אם כולם היו לומדים הכל, לכולם היו את אותם המקצועות היה גם הרבה יותר קל לבנות את המערכת ולא היו מתלוננים כל הזמן על כל החורים שנוצרים במערכת, ועל כמה שקשה לבנות אותה ובלה בלה בלה.

i v g y

New member
ממש לא מסכים

חורים במערכת זה לא כזה נורא ואם כולם היו לומדים אותו דבר אז מה שווה? אם לא היתה לי אפשרות ללמוד אומנות לא היה לי למה לבוא לבית ספר זה מעולה שיש אפשרות כזאת

AeroSlash

New member
...

"אם לא היתה לי אפשרות ללמוד אומנות לא היה לי למה לבוא לבית ספר"

i v g y

New member
ו...

אני מתכוון שלא ממש היה לי מעניין כל השאר חוץ מאומנות

כן אבל איאפשר לילמוד רק אומנות...

אפילו בבית ספר לאומנות לא לומדים רק אומנות

Natalila

New member
../images/Emo45.gif

אני דווקא מסכימה איתך... ברוסיה היו מלמדים הכל מהכל
כן זה היה יוצר קצת לחץ אבל הם היו מכסים הרבה פערי מידע... ולדעתי מקצועות כמו פיזיקה, כימיה וביולוגיה (מדעים) לא צריכים להיות בחירה...

i v g y

New member
לא מסכים כלכך

למה שאני אלמד פיזיקה אם אני לא מבין בזה בכלל? או ביולוגיה או כימיה? מי שזה מעניין אותו בחר לעשות את זה לבגרות. אני יכול להגיד שאת התנך ועוד כמה הייתי מוציא מבגרות נגיד חיבור - לא כולם יודעים לכתוב ואי אפשר ללמוד את זה כי זה כישרון שאין לכולם.

Natalila

New member
אבל בית ספר

זה לא מה שבא לך או לא... ומי שלא מבין מתמטיקה
אז לא לחייב אותו ללמוד
ואנגלית
ואם הוא לא טוב בלשון עברית
ואם הוא לא מתחבר לשום דבר
אז להביא לו פטור מבי"ס
לא
כמו שפה למדו להתמודד עם מקצועות חובה גם שם היו מתמודדים

AeroSlash

New member
../images/Emo45.gif

ב-ד-י-ו-ק. על כן בית ספר זו מסגרת שבה מנחילים לך את היכולת להתמודד עם הקשיים ועם דברים שאתה לא תמיד יכול להתמודד איתם [או לפחות אמורים]. בחיים האמיתיים גם תחליט שעם דברים מסויימים אתה לא מתמודד כי לא בא לך?

SpyKid

New member
לדעתי צריך ללמוד הכל,

אבל להשאיר את האפשרות להגברת מקצוע, כי למה שאנשים שיש להם נטייה למקצועות הומניים\ריאליים יצטרכו ללמוד ברמה של אלה שלא מבינים כלום? [אני זוכרת כמה נורא היה בשיעורי פיזיקה בכיתה ט' למשל, כשלקח לכיתה שנה לקלוט נוסחא פשוטה, ולאלה שהבינו לא היה מה לעשות בשיעורים אז הם דיברו והמורה לא יכלה להישתלט על הכיתה וזה... חוץ מהעובדה שזה היה בזבוז זמן...]

למעלה