טוב נו, היי XD

Hawkgirl

New member
טוב נו, היי XD

אני רותם בת 22 מהוד השרון. אני מאוד אוהבת קוספליי אך לצערי לא ניחנתי בכשרון ליצור אותו O: הפעם היחידה שניסיתי לתפור קוספליי הוא יצא כמו שטיח מגולגל ללא גזרה(והכוונה הייתה ליצור שמלה). ניסיתי גם ליצור חצאית בית ספר בצבע קרם, היא נתפרה בסופו של דבר, אבל עם הרבה פאקים, והקיפולים לא בדיוק נשמור, אז היא נראתה רע ]: לכן, אני מרשה לעצמי אחת בשנה(פורים) לקנות את הקוספליי מאיביי O: אם יש לכם עצות/מדריכים, כל דבר שיכול לעזור לי ללמוד, אני אשמח D: כי בכל זאת, עדיין נהניתי מתהליך התפירה והעבודה, זה פשוט ממכר(רק האכזבה גדולה יותר כששום דבר לא יוצא). נעים להכיר את כולכםםםםם ♥

innocence

New member
ברוכה הבאה!

ממליצה בתור התחלה לא לקנות באיביי - עדיף ללכת לתופרת כי התוצאה תצא יפה בהרבה, ולפעמים לא יותר יקרה. בכל מקרה, קוספליי ותפירה אלו דברים שלומדים הרבה תוך כדי עשיה ומהניסיון, לכן אין מה להתייאש בגלל שהחצאית הראשונה יצאה עקומה - לכולנו זה היה ככה. בהצלחה:)

Hawkgirl

New member
האמת שהלכתי פעם לתופרת

זה יצא ממש מכוער X: בעיקר גם לאור העובדה שהייתי צריכה להתפשר על הצבע של הבד בגלל שפשוט לא מצאתי אותו ב-ש-ו-ם----מ-ק-ו-ם. חיפשתי בכל חנות בדים באיזור שלי וגם בנחלת בנימין, פשוט אין ת'צבע הזה... אז התפשרתי על צבע דומה זוהר ומחריד(איך קראו לו בחנות..? משי פראי..?) לכן אני בהחלט מעדיפה לקנות מאיביי, אני מאוד מרוצה ממה שקניתי עד עכשיו. ואני משערת שבפעם הבאה שאנסה להכין קוספליי אני אתכנן יותר דברים מראש ואקח לעצמי יותר זמן X:

innocence

New member
אז או שהתופרת לא משהו,

ויש טובות יותר, או שבחירת הבדים לא משהו, ואז קשה להאשים את התופרת... ויכול להיות ששילוב של שניהם? לפעמים עדיף להתפשר על הצבע בשביל לעבוד עם בד נורמלי. לי אישית יש ניסיון רק עם איביי, אבל שמחה שלך זה עבד:)

Hawkgirl

New member
סביר להניח שזה היה שילוב של שניהם

אבל אני אומר ת'אמת, פניתי בערך לכ-3 תופרות, וכולן אמרו לי שלא כדאי *לי*(בדגש על ה-*לי*) לדייק בכל פס וחתך שיש בלבוש. וזה די הרגיז אותי, כי אני אוהבת דיוק ומושלמות... ואיך אפשר קוספליי כשלא כל הפרטים נכונים?! התופרת הזו שפניתי אליה היא היחידה שהסכימה... *אנחה* וכמו שאמרו, אני מרוצה מהתחפושות של איביי כי יש יותר מתופר/ת אחד/ת שמה, אז אני יכולה גם להשוות מחירים, מה מקבלים מכל אחד, ולראות את התחפושת לפני שאני קונה. דרך אגב, הקוספליי הבא שלי לפורים יהיה של Stocking מ-Panty and Stocking. גאד אני מתה על הגותית הזו ♥ *ריר*

akane

New member
לא ממש מסכימה

דווקא יש מוכרים באיביי עם מחירים יותר מהגיוניים שהתלבושת נראית ממש ממש טוב. וגם באה עם אביזרים, פרופים קטנים וכו'. לפעמים אני בעצמי מתפתה, כי כשתחפושת עשוייה טוב, עם חומרים שלא תמיד קל להשיג (בד בצבע תואם, כפתורים מיוחדים, פצ'ים מדוייקים) ובמחיר שבעצם עולה לך פחות מההכנה, ז"א רק החומרים להכין לבד יעלו לי יותר. מה גם שכל עניין התופרת די בעייתי. צריך למצוא אחת טובה, שיודעת לדייק, שלא מפחדת לשנות גזרה, שהיא תדמיתנית לכל דבר וגם לא תשחוט במחיר. אני חושבת שהייאוש מתופרות הוא מה שהביא הרבה אנשים פה לתפור לעצמם, לא? ואני בהחלט יכולה להבין אדם שיהנה יותר בקוספליי מדוייק ומושלם שלא הוא הכין מאשר תחפושת שלא נראית טוב מעשה ידיו.

innocence

New member
לי אישית יש ניסיון רק עם איביי,

בעיקר בכל הנוגע לקוספליי ולוליטה (לא חלקים של דבירם כמו פיאות, אלא תלבושות שלמות), אבל אני אשמח לדעת שהרמה עלתה ושיש לאן ללכת! אני גם אשמח לשמוע המלצות על מוכרים:)

Serf SaN

New member
ברוכה הבאה! :)

גם מי שקונה קוספליים באיביי הוא קוספלייר.. ^^ אבל אם את רוצה להתחרות תצטרכי להכין, אז הצעה שלי- תתחילי מדברים קלים. תעתיקי גזרה של חולצה שקיימת לך, ותכיני אותה בבד אחר מגניב שמצאת בחנות. אני התחלתי משם. התחלתי לפתח את הגזרות של החולצה הבסיסית שלי לדברים אחרים, ומזה התפתח לו הקוספליים שלי. :) ועוד דרך טובה שעוזרת, לכי לקרביץ ותקני "בורדה", שזהו בעצם מגזים עם גזרות מוכנות שמסבירים לך איפה ואיפה לחבר, וזה ממש אחלה וקל! (כמובן אם מתחילים מהדברים הקלים..) בהצלחה!:)

Hawkgirl

New member
הו כן!

המגזין הזה! ראיתי אותו אצל התופרת שפניתי אליה! באמת שאלתי את עצמי מאיפה קונים כזה! בקרביץ אמרת?! אני אלך לקנות! DDDD: תודה על העצה D:

Kienai Negai

New member
ברוכה הבאה~

ולא נראה לי שיש כאן מישהו שבפעם הראשונה שניסה לתפור יצאה לו שמלה של ארמאני. XD לומדים ומשתפרים :) אבל בחירה שלך אם בא לך להתעסק עם כל העסק המעצבן ברוב הזמן(אבל הזול יותר והבטוח יותר ברוב המקרים, ככה את יודעת שהכל בול כמו שאת רוצה. וזה גם מהנה לפעמים XD) של תפירת קוספליי.

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo203.gif היי רותם :)

ברוכה הבאה לפורמינו הצנוע... נשמח להיות לעזרך בכל שאלה

למעלה