טוב, ממה שנכתב ברשת

bismark1

New member
טוב, ממה שנכתב ברשת

1. הם החליפו לאפל
2. 160 מליון היה כל פרויקט הIT, לא ברור כמה מתוך זה טלפונים
3. הבחירה ב מייקרוסופט נעשתה ע"י אדם בודד (מעניין כמה שילמו לו)
4. חלק מהדיל כלל אפליקציות מיוחדות למשטרה (חיבור ל911 וכו)

BravoMan

Active member
אם כך זו שוב החלטה רעה...

כל הבעיה הזו נוצרה בגלל vendor lockin.
אבל הם שוב עברו לפלטפורמה עם ספק יחיד.
&nbsp
אם היו בוחרים בפלטפורמה שנתמכת ע"י מספר ספקים, גם אם יצרן הטלפונים הנוכחי היא מפסיק את התמיכה והיה צורך לעבור ליצרן טלפונים אחר, לפחות ההשקעה בפיתוח יישומי קצה ותשתית IT לא היית יורדת לטמיון, ולא היה צריך עוד זמן וכסף לכתוב מחדש.

vinney

Well-known member
בדרך כלל ארגונים כאלה קונים מערכת משולבת מספק אחד

אתה צריך מישהו שידאג להכל - תשתית שו״ב במטה, תוכנות יעודיות, אבטחה, שירות, הדרכה, הטמעה. זה לא משהו שאתה יכול להוריד מאיזה אתר, להתקין וואללה, עובד. אתה גם לא רוצה שיסתובבו אצלך נציגים של 20 חברות שונות ויצטרכו להסתדר אחד עם השני כל הזמן. כך שזאת לא הבעיה.
&nbsp
הבעיה היא שהספק שבחרו (מייקרוסופט) בינתיים בכלל יצא מהשוק. זה לא היה בלתי צפוי לגמרי גם לפני 3 שנים. אפל כנראה שלא יצאו מהשוק הזה כל כך מהר, כך שמהבחינה הזאת ההחלטה לא בלתי הגיונית לגמרי. אפל גם מספיק גדולים כדי לסבסד עסקה כזאת בשביל הPR.
&nbsp
אגב, אני לא חושב שNYPD כותבים את תשתיות הIP שלהם בעצמם.

BravoMan

Active member
ממתי בדיוק Apple מספקת תשתיות, ניהול IT

אינטגרציה ופיתוח יישומים ללקוחות קצה???
&nbsp
אם אתה חושב ש-Apple היא הספק היחיד בפרויקט הזה, הטענות על היותך טרול שלא קשור לתחום נכונות.
&nbsp
ייתכן ש-NYPD שכרו קבלן שינהל את הפרויקט ויהיה באפר בין NYPD לספקים השונים - ספקי חומרה, ספקי תוכנה, ספקי תשתיות וספקי IT.
&nbsp
אבל לא MS ולא Apple לא נותנים שירות מקיף מהסוג הזה לפרויקט מהסוג הזה.
גם לגופים ממשלתיים גדולים עם נראות גדולה.
&nbsp
כל מי שמכיר פרויקט מהסוג הזה מבפנים יודע שאין מנוס משימוש במספר ספקים, ולכל היותר תבנה בניהם היררכיה כך שאחד מהם ינהל את האחרים במקום שתנהל את כולם ישירות.
&nbsp
אבל זה רק משנה קצת את השאלה: במקום "כמה קל לי להחליף את הספק שלי?" תשאל "כמה קל לספק שלי להחליף חוליות בשרשרת הספקים שלו?"

vinney

Well-known member
נו, כרגיל, בוא נרד עליי אישית במקום להתייחס לטיעונים.

טענת קודם שהבעיה הייתה מייקרוסופט, עכשיו אתה טוען שמייקרוסופט בכלל לא היו אלה שסיפקו את השירות אלא רק את החומרה. תחליט, על מה אתה רוצה לתלונן?
&nbsp
יש לך מידע על מה בדיוק כולל החוזה? מאיפה? בוא, תציג מה אתה יודע.

יבגניי34

New member
לא הבנתי מיהם ה״ספקים״ שייתנו תמיכה? האם יש להם הוכחת SLA

נאותה? איזה security audit הם עברו? יש להם proof of business longevity? תוכל להציג את מסמכי ה-compliance הרלוונטיים שלהם לעבודה עם ארגון כזה? יש לך background check לנותני השירות שלהם?

BravoMan

Active member
אתה מנסה להראות כאילו אתה מבין?

מה זה כל המונחים שזרקת פה?
&nbsp
נו, מה לעשות שבארה"ב כנראה גוף ציבורי כמו NYPD לא מחויב לפרסם מכרז פומבי לפרויקטים מהסוג הזה...
אחרת אני מניח שבמקום לשאול אותי את כל השאלות האלה, היית הולך, חופר, ומוצא את מסמך המכרז, כדי שישמש בסיס לטענה שלך שהבחירה המקורית היית נכונה...

יבגניי34

New member
רגע. אתה לא מכיר את המינוחים הבסיסיים

ועם זאת יש לך ״דיעה״ שאיזה ״ספק״ של ״תמיכה בקוד פתוח״ יכול בפועל לגשת למכרז כזה ולעמוד בדרישות הסף? מדובר על שירות ציבורי שהוא mission critical לא?

מסמכולוגיה בסיסית שכל מי שעובד B2B מכיר. והשמטתי חלק למען הקיצור (על ביטוח דיברנו?)

יבגניי34

New member
אח״כ יגידו שאני ״סתם זורק לינקים״. זו דוגמה. לא קראתי אותה

https://www1.nyc.gov/site/doitt/business/it-security-requirements-vendors-contractors.page

זה יתכן לך את ה look and feel של התקשרות מסוג זה. אני *לא* מכיר את תנאי המכרז (אם היה) של המקרה הזה. אני חולק איתך את הנסיון שלי במצבים ״דומים״ (מן הסתם עם ארגונים *הרבה* פחות חשובים מ NYPD)

BravoMan

Active member
המסמך שבקישור לא קשור, ואפילו לא קרוב לנושא

הנידון.
&nbsp
תודה על שיתוף ניסיונך, אך תרם הבנתי כיצד הוא קשור לנושא הספציפי של בחירת ספק טלפונים חכמים ל-NYPD.

למעלה