טוב, חברים

galitay

New member
הבהרות

1. כל מה שכתבתי הוא בגדר דעה אישית שלי, וכמו שטענתי, היא לא מבוססת על שום דבר, אלא על מחשבה לא מעמיקה לגמרי. 2. "אני מאמינה שלגנטיקה יש יד בעיצוב החזות של האדם" - כלומר דעתך לא לגמרי הפוכה משלי, את מאמינה שחזות קשורה לגנטיקה, נקודת אי ההסכמה היא עצם זה שאת לא מאמינה שהאופי מולד. זה כבר ויכוח שונה לגמרי. כל מה שנתתי פה היא תשובה המבוססת על חשיבה מסוימת, אם את רוצה לקיים דיון בנושא זה תפתחי דיון חדש. 3. "לאופי יש יד רק לאחר הלידה ... יש אדם שנקשר באופן מוזר לנמרים מאז היה ילד ועשה ניתוחים שונים בפנים כדי לשנות את מראהו לנמר: קעקועי פנים, החדרת סיליקון, החדרת זיפים, ניתוח פלסטי לאזניים" לפי דעתי יש לך טעות, מפני שאדם שנקשר לנמרים , זה לא בהכרח אופי, זו אפילו לא תכונה, זה רצון מטורף (עד כמה שזכור לי ראיתי את זה בתוכנית טלווזיה) 4. "... אולם צבע עיניים כחול/שחור (ללא עדשות כמובן), צבע שיער, צבע עור, מבנה גוף, רגליים, ידיים, מבנה שפתיים, אף - כל אילו מועברים בתורשה מהורים ולעיתים מהורי ההורים.." אכן כן, זה מועבר באופן גנטי ולכן רבים מהאנשים דומים להורים שלהם הלא כן? 5. לגבי החלק האחרון של ההודעה שלך בהחלט התכוונתי לשילוב ברמות הדגשים.

ritarita

New member
אם הבנתי נכון...

ניסית לקשר בין אופי למראה חיצוני הדוגמא של איש הנמר - אכן לקוחה מהטלויזיה - זה היה מין קשר בין אופי למראה חיצוני - אבל השינוי במראה החיצוני שלו בא אחרי הלידה לעומת זאת נזכרתי לפתע..בגלל הדוגמא של הכדורסלן השחור/לבן אין לי תשובה לשאלה למה השחורים טובים לרוב בשירה,ריקוד,כלי גדול...

The_Mighty_Perr

New member
אני גרוע במתמטיקה, מצטער...

בס"S אוקיי אז אנחנו מסכימים על הכל חוץ משני דברים. *"עונת" ייחום אין לאדם. המלה עונה מצביעה על פרק זמן קצר שחוזר על עצמו(כמו עונות השנה לדוגמא). אדם מיוחם במשך עשרות שנים, לפעם אחת - זו לא "עונה". *אתה דיברת על התגובות המטומטמות שלי. הגבתי על אנשים מטומטמים כמוך. אם היית שומר על בדיון מכובד בהודעה "קבל", לא הייתי יורד לרמתך בהודעה "בדיוק!"... אז יש לנו 2 אפשריות: להמשיך את הדיון על עונת הייחום וזהו. או להעלב אחד מהשני, ולהגיע למצב לא נעים... בברכה...

galitay

New member
אז ככה :

אני לא אמרתי שאתה מטומטם, ואני עדיין לא חושב שאתה מטומטם, דיברתי על התגובות שלך ועל צורת ההתבטאות שלך, ואתה מבחינתך קורא לי מטומטם... אבל זה ממש לא מזיז לי, אוקי.. נעזוב את זה. רוב האנשים שנכנסים לפורום נכנסים בלהט ונוצר ויכוח בין חברי הפורום הנוכחים למצטרף החדש, אבי בטוח שבהמשך נוכל ללמוד ממך גם דברים ושצורת ההתבטאות שלך תשתנה מהר. ולגבי הדיון : הויכוח שלך עד עכשיו היה על זה שעונת יחום ותקופת פוריות שונים בתכלית. עכשיו אתה רק טוען שאין עונת יחום - מפני שעונה היא פרק זמן קצר שחוזר על עצמו, מסכים איתך, ואני יטען שלאדם יש תקופת יחום בדומה שלבעלי חיים יש עונת יחום, ותקופת היחום והפוריות לא שונות בתכלית. אז מה יצא לנו מהויכוח הזה ? 1. אתה תיקנת אותי בקשר לעונה ותקופה 2. אתה מסכים איתי בכל מה שאמרתי מסקנה : אם הייתי טורח להבין, היית מתקן אותי ישר בקשר להבדל בין עונה לתקופה וכל הויכוח הזה היה נמנע.

The_Mighty_Perr

New member
אבל מכאן נובע...

בס"ד 1. לאדם יש "תקופת ייחום", ולא "עומת ייחום", לפי ההגדרה שלך. 2. כשתקוםת הייחום נמשכת בדיוק כאורך תקוםת הפוריות, היא מאבדת את המשמעות שלה. בברכה...

ritarita

New member
ומה לגבי ימי ביוץ...?

אצל האישה כמובן איך הם נכנסים לתאוריות שלכם?

galitay

New member
../images/Emo6.gif, בתור אישה בת 30

אני מניח שאת יודעת שתהליך הביוץ הוא כאשר ביצית שנמצאת 20 ומשהו ימים מתחלפת באחרת, זהו תהליך הביוץ, ואין לו כל קשר בין תופעה זו לבין תקופת יחום ופוריות. אם תטעני שבזמן הביוץ הישה לא "מיוחמת" אני יטען שאחרי שגבר גומר גם הוא לא הכי "מיוחם", אז הוא שבערך עניתי לך או שפיספתי לגמרי את קו המחשבה שלך

ritarita

New member
כוונתי היא שאנו בנויים כבעלי החיים.

גם לנו וגם להם יש תקופה מסויימת (הזמן משתנה בין חיה לחיה) תקופה בה החיה מוכנה פיזית ליחסי מין כדי להתרבות מה שמבדיל את בני האדם משאר ירקות הוא האינטיליגנציה, החשיבה, הבינה, היכולת להתפלספות ולכן העיסוק במין, רגש, אהבה, אביזרים (שוב-עניין של חברה) נ.ב. הדתיים מנסים..לשמר את הטבע במובן הזה ולקיים את מצוות פרו-ורבו..

galitay

New member
אמממ.. הדיון התחיל בשאלה

למה דווקא האדם בעל רצון להזדיין 24 שעות ביממה בעוד קופים (שלפי דעת שואלת השאלה האדם התפתח מהם, גם אני חושב כך) ושאר החיות בעלי תקופת יחום בשנה. אני עניתי בעניין תקופת היחום ומכאן התפתח ויכוח קצת לא לעניין. נתתי מענה על הצד של למה קיימת עונת יחום אצל בעלי חיים, ולמה אצל בני האדם היא רציפה. אני לא יודע אם את מנוסה בעניין הפורומים, אבל שמעלים תשובה נוספת לשאלה המקורית היא באה כתגובה לשאלה המקורית ולא בהמשך לויכוח שהתפתח במהלך הדיון.
את נותנת מענה לגבי הצורך של האדם בעיסוק במין, רגש, אהבה וכו´... אין לי על מה להתווכח איתך, אני מסכים, רק פעם הבאה שרשרי את התגובה במקום הנכון

ritarita

New member
איתי חמודי...

זה בדיוק מה שעשיתי אולי אם הויכוח לא היה מפריע באמצע היית רואה בדיונים כמו בדיונים הם לפעמים מתפתחים לכל מיני דיונים קטנטנים וכל אחד מנסה להכניס את דעתו היכן שהיא מתאימה לדעתו סליחה אם טעיתי....

shabaz

New member
גל איתי, אתה נורא

מזכיר לי את עצמי אתה יודע? סתאם רגע של שיתוף. גם אצלך לפעמים אומרים שאתה טועה ונותנים לך טיעונים בעזרת הטיעונים עצמם? כמו "זה לא מוסרי לעשות הפלה כי זה לא מוסרי לעשות הפלה"? מה שהם לא מבינים, הם חושבים שזה לא נכון.....עצוב...

shabaz

New member
וואו...

עכשיו קראתי את ההודעה שלי שוב, וקלטתי שאני חסר טקט בצורה מפליאה... אבל לא משנה, אתה עדיין מזכיר לי את עצמי.

notafish

New member
נסיון צנוע../images/Emo19.gif

ראשית, הסתייגות: אינני ביולוג, וגם לא חקרתי את הנושא לעומק. ההסבר הבא מבוסס רק על הבנתי את האבולוציה, מתוך קראת ספרות מדעית לקהל הרחב. סביר להניח שיצור א´ שמתרבה משך כל השנה יהיה בעל יתרון על יצור דומה, ב´, שמתרבה רק בעונות, ועם הזמן האוכלוסיה הגדולה יותר של א´ תגרום להכחדתו של ב´. במילים אחרות, הייתי מצפה שברירת המחדל של הטבע תהיה ריבוי סביב השנה. אם כך, צריך לשאול מה יכול להוות גורם שיעדיף מין שמתרבה רק בעונות? אפשרות אחת היא העונתיות של מקורות מזון. תינוק שנולד בזמן שפירות יער בשלים, למשל, יהיה עם סיכויי הישרדות יותר גבוהים מאשר תינוק שנולד באמצע החורף. לעומת זאת, המשאבים שאם מוציאה על הריון לוולד שנידון למות מרעב היה יכול להיות מנוצל בהגדלת סיכויי ההישרדות של האם עד לזמן מתאים יותר לעיבור (עם סיכויי הישרדות גבוהים יותר). זה יכול להיות "לחץ אבולוציוני" שתעדיף בני מין מסוים שנוטים להתיחם בעונה מתאימה על פני קרוביהם שמנסים להתרבות משך כל השנה. אם זה נכון, אז ברגע שהאדם הצליח לאגור מזון, כך שלא יהיה רעב משך כל השנה, הלחץ האבולוציוני נעלם, והיתרון חזר לאנשים (קדמונים) שיכלו להתרבות משך כל השנה. שוב, אינני מומחה בתחום, ולא ערכתי מחקר בנושא, אבל נדמה לי שההסבר הזה לפי עקרונות תורת האבולוציה. אם מישהו רואה משהו לא סביר, או מכיר עובדות שיכולות לאשר או להפריך את ההסבר, אשמח ללמוד. (אגב, אנחנו לא צאצעים של הבבון. שנינו צאצעים של קוף קדמון אחר.)

שירה38

New member
תודה

....אז אם הבנתי נכון את תשובתך, הסיבה לכך היא שהלחץ האבולוציוני פחת עם השנים....טוב, אני לא משוכנעת שזאת הסיבה, אבל זה לא המקום להתווכח על כך (אגב, בספר הנודע "הקוף העירום" אין משום מה שום אזכור לנושא הזה. שירה.

למעלה