טוב. זה לא יילך ככה. פנסיה זוגית, חורף וקר. צריך רעיונות

אמרלדה

Active member
פעם גם אני הייתי אוכלת כאלה לעתים.... עכשיו, בחלומות הלילה

חולמת עליהם.
ארוחת בוקר מלכותית.
 

rinatpol

New member
בדיוק התחלתי סבב נוסף של דיאטה ללא פחמימות

אז פריטטה זה אחלה, פסטה מקישואים, אני אוהבת מרקים, השבוע מתכננת להכין מרק בצל שווה. עם גבינות מותכות
אנטי פסטי, עם מוצרלה שווה עף אצלנו בכמויות.
ויש כל מיני מאפים, עם ממרח שקדים/בוטנים/טחינה -טרם יצא לי להכין, אבל בקבוצה הנשים עפות על זה.
 

אורני 12

New member
רינת, אם את אוהבת דלורית או דלעת ערמונים - אני אוהבת את

המאפה הזה -
מכינים תערובת של בשר טחון, חציל קלוי, בצל קצוץ, עשבי תיבול לפי הטעם.
ממלאים דלעות ערמונים או דלוריות חצויות שנמרחו בשמן זית ונאפו עד לריכוך חלקי, יוצקים מעל זה טחינה מדוללת (אני אוהבת שהיא די חמצמצה) ואופים עד שמוכן.
 
רק רוצה להעיר ולהאיר

דלורית זה שמה של הדלעת הכי משמינה שקימת בעולם !
אצלינו שמה דלעת חמאה (בדיוק מאותה הסיבה)
גם מבחינת אחוזי שומן / קלוריות וכו.

סתם לידיעה.....
מצד שלישי אחרי החציל, הטחינה והשמן זית אולי אחוזי השומן בדלורית זה לא הדבר הכי מושחת במנה


אורני, את באה? הזמנתי אקסטרה חלות לראשון .....
 

אורני 12

New member
אני לא אוכלת חלה. זה בסדר. תודה על ההזמנה. אולי פעם נממש

אותה. נשמע מאד מפתה.
 

אורני 12

New member
זה ממש לא נכון. בדלורית, כמו בשאר הדלועים, אין בכלל שומן פרט

למה שקיים בתוך הגרעינים.
&nbsp
הנה הערכים התזונתיים של דלורית
דלורית
כמות לכל 100 g
&nbsp
קלוריות (kcal) 44
סה"כ שומן 0.1 g
שומן רווי 0 g
שומן רב בלתי רווי 0 g
שומן חד בלתי רווי 0 g
כולסטרול 0 mg
נתרן 4 mg
אשלגן 352 mg
סה"כ פחמימות 12 g
סיבים תזונתיים 2 g
סוכר 2.2 g
חלבון 1 g
&nbsp
ובנוסף יש בה ויטמינים חשובים, בעיקר ויטמין A (שתוספת שומן מועילה לספיגתו)
וגם מינרלים שווים.
כדאי מאד לאכול את כל הדלועים, בעיקר את הכתומים שביניהם, ולהוסיף מעט שומן כגון טחינה או שמן זית.
&nbsp
&nbsp
 

rinatpol

New member
כנ"ל, דלורית פחמימה ואסור, אתמול רימיתי עם בטטה

הילד התחנן ללביבות - והסכים לאכול בטטה - התרגשתי
 

אורני 12

New member
שימי לב לערכים התזונתיים של דלורית שהבאתי לפני כמה שורות. זה

לא פחמימה ובוודאי הרבה פחות פחמימה מאשר בטטה.
נכון שיש בה יותר פחמימות מאשר במלפפון למשל אבל לא יותר מאשר
בהרבה ירקות אחרים.
 

אמרלדה

Active member
מה זה פסטה מקישואים?

מרקים נשמרים לצהרים ולערב.
את השאר משתדלים לא לאכול. תודה.
 

rinatpol

New member
יש סלייסר מיוחד שחותך את הירקות לכמו ספגטי, אני פשוט קילפתי

בקולפן רצועות דקיקות, מבשלים את זה כמה דקות עד שחצי מתרכך. ומשתמשים בזה כרצועות של "פסטה", חביב.
 

חנהפ

Active member
פנקייק מלוחים?

מה רע בכריך מדוגם ושתיה חמה?
מאפינס גבינות? אפשר להכין מראש ולחמם ע"פ דרישה
 

אמרלדה

Active member
חבר'ה, תודה רבה לכולם על התגובות. כיוון שאנחנו נמנעים

ממאכלים רבים, לקחתי מפה ומשם רעיונות מכל אחד, אבל לא את הכל. לקחתי, ערבבתי ויש לי כבר כמה "ארוחות בוקר" ברמה העקרונית : פריטטות, ירקות במיקרו, פשטידות (אני מכינה פשטידות מאוד דיאטטיות, והפסקתי להכין אותן לארוחת ערב. יתאימו נפלא לבוקר ליד סלט). אחקור את רעיונות הקוואקר עם מים ותיבול ואראה איך הם יעברו... חנה, כריך עם לחם מלא לפעמים...זו לא ההעדפה הראשונה שלנו אבל זה טעים מכדי לוותר... ועוד כהנה וכהנה. פתחתם לי את הראש. תודה רבה רבה.
 

mיטלמן

Well-known member
פעם שוטטתי קבוע בבלוג סימפלי ברקפסט.

וגם אם לא הכנתי, נהניתי מהרעיונות והצילומים, אם תמצאי משהו, לבריאות, ולא - בעיני הצילומים שווים, לא שאני מבינה איך שותים קפה ביום קפוא בחוץ לאחר שמעמידים אותו לצילום, אבל הם כאלה לא מתאמצים הצילומים (או.קיי, נראים כאלה), שילובים שונים של ארוחות בקר עם כל יום מפית אחרת, עיתון וכלים שונים, לא מהסוג המהודר, רציתי גם, אם אמצא אשים כאן את הצילום שלי.
[URL]http://simplybreakfast.blogspot.co.il[/URL]
בתאבון בהנאה ובבריאות.
 
למעלה