טוב. זה לא יילך ככה. פנסיה זוגית, חורף וקר. צריך רעיונות

אמרלדה

Active member
טוב. זה לא יילך ככה. פנסיה זוגית, חורף וקר. צריך רעיונות

לארוחות בוקר בריאות, ורצוי חמות. אני כבר לא יכולה לאכול סלט. הוא עדיין כן...

ארוחות בוקר של שגרה, ו-כמה שפחות פחמימות בבקשה.

וואחד משימה, אני יודעת. אבל אם גם לחמישה איש פה יש אחת כזאת, זה יעזור מאוד. תודה רבה, מראש.
 

אורני 12

New member
מה דעתך על פריטטה? כזו שיש בה פטריות ובצל או קישואים ובצל

וגם שפע עשבי תיבול. אחרי שהופכים אותה לצד הראשון, אפשר לשים עליה
מלמעלה חתיכות של גבינה צהובה פרוסה, וזה נמס והכול טעים טעים.
כמו כן - ירקות חורף - פורסים קצת עבה ומבשלים במיקרו כמה דקות. טעים טעים.
חלופה טובה לסלט צונן.
ואין כמו אבוקדו שהוא במיטבו עכשיו.
 

אמרלדה

Active member
יופי, אורני. הולך מצוין. אנחנו אוכלים לא פעם חביתות עם

גבינה מלוחה ובצל, אבל הפטריות או הקישואים, וגם עשבי התיבול, נשמעים יופי.

ירקות חורף הולכים אצלנו בערב, בתנור או בבישול. לא ניסיתי במיקרו. אולי באמת
אנסה. יש לך כיוונים יותר מדויקים?

אבוקדו בארוחות ערב. למה? אין סיבה.נאמץ.

תודה רבה רבה. יופי.
 

אורני 12

New member
פריטטה

אפשר לשחק עם המרכיבים איך שבא לך.
הזמן על האש תלוי במחבת שלך
גודל המחבת - טיפה יותר רחבה מאשר מחבת חביתות רגילה. אני מכינה במחבת שיש גודל 24 אבל לדעתי מדדו לפי השוליים ולא לפי התחתית שהיא יותר קטנה כמובן.

קוצצים עשבי תיבול ושמים בקערה. אני אוהבת פטרוזיליה וכוסברה ולפעמים מוסיפה גם בצל ירוק ו/או שמיר.
אפשר להוסיף גבינה צהובה או בולגרית או צפתית קשה - מגוררת.
אם לא שמים גבינה, כדאי להוסיף קצת מלח.
טורפים הכול.
שמים במחבת חמאה ושמן זית (אני עכשיו בתקופה בה שומנים הם מקור האנרגיה שלי, במקום פחמימות, ואפשר גם לשים רק שמן זית. לא לשים רק חמאה כי היא נשרפת) ועל זה רצועות לא גדולות מדי של בצל, פרוסות פטריות או קישואים, לא עבות מדי. אפשר במקום - גזר או קולרבי מגוררים גס. אפשר כמובן לנסות ירקות נוספים.
מטגנים על אש גבוהה (לא טורבו) עד שהירקות קצת רכים והבצל מתחיל להזהיב בצדדים). זה קורה די מהר ולכן כדאי להכין את בלילת הביצים מראש.
מקטינים להבה למינימום, יוצקים את הביצים ומערבבים קצת, בתנועות גדולות, כדי שלא תתקבל ביצה מקושקשת. ממשיכים לטגן עד שהצד התחתון לגמרי קרוש ודי זהוב. אצלי זה לוקח כעשר דקות. הופכים צלחת גדולה מאד על המחבת, מחזיקים אותה הדוקה ביד אחת, ביד השנייה אוחזים בידית המחבת, הופכים במהירות ומחליקים את הפריטטה בחזרה למחבת.
בשלב זה, אם לא שילבנו בביצה גבינה מגוררת, אני נוהגת לכסות את פני כל הפריטטה בחתיכות של גבינה צהובה (משתמשת בנועם, לא ארוזה אלא פרוסה במעדניה, וגם עמק טובה לעניין).
מטגנים עוד 8-10 דקות (שוב, זה תלוי במחבת) וזהו.
פריטטה כזו מהווה מנה עיקרית בארוחה לשניים.
 

אורני 12

New member
ןיש לזה גם גרסה בשרית שלצערי איני יכולה להכין מאז סגרו את

מפעל הוד לבן. אם מישהי מכירה מפעל אחר שבו מייצרים עצמית מעושנת
(זנב של תרנגולי הודו שהוא שומני שכזה), אשמח לשמוע על כך.
&nbsp
חותכים את העצמית לחתיכות קטנות ושמים במחבת עם בצל ואפשר להוסיף גם פטריות. שמים קצת שמן זית - גם בשביל הטעם וגם כיוון שהעצמית לא עד כדי כך שמנה.
מכינים את הביצים כנ"ל, כמובן לא שמים בהם גבינה מגוררת.
ומכינים כנ"ל. מאד מאד מאד טעים.
&nbsp
&nbsp
 

אורני 12

New member
קיצור תהליכי פריטטה

לפעמים כשאני יודעת שאין לי בבוקר פנאי או סבלנות לברור עשבים ולקצוץ וכו',
אני מכינה את המחבת עד לשלב שבו צריך להוסיף את הביצה, מכבה את האש ומכניסה למקרר.
מכינה בנפרד את עשבי התיבול הקצוצים ואם צריך אז גם גבינה מגוררת.
בבוקר מחממת את המחבת, בינתיים מוסיפה לעשבים את הביצים וטורפת,
וממשיכה כנ"ל.
 

אורני 12

New member
ירקות במיקרו. בעצם זה חלופה כלשהי לירקות בתנור שבישראל משום

מה קוראים להם אנטי פסטי.
אני מכינה לעצמי צלחת במיקרו, כאשר לא זקוקה לכמות גדולה, רוצה שזה יהיה מוכן מהר ואין לי חשק להדליק בשביל זה את התנור.
עד כה הכנתי פרוסות אלכסון די עבות של גזר, פלחי שומר, מקלות קישואים ופלחי סלק, כל סוג בנפרד, בהזדמנות אחרת. פשוט רציתי מנת ירק מהירה וחמימה.
שמים את הירק בצלחת, מכסים במכסה של המיקרו ומבשלים. אני לא זוכרת כמה זמן וזה גם תלוי במיקרו שלך ובעובי ובנוקשות הירק. לדעתי בסביבות 5-7 דקות.
אני אוהבת טעמים טבעיים של ירקות אבל אפשר לתבל לפני או אחרי בקצת שמן זית ומלח גס או כל תיבול אחר שבא לך. הצעתי לשכנה שלי להכין כך והיא הוסיפה תימין.
 

אמרלדה

Active member
ביצה קשה וחביתה יש. פעמיים בשבוע. אפשר לגוון את החביתות, אבל

להוסיף יותר מדי.

חביתת חלבונים, אם כבר. אנחנו לא מרבים בחלמונים.

תודה.
 
כמובן שהתכוונתי לחביתת חלבונים


למקלדת יש לפעמים חיים משלה...
 

michalgad1

New member
מה עם דייסה בתוספת פרות /או פיצוחים?

אני חולה על דייסה בחורף. מעדיפה סולת אבל קוואקר היא גם טעימה ובריאה ואפשר לגוון בתוספות ובתיבול
 

אמרלדה

Active member
אנחנו לא מאנשי הדייסות, לא הוא ולא אני. אגוזים ושקדים עם

משהו יכול ללכת. אבל כל מה שעולה לי בראש זה יוגורט ופירות... קר... :)

מה שכן, פעם הייתי אוכלת דייסה קרה בקיץ, עשויה בבלנדר מפירות, כף קוואקר ועוד כמה דברים. אני יכולה לאתר אותה ולחשוב איך להמיר אותה לחמימה. תפוח אני כן
אוכלת בבוקר, אז זו אופציה.

תודה רבה על רעיון הפירות והפיצוחים, מיכל.
 

yela

New member
יכולה לספר לך שאני מעולם לא טעמתי דיסה בחיי עד...

לפני 4-5 שנים, כולל בינקות, כי לא אהבתי שום דבר שמכיל חלב "שרואים אותו".

לפני כמה שנים נתקלתי בדייסת קוואקר ריחנית וטעימה, מבוססת על מים. העזתי לטעום והיתה לנו מיד כימיה.
מאז, אני גם מוסיפה לפעמים מעט חלב.... אמא שלי חזתה יום אחד בנס וברכה שהחיינו


זה הפך להיות תחליף מפנק לארוחת בוקר ולעיתים גם קינוח נפלא אחה"צ או במקום ארוחת ערב. מה הסוד? קוואקר עם המון תבלינים שאוהבת.
שמה:
ווניל, ו/או קינמון, הל, ג'ינג'ר/זנגוויל, רום, קליפת תפוז, קוביות שוקולד (אחוז גבוה) או קקאו וממתיק/סוכר/סילאן/מייפל/דבש.
וגם פירות יבשים קצוצים או קטנים כמו פירות יער, קוביות תפוח מיובש, שזיפים וכו

אגב, בשבוע שעבר הכנתי עוגת גבינה במיקרו על בסיס קוואקר
 
אצלי ארוחת בוקר

לפחות פעם בשבוע (יום ראשון) היא עמוסה וצבעונית לפחות כארוחת שבת.
כמובן רק של .... בוקר.
אז מה יש?
יש ביצים (או על רושטי, או קשות)
יש פלטת גבינות,
הרינג
חלה,
חמאה,
דבש
ריבות.
יש כמובן מוזלי
קפה, מיץ תפוזים.
ירקות (קרדטים)
פירות
קורסון
וזהו, אבל זה רק פעם בשבוע - הארוכה יוצאב ב 10:30 ואז אנחנו לא אוכלים צהרים.
 

אורני 12

New member
נהדר. מזל שכתבת היום כך שיש לי זמן להזמין כרטיס טיסה ולהגיע

אליכם ביום ראשון בבוקר.
 
למעלה