פריטטה
אפשר לשחק עם המרכיבים איך שבא לך.
הזמן על האש תלוי במחבת שלך
גודל המחבת - טיפה יותר רחבה מאשר מחבת חביתות רגילה. אני מכינה במחבת שיש גודל 24 אבל לדעתי מדדו לפי השוליים ולא לפי התחתית שהיא יותר קטנה כמובן.
קוצצים עשבי תיבול ושמים בקערה. אני אוהבת פטרוזיליה וכוסברה ולפעמים מוסיפה גם בצל ירוק ו/או שמיר.
אפשר להוסיף גבינה צהובה או בולגרית או צפתית קשה - מגוררת.
אם לא שמים גבינה, כדאי להוסיף קצת מלח.
טורפים הכול.
שמים במחבת חמאה ושמן זית (אני עכשיו בתקופה בה שומנים הם מקור האנרגיה שלי, במקום פחמימות, ואפשר גם לשים רק שמן זית. לא לשים רק חמאה כי היא נשרפת) ועל זה רצועות לא גדולות מדי של בצל, פרוסות פטריות או קישואים, לא עבות מדי. אפשר במקום - גזר או קולרבי מגוררים גס. אפשר כמובן לנסות ירקות נוספים.
מטגנים על אש גבוהה (לא טורבו) עד שהירקות קצת רכים והבצל מתחיל להזהיב בצדדים). זה קורה די מהר ולכן כדאי להכין את בלילת הביצים מראש.
מקטינים להבה למינימום, יוצקים את הביצים ומערבבים קצת, בתנועות גדולות, כדי שלא תתקבל ביצה מקושקשת. ממשיכים לטגן עד שהצד התחתון לגמרי קרוש ודי זהוב. אצלי זה לוקח כעשר דקות. הופכים צלחת גדולה מאד על המחבת, מחזיקים אותה הדוקה ביד אחת, ביד השנייה אוחזים בידית המחבת, הופכים במהירות ומחליקים את הפריטטה בחזרה למחבת.
בשלב זה, אם לא שילבנו בביצה גבינה מגוררת, אני נוהגת לכסות את פני כל הפריטטה בחתיכות של גבינה צהובה (משתמשת בנועם, לא ארוזה אלא פרוסה במעדניה, וגם עמק טובה לעניין).
מטגנים עוד 8-10 דקות (שוב, זה תלוי במחבת) וזהו.
פריטטה כזו מהווה מנה עיקרית בארוחה לשניים.