טוב ורע, מוסר ומצפון

morning star

New member
טוב ורע, מוסר ומצפון

שלום בדיונים רבים שמתי לב להבחנה בין רע (שחור) לבין טוב (לבן) באופן מוחלט וכביכול ברור. אין זה כל כך פשוט. מה שרע בתרבות אחת יכול להיות טוב בתרבות האחרת ואף תרבות אינה יכולה לשפוט את השניה. אפילו ביהדות, אין האדם אמור להבחין בין טוב ורע, הבחנה זו באה אליו עקב מה שכונה לאחר מכן ``החטא הקדמון``. לכל אדם המציאות שהוא מאמין בה, לכן מציאות זו היא סובייקטיבית ושונה אצל כל אדם, לפי אמונתו. גם מוסר ומצפון, שהינם התוצאה של הישירה של ההבחנה בין ``טוב`` ו``רע`` (המצאה אנושית לחלוטין), שייכים למסגרות התרבותיות השונות. ישנם דברים משותפים לרוב מערכות המוסר, כגון חיי אדם. אך תתעו לחשוב כי בתרבויות בהן הקריבו קרבן אדם ערך החיים היה פחות. ההיפך הוא הנכון. הקרבת אדם הייתה הקורבן האולטמטיבי שניתן היה לתת לאלים, ובמרבית המקרים נחשב לכבוד גדול בקרב בני אותה תרבות. ניתן למצוא בכל תרבות זלזול מופגן כלפי כל תרבות אחרת. כך בתנ``ך, בברית החדשה, בקוראן ובכתבי קודש רבים אחרים מופגנת התנשאות רבה, כך נוצר הרושם כי תרבויות אחרות הן רעות ולא נכונות. לפני שאתם קובעים ``שחור`` או ``לבן`` חישבו היטב. גם דבר שנעשה לטובה, יכול להזיק ודבר אשר נעשה לרעה יכול להועיל. אין לבן ואין שחור. אין רע אולטמטיבי ואין טוב אולטמטיבי. הדין הוא בעיני המתבונן. שלכם הנווד

davyav

New member
טוב ורע

אכן הנווד היקר לדעתי יש צדק רב בדבריך. אם עליה ברמת המודעות החיים ניראים יותר טובים. הדברים שחשבנו אתמול כרעים פתאום הופכים למשהוא פוזיטיבי ובונה. אתה צודק בזה שמשאנחנו מחשיבים לרע לא בהכרח כזה ומבחינת האין סוף רוע לא קיים הוא אשליה בלבד. אבל כל החיים שלנו הם אשליה.אנחנו חיים בעולם האשליה הסופית כשהמטרה שלנו לעשות את העבודה הרוחנית שתחזיר אותנו לאין סוף. בעולם האשלייתי שלנו קיימים כוחות שמקדמים אותנו למטרתנו וגם כאלה שמרחיקים. ומאלה צריכים אנחנו להתרחק.לא כהם רעים (כגם להם יש מטרה חיובית) אלה מכיוון שדבקות בהם מרחיקה אותנו מאין סוף. על-פי ספר הזהר עין הרע היא העברת אנרגיה שלילית ברמה גבוה .לכן לדעתי צריכים להזהר מזה.(כשעיקר ההגנה היא מודעות) בנוגע להתנסאות התנכית תרשה לי לא להסכים אתך. אי אפשר להבין תורה(תנך) כסיפור. תורה היא צופן קוסמי שרק אנשים ברמה רוחנית גבוה מאוד יכולים לפענח אותו. על מנת להבין תורה הגלוייה בן-אדם חייב להבין באופן עמוק את חוכמת הקבלה. בכל מיקרה לא מדובר בסיפור.אחרת אני ואתה הינו כותבים תורה חדשה. יותר מוסרית, יותר מעניינת,יותר אקטואלית,ופחות ``מתנשאת``. שיהיה לך כל טוב הרבה אור ואהבה דוד

mmaattaann

New member
תקשיב טוב........

אתה טיפש שלא מבין שום דבר במגיה(שחורה ולבנה) אז די לזיין לכולם את השכל

morning star

New member
הבסתני

במשפטך הבודד נצחתני. אנא שפוך עלינו מנסיונך רב השנים ומחכמתך כי רבה, למען אגאל ממחשכי טפשותי ומבורותי המבישה. בהצלחה, יען כי רבה כסילותי, וראיה היא כי דברי מגובבים הבלים. חלוק עימנו, הפתיים והכסילים, מפקחותך הרבה כחכם הרזים. ועל שכאלה נאמר : חכם של מה נשתנה. הנווד

הכוהנת

New member
מורנינג סטאר, אתה הגדול מכולם

אני חושבת שלו נתקלתי בהודעה שכזו המופנית אלי, לא הייתי משכילה לנהוג בסבלנות כה רבה, ושוב אתה מוכיח כי אתה ראוי להערצה הרבה שאני חשה אליך... מדהים!!! אור ואהבה, גילי פרי אגב, מתי רואים אותך שוב במזרח? מתגעגעים לחוכמתך שם...

CAT4

New member
טוב, ורע

שחור הוא לא רע לבן הוא לא טוב לבן= לתת בעוד שחור= לקחת יש שתי דרכים לרפא אדם 1)לתת לו אנריגה מרפא 2)לקחת מימנו את אנרגית המחלה אם אתה נותן לו אנריגה אז הסיכוי שלך להידבק מינו הוא אפסי (כל עוד אתה יודע מה אתה עושה) אבל אם אתה לוקח מינו אנרגיה אז הסיכוי שלך לחלות במחלה הוא גדול מאוד (כל כך גדול שהוא בעצם המהות של הלקיחה לקחת את המחלה ולהרגות אותה בתוך הגוף שלך) בעוד שבנתינה אתה ``מצליף`` את האדם בטוהר וכך הורג את המחלה

למעלה