שעות ניסיתי לפענח מה קורה פה../images/Emo122.gif
נראה לי שהבנתי איפה הבעיה, אבל היא לא קשורה לעובדה שעשית יותר פרקים. אני אנסה לעשות את זה כמה שיותר מסודר למרות שזה קצת מסובך ככה בכתיבה... דבר ראשון, לגבי ה"הרמת גבה" שלך (שלא הבנת מה הוא ניסה להסביר):יש טבלה בחוברת שמגיעה עם הערכת הרשמה לגבי דרך חישוב הציון, וזה מה שניסו לומר לך, אבל לפי מה שידוע לי טבלה זו לא רלוונטית לגביך כי מבחני הסימולציה בקורסים קשים יותר מהמבחן שיש שם ולכן הציונים מחושבים באופן קצת שונה. אז אני אתייחס רק לדרך החישוב אותה את הצגת: את בעצם אמרת שאת מחלקת את מספר התשובות הנכונות במספר השאלות הכולל באותו פרק. נניח בכמותי עשית 20 מתוך 25, אז לפי מה שהבנתי את אמרת שאת עושה 20 חלקי 25 ומכפילה את זה ב-0.4 (40% של החלק הכמותי). אבל לא נראה לי זו הדרך. לפני ההכפלה ב-0.4, את צריכה להפוך את כמות השאלות הנכונות לאחוזים. כלומר, אם עשית 20 מתוך 25 זה 4 חמישיות, שהן 80%. כלומר- צדקת ב-80% מהשאלות בחלק הכמותי. ואז, את המספר 80 (כלומר, את האחוז שקיבלת) את כופלת ב-0.4 (או אם זה באנגלית- 0.2). את האחוז, לא את השבר...את צריכה להעביר את השבר לאחוז (וזה את בטח יודעת לעשות אם את נגשת לפסיכומטרי...) ורק את מספר האחוז להכפיל ב-40% האלה...(0.4). עכשיו, לגבי ההבדל בין 3 פרקים ל-8 (או 6 אם את מורידה מהחישוב פרקי "פיילוט")- זה לא משנה, ברגע שהעברת את זה לאחוז אז זה לא משנה את החישוב. לדוגמא: נניח בפרק כמותי 1 הצלחת 15 מתוך 25 שאלות, ובשני הצלחת את כל השאלות. זה אומר שהצלחת 15+25=40 שאלות מתוך 50 (25+25). הנה השבר שלך: ארבעים חלקי חמישים. הופכים לאחוזים: 80%, ואז מכפילים 80*0.4. באותה אופן תחשבי גם לפרקים האחרים, אנגלית תכפילי ב-0.2 בלבד. דוגמא: נניח יצא לך 90% במילולי, 80% בכמותי ו-70% באנגלית (לפני שהכפלת ב-0.2 או 0.4), זה החישוב (מכאן זה כבר כמו שאת תיארת): 692 =200+ ( 0.2*70+ 0.4*80 + 0.4*90 )*6 (* מסמל כפל) או במילים: לקחתי את אחוז ההצלחה בכל פרק, הכפלתי בחלקו היחסי בבחינה הפסיכומטרית וחיברתי את 3 התוצאות. את הסכום הכפלתי ב-6 ובסוף הוספתי 200 לתוצאה. יצא 692 (מקווה שלא טעיתי)- ציון יפה, אבל זו רק דוגמא
אני מקווה שזה באמת נכון ולא עשיתי כאן שטויות כי האמת שבחיים לא הייתי בקורס ואני לא ממש יודעת איך מחשבים שם, למרות שלפי ההסבר שלך זה נראה לי די הגיוני... אבל קחי את זה בערבון מוגבל....