טוב, הודעה רשמית

היי אלעד

ברוך הבא לפורום אתה היית אחת מן הסיבות שמוטי לא רצה לשבת לשולחן. עכשיו זה הוא פורום ערוץ ההיסטוריה שבו אנשים עוסקים בהיסטוריה ולא אקוטאליה אז אנא המנע משימוש באקטואליה בפורום זה יהיה שלום ותודה על הדגים כמו שאמר פעם דוגל אדמס

טרה10

New member
לא זה ממש לא משנה מה שראיתי

רק שזה לא בדיוק תואם למה שכתב בספרו מוטי גולני- וזה שישראל תמיד נקטה במדיניות הכוח, והשתמשה בשואה כנימוק למעשים שלא ייעשו. ומה אם כן, מה רע במדיניות ההרתעה נגד השמדת המדינה. [הרי את ההצהרות ואת הפיצוצים אנו שומעים גם היום עד כאן..יחד עם הפירורים...] אז מה רע בכך..לדעתו של מר גולני זה כנראה רע מאוד. אחרת לא היה מנסה להוכיח זאת בתיזה שלמה. ומכיון שלא קראתי את כל הספר..אלא רק התרשמתי יותר מהראיון עימו בעיתון- אני תוהה מאין צמחו [אצלו] הרגליים האלו ?. אלו שהביאו את אנשי ´השומר´ למסקנה שהם חייבים לשמור על עצמם בראשית המאה שעברה. כי ממה שידוע לי- יצחק בן צבי שהיה אחד משני המייסדים- של ארגוני השמירה- בארץ היה גם בין יוזמי ארגון ההגנה העצמית עוד...באוקראינה- בקייב. בארץ ישראל אליה הגיע ב-1907 יסדו הוא וישראל שוחט את ´בר גיורא´ בחדרו ביפו, וארגון נוסף גלוי בשם ´השומר´ כשאשתו רחל ינאית- נמנית על חבריו. מארגון ´השומר´ ב-1920 לאחר הכיבוש של הבריטים התפתחה ה´הגנה´ כחלק מההסתדרות הכללית. שאלתי היא איפה- מנין בא הרעיון שצריך לדאוג להגנת היהודים,כי על זה התחנכנו- וכל הטענות לכך צריכות להיות מכוונות אל יצחק בן צבי. והרי תפקידם של השלטונות, קודם העות´מאנים ואח"כ האנגלים היה לשמור ולהגן על הישוב כולו. אז אם ככה יש אצלו דילמה- כי בניגוד להצגת הנושא כאילו יש צד אחד רע וצד אחד מסכן- שכל רצונו לחיות בשלום, התברר שמלכתחילה כבר ב-1895 הותקפו הישובים כמו פתח תקוה- ע"י השכנים מיהודיה. המושבה רחובות ע"י שכניה. והיתר כתוב ב´ספר ההגנה´ שכנראה הגישה שבה נכתב, כמו גם ספר הפלמ"ח, לא מקובל על חלק מההיסטוריונים ביניהם גם מר גולני. ועלי לא מקובל..תנחשו !.

טרה

אז אתה מצדיק את מוטי בדרכך הוא אומר שהמקרה של השואה הוא זה שהעצים את הבעייה הבסיסית שעליה מיישבת הציונות השימוש בכוח או לא. מוטי לא מציג את הבעיה, כמו שהיא ולא מנסה להסתיר אותה וכמו כן הוא מקבל את הגישה שבה נכתב ספר הפלמ"ח על הבעיות שבו. ידוע וזה גלוי שבר גיורא והשומר הוקמו על בסיס התארגנות של השמירה ברוסיה (זה גם כתוב בספר השומר) לאחר הפרעות ביהודים. על בסיס הדברים הללו אפשר לראות את הדפוס שעוד קיים לפני הקמת המדינה .... אם יפגעו בנו אז נפגע בהם יותר חזק וזה מה שמוטי אומר ומקומם המון אנשים.

טרה10

New member
אתה באמת חושב שהשואה היא

הגורם להתנהגות היהודים ?. הרי ´השומר´ וה´הגנה´ הוקמו לפניה..וגם הם אחד מעמודי התיזה של מוטי גולני. הטעות שלך היא בדיוק הטעות שלו. ויש המון סיבות וגורמים להיסטוריה הבטחונית. שאלתי רק מה רע בזה, שמדינת ישראל מנהלת מדיניות המבוססת על בטחון וכוח. הרי יש לנו ממי ללמוד. שנית תולדותיו של עמנו, הן כל כך טרגיות מלבד תקופת השואה, וגם אחריה, שלדעתי גם אין לנו ברירה. זה שחלק מהמלחמות הן היו בחירה של ישראל על זה אין עוררין. זה שאצל אריק שרון כבר הדברים האלה החלו ב-1954 ונמשכו,,זה כבר ענין אחר. זה לא בדיוק מה שמוטי גולני מתבסס עליו, כי הוא עד כמה שהבנתי מאשים את כל ממשלות ישראל למן הקמתה. ואני טוען שאני לא רואה רע בזה להיפך..ואני לא מצדיק את ה....כל. הבעיה היא בהכללה. נ.ב. להזכירך ב-1954 הותקף אוטובוס של ´אגד´ במעלה העקרבים..!

טוען רב

New member
חושבני כי התבלבלת

בתמצות, מוטי לוקח את "אם הם יפגעו בנו אז נפגע בהם יותר חזק" והופך את זה ל-"נפגע בהם חזק", ועל ההשלכות הערכיות רבות הערך של אמירה זו הוא מקומם עליו חוקרים (כמו הד"ר דוד טל מת"א) ואנשים אחרים.

למעלה