טוב, הודעה רשמית

Marinette

New member
טוב, הודעה רשמית

טוב, זהו: כמו שכולכם שמתם לב כבר מזמן, האירוח הערב לא ממש התקיים. הסיבה לכך היא שמוטי גולני ראה את השאלה הראשונה (או שמא השאלות הראשונות) ופשוט הבריז מהאירוח, לא ענה עוד על אף שאלה ולא הסביר לנו או לכם את התנהגותו, והואיל לענות רק אחרי שעה בערך מהחשבון של אייל הקורא, וגם אז ענה על שתי שאלות בערך מתוך כל השאלות הרציניות ששאלו אותו. מכיוון שהוא התחמק גם מלתקשר ישירות אתי ועם סרטוריוס ולהסביר לנו או לומר אם ימשיך באירוח או לא (ושנינו היינו כאן, בבית) לא ממש ידענו מה קורה ולא יצאנו עד עכשיו בהודעה רשמית, ואני לא יכולה לומר הרבה יותר מזה על המניעים שלו, ולמען האמת הם לא ממש מעניינים אותי כי הם לא מצדיקים מבחינתי את התנהגותו בשום פנים. ועוד כמה מילים כנות: התנהגותו, מבחינתי, בלתי נסלחת. אייל הקורא וטוען רב - אין טעם להפיל את הכל על אלעד, גולני היה יכול לענות לו תשובה חריפה, למחות ולענות שהוא מסרב לענות על שאלה כזאת, או להתעלם לגמרי מהשאלה. העובדה שמשתתף אחד כתב בנוסח שלא מוצא חן בעיניו, לא מצדיקה התעלמות מכל הגולשים שציפו לאירוח מראש ושאלו אותו שאלות רציניות. טוען רב, אני מבקשת שתירגע עם ה"אמרתי לכם" ומנימת ה"אני אגיד לכם איך לנהל את הפורום". אנחנו כולנו כבר לא ילדים קטנים, קרה מקרה מצער שבו אורח התנהג בחוסר אחריות, הייתה פאשלה ונגרמה אכזבה לכולם. אין טעם להציף את הפורום ביבבות, ולפי דעתי אין טעם גם להפיל את זה על הודעה יחידה של גולש בודד שהשתמש במילה מסויימת. צר לי על שנגרמה לכם אכזבה.

טוען רב

New member
חשבון נפש

אינני מבין כלל את עניין "האייל הקורא", איך וכיצד התקשר הפרופ´ עם "אייל הקורא" מאחורי גבכם, האם היו לו תקלות טכניות? האם הוא אמר לכם מפורשות שהוא נפגע מהודעת אלעד2 ועל כן אינו שש להשתתף בפורום? לבסוף, תשובתו לאחת משאלותיי יצרה עליי את הרושם שהוא חשב שהוא בא לכאן במעין מסע יחצ"נות לספרו, ולא להדיין על התוכנית בערוץ ההיסטוריה ועל ציונות בכלל כפי שאמרתם לפני הארוח. נוסף על כך, לדעתי ניהול הארוח שלכם בזמן אמת היה לוקה ביותר, למעשה לא עשיתם דבר פרט למחיקה שיטתית של הודעותיי. יכולתם לכתוב הודעות ברכה לבביות לפרופ´, למחוק חצי מהפורום ולסדר מחדש את כל השאלות המנומסות בשרשור חדש, ומעל הכל: יכולתם להודיע לחברי הפורום האכולים ציפייה משך 3 שעות רצופות על ההתרחשויות. לסיכום, אני מאוד מאוכזב מכולכם. אקווה שלא תקבלו את ביקורתי ברוח רעה, אלא כביקורת בונה שתאפשר ארוח מהנה לכולנו בהזדמנות הבאה. גם לקיתי בהתנהגותי במצב אי-הוודאות אליו דחקתם אותי, אבל על כל פנים נראה לי שהאמת המרה היא שהפרופ´ ציפה לדיון אקדמאי אינטימי ולא היה מורגל באופן הארוח בפורומים.

Marinette

New member
כמו שאמרתי, אין טעם

כן, גולני תיקשר עם אייל הקורא. לא, זה לא נעשה ממש מאחורי גבנו, אבל גם לא נעשה באינטראקציה איתנו ובזמן אמת נמשך הרבה זמן. ולא היה טעם לצאת בכל מיניי הודעות נוסח "אה, אולי הוא יואיל להשתתף באירוח ואולי לא, נראה לנו שאולי הוא נפגע ממשהו, נחכה כולנו למוצא פיו". לא, הוא לא אמר לי ולסרטוריוס מפורשות שהוא נפגע מהודעתו של אלעד2. הוא לא דיבר איתנו ישירות כלל. הבנתי שהוא אמר משהו כזה לאייל הקורא. אני מציעה שנניח לאייל הקורא, אייל הקורא עשה כמיטב יכולתו וזו לא אשמתו כלל. כן, יצא שאיבדנו קצת שליטה על מה שקרה פה במשך כמה שעות. לא, לא "מחקנו סדרתית" הודעות שלך, מחקנו רק הודעות שהופיעו זפעם השניה והיו זהות להודעות קודמות. חזרה על הודעה פעמיים רק מציפה את הפורום ואין בה שום טעם. פעם אחת מספיקה. ייתכן שגולני לא מורגל באירוח בפורומים, אבל אני חושבת שאדם מבוגר צריך לדעת איך להתמודד עם בחור אחד ששואל אותו שאלה שמופיעה בה מילה בשפה שהוא אינו אוהב. אני מניחה שזה קורה לו בזמן הרצאות עם סטודנטים, ואני מניחה שהוא לא בורח מהכיתה בכל פעם שזה קורה. אתה רשאי לא להסכים אתי. אגב, כל האורחים שאירחנו עד עכשיו בפורום לא התארחו מעולם קודם בפורומים. נו, אז מה? לגבי ה"ברכות הלבביות" שלא שמנו, נו בחייך, טוען רב, מה השטויות האלו? סרטוריוס פתח את שירשור האירוח בהודעת פתיחה שכותרתה "ד"ר גולני, ברוך הבא". אגב, זה היה במקרה בדיוק מה שביקשת אז, לפתוח פתיל חדש ולהתחיל את האירוח בברכה. בהמשך נראה שהתלהבת עוד יותר ודרשת עוד השתפכויות, אבל זאת לא אשמתנו. זהו.

טוען רב

New member
"איל הקורא" הוא זה שאירגן את הארוח?

הוא ישב ליד אותו מחשב עם מוטי גולני ועל כן לא יכל להשתתף בארוח ואת עשית לו טובה ופרסמת את שאלתו?

Marinette

New member
ישבנו עם בן-לאדן. מה, עוד לא ניחשת?

לך לישון, טוען רב, ותפסיך לעשות מעצמך צחוק עם תיאוריות קונספירציה מטורפות. זה לא המקום לזה.

למה צריכים להסביר לך מה קרה

מאחורי הקלעים

טוען רב

New member
אומר לך למה!

עקב הבטחותיכם, אני הייתי "דבוק" לפורופ משך 3 שעות בין 17:30 ל-20:30, ובתור האחראים לארוח הזה (גם אם האשמה היא בד"ר) הייתי מצפה ממכם להסברים. כרגע זהו פשוט זלזול עמוק בקהילה.

masorti

New member
ועכשיו נשאר לשאול...

האם ניתן לסמוך על יושרו האקדמי ועל הרמה המקצועית של אדם שמתנהג באופן כזה. עוד פעם: א. מבריז מהאירוח. ב. לא עונה לשאלות. ג. לא טורח להתנצל ולהסביר. האם יכול להיות שהוא נמנע במתכוון מדיון הכולל שאלות נוקבות?

masorti

New member
נ.ב. אני נשמע לך מאוכזב?

טענתי מלכתחילה שהוא חרטא-ברטא, והתנהגותו הוכיחה אמפירית את ההיפותזה שלי.

טוען רב

New member
זה לא היה מוטי גולני!

מוטי גולני לעולם לא היה כותב שאינו מאמין בתעוד בעל פה. להלן קישור שיבהיר את הנושא:

Marinette

New member
וואלה?

נכון! האירועים הוכיחו באותה מידה בהוכחה אמפירית שהיה עדיף באמת שהיינו מביאים את אילן פפה או את בני מוריס

Marinette

New member
אגב מסורתי, שיהיה ברור (אם לא ברור)

שזאת היתה רק עקיצה מבודחת ממני אליך. איזה ניסיון להצהיל קצת את הרוחות (שלא נראה לי שעזר במיוחד) בקשר לעניין עצמו, אני מסכימה עם סרטוריוס. אין מה לעשות, קשה להתייחס לאיש ברצינות אחרי התנהגות כזאת, בעיקר אם נביא בחשבון שאנחנו לא מכריחים אף אחד להתארח כאן

אני מסכים אתך. אני מאד מאוכזב

מהאיש ומהתנהגותו ואין לי שום עניין בדבריו, אם זו הצורה שהוא מגבה אותם או ליתר דיוק, לא מגבה אותם).

טרה10

New member
כיון שהייתי עסוק..בצפייה במשחק

כדורסל- בשידור ישיר ונאמן- מקבוצת הפועל תל אביב המתאוששת משנים של שקיעה בעמקי הליגה השניה- ראיתי רק בדיעבד- את מה שאירע. בפרשת ´ההברזה´ של מוטי גולני. ישנה סמליות- אפילו בכך..אם כי אני אינני מאמין בצירופי מקירם ובסמלים ובכלל במשהו שאינו רציונלי. אלא שאם כמה עשרות או אפילו רק עשרים אנשים מחכים לבן אדם במשך שבוע, וזו התגובה שלו- זה אומר דרשני. למשל שהוא לא מוכן לעמוד על דיעותיו החריגות וכנראה הלא משכנעות. מכיון שדברי יקראו ע"י כל אותם משתתפים- שכבר הביעו כאן את דעתם- הן על ההתנהגות והן על עיקרי התוכן של דבריו בראיון שנערך עימו בעיתון- ובספרו- אין טעם להיכנס- למשל לשאלה- אם ישראל אכן נקטה ונוקטת- במדיניות כוחנית- כש´נוקטת´- בזמן אמיתי[ראו למעלה שידור ישיר ונאמן..של המשחק] היא המילה העיקרית. זה כנראה מה שמנחה את ראש המחלקה ללימודי א"י באוניברסיטת חיפה- שבה ראש הועד של הסטודנטים הערביים- אחת בשם חולוד- מסיתה בשידור ישיר- נגד מדינת ישראל. אותה מדינה שראש ממשלתה ז"ל- חתם בתחתית ´הסכם שלום´ על הדשא של הבית הלבן עם שקרן מקצועי בשידור ישיר. ואז אגב- השקרן הזה לא סימן את ה-V המפורסם- כי הוא לא התכוון ממילא לקיים מצב של שלום.! אחרי זה בא ´ישראלי גאה´- ש´הוריו´ אולי, לא אבל בודאי הורי חבריו נספו בשואה- ומספר לנו שישראל בשם השואה הרשתה לעצמה ומרשה לעצמה לנקוט במדיניות של כוח !. שכל כוונתה היתה להפר את ההסכם- בדיוק כמו הצד השני. לפחות זה מה שיוצא ממחקריו. אז המסקנה שלי - היא שמי שלא היה לא הכוח- ולא יכול היה להגן על עצמו- עלה בעשן ארובותיה של אושויץ. ואולי התכוון מוטי גולני לאמרתו של אבא אבן ש:"גבולות 67 הם גבולות אושויץ"!. לכן טענתי שזו טענה לא אינטיליגנטית המקשרת את השואה למדינת ישראל ולסכסוך האיזורי- ובמקום בדרך היסטורית- הוא עושה זאת בערמה-לדעתי- בדרך פוליטית, חושב שכאן בפורום נמצא ההעיתונאי שראיין אותו- ושלא ידע לענות לו מיד ובמקום. אם ניקח את ´פרשת הטבח טנטורה´ שהאקדמיים בחיפה- גיבו אותה גם מול בית המשפט- ואז התברר שהתיעוד בע"פ היה של ערבים זקנים- שמגמתם היתה להשחיר אותנו- והדברים הוצאו מהקשרם. לא שאנחנו וחיילי אלכסנדרוני ´שיות תמימות´ אבל המחקר עצמו לוקה בחסר..ובהרבה חסר. ואולי בית המשפט גם הוא חשוד- בהטיית הצדק לשליטי המדינה.? על היתר כבר כתבתי- כמו על מלחמת השחרור- שאכן היתה שחרוו- אפילו מהבריטים. שלא לדבר על דרום הארץ שממש היה כבוש בידי צבא זר-המצרים. ואני מעז להעלות השערה שאולי מר גולני עיין קצת בהודעות שלנו מהימים האחרונים- והבין בהתנשאות אופיינית- אגב לא רק לו- שדוקטור וראש מחלקה לא ´יורד אל העם´. זהו- ואגב בני מוריס- שהיה לי הכבוד להימנע..מלהתרגז בשיעוריו- הוא בחוש ובאינטלגנציה וכנראה בהשפעת מורי המחלקה להיסטוריה בבאר שבע- כמו אמנון רז-קרקוצקין- וזאב צחור ואחרים- הגיע למסקנות שונות במקצת על תולדות הסכסוך האיזורי. הוא הבין שלכל מטבע ישנם שני צדדים. גם אמנון רז-קרקוצקין- טוען שגרשנו אותם, אבל לא בלי פרובקציות וכתגובה לכוונות להשמידנו, שהושפעה מהההיסטוריה. אז לסיכום - ומההיסטוריה אעבור ברשותכם לאקטואליה- כפי שעולה מהמחקרים של מר גולני- גם היום יש כאלה- המתכוונים לכך החל מאיראן דרך עוד כמה עמים מוסלמים, שכנים ורחוקים. ישראל כנראה תמשיך- להצטייד בנשק- ולהתמיד לנצח במדיניות שאותה מוטי גולני- רואה כאשמה במהלך ההיסטוריה בחמשים השנה האחרונות. והנה התברר שכתבתי מאמר- כמעט ללא השמצות וללא התלהמות, העונה פחות או יותר- למחשבות המטרידות אותנו כהיסטוריונים- כאנשים שמדינת ישראל יקרה להם. ומה שהתברר שלא ממש חשוב לאחרים. נ.ב. ממש אין..ומבחן התוצאה אצלנו הוכיח משהו..! [נבדק]

טרה10

New member
[נבדק]ה ההגהה..ויש רק שלש שגיאות.

ואני רוצה להסביר- משהו- מדוע הספר של פרופ´ גולני מקומם כל כך. הבעיה היא שבניגוד להיסטוריה שונה זו שלנו- מוכרת לאנשים רבים ולא רק להיסטוריונים. זה לא רק הפרשנות והמסקנות אלא ידיעה מתוך השתתפות. אני בעצמי ראיתי בעיני הילד שלי, ערבים שירדו מהגלבוע ורצו על ´הסלע הגדול´ מול חפציבה- והפגיזו אותנו במרגמות כשהיינו על מגרש הכדורסל[שוב כדורסל] ושמאי שהיה בכיתה ז´ לקח אותי תחת זרועו השמאלית, לכיתה שהיתה בקומת הקרקע במדרון- מתחת לבית הילדים, וזה היה המקלט. זו היתה ´אשכרה´ ככה נראתה אז התקפה של כנופיה מזוינת על ישוב אזרחי. מול מחיקת מאות הכפרים על ידנו- נמחקו גוש עציון,יד מרדכי,נירים,מסדה ושער הגולן,מחניים הישנה ומשמר הירדן. התוצאה של מלחמת השחרור היא בגלל הנחישות של הישוב ולא בגלל הכוונות מראש. מי שברח אז- היום רוצה לחזור בזכות.[אולי כדי לשוב ולתקוף בהזדמנות.] אז את המסקנה וההקשר..משאיר לכם.!

אלעד2

New member
אז ראית אז מה?

תיכף תגיד לי שאתה גם רואה כיצד מופנות 10000 רקטות לצפון הארץ בעקבות פתרון לא צבאי בחסות האו"ם. ואחר כך שנכונות לויתורים מרחיקי לכת הביאה לפתיחת עימות צבאי. ובסוף עוד תגיד שביום הראשון לקיומו של הסכם מדיני מנהיג הצד השני החתום עליו הבריח במכוניתו שורה של רוצחים+ כלי נשק. בחייך. אגב, מעניין מאוד מה שקרה פה אתמול לא? אי מוכנות לשבת סביב שולחן וירטואלי אחד כזה כאילו? או שמא מדובר בסה"כ בתקלה טכנית????

למעלה