טוב, הגעתי למסקנה.

MetalRulez15

New member
טוב, הגעתי למסקנה.

או שיש אלוהים("יהודי") או שהייתה שואה, או שיש אלוהים וצריך להפסיק לעבוד אותו\למצוא אותו ולהשמיד אותו, ויפה שעה אחת קודם. לא אחד מבין ה-4, ולא משנה כמה תירוצים והתפלפלויות, ואין פה עוד אופציות. איך הגעתי למסקנה הנ"ל אתם שואלים? הגעתי אליה לאחר ששמעתי את כל טיעוני הדתיים(אם פיספסתי משהו, אתם מוזמנים להוסיף) בנוגע ל"איך קיומו של אלוהים שאמור לדאוג לעם הנבחר שלו ואמור להיות ~טוב~ מיסודו(או לפחות טוב לפי הקריטריונים שהוא קבע, אם בא לכם להתווכח על "טוב יחסי" ו"טוב אבסולוטי"). טיעון ראשון: אותם שישה מליוני יהודים היו נשמות שעשו "תיקון", או משהו(טענה זאת מועלית בעיקר כלפי הילדים שנרצחו בשואה)-טיעון זה אמור להיפסל ע"י כל אדם עם טיפת יושר אינטלקטואלי, ראשית כל, אם נגזר על אדם לעשות "תיקון", אפשר היה לעשות זאת בדרך הרבה פחות אכזרית, שנית, גילגול נשמות לא מוזכר בשום מקום בתנ"ך ומבחינתי ברור שהוא תיאוריה הבאה "לסתום חורים" בשאלות מסוג זה, שלישית, ניתן לבצע "תיקון" לאדם מסויים גם בגיהנום, שלפחות לפי סיפורי המחב"תים הוא גרוע מכל גיהנום עלי אדמות. ועוד עניין שנוגע בכמה טיעונים, עניין ה"שליחיו של אלוהים". מכירים את הפתגם, "הרבה לי מי חבריך ואומר לך מי אתה"? שימו לב, יש כמה טיעונים של דתיים שהופכים את הנאצים לשליחי אלוהיהם. הנאצים, ארכי פושעים? רוצחי עם? לא, מה פתאום! הנאצים הם שליחיו הקדושים של אלוהים ויש לברכם בכל יום על עשיית מצוותיו. עכשיו אמרו לי, אלוהים כזה, שאלו הם שליחיו(שעוברים על לפחות 5 מעשרת הדיברות, כך שבהחלט הם מוגדרים כ"רשעים"), האם הוא אלוהים "טוב" שראוי לעבוד אותו? לא חושב כך. טיעון שני: היהודים נענשו בשואה על חטאי ההתבוללות-ראשית כל, נחזור לטיעון "שליחיו של אלוהים". יתר על כן, ישנם, מתוך ששת המליונים לפחות 2 מליון שידוע בוודאות שהיו "חפים מפשע"-יהודים דתיים וילדים(מתחת לגיל 4, "תינוקות של בית רבן"), האם אלוהים מעניש את מאמיניו החפים מפשע? וכאן סניגוריו של אלוהים בורחים לטיעון הראשון\השלישי. יתר על כך, גם צוענים\הומוסקסואלים וכו' נרצחו בשואה, במה הם חטאו?. טיעון שלישי: הנרצחים בשואה קיבלו את שכרם ב"עולם הבא"-ראשית כל, ראו את החלק הרלוונטי לכל עניין ה"גילגול נשמות" בטיעון הראשון+"שליחיו של אלוהים"("עזרו" לו להביא את היהודים ל"עולם הבא" כדי שיקבלו את שכרם במהרה), בנוסף, העניין סותר 2 תפיסות דתיות: ראשית, אם השכר ועונש הוא בעולם הזה, אז כל ההסבר ל"צדיק ורע לו רשע וטוב לו" נופל, ואם הגמול הוא בעולם הבא, הטיעון הנ"ל נופל גם הוא. יש כאן גם עניין של פגיעה בבחירה החופשית, הרי לילדים שנרצחו בשואה, ולאלו שאולי התכוונו "לחזור בתשובה" בעתיד לאניתנה ההזדמנות לבחור בצורה חופשית. טיעון רביעי: בשם חופש הבחירה אלוהים נתן לנאצים לבחור ברע ולא התערב-בלתי אפשרי לפי תפיסת היהדות את אלוהים כאל שאמור לעזור לעם הנבחר שלו, אם טיעון זה נכון אז אנחנו לא "עם נבחר" ואין שום סיבה לסגוד לאותו "אלוהים". טיעון חמישי: "הסתר פנים"-אין אנו יודעים מה מניעיו של אלוהים ומדוע קרתה השואה אך עדיין עלינו להאמין בו כי יש הסבר ~כלשהוא~- ניסיתי להפעיל את דמיוני ולחשוב על הסבר מתקבל על הדעת, על סיבה כלשהיא שבגללה אלוהים היה צריך לרצוח שישה מליוני יהודים, מה אומר לכם-לא מצאתי. ואף אדם בעל טיפת חשיבה ביקורתית לא יקבל "אין הסבר" שכזה". טיעון שישי: לאחר השואה באה התקומה של עם ישראל בארצו ולכן השואה התרחשה כדי שתהייה לנו מדינה0ממתי אלוהים עושה חשבונות קטנוניים של עונש ושכר? הוא כל יכול ולכן היה יכול להקים לעם הנבחר שלו מדינה גם בלי לרצוח שישה מליונים ממנו. חוץ מזה, מי שהקים את המדינה היו חילונים(ונכון שהיו גם חלק דתיים, ובראשם תנועת ה"מזרחי" אבל הם בטלים בשישים לעומת החילונים), ורוב הדתיים בכלל התנגדו להקמתה. אם יש למישהו משהו להוסיף אתם מוזמנים... ואני כבר רואה את התגובות של דתיי הפורום "צורת מחשבה אינפנטילית של ילד בן 15"-אז אומר לכם מה, אולי צורת המחשבה שלי היא הכי טהורה פשוטה וישירה, ומכאן גם הנוכנה, אבל אתם יכולים לחלוק עלי כמובן, רק תביאו טיעונים הגיוניים. לי זה נראה כאילו כולכם חושבים כפי שלימדו אתכם לחשוב ולא בצורה הגיונית, אבל שוב, זה רק אני. יום טוב!

MetalRulez15

New member
כמה תיקונים!

האופציות הן: או שיש אלוהים "יהודי" שדואג לעמו, או שהייתה שואה(בשל כל הראיות לאופציה השנייה וחוסר הראיות לקיומו של אלוהים "יהודי" הייתי הולך על האופציה השנייה), או שיש אלוהים "יהודי" אבל הוא רשע\לא ראוי שנעבוד אותו, יש גם אפשרות שהוא רשע כל כך עד שהוא מתכנך עוד שואה כזאת, ולכן צריך להקים צוות מיוחד שיעשה "Seek and destroy"(אני חושב שהקטע של ה-"Seek" אמור להיות הכי מסובך..) והפתגם הוא כמובן "אמור(או הראה) לי מי חבריך ואומר לך מי אתה"

afon

New member
אתה טועה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

איזה כיף להיות מחבת... אלוהים הוא כל יכול!!!!!!!!!! אני פשוט נהנה! מי ברא אותנו???????? תא קטן שלא יכול לחשוב?!?!?!?! אני יכול להמשיך עם זה כל היום אבל אני יושפע מזה לרעה. אז בקשר להודעתך אתה צודק ואני בוחר באפשרות הכי פשוטה יהוה לא קיים! ואם לא זה. אז בוא נרצח אותו! נקשור קשר עם השטן! בוההה

Lu Tze

New member
או שאפשר לומר שאי אפשר לנתח לוגית

את אלוהים ואת זה אי אפשר להפריך, כי כל הפרכה תהיה ניתוח לוגי.

MetalRulez15

New member
אהא!

אם אי אפשר לנתח אותו לוגית הוא לא קיים, כי "קיים" זה מושג לוגי!

Lu Tze

New member
רעיון יפה, אבל לא מדוייק.

גם "לא קיים" הוא מושג לוגי. מה שאתה אומר זה שהקיום או אי הקיום של אלוהים לא תלוי בלוגיקה. או בניסוח שונה, שהקיום שלו לא מוגבל על ידי הלוגיקה (ז"א, הוא גם קיים וגם לא קיים). רעיון מאוד מעניין.

MetalRulez15

New member
נאה, נאה ../images/Emo13.gif

אם כן, אם אי אפשר להתייחס לאלוהים במונחים לוגיים-הוא אמור להישאר מחוץ לויכוח. עכשיו השאלה היא "האם אלוהים משפיע על העולם?"(למתפלספים, ניתן להחליף את אלוהים ב"כוח עליון לא ידוע", אבל אז גם מגיעים למסקנות שונות אם מגיעים ל"כן"). ענית עליה ב"לא"-וזה לא רלוונטי אם אלוהים קיים או לא(ובכך ביטלת את אלוהים על פי היהדות!), הוא ממילא לא משפיע על חיינו.

Lu Tze

New member
אתה מכון להסביר את הפיסקה השנייה?

אני לא בטוח שהבנתי.

MetalRulez15

New member
אסביר

מכיוון שהסכמנו שאי אפשר להגדיר את אלוהים כקיים\לא קיים(כי אם כן אז ניתן לנתח אותו בצורה לוגית, ואז הוא נופל בטיעון הראשון שאיתו פתחתי את השירשור, ובעוד כמה טיעונים(הכוונה כמובן לאלוהים ע"פ היהדות)), "אלוהים" הוא רלוונטי לחיינו רק אם ניתן להוכיח באיזושהיא צורה שהוא משפיע עליהם. מכיוון שלא ניתן להוכיח זאת, אלוהים, מבחינתו, "לא קיים"(גם אם הוא כן "קיים" אבל כבר אמרנו שלא ניתן לומר זאת עליו).

Lu Tze

New member
אה, הבנתי.

אבל מה שאמרת נכון רק לגבי מי שחושב שאפשר להוכיח את קיומו של אלוהים. אם מישהו אומר שהאמונה שלו מספיקה לו כדי לקיים את מצוות היהדות, אתה לא יכול לסתור את הטיעון הזה.

MetalRulez15

New member
נכון מאוד!

אם מישהו אומר לי שהאמונה שלו מספיקה כדי לקיים את מצוות היהדות, אין לי שום בעיה איתו. זה טיעון אנטי-מחב"תי, וגם טיעון המפריך בעיני(יכול להיות שאחרים יסתכלו על זה בצורה שונה...) את קיום האלוהים ה"היהודי".

it me

New member
יש או אין? חומר למחשבה

כשחבר שלך אומר לך "אחי זכיתי ב-6 מיליון בלוטו" אתה אומר כמובן "סע לי מהעיניים יא טמבל מה אני נראה לך דפוק?!!! תראה לי 6 מיליון ואני אאמין לך" אז כשאתם אומרים לי "יש אלוהים" אני אומר סעו לי מהעיניים יא טמבלים מה אני נראה לכם דפוק?!!! תראו לי אלוהים ואני אאמין לכם" ובקשר לשואה... את חתיכת ילדה סתומה נכון. את אומרת או אלוהים או שואה? איפה פה ההיגיון?!?!?! השואה קרתה! אז אם זהו הקטע הגאוני שלך אז כדאי שתחליפי את רוני שוסטר בכתיבת היומנים המטופשים שלה...

it me

New member
לא הבנתי

אתה מטאליסט כאילו?!?!?!?!? מה אתה ילד בן 6? איך אפשר להקשיב ברצינות לילד שקורא לעצמו מטאל שולטים? תעשו לי טובה!!!!!!!!! אני בעצמי שומע מטאל canibal corps, carpatian forest וכל השאר אבל מכאן ועד להתלהב מזה בפורום!!! הכתיבה שלך לא ברורה ומעגלית לגמרי. ואיך זה שמטאליסט מתחבר עם הדת... זה קצת מוזר אבל... יכול ליהיות...

MetalRulez15

New member
כן, זה ניק קצת דפוק...

אבל הייתי צריך לכתוב מהר ניק ולא עלה לי כלום בראש, תחיה עם זה... ואני לא ילד בן 6, אלא נער בן 15... ואם לא בא לך להתייחס ברצינות לדברי(כאילו עד עכשיו היית רציני...), אל תתייחס. ו-cannibal corpse(זה עם 2 N ו-E בסוף), זה לא מטאל, זה סתם זבל לדעתי. ורק העובדה שאתה אומר שאני "מתחבר עם הדת" מעידה על כך שלא קראת ברצינות את ההודעה שלי, תקרא, אולי תלמד משהו...

MetalRulez15

New member
קראת בכלל מה שכתבתי?...

ואני בן, זכר, לא "ילדה". בקשר ל-"או אלוהים או שואה"-אם היית קורא את התיקונים שלי לא היית כותב את מה שכתבת כרגע. מה שכתוב שם שרלוונטי לעניין הוא זה: "או שיש אלוהים "יהודי" שדואג לעמו, או שהייתה שואה(בשל כל הראיות לאופציה השנייה וחוסר הראיות לקיומו של אלוהים "יהודי" הייתי הולך על האופציה השנייה)". ומי זאת רוני שוסטר?

it me

New member
שוב סליחה וגם...

בכל זאת איני מסכים עם ההנחה שאם הייתה שואה אין אלוהים שהרי זוהי אמירה שיוצאת מנקודת הנחה שיש אחד כזה...

it me

New member
../images/Emo124.gifפרסום התנצלות

מטאליסט אנא קבל התנצלותי. דברי אינם תואמים כלל את האווירה. כמו כן הוספתי התנצלות בשרשור מלחמות תחת הכותרת "רנדימי צודקת" בתקווה להמשך דיון רציני it me

MetalRulez15

New member
זה לא קשור לאווירה, זה קשור

לאיך מתייחסים לדברים של אדם מסויים, ואם אתה לא קורא בכלל את ההודעות שלי עדיף שלא תגיב. ממילא זה לא משנה, אני עוזב בין כה וכה(נדמה לי שזו תהייה ההודעה האחרונה...) אם מישהו שאל למה, אז בגלל זה, ועוד כמה סיבות, תהנו פה.. וכל מי שאני איתו בויכוח, תאלצו לוותר עליו, או שמישהו יתפוס את מקומי...

it me

New member
תיקון

לא תחת "רנדימי צודקת" אלא תחת "אתה נורא שלילי בשביל מסטר טאו"

למעלה