טוב, הגיע הזמן -

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך ב-100%

כל עוד הקשר הוא בשלבים הראשונים: בצ´אט/ דוא"ל ברשת, בשיחות טלפון, אחרי שתיים שלוש הפגישות הראשונות. ברור לשני הצדדים שבעצם עוד אין שום מחויבות. ואז צריך פשוט לדעת להגיד לא. בלי יותר מדי נימוקים וטררם. פשוט "תשמעי זה לא זה" וכו´, בלי להשאיר שום פתחים. כמובן, שהחוכמה היא לדעת מתי כן כדאי להשאיר פתחים, מה המקרים בהם אולי עוד לא היה "קליק" אבל הכל עדיין פתוח. ואיך לא לסגור גם עליהם את הדלת. וכרגיל זו דעתי ואני שומר על זכותי לא להסכים איתה ולא לפעול לפיה (אם כי אני זוכר לפחות פעם אחת שעשיתי זאת, כבר בשיחת הטלפון הראשונה, והיא היתה בשוק
) אמיר

ליאן.

New member
מזלך שאתה לא צריך להתמודד עם זה..

סתםםם..... שיעור באסרטיביות: איך אומרים לא? טוב, אני לא בקיאה בחומר.. אחפש ברשת משהו ואשוב עם בשורות.

אלדד26

New member
זו בדיוק הבעיה,

שאני דווקא כן מוצא את עצמי מתמודד עם זה...

אלדד26

New member
תראי איזה קטע,

יצא לי "את/ה טיפוס אסרטיבי. סביר להניח שאת/ה מתמודד/ת עם מרבית האתגרים, ומשיגה את מטרותיך", ובכל זאת כשאני עומד מול סיטואציה מביכה כמו שיחה טלפונית - הופ! זה לא כל כך קשור לאסרטיביות. יכולתי לומר לה בפנים "לא, לא בא לי, לא מתאים לי, וכו´". אני פשוט לא רוצה לפגוע. ונכון שזה חדש ועדיין אין פה שום צורה של מחויבות ושאני לא חייב לה כלום, אבל אני עדיין לא רוצה לפגוע באף אחת, ולא משנה מי היא. אני חייב לה נימוס וכבוד בסיסי. זה בטוח. ובגלל זה אני מוצא את עצמי מתפתל מולה בטלפון (האמת היא שזה לא קרה יותר מדי... אבל זה מביך בשביל שנתיים
)

babe10

New member
אהובי המסוקס ../images/Emo99.gif

תרגיע, סתם צורת ביטוי...
נימוס וכבוד בסיסיים זה לא להשלות. זה לתת לבחורה להחליט אם ואיך היא ממשיכה את הקשר אתך, על איזו צורה שלא תהיה, על סמך כל המידע שהיא צריכה לדעת. זה להגיד לה את האמת לפני ולא אחרי שהיא מסובכת בפנים. וסתם שאלה / הצעה / רעיון - למה יש לה הטלפון שלך? לי יש חוק - במקרים של התלבטות - אני לא נותנת מספרי טלפון. אלא אולי לוקחת. יותר נעים לדחות בהודעה כתובה, יותר נעים כשעוד לא התקדמתם צעד נוסף. יותר קל לדחות בחורה בטלפון כשאתה יזמת את השיחה - ולא כשבסיטואציה הכי לא נוחה בעולם היא מתקשרת אליך. כשאתה מוכן לשיחה ולא מופתע. יושבת אצלך בחורה מדהימה בסלון טירתך המרווחת - ופתאום זו מתקשרת... לא נעים. לא הזמן. לא המקום. אני בעד שליטה בחיי במקרים של לבטים. גבר - ובמיוחד "זר" מהאינטרנט, יקבל את הטלפון שלי רק כשאני בטוחה שאני רוצה לבדוק אופציה לקשר אמיתי אתו. לא כשבא לי לקשקש אתו סתם, או כשלא בא לי כלום.. (לפעמים אני עושה את זה כשבא לי להפיל אותו עם הקול שלי... - אבל גם אז אני בעצם מעוניינת. ) עם חלק זה קרה אחרי יום, עם חלק אחרי שבועיים, אם חלק לא קרה ולא יקרה לעולם! בקיצור - נו? ספר לנו. עדכן אותנו. ציפורניי כסוסות עד זוב מהמתח הגואה...

voguemaster

New member
מהנושא של ההודעה שלך..

כבר התחלתי לדמיין מה אני אמצא בפנים. את לא יכולה להגיד שאת לא נקלעת לסיטואציות מעצבנות כמו שאלדד מדבר עליהן, ולא משנה כמה שליטה יש לך, את לא מסכימה ? ולמשהו אחר, מה בדיוק הוא אמור לספר לנו שכ"כ מותח אותנו ?
אלי

אלדד26

New member
לאלדד באמת אין הרבה מה לספר

מה שקרה זה שהיה לי טלפון של בחורה, שלא הכרתי אותה יותר מדי קודם. התקשרתי, דיברנו, תוך חמש דקות הבנתי שזה לא בדיוק מה שאני מחפש. אחרי שאלות שונות ומשונות, הבחורה אומרת "טוב, השיחה מיצתה את עצמה ונראה לי שעכשיו הגיע הזמן להתקדם לפגישה". בשלב הזה הייתי צריך לומר לה לא. התפתלתי עם עצמי דקות ארוכות ובסוף יצא לי משהו נוסח "אני מרגיש שמשהו לא מסתדר לי כאן, ואני צריך לחשוב על זה שוב. יש לי את הטלפון שלך, בכל אופן".... מין Don´t call us, we´ll call you. אני כנראה מושפע מראיונות עבודה, אה? זה כל הסיפור. ואת השאלה לפורום העליתי כנושא יותר רחב. ואגב, SMS-ים נראה לי כמו דרך נבזית ומלוכלכת לגמור. עשיתי את זה פעם אחת, וזה ממש הרגיש לי חרא אח"כ. תארי לעצמך, babe, שאת יושבת בבית, מחכה לטלפון ממנו, הכל נראה אידילי ומושלם, ואז את מקבלת הודעה של 100 אותיות בנוסח "זה לא זה, ביי"... איך היית מרגישה?

ליאן.

New member
אני חייבת להגיד ש....

שאם אני הייתי במקומך, ומישהו היה אומר לי את המשפט: "טוב, השיחה מיצתה את עצמה ונראה לי שעכשיו הגיע הזמן להתקדם לפגישה", הייתי ישר עונה לו: "או שלא...." ואז כנראה מתחילה להתווכח על איתו (בשביל הכיף שבזה) והוא היה מתעצבן כנראה ואומר לעצמו (או לי) "איזו פסיכית" ואני הייתי עונה לו "סו? וואטס יור פוינט?" ואז הוא היה אומר "אז ברוך שפטרנו...... שלום!!" וזהו. והיו דברים מעולם..

babe10

New member
אם זה מה שהיה קורה

הייתי שמחה שנפטרתי מחלאת האדם הזו. לא דיברתי על אס אם אסים, אלא על הודעה באיי סי קיו אם ההיכרות ביננו הגיעה רק לשם, כי אם ההצעה היתה שם אין סיבה שהתגובה לא תגיע משם. לא? אם מה שקרה זה מה שאתה מספר - אני הייתי נוהגת קצת אחרת. תשמעי - אני לא יודע אם זה יכול ללכת ביננו, או - לא מרגיש לי נכון עם זה כרגע. בואי נמשיך לדבר ונראה, כי אני עדיין לא בטוח. אם היא תדרוש תשובה מיידית תגיד לה - אז אם ככה אני מעדיף לוותר. אם היא תגיד בסדר, תתקשר שוב אחרי יומיים, אולי זה יזרום. אם לא - תגיד לה - אז - אחרי שהיה לך זמן להתכונן נפשית, ולא בהתקלה כמו קודם - חשבתי על זה - ואני לא מרגיש שיש טעם להמשך הקשר, לא רציתי להשאיר אותך ככה, אז התקשרתי - אבל זה לא ילך. כמו שאמרתי בעבר בשרשור אחר - אתה לעולם לא יכול לדעת איפה תתקל שוב בבחורה - או בחברות שלה... לא שורפים קשרים בהתנהגות מניאקית. ואולי אפילו יום יגיע ותגיע אליה או למשרד שהיא עובדת בו לראיון עבודה... מסוכן שם בחוץ - וגם בלי קשר לתועלת - תאמין לי - כמה שתהיה יותר נחמד לבני אדם אחרים יהיה לך יותר נחמד עם עצמך. לא ככה? ולגבי העדכונים: התייעצת - רוצים לדעת איך יצאת מזה בסוף. לא עושים חצי עבודה... חוצה - שנדע אם לנו כדאי לנו להתחיל אתך.... (בצחוק יקירי, בצחוק)

babe10

New member
וואלה?... איפה? לא ראיתי...

אני יודעת שסיפרת. עניתי למה היית צריך לספר. והגבתי לזה שאמרת שאין מה לספר. אם לא היה מה לספר לא היית מתייעץ עם כל הפורום? לא? יאללה. לא חשוב. בכלל. ממש לא. לגמרי לא. בכלל לא. דאמיט. סאותרן קומפורט היה מסדר אותי נפלא עכשיו. או משחק סקווש עצבני.. מי אמר אגרסיות?

zooti

New member
סיפור זוועה - מרוב שניסיתי לא לפגוע

פגעתי בבחור המסכן עוד יותר. אז ככה - לפני שנים רבות... יצאתי עם בחור נחמד באמת, ודי מהר הרגשתי שזה לא זה. הבעיה היא - שבזמן שהבנתי הקשר התפתח מעבר לנקודת הלא-נעים. אחרי שיצאנו כמה ימים, יזמתי שיחת "נפרד כידידים". אמרתי לו שהוא אחלה בחור שבעולם, אבל זה לא זה, והוא נתפס לזה שאני מעריכה אותו כדי לבטל את רוע הגזירה. טוב, נתתי לו עוד צאנס. ההרגשה שהוא לא האחד התגברה והתגברה והתגברה, ויזמתי שיחה נוספת וסופית. היינו בייחד שבועיים מעבר למה שרציתי. בדיעבד, ה"ניפרד כידידים" היה מאוד לא יעיל, מכיוון שהוא ניצל את הידידות לנסיון להחזיר את הגלגל. עד היום ממש לא נעים לי ממנו. היום אין לי בעיה להגיד "לא", ולאנשים אין בעיה לקבל אותו, אבל זה בעיקר כי יש לי חבר אמיתי (החבר הדמיוני משום מה לא עזר כשהשתמשתי בו, ונאלצתי לעבור לשפה יותר בוטה. באופן די מוזר, היה מקרה שבו גם החבר האמיתי לא עזר - הבחור שמע שיש לי חבר, אמר "יופי, גם לי יש חברה" והמשיך
)

voguemaster

New member
זה טריק ידוע.. ../images/Emo13.gif

הרי אם להם יש חברה זה עושה את זה בסדר לבגוד.. LOL הורגים אותי האנשים האלה.. אלי

SummerGirl

New member
שאלת השאלות

אח... אם היה איזה קוד שמקישים לסלולרי שלו והוא מבין ישר... אם היה מורס של עפעופים שהיה גורם לו לחייך בנימוס ולסגת... אם הוא היה צריך לעבור קודם דרך ההורים ושהם ישברו ת´ראש. אבל לא!!! לא לא! המלאכה הבזויה מוטלת עלינו, ואיך שלא מסתכלים על זה, אומרי ה"לא" יוצאים מניאקים תופסי תחת שלא נותנים צ´אנס, ושיישארו-רווקים-עד-קץ-כל-הדורות-אמן. הפתרון האלגנטי ביותר - נגיד - הוא פשוט לא להתקשר יותר. כמובן, יש את אלה שלא מבינים, ושימשיכו להתקרצץ. את היית מצדך מוחקת אותו כבר מזמן מספר הטלפונים, אבל איך תדעי שזה הוא שמתקשר ותיערכי בהתאם? אז התוצאה היא רישום מלא של הפלאפון שלו, טלפון בבית, טלפון בעבודה, ולפני שאת מספיקה לעכל, הוא כבר הראשון שמתקשרים אליו כשקורה לך משהו. אבל מה קורה כשגזר הדין צריך להינתן פנים מול פנים, מול השאלה הגורלית - "בואי נלך מכאן לשתות משהו". מה אז??? - לא, מכאן אני הולכת הביתה. - מה הביתה? בואי, נשב, נמשיך לדבר. - (חיוך בשיא הנחמדות) לא. - אז בואי תני לי את הטלפון שלך, נמשיך לדבר בטלפון. - תשמע, אני לא יכולה לעשות דבר כזה. - למה לא? (חייבים לדעת, נכון? חייבים להיות קרציות! אולי אני חולה סופנית ולא רוצה להגיד?) - (מנסה להשחיל רמז עבה יותר) תראה, אנחנו בטח ניפגש פה עוד כמה פעמים, נמשיך לדבר אז. - (לא מושחל) עזבי אותך, אני בקושי בא לפה, נו תני לי את הטלפון שלך. מקסימום לא יילך, אומרים שלום יפה וזהו. - (יודעת שאחרי שנתת את הטלפון, המקרה אבוד. מנדבת חיוך שהוא כנראה מפרש כ"אני רוצה אותך מותק") לא. - (נוקט בקו הישיר) תשמעי, את מוצאת חן בעיני. (ועכשיו לשורת המחץ) אני יודע שאני מוצא-חן בעינייך, אז למה כל המשחקים האלה? - הופה. איזו הערכה עצמית. - עזבי, נו, אני יודע שאני מוצא-חן בעינייך, תני לזה להמשיך, מה הקטע? עכשיו, העניין הוא שאי אפשר להגיד לבנאדם בפרצוף "אתה לא מוצא חן בעיניי". אי אפשר. א-י א-פ-ש-ר!!! אז אומרים בכל זאת את הדבר הכי קרוב לאמת: - תשמע, אני מכירה את עצמי, אני יודעת ישר להבחין מתי זה זה ומתי לא. - אבל את עוד לא מכירה אותי. בואי נשב, נכיר. איך את יכולה לשפוט ככה? - לא. אני פשוט כזאת, ישר חותכת. מצטערת. - (בטון נעלב שעושה לך חשק לצרוח לו את האמת האכזרית בפרצוף) אבל אני לא מבין אותך. - (Join Them All) אף אחד לא מבין אותי! שרוטה שרוטה! אל תנסה להבין!!! גם אמא שלי לא מבינה אותי! בוא ניפרד כידידים! את יוצאת הביצ´ית השרוטה המפגרת עם הבעיות הרגשיות. הוא יוצא הנעלב המסכן שכולן רוצות אותו ורק את לא. מצטערת שהוצאתי את התסכולים עליכם. אני אלך להתחבא כמה ימים. שלכם.

babe10

New member
בתור ילדת קיץ, הייתי מצפה שלא תעשי

לי חורף בעיניים.....
טעות טעות ושוב טעות. למה מניאקית? למה ביצ´ית? החיים שלך? הבחירה שלך? הגוף שלך? הזמן שלך? זכותך המלאה להחליט מה את עושה אתם! אני תמיד בעד לשקול את האלטרנטיבה. או קיי. את לא רוצה. הוא ידע את זה באיזשהו שלב מן הסתם, אני בספק שמלא נעים תמצאי את עצמך יחד אתו מתחת לחופה. לא עדיף שהוא ידע את זה עכשיו מאשר שבעוד יומיים יתקשר אלייך - יקבע אתך ואת פשוט לא תגיעי - או תבריזי לו ברגע האחרון להצגה שעלתה לו 200 ש"ח הכרטיס? לא חבל לתת לו להכיר את האישיות המדהימה הכבושה בתוך הגוף המושלם שלך עם האינטיליגנציה שזוכים בה אחת לדור (נסחפתי הא?..) - ואז להגיד לו? כמה כאלה התחילו אתי. ניסו בלשון חלקלקה (פיכס) לשכנע אותי שהם ורק הם יודעים מה טוב בשבילי? (ברור כאילו דהה?) שאני לא יודעת מה אני מפסידה (אהה) ושאם לא ניתן לזה צ´אנס דורות שלמים יעמדו דקת דומיה כל חודש, לא כל שנה, לזכר הטעות המרה? אז הם אמרו. So fucking what? "אולי נלך לשתות משהו"? "לא נראה לי" "אבל למה? " (בקול מתחנחן שגורם לך רצון עז להעיף לו וולה שירשם בהיסטוריה) "כי זה לא ילך." "אבל תני סיבה, סיבה, תנו סיבה"... (זה השלב שאת כבר מחפשת שקית הקאה פנויה) "אני לא אגיד לך שזה לא אתה אלא אני כי זה כן אתה. מישהי אחרת בטח תהיה מאושרת לחיות לנצח בחברתך, אני לא." ואם זה לא עוזר והוא ממשיך להציק (מה שבשלב הזה כבר נחשב על פי חוק כהטרדה, אגב) אומרים לו: "תקשיב. לא. איזה חלק מהמילה לא אתה לא מבין? לא רוצה ללכת אתך. לא רוצה לתת לך את הטלפון שלי. פשוט לא." ואם אין ברירה לזוז משם או לקרוא למישהו מהגברים החסונים (ברמן? או שהטיפוס שלך זה המאבטח בכניסה?
) שיתערב. אבל לא זה המקרה שידידנו אלדד הציג פה. בחורה מדברת אתך. סה"כ טלפון. בטח הקסמת אותה עד עמקי נשמתה המשוועת לתשומי, כשהיא מעלה את הרעיון - פשוט תגיד לה: לא נראה לי. היה נחמד לדבר אתך, אבל אני לא רואה את זה ממשיך. תודה ושלום. Don´t call us and we won´t call you. פיניטו. סוף סיפור. נורא פשוט... והיה עולה לך פחות מהלבטים שהדירו שינה מעיניך ימים כלילות. זהו, אני חושבת שמיצינו, שנעביר את זה לפגישה?...

אלדד26

New member
אמא´לה!!!! ../images/Emo6.gif

את גדולה מהחיים, את. האמת היא שלקרציות פשוט מגיע יחס כזה

מולית

New member
רק לא להעלם..../images/Emo46.gif

זה ממש מרגיז ילדותי ופתטי. לא צריך לשם כך פגישה נוספת אלא ניתן לעשות זאת טלפונית תוך מתן כבוד (מן הסתם רמת העניין של צד ב´ בכם גבוהה יותר מאשר שלכם בו...) ונימה עניינית.

למעלה