אוקיי,אמנם באיחור אבל הנה תגובתי
1.במקרה הנוכחי חצי הכוס הריקה היא דוקא המלאה בסופו של דבר.
עצם העובדה שאנחנו לא יודעים כלום,לא באה לגרום לנו למפח נפש,רגשי נחיתות ואובדן עשתונות כי אם לעודד אותנו להמשיך ללמוד,לדעת יותר,לחקור,
להתפתח,לגלות.זה שאנחנו לא יודעים כלום - צריך לתת לנו תקווה שאנחנו
לא צריכים להיות מלאים בעצמנו כאילו אנחנו יודעים ה-כל על היקום.להיפך,אנחנו לא יודעים וזה רק לטובה-בעתיד,נדע יותר.
2.נכון,לא נמצאו עדויות לכוכב עם תנאים מתאימים לאבולוציה אבל נמצאו עדויות לנוזלים על כוכבי לכת,בהם מאדים.ורגע..
מדע כולל בתוכו גם סטטיסטיקה, ואם הסטטיסטיקה מתוך מיליארדי כוכבי הלכת אומרת ש1:1000000 (למשל) יש כוכב עם תנאים מתאימים לאבולוציה וכן 1:0000000 מתוך אותם כוכבי לכת מתאימים יש חיים,אז אכן יש חיים על אחד מכוכבי הלכת האלו,אם לא יותר..
3.לא כיוונתי ספציפית אליך,אבל כיון שאתה בין היחידים בפורום שמתמצא בדת והלכה, ראיתי לנכון לשאול אותך ולא מישהו אחר.
אני אף פעם לא מקשיב לרבנים,בטח לא בנושאי מדע,אבל כשזה עלה גם בכתבות בYNET ופורומים אחרים,תמיד דתיים הציגו את האפשרות הזאת כבלתי סבירה,מגוכחת עד הכפשת אלוהים וממש עיניין אותי לדעת מה עומד מאחורי זה.
באופן אישי,אני מאמין גם באלוהים וגם בהימצאות חיים אחרים על כוכבי לכת ואני לא רואה התנגשות בין אלוהים לחיים על כוכב אחר.לדעתי גם לאותם חיים יש אלוהים משלהם/אותו אלוהים כמו לנו.