טוב,ברצינות עכשיו

shayCn

New member
טוב,ברצינות עכשיו

גם ככה זה פורום הכרויות,אז אני צריך להיות קצת יותר רציני איתכם ומוכוון מטרה.
תמיד כשאני מאושר לבד או בזוגיות,אני רואה את אלוהים.זה יכול להיות בין כמה רגעים לכמה שניות.
עכשיו ראיתי שוב את אלוהים.הוא מאושר בשבילי ואוהב אותי.עכשיו אני מרגיש אושר

אז החלטתי לשאול אתכם..איך אתם מרגישים ברגעי האושר העילאיים שלכם?
מה אתם רואים?מה אתם חשים?מה אתם זוכרים מרגעי האושר שלכם?

shayCn

New member
מזתאמרת מזתאומרת?

רואה את אלוהים בכל מיני צורות.אני לא יכול לפרט.

shayCn

New member
לא ביקש ממני כלום

רק שלא ממש הבנתי את השאלה..
רואה כל פעם דמות אחרת,לפעמים במציאות ולפעמים בדמיון או חלום
שנראית 'מוארת'.זאת לא דמות ברורה,יכולה ללבוש צבעים או צורה שונה.
אני לא מתמקד יותר מדי בדמות.רואה אותה בכלליות.

מקאיירה

New member
הנה דברים שגורמים לי לראות את אלוהים

קודם כל מעט עובדות - כל כוכב שרואים בשמים הוא בעצם שמש. הם באים בגדלים שונים - הנה סרטון הסברה קצר על גדלי כוכבים, רק כדי שתחושו את הפרופורציות. היא מתחילה מ-1:50 בערך אבל שווה לראות מהתחלה כדי להיכנס לאווירה וזה

והנה כמה טעימות. התמונות אמיתיות (בלי פוטושופ ובלי כלום. רק עדשה טובה והיצירה של האל).

The rose galaxies

The Sombrero galaxy

השאר מקושרים למטה כי נגמר המקום ב"קישורים בתוכן ההודעה" (מעצבן שיש רק 3 מקומות)

The crab nebula שאריות של התפוצצות הכוכב. במרכז נשארה ליבת הכוכב. תדמיינו עצם ששוקל 1.4 פעמים השמש שלנו דחוס ל-20 קילומטרים ומסתובב 30 פעמים בשניה)

the eagle nebula עננים בחלל. רק הרבה יותר גדולים. הענן הזה הוא 9.5 שנות אור מבסיס לראש. שנת אור = המרחק שעובר אור במשך שנה. שזה המון המון.

מקאיירה

New member
והנה משהו באמת מפוצץ

בבקשה.

...זה אולי לא נראה משהו ממבט ראשון. התמונה עליה אתם מסתכלים, ושנמצאת עדיין בתהליכי הרכבה כפי שרואים, היא לא של טריליארדי כוכבים המרכיבים גלקסיה. כל פיקסל זעיר של צבע פה הוא לא כוכב אלא גלקסיה שלמה. ואנו רואים שהגלקסיות אינן מפוזרות באקראי, אלא מרכיבות משהו כשם שכוכבים מרכיבים אותן. זה ה-zoom out הכי גדול שעשינו ליקום שלנו. אז קיצר בכל הדברים האלה אני אישית רואה את אלוהים

זהו הלכתי לישון.

מקאיירה

New member
אה סליחה - תיקון טעות

כל פיקסל זעיר בתמונה הוא לא גלקסיה, אלא צביר-ענק של גלקסיות. דהיינו גלקסיות מתקבצות לצבירים. צבירי גלקסיות מתקבצים לצבירי-ענק. וכל פיקסל של צבע הוא צביר-ענק של גלקסיות.
ועל כך נאמר - Dayum

shayCn

New member
סחתיין

אהבתי את התמונה של הצבירי גלקסיות.
זה גורם לי לנסות לתפוס עד כמה אנחנו קטנים ולא משמעותיים מבחינת היקום.

KUK NICK

New member
טעות.

אנחנו אומנם מאוד קטנים אבל כן משמעותיים, שהרי לאדם יש תודעה, שזהו דבר שאין לשום דבר נוסף ביקום [שידוע לנו כרגע בכל אופן].

shayCn

New member
אהבתי שהוספת בסוגריים

[שידוע לנו כרגע..]

משפט שמסגיר וכולל בתוכו עד כמה אנחנו לא יודעים כלום.

ותגיד לי קוקניק,למה הדת שוללת חיים אחרים על כוכבי לכת שהם לא כדה"א?
הרי זה עדיין לא מפריך את קיומו של אלוהים

KUK NICK

New member
מספר דברים

1. אני לא חושב שאנחנו לא יודעים כלום. אנחנו אולי רחוקים לדעת הכול, אבל בכל זאת אנחנו גם יודעים לא מעט. המדע היום מתקדם יפה מאוד ויש להעריך את זה.

2. כאשר אני כותב "שידוע לנו" אני מתייחס למה שידוע לנו ולא מה שאנחנו משערים. כל עובדה או תאוריה צריכה להישאר בתחום ההגדרה שלה.

3. היכן בדיוק מצאת שהיהדות שוללת חיים על כוכבים אחרים ?

shayCn

New member
בתגובה למספר דברים

1.אנחנו יודעים מעט.אם מסתכלים ביחס לצבירי גלקסיות שכנראה שעל אחוז מסויים מתוכן יש גלקסיות עם כוכבי לכת שמאוכלסים בחיים אחרים, אז
המידע שלנו כלכך זניח וחסר כל משמעות ביחס 'לזה'..קשה ממש לתפוס את זה.ממש כלום.
2.זה העניין,שידוע לנו מתייחס להווה והעבר(במידה מסויימת) ועדיין יש לנו
כלכך הרבה ללמוד,להתפתח,לגלות ולדעת שזה ה ר ב ה יותר ממה שידוע לנו.חוץ מזה,כבר לא מדברים על השערות.יש הוכחות להימצאות תנאים מתאימים לחיים על כוכבי לכת בגלקסיות אחרות,יש הוכחות להימצאות נוזלים על כוכבי לכת אחרים.ההשערות הופכות לעובדות.
3.אמרתי דת ולא יהדות,אבל זה כולל גם את היהדות.
שמעתי המון 'נציגי דת' מפריכים אפשרות כזאת.

KUK NICK

New member
אז ככה:

1. אתה בוחר להסתכל על החצי כוס הריקה ולומר שאנחנו לא יודעים כלום. אני בוחר להסתכל על החצי כוס המלאה ולומר שעצם זה שאתה משתמש במילה "גלאקסיות" "כוכבי לכת" "חיים אחרים" וכו' זה כבר אומר שיש התקדמות, עד לפני כמה מאות שנים אנשים חשבו שאלוהים בוכה אז יורד גשם.

2. לא כל השערה הופכת לעובדה, אחרת היא הייתה עובדה מלכתחילה. לא שמעתי על עובדות להמצאות תנאים מתאימים להתפתחות חיים מאפס על אף כוכב כרגע, תביא לי מקור אני רוצה לראות מאיפה אתה מביא את זה [עבורי זה יהיה בהחלט חידוש].
דרך אגב, צא מנקודת הנחה שגם אם ימצאו על איזה כוכב התנאים המתאימים, ממש לא מובטח שיתחיל תהליך אביוגנזי אבולוציוני.

3. אני יודע שאמרת "דת" ואני עניתי על יהדות, הרבה בשביל ללמד אותך ואת כולם פה שאני לא אחראי על דתות אחרות ולמעשה אני גם לא על אחראי על היהדות.
אם באומרך "נציגי דת" אתה מתכוון בניהם לרבנים, אז אני מסכים איתך שיש רבנים רבים שתופסים טרמפ פסדו-מדעי, ולחלקם אין מושג על מה הם מדברים.
עדיף בהחלט שהיו מתמקדים בתורה ולא בתחום שלא שייך להם.
בכל אופן, מה שלא מתאים לך או לי יכול להתאים לאחרים, ואם כבר אתה שואל שאלה מדעית-דתית אתה צריך לשאול רבנים שמתמצא בסוגיה ולא להקשיב לכל אחד עם זקן ומיקרופון.

shayCn

New member
אני אענה לך ברצינות יותר מאוחר

כשדעתי תהיה טובה עליי...
כי עכשיו אני....

למעלה