טוב אני מודה..

טוב אני מודה..

ממש ממש משעמם לי... ואני יודעת שיכל להיות שאני משגעת לכם את השכל וכל שניה כותבת עוד הודעה אבל אני מעדיפה לקחת אתת הסיכון שיש אולי עוד מישהו פה שגם לו משעמם כמעט כמוני וטורח בכלל לקרוא מה אני כותבת.. בקיצור מה שאני מנסה לעשות זה לכתוב הודעה חדשה..עוד לא בדיוק החלטתי על מה אבל נקווה שגם זה יבוא לי.. טוב אז סתם משהו קטן שצץ לי בראש- קראתי בשבת בהמלצתכם את המשל של "החכם והתם" ונדמה לי שאמרתי שבאמת המסר שלו יפה וחשוב.. אני יודעת שרבי נחמן הירבה לספר סיפורי מעשיות ואמר שהכוח שלהם הוא גדול מאוד וראוי אפילו לספר אותם בתור דרשות ושיש בהם סודות עמוקים וצריך להבין את הכוונה שבהם.. "העולם חושב שסיפורי מעשיות תרופה הם לשינה- ואני חושב שמעירים בהם אנשים מתרדמתם" -רבי נחמן מברסלב אז מישהו יודע אולי מה באמת עומד מאחורי הסיפורים האלה? הרי כשאני נגיד קוראת אותם אז זה סיפור עם משל ונמשל שאפילו די ברור..ואני די רוצה להבין מדוע רבי נחמן ייחד להם חשיבות כ"כ גדולה.. אז אם מישהו אי שם חושב שהוא יודע..שיעשה משהו מאוד פשוט- ילחת על המילה שכתובה פה למטה בכחול- "תגובה" ויכתוב מה שהוא יודע ויעזור למישהי שמאודדדד משעמם לה ומאוד תשמח אם מישהו יכתוב משהו! בקיצור שיהיה לכולכם יום שמח! ושנשמע רק בשורות ובות! סיון.

nogit.

New member
מתוקה:)

ממה שאני יודעת, לסיפורים יש כוח גדול דווקא מתוך חוסר המוגדרות שלהם, כלומר, כשיש פערים של חוסר מוגדרות (העיסוק של החכם בצורפות למשל, יכול להתפרש במיליון דרכים) זה בדיוק הכוח של הסיפורים, שאת מכניסה בהם את המשמעות שלך, ורואה איך הם משפיעים עלייך ממש. מקווה שהסברתי את עצמי טוב, מוכנה להסביר קצת יותר אם לא היה מובן:)

הגדולה של תנועת החסידות

(גם חסידות ברסלב) נובעת מכך שהיא קוראת להתנסות ישירה בחיים. בלי תיאוריות, בלי התפלספויות, בלי סודות קבליים. רק פשט, הכי טוב שיש. קיום מצוות, ניגון, שירה, ריקוד, התבודדות וכו... המשלים הם כלי די יעיל שבא לומר: אני לא בא לזבל את השכל על כל מיני תיאוריות. אני בא להציג את האמת, רק מה, דרך הדלת האחורית. וזה למה ?! ראשית כל, למשל יש אוירה ביתית ונעימה ללא מתח. זה לא כמו הרצאה כבדה שאתה צריך להיות מרוכז בכל רגע. אין צורך לזכור חומר ולשנן. המשל נכנס ישר ללב, כמו נבט, ושם אם נשקה אותו במספיק תשומת לב הוא יצמח ויפרח. והפריחה הזו תהיה שלך. אך ורק שלך. אף אחד לא קנה לך שתיל ודחף לך ליד ואמר: קחי פרטים על הצמח הזה ותלמדי. לא.... זה שלך מהנבט ועד הפרח...זה אישי...וזה הכי את שיש. אלברט

אלברט ונוגית...

וואו לא ציפיתי שיהיו לי כאלה תשובות יפות לשאלה שקפצה לי למוח.. התשובות שלכם ממש נכונות..אף פעם לא חשבתי על זה ככה..שהסוד של המעשיות הן דווקא בזה שזה מותאם לכל אחד ושכל אחד יכל לקרוא את זה בקלות ולקבל את המסר שמיוחד רק לו. ו..טוב האמת אין לי מה להוסיף על מה שכתבתם..פשוט נכון! ודרך אגב- ברוך הבא לפורום אלברט! אתה חדש פה או שאני פשוט עוד לא הספקתי להכיר אותך? בכל מקרה תודה רבה! אתם מוזמנים לכתוב עוד מה שבא לכם כי אני לפחות אשמח לשמוע הכל.. טוב אז שיהיה לכל עם ישראל יום נפלא!1 להתראות! סיון.

JFK3

New member
סוד הכיסופים

ערב טוב סיון שאלת שאלה חשובה בנוגע לתועלת של קריאת הסיפורים. אז רבנו גילה(וכך גם מביא רבי נתו בליקוטי הלכות) שבכוח הסיפורים הללו לעורר את האדם משנתו הרוחנית, דהיינו שעצם הקריאה גורמת לאדם התעוררות רוחנית וכיסופים לעבודת ה. במיוחד בדורנו שעובר על כל אחד מה שעובר וכל עבודה ולו קטנה בעניני קדושה כה קשה, ניתנה לנו סגולה כה נפלאה שאני מעיד עליה מנסיון אישי שהיא מועילה בצורה נפלאה. בהצלחה J.F.K

אמיתי 21

New member
משלים ומעשיות הם בדברים ממרגת החכמה

עמ"י עש"ו כמו שהגמרא אמר משפטר רבי מאיר פסקו משלי השועלים וכן אגדות רבא בר חנא גמרא במסכת בבא מציעא עמוד ע"ג ( חכמה = ע"ג ) שנדרשים בסודות עמוקים של ים הבינה וכך עשה רבי נחמן זצ"ל חיבר מעשיות שנראים פשטים אבל יש בהם סודות גדולים, כמו שכל חכמים עשים מגלה טפח ומכסה אלפים אמה וכך ודרכם של צדיקים למסור מסרים

nogit.

New member
להשלמה:)

גם הרמב"ם בהקדמה שלו למשנה מדבר על זה:) בל"נ אני אחפש את זה היום, אביא לך מחר:))

אמיתי 21

New member
ששששששש הם ברסבלים ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו הרב אמר להם לא ללמוד רמב"ם בכללי

אמיתי 21

New member
בטח אין יותר טוב מזה אני דפדפתי בכל

עמ"י עש"ו ההקדמה של הרמב"ם לא עלה לי כלום על משלים אבל הוא דיבר על דרכי הלימוד של האגדות שזה חובה ללמוד לפני שבכלל נכנסים לעומק של מעשיות של רבי נחמן

nogit.

New member
תחפש טוב:)

בסביבות עמ´ ס שם:) פלוס מינוס:)) (אל תתפוס אותי על המילה:))

אמיתי 21

New member
אמר חיפש ולא מצא אל תאמין ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו וזה דעת הרמב"ם הקדוש זצ"ל על מעשיות : הדרש הנמצא בתלמוד, איו ראוי לחשוב שמעלתו מעוטה ותועלתו חסרה, אבל יש בו תבונה גדולה, מפני שהוא כולל חידות פליאות וחמודות נפלאות. כי הדרשות ההם, כשיסתכלו בהם הסתכלות שכלי, יובן בהם מהטוב האמתי, מה שאין למעלה ממנו, ויגלה מהם מן הענינים האלקיים, ואמתות הדברים, מה שהיו אנשי החכמה מעלימים אותו ולא רצו לגלותו, וכל מה שכלו בו הפילוסופים דורותיהם. ואם תביט אותו על פשוטו, תראה בו ענינים רחוקים מן השכל, שאין למעלה מהם. ועשו דבר זה לענינים נפלאים, האחד מהם, ללטוש רעיוני התלמידים וללבב לבותם. ועוד כדי לעוור עיני הכסילים, שלא יזהירו לבותם לעולם, ואילו היו מראים להם זוהר האמתות, יסבו פניהם מהם, כפי חסרון טבעיהם, שנאמר בהם ובדומיהם, אין מגלין להם את הסוד, מפני שאין שכלם שלם כדי לקבל האמתות על בוריים: וכן החכמים לא היו רוצים לגלות קצתם לקצתם סודות החכמה. וכבר זכרו בחגיגה פ"ב, דף יג), שאיש מן החכמים נכבד [פיתה] לאנשים בקיאים בחכמת מעשה בראשית, והוא היה בקי במעשה מרכבה, ואמר להם, למדוני מעשה בראשית ואלמדכם מעשה מרכבה, ואמרו טוב הדבר. וכאשר למדוהו מעשה בראשית, נמנע הוא מללמוד להם מעשה מרכבה. וחס ושלום שעשה זה מפני רוע לב, למנוע החכמה, או בשביל שיהיה לו יתרון עליהם, שחמדות האלה מגונים באחד מהטפשים, קל וחומר באלו החסידים הנכבדים. אבל עשה הדבר, בשביל שראה בעצמו ראוי לקבל מה שיש אצלם, ושאינם ראוים לקבל מה שיש אצלו. והביא על ענין זה דברי שלמה, (שיר ד), דבש וחלב תחת לשונך. ופירשו עליהם השלום ואמרו, שענין דבר זה שהחכמות המתוקות שהנפש תנעם בהם, כמו שינעם החיך בדבש וחלב, צריכים להסתירם, ושלא ידובר בהם, ואל יעלו על שפת לשון בשום פנים. וזהו שאמר תחת לשונך, שהענינים האלה אינם ממה שראוי ללמוד ולהגות בם בישיבות החכמה. ואולם ירמזו בכתוב מהם רמזים נעלמים, וכשיגלה הקב"ה מסוה הסכלות,מלב מי שירצה, אחרי אשר ייגע וירגיל בחכמות, אז יבין מהם כפי שכלו: בזכות שימשא רבא שאני מניח פתחו לי שערים ישתבח שמו של יוצר בראשית

nogit.

New member
אשריך צדיקקק:)))))))))))))

בדיוק מה שהתכוונתי:))))))) איפה זה?

אמיתי 21

New member
פתחתי את זה בגמרא דברכות

עמ"י עש"ו דף מספר שלוש אחרי שהוא כותב על אודות של רב אשי ורבינא חברי התלמוד אז ענף ערבעי שם הוא מבאר את שכתבתי כאן

התרנגול

New member
בטח לא עלה לך כלום...

כי דפדפת בכל ההקדמה של הרמב"ם... פעם הבאה תלמד, זה יותר עוזר

מה? למה?

למה אסור ללמוד את הרמב"ם? לא ידעתי על זה.. ואמיתי- נכון אני יודעת שרבי נחמן אמר שיש בסיפורים סודות עמוקים..פשוט תהיתי רק מה הם.. אהה ודרך אגב- סליחה על הבורות אבל מה אומרות הראשי תיבות שבהודעה שלך- עמ"י עש"ו? כל טוב!

למעלה