טוב אני מודה..

אמיתי 21

New member
מתי שלא ללמודים את הרמב"ם

עמ"י עש"ו עם רב יש דברים שהוא כותב שנראים מאמרי חקירה ורבי נחמן לא רוצה לפגום באמונה התמה של האדם דבר ראשון עמ"י עש"ו זה סוד נפלא עזרי מעם השם עשה שמים וארץ וד"א : ואם את רוצה תכתבי אחד מהמעשיות ובס"ד נפרש אותו אם את רוצה לראות אורות נפלאים

אמיתי היקר..

בקשר לרמב"ם- אתה צודק או יותר נכון בעצם רבי נחמן צודק..באמת הסגנון שלו הוא יותר של חקירה אבל לא נכון לדעתי לאסור את הלימוד שלו..כי סה"כ הרמב"ם היה צדיק וחידש חידושים אז אולי צריך להתיר רק לתלמידי חכמים ללמוד את כתביו כי הם במילא מתעסקים בדברים שהם לא רק תמימים.. ובקשר למעשה- בכיף..רק אולי מישהו אחר מתנדב להביא מעשיה במקומי? גם כי אני עצלנית לרדת למטה ולחפש וגם בגלל שאני לא מכירה את המעשיות יותר מדי.. בכל מקרה תודה על ההצעה! יום טוב! סיון.

אמיתי 21

New member
זה בדיוק מעלת החסיד מבטל דעתו לרב

עמ"י עש"ו לפי מיטב זכרוני כתוב את זה ספר העצות של רבי נחמן

נכון..

חס ושלום לא אמרתי שהדעה שלי יותר נכונה מרבי נחמן..זו ממש לא הייתה הכוונה.. רק חשבתי שאולי זו הייתה הכוונה שלו.. אבל אם לא אז לא חשוב..במילא לא הייתי מבינה כלום בספרים האלה.. ותודה רבה סיון.

תרשו לי להעיר לאמיתי21

רבי נחמן לא אסר ללמוד רמב"ם! כמו רבים מגדולי ישראל בדורות האחרונים, רבינו ז"ל אסר ללמוד את ספר "מורה נבוכים" של הרמב"ם, ובודאי לא אסר ללמוד את פירושו של הרמב"ם למשנה, ועל אחת כמה וכמה שלא אסר את הלימוד ב"משנה תורה" - היד החזקה.

אמיתי 21

New member
מקבל את דבריך ואני זוכר שיש איזה

עמ"י עש"ו מקום בו רבי נחמן אומר מה מותר ללמוד ומה אסור ללמוד ברמב"ם

רוחלע19

New member
מפי השמועה ...

גם הלכות יסודות התורה ב"משנה תורה" להרמב"ם לא היה דעתו של רבינו נוחה שלומדים בזה. וכן בשער היחוד האלוקי בחובת הלבבות המיוחס לרבינו בחיי

אמיתי 21

New member
אשריך צדקת אני פחדתי לומר את זה

עמ"י עש"ו אבל גם את זה רבי נחמן אסר

למעלה